עבור לתוכן

מחשב חזק למשחקים, תקציב של 7,500 ש"ח, האם אין טעם להשקיע את כל הסכום ?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין במחשב חזק למשחקים (ברשותי מסך "19 באיכות טובה),

קראתי מספר פוסטים בפורום, ולהלן מספר שאלות בנושא :

1. נכתב לא אחת, שאין טעם להשקיע למעלה מ 5,000 ש"ח במחשב מסוג זה, האמנם ?

2. במפרטים המומלצים, יש את המפרט הבא בתקציב של 7.5K, האם אין זו סתירה לסעיף הקודם ? (בהנחה והתשובה היא שאין טעם)

http://hwzone.co.il/specslist/view/111/

3. אשמח לדעת מי מרכיב את המפרטים המומלצים, האם אלו מנהלי פורום זה ?

4. רוב בהמפרטים באתר זה נבנים ב SkyPC ו TMS, אני מניח שהנ"ל הוא מכיוון שנוח לבנות באתרים הללו מפרטים ולהעתיקם לפורום,

אך האם יש בפורום גם נציגים של חנויות כאלה ואחרות ? (אני יודע שחובה עליהם להזדהות...)

5. אשמח לקבל המלצה למפרט המתואר בכותרת ההודעה, תודה.

תודה.

פורסם

1. תלוי בדרישות שלך, מי שמעוניין לשחק ב-FSX על מסך 30 אינץ' יכול להוציא גם 10K על מחשב ועדיין להיות בלתי מסופק.

2. ראה את 1.

3. לא יודע.

4. ענית לעצמך. אם יש נציגים סמויים... הם סמויים.

5. בהנחה שאתה משחק ברזולוציה של 1280*1024 לכל היותר, מפרט אפשרי הוא

מעבד - E8300 עם או בלי גוף קירור תוצרת צד ג' (תלוי אם אתה מעונין ב-OC או במחשב שקט).

לוח אם - P35 בסיסי של ג'יגהבייט

זיכרון - 2 ג"ב במהירות 800 מה"צ עכבה 5 או 4.

צורב דיסקים בסיסי עם חיבור SATA

דיסק קשיח 500 ג"ב של סיגייט

ספק כוח - 450 ואט של קורסייר או חברה מכובדת אחרת

מארז - NZXT או כל מארז אחר מחברה טובה עם מקום ל-9800GTX וזרימת אוויר טובה.

כרטיס מסך - 9800GTX או להתאפק כמה שבועות ולראות מה קורה עם סדרת 48XX של AMD או ה-GT260.

באמת יוצא פחות מ-5000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי...

פורסם

אכן אין טעם להשקיע מעל ל 5-5.5 אלף מהסיבה הפשוטה שמהמחיר הזה הרכיבים פשוט לא משתלמים.

בין אם אני אביא לך מפרט ב10 אלף ומפרט 5 אלף, תוך שנתיים הם יריצו משחקים בצורה כמעט זהה לכן לא כדי להשקיע מעל לסכום זה בקניה אחת, אלה לקנות מחשב שהוא הכי משתלם מבחינת ביצועים/מחיר ובעתיד תוך שנה שנתיים לשדרג רכיב או שניים.

יש אנשים שיכולים להשקיע 8 אלף על מחשב ולא איכפת להם אם זה משתלם או לא, גם במפרטים המומלצים יש מפרטים שלא הכי משתלמים לעומת מפרטים אחרים, אבל הרכיבים נבחרו בקפידה כדי שהם יהיה הכי משתלמים במחיר זה.

לגבי TMS וסקיי, זה לא רק נוח, אלו חנויות טובות ואמינות.

הנה מפרט שהכנתי לך, עם רכיבים מצויינים- מעבד חזק למשחקים, קירור טוב, ספק חזק ואיכותי מבית קורסייר שיחזיק לך שידרוגים עתידיים כמו תוספת כוננים, זיכרון וכרטיס-מסך. משום שיש לך מסך 19" זה אומר שאתה משחק ברזולציות סטנדרטיות כלומר אין צורך בכרטיסים חזקים במיוחד, שכן לא יביאו לתוספת ביצועים משמעותית.

בבקשה, מחשב פ33ה בפחות מ4 וחצי אלף. יותר מזה אתה לא צריך אבל אם בכל זאת אתה רוצה כרטיס מסך חזק יותר אתה יכול לקחת את ה HD4850 שמאוד משתלם.

כמו כן, המפרט שבניתי הוא למסך 19" ולא למסכים גדולים יותר (22" ומעלה), לכן אם אתה מתכנן לקנות מסך גדול יותר, ציין זאת ואני אבנה לך מפרט שמתאים לו.

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤902

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤105

לוח אם:

Gigabyte GA-P35-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ¤444

מארז:

Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי!

כמות: 1 - מחיר: ¤415

ספק כוח:

Corsair 550VX 41A @ 12V

כמות: 1 - מחיר: ¤457

זיכרון:

G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ

כמות: 1 - מחיר: ¤433

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 500GB Sata II 32MB

כמות: 1 - מחיר: ¤367

כרטיס מסך:

Palit 8800GT G92 Sonic 512MB DDR3 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤987

כונן אופטי:

PIONEER DVR-212BK X18 DUAL LAYER BLACK SATA

כמות: 1 - מחיר: ¤146

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ¤5

משלוחים - הזמנות דרך האתר, נא לבחור משלוח בתהליך ההזמנה:

שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח

כמות: 1 - מחיר: ¤0

סה"כ: ¤4261

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤4176

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/34hzyc86

פורסם
  • מחבר

אכן אין טעם להשקיע מעל ל 5-5.5 אלף מהסיבה הפשוטה שמהמחיר הזה הרכיבים פשוט לא משתלמים.

בין אם אני אביא לך מפרט ב10 אלף ומפרט 5 אלף, תוך שנתיים הם יריצו משחקים בצורה כמעט זהה לכן לא כדי להשקיע מעל לסכום זה בקניה אחת, אלה לקנות מחשב שהוא הכי משתלם מבחינת ביצועים/מחיר ובעתיד תוך שנה שנתיים לשדרג רכיב או שניים.

תודה, אבל זה טיעון מגוחך משהו..

הרי ברור שמחשבים לא מחזיקים לעד, אלא בממוצע כשלוש שנים, ולמשחקים עוד פחות,

אז אף אחד לא מצפה שעלות התועלת של מחשב לגיימרים יצדיק את עצמו לתקופה של עשור.

בכל מקרה, אשמח לקרוא התייחסות של המומחה למפרטים, תודה :xyxthumbs:

כמו כן, המפרט שבניתי הוא למסך 19" ולא למסכים גדולים יותר (22" ומעלה), לכן אם אתה מתכנן לקנות מסך גדול יותר, ציין זאת ואני אבנה לך מפרט שמתאים לו.

אני ממליץ בחום לציין לצד כל מפרט מומלץ במדור המפרטים המומלצים, עבור איזה גודל מסך הוא מומלץ.

פורסם

yairz3 בנה לך מפרט מעולה ומשתלם מאוד.

את ה-3000+ ש"ח שהוא חסך לך,תשמור בצד לשדרוג עתידי בעוד כשנה וחצי שנתיים.

וזה לא רק עניין של משתלם אלא עניין של ביצועים נטו.

במקום היום לקנות 9800G2X שעולה 2800 ש"ח למשל עדיף לקחת 9800GTX שעולה 1200 ש"ח ובעוד שנה לשדרג לכ.מסך שיעלה 1600 ש"ח.

במהלך השנה הזו הביצעים שתרוויח מהשדרוג (באותו מחיר) יהיו גבוהים בהרבה מאשר לקנות עכשיו ב-2800 כ"מ

פורסם

בשביל מסכים גדולים צריך כרטיס מסך חזק יותר בעל יותר זיכרון, או לחילופין זוג כרטיסים (SLI/CF), זה הכל.

אני לא "מומחה מפרטים" פה אבל אני מבין הרבה בהכנת מפרטים שמותאמים בדיוק לשימושים ולרצונות המבקש, כמו כן אני תמיד מכין מפרטים מאוזנים כך שרכיב לא יגרום לצוואר בקבוק לרכיב אחר.

פורסם
  • מחבר

yairz3 בנה לך מפרט מעולה ומשתלם מאוד.

את ה-3000+ ש"ח שהוא חסך לך,תשמור בצד לשדרוג עתידי בעוד כשנה וחצי שנתיים.

וזה לא רק עניין של משתלם אלא עניין של ביצועים נטו.

במקום היום לקנות 9800G2X שעולה 2800 ש"ח למשל עדיף לקחת 9800GTX שעולה 1200 ש"ח ובעוד שנה לשדרג לכ.מסך שיעלה 1600 ש"ח.

במהלך השנה הזו הביצעים שתרוויח מהשדרוג (באותו מחיר) יהיו גבוהים בהרבה מאשר לקנות עכשיו ב-2800 כ"מ

עם כל הכבוד, לא ביקשתי שתחסכו לי כסף ותאמרו לי לשמור לשדרוג עתידי (או אולי לפנסיה.. ;D),

חשוב להבדיל בין רכיב יקר, שעלותו השולית לא מוסיפה דבר לביצועים,

לבין רכיב יקר, שלדעתכם עלותו השולית לא מוסיפה לביצועים.

לדוגמא, לרכוש מעבד QUAD למחשב שרק מריץ אופיס, זו דוגמא לרכיב יקר שעלותו השולית לא מוסיפה דבר לביצועים,

או 4 גי'גה למעבד 32 ביט - כנ"ל.

אבל כרטיס מסך מסויים, שסביר להניח שיתרום לביצועים, הוא בקטגוריה אחרת (שלדעתכם לא משתלמת).

בכל מקרה, אנשים מתייחסים למפרטים המומלצים שלכם כאל מפרטים שעברו סיעור מוחות, דיונים ואופטימיזציה,

לכן, אם יש פרמטר כה חשוב כגון גודל המסך, המשפיע על האם אזרוק לפח 2.5K ש"ח או לא, לדעתי קריטי ביותר לציין זאת לצד המפרטים המומלצים,

או שהם מאבדים מאמינותם לחלוטין.

פורסם

שמע,הסיבה שלא הכניסו את זה אני מניח היא שקודם כל יש את הפורומים להתייעצות כמו שצינתי קודם לכן.

דבר שני,אדם אחד רואה בלהוסיף 1000 ש"ח ולקבל 1% בביצועים זריקת כסף לפח והשני לא.

שמע,אתה לא רוצה לחסוך? אני האחרון שתהיה לו בעיה.

פשוט קח ספק Corsair TX650 שעולה כ-100 ש"ח יותר ואת ה-8800GT שהוא שם לך תחליף ב-Sparkle 9800GTX (שניים כאלו)

צפוי לעלות לך משהו 6400 בסה"כ

פורסם

בתור אחד שנכנס כמעט כל יום לראות אם המפרטים המומלצים עודכנו :)

אני ממש ממש מופתע.

העובדה שגודל המסך הוא פרמטר כל כך חשוב ושהנושא לא צוין אף פעם הוא חמור מאוד.

אני שואל את עצמי כמה אנשים יודעים את הסוגיה?

ללא ספק חייבים לעדכן את המפרטים המומלצים מיד!

אשמח אחראי הפורום ושותפיו (לפורום זה) יתנו את הדעת והתייחסו לנושא.

(תודה רבה לפותח הדיון על הדיון הכל כך חשוב הזה)

פורסם

כבר דיברו על זה הרבה וגם בדיון על הרכבת המפרטים המומלצים הנושא עלה יותר מפעם אחת.

פורסם

שמע,אני מסכים אבל אני לא חושב שהמפרטים המומלצים צריכים להתייחס לעניין הזה מאחר ויש המון משתנים וזה לא משהו קבוע וחד משמעי,כי כדאיות היא דבר מאוד אינדוידואלי וכמו הדוגמא שאמרתי למעלה,אחד יחשוב ששווה לשלם 1000 ש"ח בישביל תוספת זעומה בביצועים והשני לא.

ואל תבינו לא נכון,זה לא שאין תוספת בביצועים במסך 19" אם משווים 8800GT לעומת 9800GTX. יש! אבל ברזו' הנמוכות הללו זה לא משנה אם המשחק רץ ב-80FPS או ב-100FPS - עיין אנושית לא יכולה להבחין בהבדל

פורסם

לפי דעתי אתם צודקים וצריך לשים ליד כל מפרט גודל מסך- יותר נכון רזולוציה מקסימאלית, אבל צריך לשים את זה רק במפרטים המיועדים לגיימינג.

לגבי עידכון מפרטים זה פשוט בלתי אפשרי לעדכן מפרטים כל יום, משום שאפילו באותו הזמן שהבנאדם יעדכן את המפרטים, יצאו רכיבים יותר טובים ויותר משתלמים, לכן מי שרוצה וחושב לקנות מחשב ורוצה את הכי טוב, אין ספק שיקח אחריות ויתייעץ אם אנשים בפורום מפרטים. כמו כן גם אם הם לא יעשו זאת, תאמינו לי, המפרטים עדיפים על פני המפרטים שמביאים לכם ברוב החנויות.

פורסם
  • מחבר

שמע,הסיבה שלא הכניסו את זה אני מניח היא שקודם כל יש את הפורומים להתייעצות כמו שצינתי קודם לכן.

דבר שני,אדם אחד רואה בלהוסיף 1000 ש"ח ולקבל 1% בביצועים זריקת כסף לפח והשני לא.

שמע,אתה לא רוצה לחסוך? אני האחרון שתהיה לו בעיה.

פשוט קח ספק Corsair TX650 שעולה כ-100 ש"ח יותר ואת ה-8800GT שהוא שם לך תחליף ב-Sparkle 9800GTX (שניים כאלו)

צפוי לעלות לך משהו 6400 בסה"כ

ידידי, אני את שלי אמרתי והסברתי :

1. כאשר ממליצים למישהו לוותר על רכיב, רצוי מאוד להסביר לו מדוע, ולהשאיר זאת לשיקול דעתו.

לדוגמא, שדרוג לרכיב A במקום B תשפר את הביצועים ב X% ותעלה Y ש"ח נוספים.

2. לעניות דעתי חובה לציין את נושא המסך/רזולוציה במפרטים המומלצים לגיימרים.

ימית ;)

פורסם

1.אני מסכים ואני בהחלט אסביר יותר במפרטים הבאים

2.זה כבר לא לשיקולי,אבל תוכלי לשלוח הודעה פרטית לאחראיים ולבקש את התיחסותם

פורסם

אנחנו בונים מפרטים עפ"י הבקשה, הרבה מהאנשים שמבקשים פה עצות למפרטים אינם מבינים הרבה במחשבים לכן אין טעם להסביר להם למה בחרנו כל רכיב, ובמה זה שונה מהמפרט שהם רשמו, שכנראה העתיקו מאיזה עיתון או משהו.

אם הם רוצים לדעת למה בחרנו והעדפנו מוצר זה על פני אחר, הם יכולים לשאול. הם ביקשו מפרט- אנחנו נתנו להם מפרט.

לדוגמא אתה בקשת מפרט, אני נתתי לך מפרט עם הסבר קצר מלמעלה מה שמתי לך וברכיבים שהם קריטים, גם הסברתי למה שמתי אותם.

אתה יכולת לשאול, כמו כל אחד אחר, למה שמתי את הרכיבים האלה, ככה שבמקום לפזר תלונות סרק על אנשים שמנסים לעזור, תחשוב דקה שלכל אדם יש את העדיפויות שלו. לגבי זה שצריך לשים את גדול המסך ליד כל מפרט אתה צודק, והיו מספר אנשים שהתלוננו על זה, לכן אני מציע לך לשלוח לו הודעה פרטים בקשר לנושא, ולגבי זה שאנחנו צריכים לפרט למה שמנו כל רכיב ורכיב, זה לגמרי מיותר אם לא שאלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים