עבור לתוכן

הדרדרות ברמת המקצועיות של הפורום

Featured Replies

פורסם

א. אני לא מסכים עם הכותרת, הדיון הוא בפורום כללי ככה שכשאתה אומר הרמה המקצועית של הפורום הכוונה היא לכלל HWZONE והתארד הוא על הניסיון שלך בפורום מפרטים בלבד (לא שאני אומר שיש שם התדרדרות, אין לי מושג).

ב. כמות המשתמשים עולה, הגיוני שאחוז המשתמשים ה"מקצועיים" לא ישאר אותו הדבר.

ג. אף אחד בפורום לא יכול להתחייב על איכות\אמינות של כל משתמש, בגלל זה נבחרים מומחים (בעלי תג מומחה וכוכבים שחורים) וצוות הפורום (מודרים של כל קטגוריה), ואני מאמין שתסכים איתי שמי שנבחר בקפידה ונמצא ראוי, כן נותן מפרטים איכותיים שאפשר לסמוך עליהם.

וואו זה מראה על ירידה ברמת המקצועיות של המודרים...(בלי לפגוע)

הט'רד הועבר לפה מפורום מפרטים ע"י אחד המודרים.

בכל מקרה אני מסכים שיש בעיות בפורום מפרטים, אבל אני לא רואה איך בנאדם שמגיע כדי להוציא ממיטב כספו לא יכול להסתכל טיפה מסביב ולראות על אילו אנשים הוא יכול לסמוך ואילו המלצות כלליות יש בנוגע לקניית מחשב.

מצד שני, יש את אלו שבאים ורוצים מפרטים בששת אלפים ש"ח או יותר למסך 19 אינץ' וגם אחרי שאני מסביר להם חמש פעמים למה עדיף להם או לחסוך או לקנות מסך חדש הם ממשיכים להתווכח ובסוף הולכים על מפרט שהוא לא משהו בגלל שזה מחשב חלומות של מישהו מהמגיבים.

ועוד משהו שמציק לי, אותם אנשים שבאים לפה כדי לקנות "מחשב לחמש שנים" וצריך להסביר להם עשר פעמים למה עדיף להם לחלק את התקציב ולשדרג פעם בשנתיים+-.

מצטער שגלשתי אבל אלו נושאים שחוזרים על עצמם וזה יכול להציק לפעמים.

• תגובות 34
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל זאת נפגעתי.

פורסם

אני מחזק את ידיו של TMP

יש פה הרבה אנשים שבאים לעזור ויש להם ידע, הם גם בד"כ אותם חבר'ה שלפני \ באמצע \ אחרי המפרט יתנו כמה שורות של הסברים

במיוחד עם כבר היו כמה מפרטים באותו דיון ע"מ לספק אלטרנטיבה אמיתית ולא עוד מספר לכמות ההודעות שרשם באותו יום,

דיפדוף בהודעות קודמות של אותו גולש ואף כניסה לחלק מאותם דיונים בהם הוא הגיב ולראות את התגובות שקיבל, בד"כ יתנו נקודת מבט טובה יותר לגבי ההמלצה שלו.

לגבי המפרטים המומלצים באתר, זה שנוי במחלוקת, לדעתי הם לא תמיד מתעדכנים בקצב המתאים לשוק בו אנחנו חיים, הן מבחינת חידושים בטכנולוגיות והן מבחינת שינויי המחירים.

לגבי הוספת מומחים, זאת אופציה טובה אבל לא פשוטה כפי שהיא נשמעת, אני בטוח שלסגל האתר היה קל להחזיק 20 מומחים בכל חלק ולהוריד את העומס מעצמם באותה נשימה של שיפור התמורה לגולשים, אבל בשביל להיות מומחה צריכים להיות פעילים תקופה ארוכה ולהוכיח שאכן מתאימים לאותו "תואר", דבר שכרוך במעקב אחרי מספר גדול של גולשים וקריאת התגובות שלהם מצד הסגל בשביל למצוא את אותם יחידי סגולה.

לא מקנא בהם !

פורסם

בתור אחד שנמצא פה דיי המההתחלה,אני גם חושב שהרמה ירדה,הסיבה לא כזאת חשובה (או שכן ?)

בכל אופן,הבעיה היא שהקהילה גדלה ואין מספיק "אנשי מקצוע" לכל נושא,2 אנשים לפורום win ? באמת שלא מספיק בכדי לספק תשובות לכל השאלות

וככה גם רמת המשתמשים יורדת מכיוון שאין פה את האקט של הלימוד,כי אין תשובות מלומדות כמעט

נכון שמה שכתבתי גורף,אבל זאת המגה והיא רק ממשיכה..

פורסם

חבר'ה שלפני \ באמצע \ אחרי המפרט יתנו כמה שורות של הסברים (במיוחד עם כבר היו כמה מפרטים באותו דיון), ע"מ לספק חלופה אמיתית, ולא עוד מספר לכמות ההודעות של אותו יום.

הואיל וערכי בהחלט איננו נגזרת כלשהי של מספר הודעותיי, הדבר האחרון שעל דעתי בבואי להשיב למבקש מפרט, הנו הערך ב-"מונה הודעותיי".

מבקש מפרט שינהג כפי שציינתי בהודעתי הקודמת (ר' לעיל), בד"כ לא יתקשה להשיג כאן מפרט המותאם בדיוק לשימושיו ולאילוציו.

מעוניין בהסברים מפורטים ? אולי בהדרכה ? או בטיפול חומרה ו/או תוכנה ? שכור נא את שירותיי, ואשמח לסייע !

---

KoDkOd, לנסות ללמוד מקצוע באמצעות דיונים בפורומים באינטרנט זהו בד"כ רעיון גרוע מאין כמותו... ומרבית המשתתפים כאן, לדעתי, גם אינם מגיעים לכאן ע"מ לעסוק בהדרכה בהתנדבות.

פורסם

וואו זה מראה על ירידה ברמת המקצועיות של המודרים...(בלי לפגוע)

הט'רד הועבר לפה מפורום מפרטים ע"י אחד המודרים.

אני העברתי את הת'רד כיוון שזה דיון החורג מהספקטרום של פורום "מפרטי מחשב" לדעתי... לא ממש קריטי לי הנושא אבל באופן מסורתי זה לא היעוד שלו.

אין ספק שככל שכמות הת'רדים שנפתחים עולה קשה יותר לענות תשובת מומחה לכל אחד ואחד מהם, במיוחד כש-70-80 אחוז כלל לא טורחים לעשות חיפוש ו/או לפרט את כל הפרטים הנדרשים כמתחייב מחוקי הפורום וצריך "לחלוב מהם" את המידע.

אני משתדל לרוב לעבור כל יום על העמודים 3-4 ולבדוק האם יש ת'רד שלא נענה ואם הת'רד רציני אני משתדל לענות לו אישית... האמינו לי שעם משרת פיתוח בכירה בסטארט-אפ + 3 בנות קטנות בבית + שגרת אימונים זה עסק לא פשוט ב-כ-ל-ל :P. גם שותפי לפורום עסוקים מעבר לראש (צבא + רפואה) וכולנו יחד עם המומחים משתדלים "לכסות" את הפורום כמיטב יכולתנו.

אנחנו בחיפוש מתמיד של מומחים לבניית מפרטים שלא רק מבינים בתחום אלא גם יודעים להתנסח, מתייחסים בכבוד ובסבלנות לשוכני הפורום ומפגינים נוכחות ותמורה עקביים לאורך זמן... אולי במקום לעסוק ב"התדרדרות הפורום" עדיף לעזור ולתרום מהידע והניסיון שלכם כדי שיהיו לנו יותר מומחים ותתרמו בעצמכם לרמת המקצועיות בפורום - ראו בכך הזמנה רשמית (אני עוקב ;)).

פורסם

לדעתי פשוט צריך להכריח את דובי זובי לכתוב 10 הודעות מלומדות בכל פורום כל יום. זה בטוח יעלה את הרמה מהר!

ובנימה יותר רצינית, המון אנשים שבאמת יש להם ידע נוטים לעזוב ואני לא תמיד יכול להאשים אותם.

לדוגמא, דניס, מנהל פורום כרטיס מסך, ש80% מהתגובות שלו חזרו על עצמן וגם אני לעיתים מרגיש כאילו אני חוזר על דבריי 10 פעמים ביום, זה יכול להתיש, לעצבן וכמובן להוריד מוטיבציה.

הבעיה היא שהפתרון לבעיות הנ"ל לא מגיע מאותם חברים "ידענים" אלא מאותם האנשים שמגיעים לפה בפעם הראשונה\שנייה\שלישית ולא טורחים לקרוא הודעות אפילו בעמוד הראשון של אותו הפורום.

ובאותו הקשר, מערכת החיפוש באתר יכולה לעבור שיפור קל לדעתי(לי אין שמץ של מושג איך זה עובד או איך עושים כזה דבר, אבל אני בטוח שמישהו מהמנהלים יכול לשפר את זה, בלי להתאמץ יותר מדי).

עריכה: לtmpusr אני ממש לא מאשים אותך סתם צחקתי :P זה אכן לא ממש מתאים לפורום מפרטים.

פורסם

ובנימה יותר רצינית, המון אנשים שבאמת יש להם ידע נוטים לעזוב ואני לא תמיד יכול להאשים אותם.

לדוגמא, דניס, מנהל פורום כרטיס מסך, ש80% מהתגובות שלו חזרו על עצמן וגם אני לעיתים מרגיש כאילו אני חוזר על דבריי 10 פעמים ביום, זה יכול להתיש, לעצבן וכמובן להוריד מוטיבציה.

זה אולי ההבדל בין מודר/מומחה לבין כל משתמש אחר בעל ידע - למרות שאנחנו חוזרים אל אותם דברים אנחנו עדיין כאן ומשתדלים לענות באותה רצינות גם למשתמש ה-62429476 עם 3 פוסטים ששואל אם המפרט מאיבורי "פצצה למשחקים" עם Q6600, 8500GT ומארז/ספק גנריים.

אז.... מה הפתרון לדעתכם? ובבקשה תחשבו על משהו מעשי ולא רק על "תשנו משהו, איפשהו בפורום"...

פורסם

גם אני מרגיש שהרמה ירדה. לדעתי הסיבה היא שהאתר נעשה מאוד פופולרי ואנשים לא טורחים לקרוא את הבעיות שמופיעות

בFAQ (ע"ע SATA2 עובד על SATA1? אתה בטוח? אתה בטוח שאתה בטוח? וכו' 10 פעמים ביום), כך שלאנשים שבאמת

מבינים כבר אין כח לענות והם "משייטים" בפורום ומחפשים שאלה מאתגרת, ולשאלות הפשוטות יחסית עונים אנשים עם פחות ידע

מיקצועי ומעשי תשובות שהם קראו בפורום ולפעמים זה יוצא קצת "חפיפניקי".

אני יכול להעיד על עצמי שמתוך השאלות הטכניות ששאלתי כאן הצליחו לענות לי אולי על 10% (כי בד"כ אני שואל דברים נדירים

יחסית וזה מצטרף לסיבה שלמעלה).

מקווה שהצלחתי לנסח את עצמי בצורה מובנת פחות או יותר.

עריכה: בזמן שכתבתי TMPUSR עידכן, לא נורא.

פורסם

שמתי לב שבזמן האחרון יש פה בפורום מומחים מטעם עצמם שמציעים מפרטים (במיוחד כאשר מדובר במפרטים בתקציב גבוה) שהדרך היחידה שלי להגדיר אותם הם כמביכים.

.

.

במקום להציע את המפרט בלבד אולי כדאי להתחיל להוסיף נימוקים והסברים. גם הסבר מינימלי עדיף על פני שורה ארוכה של מפרטים שאין לך שום דרך/יכולת לדעת איזה עדיף ולמה לבחור דווקא את מפרט X ולא מפרט Y. מעט מאוד משתמשים מנמקים כיום, ובד"כ רק כ"הגנה" על המפרט כאשר מישהו אחר העיר על הבעיות שלו.

אם אנשים נכנסים לפורום, מתעלמים מהFAQ, לא טורחים לעשות חיפוש או להסתכל בכמה עמודים אחרונים או במפרטים המומלצים, וישר קופצים על המפרט הראשון שהציעו להם בלי שום נימוק או הסבר, (או לכל הפחות לשמוע דעות על אנשים נוספים על המפרט שהוצע) אז:

מ-ג-י-ע להם לקנות את המפרט המביך הזה (כלשונך).

בלי להסתכל בכלל, אני משוכנע שהחברה הרציניים שעוזרים בפורום מפרטים תמיד משתדלים לרשום הסבר קצר על המפרט שהם בחרו. מי שחושב שמיד כשיכנס לפורום ירוצו לשרת אותו מכף רגל ועד ראש - מגיע לו לקנות מפרט מהמודעות בעיתוני יום שישי.

פורסם

אני אישית עדיין לא מסתדר עם פונקציית החיפוש של הפורומים, עד לרמה שאפילו פוסטים שלי, שאני זוכר חלק גדול ממילות המפתח בהם, אני לא מצליח למצוא.

אך כמו שנאמר, ירידת הרמה הממוצעת מגיע בעיקר מכיוון שהאתר נעשה יותר פופלארי ולדעתי זה דבר דיי טוב, כי בטוח שמבין עשרות האנשים שמגיעים לפה אחד או שניים יתעניינו טיפה, אולי יקראו כמה כתבות פה ושם ובסופו של דבר יעלו את כמות המומחים בפורומים גם אם עד אז מספרם יהיה מועט.

עריכה: תגובה להודעה השניה מעליי- אני מסכים איתך לחלוטין, זה דיי מעצבן שיש אנשים שמחליטים לבנות את מפרט החלומות שלהם לאנשים שמגיעים עם תקציב גבוה, שלהם לא היה, ובונים מפרט בזבזני עם בחירת חלקים גרועה, מסיבות שלי אישית לא ממש ברורות.

אנא ממכם, תפסיקו לבנות מפרטים בעשרת אלפים שקלים אם אתם לא יודעים מה אתם עושים ואם אתם לא בטוחים במאה אחוז שלבנאדם שמגיע לקנות יש כסף להשקיע עשרת אלפים ש"ח במחשב כל שנתיים, כי אחרת עדיף לו בהרבה לקנות מפרט ב5000 עכשיו ועוד מפרט עוד שנתיים.

לי אישית נמאס לנסות להסביר לילד בן 14, שממש רוצה להשוויץ מול חברים שלו במחשב הבן-זונה פצצה רשע פשע פלילי שלו, שעדיף לו לחסוך, ולקנות מחשב חדש או לשדרג כעבור כשנתיים, בזמן שכל אותם "בוני מפרטי החלומות" מספימים את הדיון במפרטים ללא הסברים.

דוגמא לדיון כזה(כמו שאפשר לראות יש צדיקים בסדום אך הם טובעים במפרטי חלומות בזבזניים שאנשים מספימים).

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=340887.0

פורסם

בנוגע לחיפוש, נכון שהוא רחוק מלהיות מושלם, אבל תזכרו שהאתר מבוסס על SMF. (ראו לינק בסוף העמוד)

כשתצא גרסה חדשה ומעודכנת, אני בטוח שמנהלי האתר יעדכנו אותו אליה ובתקווה מנגנון החיפוש ישתפר.

פורסם

האמת אני פה מ 2005 ואני כן יכול להעיד שיש ירידה מסויימת (ממש בזמן האחרון , חצי שנה +- כשהתחילו כול הת'ראדים ההזויים בכללי למשל). אולי אני אפילו יכול להאשים טיפה את עצמי בה. למה? כי כדי להעלות צריך ידע נרחב (לדוגמא דובי זובי שרצח אותי מלא פעמים בפורום כרטיסי מסך עם ההסברים שלו) חוץ מזה אני אומר לעצמי כבר מלא זמן שאני אכתוב מין FAQ ארוך על ה360 ועדיין לא התחלתי - מקווה להתחיל בקרוב. חוץ מזה אני באמת מרגיש שלפעמים באים אנשים ועונים על שאלות כשהם לא מבינים בנושא.

אם אפשר באמת להתקין מין מערכת של קארמה שהמומחים / מודרים / פותחי הת'ראדים יוכלו לדרג את התשובות (אפשר להתחיל עם זה רק בפורום מפרטים ולהעביר לפורומים אחרים אם זה יצליח).

פורסם

אם אפשר באמת להתקין מין מערכת של קארמה שהמומחים / מודרים / פותחי הת'ראדים יוכלו לדרג את התשובות (אפשר להתחיל עם זה רק בפורום מפרטים ולהעביר לפורומים אחרים אם זה יצליח).

זה נושא מעניין. גם אני הגעתי לפה ב2005 בחיפוש אחרי עצה לקנית מחשב. אחרי חיפוש\מחקר ראשוני החלטתי לא לפתוח ת'רד משלי אלא להמשיך דיון שלי מישהו אחר שעזרו לו וחיפש בדיוק אבל בדיוק מה שאני חיפשתי. בחרתי להשתמש בדיון ההוא (למרות שידעתי שלא הייתי אמורה ל"עלות" על דיון של מישהו אחר) כי בעיני זה היה דיון טוב שעזר לי לדעת מה אני מחפשת.

אולי באמת אם היתה אפשרות לדרג דיונים איכותיים תעזור למשתמשים לעלות על בדיונים שיכולים להשכיל אותם הכי הרבה. אני רחוקה מלהיות מומחית במחשבים וגיליתי שהיה לי הרבה על מה ללמוד.

ובעניין המוטיבציה של המלומדים יותר שביננו לעזור

על העזרה והראיה לעתיד וההסברים והסבלניים לשאלות האינסופיות שלי (לקח איזה שבוע- כל פעם חזרתי עם עוד שאלות אחרי בדיקות ומחקרים) בת'רד עד היום אין לי מילים לתאר כמה עזר. בדיוק השבוע קלטתי שאפילו לא חזרתי לת'רד כדי להגיד תודה מיוחדת לאינטגרל - ופה האשמה שלי :-[)

יש פורום אחר שאני מצאת בו שגולשים יכולים לתת reputation למי שעזר להם (ביותר מצורה אחת). אז אולי באמת לא יזיק להוסיף כזה דבר. מגיעות פה המון תודות לעוזרים ולא תמיד התודה מגיעה ליעדה.אולי זה יעזור לענין המוטיבציה.

רק הערה קטנה מהמשתמש (משתמשת במקרה הזה) הפשוט.

פורסם

אני לא יודע על מה אתם מדברים. לא רואה התדרדרות ברמה בפורום מפרטים. להיפך, אם תקופה ארוכה היה שם בזמנו מודר אחד פעיל שטיפל גם במפרטים המומלצים, יש כרגע שלושה מצויינים ולפחות מומחה אחד פעיל מאוד. משתמשים שמדברים שטויות? תמיד היו ותמיד יהיו כל עוד לא עושים בחינות קבלה לפורום :). הקוראים חייבים לקחת בחשבון שיש כאלו שמגיבים ולא מבינים כמו בכל פורום אחר שאני מכיר.

כרגע מה שאני רואה זה פורום שבו בן אדם יכול להיכנס, ולקבל ייעוץ 10 רמות מעל הייעוץ שיקבל מטכנאי השכונתי שלו או חנות המחשבים הממוצעת אם רק יפעיל מעט שיקול דעת. אני רואה מערכת מומלצים שמתעדכנת בתדירות הרבה יותר גבוהה מאשר עודכנה אי פעם, שבבנייתה שותפים ברקע מספר אנשים מקצועיים ולא אחד. זה שהיא לא מושלמת זה בטוח, אבל להגיד שהרמה ירדה? אני רואה רק מגמה של עליה.

דרך אגב, את אותה מגמה של עליה אני רואה בחלק לא קטן מהפורומים האחרים. לכו תסתכלו למשל על רמת הסטיקיס בפורום תוכנה שעלתה בכמה רמות מעבר לכל מה שזכור לי. לכו תסתכלו על רמת התשובות ורמת המקצועיות בפורום LCD וברבים אחרים.

קל מאוד להסתכל על חצי הכוס הריקה, דבר שהפך לאופנה במדינתנו הקטנה. רוצים לשפר? תתנדבו ותשקיעו מזמנכם ותעזרו בפורומים ותחשבו פעמיים לפני שאתם לוחצים על כפתור התגובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים