עבור לתוכן

איך אני יודע אם המסך שלי מכוייל כמו שצריך?

Featured Replies

פורסם

יש לי תוכנה כזו שמגיעה עם המסך שאני בעיקרון מכוון בה צבעים, כחול, ירוק, אדום.. מזיז ימינה ושמאלה עד שאני תופס בול

ואני יכול להכין גם 'ערכות צבעים', למשל יש לי SRGB מוכן שהגיע עם המסך ואני יכול לפיו לסדר את הצבע

לדוגמא כשאני כיוונתי את הצבעים בתוכנה, זה יצא בהיר יותר מהSRGB אז איך אני יכול לדעת מה באמת הצבע האמיתי או שזה לפי העין?

ואת הבהירות לשים על כמה שנראה לי או לשים על 100 כמו שהמסך הגיע איתו(הורדתי ל50)

פורסם

לא מומלץ לקבוע את מכוון הבהירות של ה-245T על ערך של 100. זה לא בריא לעיניים להתמודד ביישומי טקסט עם עוצמת בהירות של כ-300 ניטים. ערכים גבוהים מתאימים להקרנת סרטים. הגבוהים ביותר לסרטים בחדר מואר.

אתה יכול להיעזר בניתוח של הביקורת הזו על מנת לכוון את הבהירות וניגודיות לערכים, שנראו למחבר הולמים את הדוגמה הספציפית שהוא קיבל. הוא גם ניתח איך מצבי התמונה השונים משפיעים על איכות הגוונים. אפשר גם להיעזר באתר הבא:

http://www.lagom.nl/lcd-test/

פורסם
  • מחבר

אז כשאני רואה סרט לשים את הבהירות על 100? ולראות את הסרט בחדר מואר? ואם בחשוך אז על כמה לשים?

בינתיים זה תמיד על 50

ולהפעיל את הMPA הזה רק בסרטים ומשחקים? או שבכלל לא צריך את זה...

ועוד משהו,

איך בדיוק לכוון את המסך? הוא אומר שם מלא דברים.. למשל את זה

The monitor has 100% brightness and 81% contrast by default. To achieve a 100nit white I selected 30% brightness and 39% contrast.

אתה יכול לסכם לי ממש בקצרה פשוט איזה דברים לשנות בכדי שיהיה כמו שצריך?

תודה רבה!

פורסם

מה יש לסכם?

המשפט אומר לך שברירת מחדל המסך בא עם ניגודית 81% ובהירות 100%.

כדי להגיע לבהירות 100ניט לבן תבחר 30% בהירות ו39% ניגודית.

על איזה מסך מדובר בכלל - איזה יש לך ולאיזה מסך מתייחס המשפט?

פורסם

יש לי תוכנה כזו שמגיעה עם המסך שאני בעיקרון מכוון בה צבעים, כחול, ירוק, אדום.. מזיז ימינה ושמאלה עד שאני תופס בול

ואני יכול להכין גם 'ערכות צבעים', למשל יש לי SRGB מוכן שהגיע עם המסך ואני יכול לפיו לסדר את הצבע

לדוגמא כשאני כיוונתי את הצבעים בתוכנה, זה יצא בהיר יותר מהSRGB אז איך אני יכול לדעת מה באמת הצבע האמיתי או שזה לפי העין?

ואת הבהירות לשים על כמה שנראה לי או לשים על 100 כמו שהמסך הגיע איתו(הורדתי ל50)

תכוון לפי העין, תשחק מספר ימים בתנאי ראות שונים עד שתגיע לשתים שלוש קונפיגורציות שנוחות לך , בתנאי תאורה שונים או

לסוגי תצוגה שונים.

עושים בפורום יותר מדי עניין על כיולים מדוייקים כביכול, אין לזה משמעות למשתמש הרגיל.

אני מכייל את המסך בממוצע 10 פעמים ביום, בהתאם למה שמתאים לי בתצוגה ספציפית.

זה עניין של כדקה לכל כיוונון לאחר התנסות.

עניין הכיולים המדוקדקים חשוב רק לעוסקים באופן מקצועי בגרפיקה, צילום, וידאו וכדומה. שם צריך ליצור תאימות בין מה שרואים על

מסך המחשב למה שרואים במדיות אחרות, למשל מי שמדפיס תמונות לצרכי עבודה בגרפיקה רוצה שהתמונה

על המסך תהיה דומה בצבעים למה שיוצא מהמדפסת. גם הם מן הסתם מכוונים כיולים שונים לפי הצורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים