עבור לתוכן

הדרדרות ברמת המקצועיות של הפורום

Featured Replies

פורסם

אני התכוונתי דווקא לשאר הפורומים, בפורום מפרטים לא יוצא לי להסתובב. אין שאלה שהמודרים משקיעים מאוד בתחום

שלהם (FAQ,סטיקים וכו'. אגב זה המקום לתת קרדיט - הרעיון של הסטיקי בפורום WINDOWS של קבצי REG לתיקון בעיות -

גאוני - כל הכבוד BEZANGELOO) אלא שהתשובות שמקבלים כאן על שאלות בד"כ לא מגיעות מהמודרים אלא מכל מי שבמקרה

נמצא באיזור, והיות שהפורום נעשה יותר ויותר פופולרי יש יותר אנשים שהמקצועיות שלהם נמוכה יותר.

• תגובות 34
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני לא יודע על מה אתם מדברים. לא רואה התדרדרות ברמה בפורום מפרטים. להיפך, אם תקופה ארוכה היה שם בזמנו מודר אחד פעיל שטיפל גם במפרטים המומלצים, יש כרגע שלושה מצויינים ולפחות מומחה אחד פעיל מאוד. משתמשים שמדברים שטויות? תמיד היו ותמיד יהיו כל עוד לא עושים בחינות קבלה לפורום :). הקוראים חייבים לקחת בחשבון שיש כאלו שמגיבים ולא מבינים כמו בכל פורום אחר שאני מכיר.

כרגע מה שאני רואה זה פורום שבו בן אדם יכול להיכנס, ולקבל ייעוץ 10 רמות מעל הייעוץ שיקבל מטכנאי השכונתי שלו או חנות המחשבים הממוצעת אם רק יפעיל מעט שיקול דעת. אני רואה מערכת מומלצים שמתעדכנת בתדירות הרבה יותר גבוהה מאשר עודכנה אי פעם, שבבנייתה שותפים ברקע מספר אנשים מקצועיים ולא אחד. זה שהיא לא מושלמת זה בטוח, אבל להגיד שהרמה ירדה? אני רואה רק מגמה של עליה.

דרך אגב, את אותה מגמה של עליה אני רואה בחלק לא קטן מהפורומים האחרים. לכו תסתכלו למשל על רמת הסטיקיס בפורום תוכנה שעלתה בכמה רמות מעבר לכל מה שזכור לי. לכו תסתכלו על רמת התשובות ורמת המקצועיות בפורום LCD וברבים אחרים.

קל מאוד להסתכל על חצי הכוס הריקה, דבר שהפך לאופנה במדינתנו הקטנה. רוצים לשפר? תתנדבו ותשקיעו מזמנכם ותעזרו בפורומים ותחשבו פעמיים לפני שאתם לוחצים על כפתור התגובה.

ההערות שלי על הרמה המקצועית לא מכוונות כלפי צוות המודרטורים והמומחים, אלה כלפי רמת ההודעות הכללית. הבעיה כפי שכבר ציינו פה רבים היא שעל כל איש צוות או אדם דוגמת דובי ישנם עשרות עוברי אורח וכמות ההודעות גדולה כך שקשה לאנשי הצוות לעמוד בעומס. התוצאה היא שלמרות שיש אנשים איכותיים הרמה עדיין ירדה.

פתרון אפשרי (שכבר הוצע פה) הינו לאפשר לגולשים לדרג הודעות/משתמשים. אני משער שזה לא בוצע עד כה כי מערכת הפורומים שעליה מבוסס האתר לא תומכת בזה וחבל.

העלתי את העניין כי חשבתי שכדאי לפתח דיון בנושא ולשמוע דעות ותגובות של גולשי האתר, וקיויתי שאולי גם יוצעו פתרונות שאני לא חשבתי עליהם.

הרבה מהתגובות בדיון היו הצעות איך לעקוף את הבעיה (להשתמש במפרטים מומלצים למשל) במקום איך לפתור אותה. אני רוצה להדגיש שאני לא טוען שהרמה בפורום גרועה אלה שהרמה יותר נמוכה כיום לעומת מה שהיה בעבר. זה נובע כפי שכבר צויין מכך שנוספו המון משתמשים חדשים שבחלק מהמקרים הינם מומחים מטעם עצמם.

קיבלתי את ההרגשה שחלק מצוות המודרטורים נפגע מהדברים שנאמרו פה ולכן אני רוצה לאמר שוב שהדברים שאמרתי מביעים את דעתי האישית ואינם האשמה כנגד צוות האתר, אלה הינם בגדר ביקורת בונה.

פתרון חלקי שחשבתי עליו שלא יצריך שינוי במבנה האתר הינו להוסיף עוד דרגה או שתיים למשתמשים. משהו שבין משתמש רגיל לבין מומחה, מעין מומחה על תנאי (שם לא מוצלח אבל הרעיון מובן) שיעזור לצוות המומחים הקיים לעמוד בעומס.

פורסם

(FAQ,סטיקים וכו'. אגב זה המקום לתת קרדיט - הרעיון של הסטיקי בפורום WINDOWS של קבצי REG לתיקון בעיות -

גאוני - כל הכבוד BEZANGELOO)

תודה :) קרדיט מגיע גם לVaMpiRe MaSteR על הסטיקי הנ"ל.

ודעתי על הנושא- אם לתופעה שהרבה גולשים חדשים מצטרפים, ומה לעשות, יש ביניהם נובים, ילדים קטנים או סתם מטרידים קוראים "הרמה ירדה", אז כן, רמת הפורום ירדה. בשביל זה קיימים חוקי הפורום, ומערכת האזהרות.

לפי מה שאני רואה, הצוות עושה מה שהוא יכול למען הפורום, ונותן בו השקעה מטורפת.

פורסם

לפי דעתי, בכל ת'ראד שפותחים אפשר לדעת מי עונה לך בענייניות ואמינות ומי עונה לך "סתם".

יש המון אנשים שמוכנים לעזור, זה טוב. אני חושב שבכל ת'ראד עונה מישהו מוסמך מהפורום (אם זה מנהל פורום או מצוות מודרייטורים, או HW סרטיפייד וכו') והוא נותן את הצעתו או אישור\ביטול הצעה שניתנה ע"י משתמש אחר.

ניקח את הפורום מפרטים למשל, מישהו נותן תקציב ושימושים. משתמש עוזר, ומגמה שהתחילה בפורום היא שכל אחד שמציע מפרט רושם למטה מה הרכיבים שהוא נתן ומה הסיבות שבגללן הוא רשם אותם. לפי מה שהוא רושם אתה יכול לדעת מה טוב לך. מה גם שאחרי שמישהו נותן מפרט עשרה לפחות קופצים בעל המפרט ובוחנים אם הוא טוב ונותנים הצעות לשיפור.

פורסם

הערות שלך מתקבלות אבל אתה חייב לזכור זהו פורום.

רמת המקצועיות כאן מתקבלת לפי רמת האנשים הנמצאים כאן, כמובן שאם יש משתמשים שלא עומדים בחוקי הפורום ומפיצים ספאם או "הכרזות" ללא בסיס קיים, הם ימצאו עצמם עד מהרה מחוץ לפורום.

אנו חברי הצוות של הפורום משתדלים תמיד למנות "מומחים" בכל מיני תחומי עניין, לכן אם יש לך שאלות חשובות שהיית רוצה לקבל עליהן תשובה מקצועית ואמיתי תמיד תוכל לפנות אליהם ולשאול.

אני מבקש, אם ידוע לכם על ספאמרים/משתמשים שעוברים על חוקי הפורום אתם מוזמנים לשלוח למנהלי הפורומים הודעה פרטית ונוכל לטפל בזה.

הדיון שהובא כאן לא לגיטימי, כפי שנאמר אנו מעדיפים תלונות ומשובים בהודעות פרטיות.

לכן אני נועל את הדיון כדי שלא יגרר ספאם מיותר.

תודה על העירנות והמשך גלישה מהנה ומלמדת,

Aviko

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים