עבור לתוכן

הדרדרות ברמת המקצועיות של הפורום

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון מעין גילוי נאות - אני לא מגיב הרבה בפורום המפרטים מפני שאני לא מחשיב את עצמי כמומחה לתחום, וכשאני צריך מפרט כיום אני פונה לפורום ולא בונה אותו בעצמי. לפני כמה שנים הייתי קורא ביקורות ומאמרים באתרי חומרה ובונה מפרטים לכל המכרים שלי אבל כבר תקופה ארוכה שאני לא משקיע את הזמן ולכן הידע שלי בתחום כבר לא רלוונטי. מצד שני אני כן נכנס להרבה הודעות לראות את המפרטים שמציעים אנשים אחרים ושמתי לב שבזמן האחרון יש פה בפורום מומחים מטעם עצמם שמציעים מפרטים (במיוחד כאשר מדובר במפרטים בתקציב גבוה) שהדרך היחידה שלי להגדיר אותם הם כמביכים. אז נכון שיש גם את המפרטים היותר שפויים והיותר מקצועיים. אבל אותו אחד שביקש מפרט בפורום ייראה קבוצה של אנשים שמתנגחים אחד בשני ומציעים מפרטים סותרים, והיות והוא לא תמיד חבר קהילה קבוע ולא מומחה למפרטים לא יוכל להבדיל בין יודעי הדבר לבין "יודעי הדבר" . התוצאה היא שרמת הפורום והמפרטים המוצעים בו ככלל ירדה בצורה דרסטית. אני כבר הפסקתי להמליץ למכרים שלי לבוא לפורום ולשאול מחשש מהמפרט שהם עלולים לקבל פה.

אני לא ממש רואה פתרון לבעיה הזאת בצורה בה האתר בנוי ופועל - אין שום מדד לגבי איכות ההודעות של המפרסם דוגמאת קארמה וכו' (מס' הודעות הוא ממש לא מדד לאיכות ההודעה) - אבל חשבתי שראוי שאני יעלה את הדעה/חשש שלי פה בפורום למקרה שלאחראים אולי יהיו פתרונות/דעות שאני לא חשבתי עליהם.

הצעה אחת שהיא לא בגדר פתרון אבל כן יכולה לעזור במידה כלשהי: במקום להציע את המפרט בלבד אולי כדאי להתחיל להוסיף נימוקים והסברים. גם הסבר מינימלי עדיף על פני שורה ארוכה של מפרטים שאין לך שום דרך/יכולת לדעת איזה עדיף ולמה לבחור דווקא את מפרט X ולא מפרט Y. מעט מאוד משתמשים מנמקים כיום, ובד"כ רק כ"הגנה" על המפרט כאשר מישהו אחר העיר על הבעיות שלו.

בברכה

יונתן

• תגובות 34
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בפורום כל אחד יכול חופשי לבוא להרכיב לך מפרט... יש כאלה יתנו משהו טוב יש כאלה פחות.

פשוט תחכה למישהו יותר מומחה שיבוא ויגיב וירכיב לך מפרט...

תמיד יהו כמה שסתם ידחפו חלקים לא קשורים אבל יש להם רצון לעזור ...תבחר את מה שנראה לך הכי מקצועי ומתאים לך...

חוץ מזה יש עמוד מפרטים מומלצים ששם אני חושב נכנסים רק המפרטים שעברו ביקרות על ידי מישהו.

פורסם

הגיל הממוצע של חברי הפורום ירד לגיל הטיפש עשרה. ואיתו גם כל השאר.

זה בעיקבות שיתופי פעולה כאלה ואחרים של צוות האתר, אם אתרים אחרים ברשת.

מצד שני ככול שהאתר יותר פופולרי יהיו בו פחות "אנשי מקצוע"

אני מכיר עדיין כמה אתרים פופולריים פחות ומקצועיים הרבה יותר....

לעומת זאת באמת אין אתר אחר שמציע מדור מפרטים מומלצים עשיר כל כך כמו אתר זה.

פורסם

מדוע שלא תשתמש במדור מפרטים בעמוד הראשי של האתר.

הוא נבנה ע"י מומחי האתר ואתה יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות.

אח"כ אתה יכול להיכנס לפורום המתאים ולבצע כוונון עדין לצרכים הספציפיים שלך.

אני לא מכיר הרבה אתרים שמציעים מפרטים מלאים של מחשב לפי הייעוד שלו כפי שהושקע באתר זה.

כמי שמתמצא בעולם החומרה שנים ארוכות ועוסק שנים ארוכות בתחום הפיתוח,

אני יכול להמליץ לך בשקט על המפרטים המוצעים כאן שהוכננו בצורה מקצועית והוגנת.

בהצלחה !

פורסם

אינטרנט חביבי, זה כמו האגורה האתונאית, כולם עומדים וצועקים, מביעים דעות ומתווכחים. פותח הדיון צריך להפעיל את שיקול הדעת שלו ולבחור את הדיעה שנראת המקצועית והמקובלת עליו ביותר. לא לשכוח שגם מוטלת עליו החובה לעשות את סקר השוק בעצמו שהרי לא תמיד טורחים המגיבים לתת את ההצעה מהחנות הזולה ביותר.

אני משתתף בדיונים שונים ובפורומים ברשת מזה כ-12 שנים, ניתן לומר שהיום בגלל הזמינות העצומה של האינטרנט יש יותר הדיוטות (ולמרבה הצער, גם יותר אנשים שמצפצים על הנטיקט הבסיסי ביותר), אולם אני לא חושב שכמות ההודעות האיכותיות ירדה, למעשה ההיפך הוא הנכון. כאמור, זאת אחריותו של פותח הדיון לעשות את הסינון.

תוספת - רבים מהפורומים "הסופר-מקצועיים" הם מאוד קשוחים, דיונים ננעלים ומשתמשים מורחקים על כל חריגה קלה מהתקנון, רוב השאלות זוכות להתעלמות בסגנון "פנה ל-FAQ" או "ערוך חיפוש" וזהו. משתמש מחשבים פשוט לא יכול לקבל עזרה בפורומים אלו ולרוב אלו "מועדונים סגורים".

פורסם

עצות אחיתופל יכולות לצוץ בכל פורום, לא רק בפורום מפרטים. ואני מאמינה שאם מישהו יציע מפרט מזעזע, תמיד יהיה האדם שיבוא ויתקן. זה שיש ויכוחים - זה יכול לקרות גם בין מקצוענים (וזה קורה לא אחת).

הרבה יותר הרסני לדעתי עצה לא טובה שנוגעת להתעסקות עם חומרה או כשמישהו מתבלבל וכותב למישהו אחר פקודה לפירמוט ה-HD שלו, כשהוא בעצם רצה לכתוב לו פקודה לבדיקת ה-HD, וזה קורה גם לטובים ביותר.

האחריות של מבקש העזרה היא להפעיל שיקול דעת מינימלי לגבי מה שמציעים לו, ולקחת בחשבון שהוא לא יודע מי עוזר לו ומה הרקע שלו. כל עוד הפורום לא מצהיר שהמענה מגיע רק מאנשים מוסמכים לכך, צריך לצאת מנקודת הנחה שזה יכול להיות גם איזה ילדון שחושב שאם הוא החליף לאמא שלו צורב אז הוא טכנאי.

פורסם

כיום יש כ 2 מומחים בתחום לכל פורום שהוא אני חושב שהנהלת האתר צריכה להעלות את כמות המומחים מ2-7 אנשים שיוכלו לספק מענה בכל עת ולא להיות כפופים לשני אנשים מה גם לתת לאזהרות לאנשים שמסוגלים להפיל בפח אנשים אחרים

פורסם

כיום יש כ 2 מומחים בתחום לכל פורום שהוא אני חושב שהנהלת האתר צריכה להעלות את כמות המומחים מ2-7 אנשים שיוכלו לספק מענה בכל עת ולא להיות כפופים לשני אנשים מה גם לתת לאזהרות לאנשים שמסוגלים להפיל בפח אנשים אחרים

שלום לך

אני לא מסכים איתך בעניין שלא אזהרות מכיוון שזה יכול להיות ילד שרוצה באמת לעזור אך לא הצליח.

ולנושא בכל פורם יש אנשים יותר טובים ופחות טובים שיודעים ליבנות וכאלה שלא יודעים לפני שאתה קונה את המפרט שהביאו לך בפורם אז תשאל כמה חברות מחשבים אם המפרט הזה טוב לצרכים שלך ותראה מה הם יגידו לך אם זה טוב אז הם לא ישקרו לך ויגדו שזה לא טוב אם זה לא טוב הם יתקנו לך את המפרט

=]בהצלחה!

פורסם

כמו שאמרו פה, הפתרון היחיד הוא פשוט להיעזר ב"מפרטים מומלצים".

לפעמים באמת זה לא מספיק טוב כי המפרטים לא מתעדכנים אפילו על בסיס חודשי.

פורסם

ראשית - תודה על הדאגה והסבת תשומת הלב לעניין.

ראשית, יש להתייחס בחשדנות גדולה לכל מי שבונה מפרט ללא הסברים ונימוקים. ניתן תמיד לקרוא הודעות נוספות שלו כדי לקבל אומדן על מקצועיותו.

שנית, מי שרציני שואל שאלות המשך וממתין לתשובת המומחים. היו לי מקרים של אנשים שלא קיבלו תשובות רציניות תוך יומיים-שלושה, גם לאחר שסיפקו את כל הפרטים והמתינו בסבלנות. הם שלחו לי PM והשתדלתי לענות להם בתגובה (רק אזהרה - מי שיספים אותנו ב-PM אחרי שעתיים כי רק 11 תגובות לא נראה לו מספיק מזמין לעצמו צרות!).

כולנו פה בהתנדבות מלאה על חשבון זמננו החופשי וקשה מאוד לתת לכולם "המלצות מומחים" בלבד ו/או לנהל טבלת דירוג מקצועיות של כל המגיבים בפורום - זו אחריותו של פותח הת'רד, גם אם הוא הדיוט גמור בתחום, לנהוג בשיקול דעת ולא לקפוץ לחנות לקנות את המפרט הראשון שנוב מציע לו תחת הכותרת "זה הככככככככככככי טוב אחי - פ33ות לגבות!!!!!!!!!11", ברור?

הלוואי שהיו לנו יותר מומחים פה בפורום ואני מזמין את כל מי שמעוניין לתרום מהידע והניסיון שלו לטובת כולם. אף אחד לא נולד פה מומחה ולכולנו פה יש עוד הרבה מה ללמוד ולהתמקצע - לולא הפורום היה פתוח לכולם רבים מאיתנו היו מקצועיים הרבה פחות לדעתי.

וכמובן, עשו שימוש במדור המפרטים המצויין שגם הוא לקראת עדכון משמעותי בקרוב.

גונן.

פורסם

אני יודע שלשנות את מערכת הפורום זאת פעולה מסובכת.

אבל למשל בפורומים של מיקרוסופט- MSDN (ועוד פורומים אחרים), ניתן להמליץ על תגובות של אנשים ולבחור תגובה מסוימת כ"תשובה" לשאלה הנשאלת.

ע"י כך צוברים נקודות, לא על פי כמות ההודעות (ספאם?!?) של כל יוזר, אילא איכות ההודעות.

פורסם

מי שמבקש מפרט מחשב צריך להגדיר את היעוד של המחשב.

ידוע לכולם שיש המון תחומים למחשב כגון: משחקים, גראפיקה, עריכת וידאו/סאונד, HTPC (מדיה סנטר), כללי משרדי.

מומחה למפרטים יתקשה לתת מענה שהוא בעצמו לא בקיע באחד מהתחומים הנ"ל, לכן רצוי לימנע מבקשה למפרט כזאת: " מעוניין במחשב תותח לפוטושופ, תלת מימד משחקים, סרטים...", ואם בכל זאת אז לתת דגש על התחום המעודף לדוגמא: "מחשב חזק למשחקים, סרטים, אבל... עדיפות לעריכה גראפית".

אפשר גם להתרשם מותק של חברי הפורום, ככה תדעו שלא סתם קופץ לכם מישהו עם 3 תגובות, למרות שלפעמים מגיב עם תגובה 1 יכול להיות מומחה על.

ולא לשכוח תקציב+חריגה אם יש.

פורסם

מי שמבקש מפרט מחשב צריך להגדיר את היעוד של המחשב.

ידוע לכולם שיש המון תחומים למחשב כגון: משחקים, גראפיקה, עריכת וידאו/סאונד, HTPC (מדיה סנטר), כללי משרדי.

מומחה למפרטים יתקשה לתת מענה שהוא בעצמו לא בקיא באחד מהתחומים הנ"ל,

צודק, לכן אני תמיד שולח אנשים להתייעץ לגבי צרכים מיוחדים בפורום המתאים ולחזור עם תשובה... 2% עושים זאת בפועל :nixweiss:

פורסם

בעניין ה-"ירידה ברמה" שעליה מלין פותח הדיון : הדבר עשוי לנבוע דווקא מכך שהרמה המקצועית כאן עלתה עד שהגיעה לרף (גבוה) מסויים, דבר שהביא להצפת מבקרים חדשים, אשר חלקם - ולאו דווקא אלו האיכותיים יותר - הפכו למשתתפים פעילים, והורידו את הרמה המקצועית כאן. סוג של "הצפת חדשים", אם תרצה.

בעניין מערכת המפרטים-המומלצים : מערכת המפרטים המומלצים שכאן איננה גמישה כלל, וזאת נוסף על כך שהיצע הרכיבים הקיים בה הנו מוגבל - ואף לא מיטבי. כך שאינני רואה סיבה טובה להסתמך עליה כיותר מנקודת ייחוס ("Reference") כללית.

ולגבי יתר העניינים : אם משום שהסגל הפעיל בד"כ בפורומים איננו מקבל שכר (או תמורה ממונית אחרת) בעבור השתתפותו, ואם משום שהביקוש השכיח הוא בעיקר למפרטים כמעט-זהים לאלו שבוקשו אתמול ושלשום (משום שמבקשי-המפרטים ברובם, כך נראה, אינם טורחים לדפדף לדף או לשניים הקודמים במדור), לא יהיה זה הוגן במיוחד לדרוש כי ככלל יינתנו "הסברים" או "הערות" לגבי המפרטים המוצעים. וראוי גם כי כל מבקש מפרט יערוך מחקר מקצועי, ומחקר שווקים קצר, לפני שיגיע לכאן כדי לבקש מפרט ראשוני, וכמו"כ יעיין גם בכללי-הפורום, ואף יפעיל, בסופו של תהליך, שיקול-דעת לגבי ניסוח בקשתו, והתגובות לה.

בסופו של יום, בד"כ גם הרבה יותר מתגמל לסייע למבקש מפרט הנוהג כפי שציינתי לעיל, מאשר לזה שאיננו.

פורסם

א. אני לא מסכים עם הכותרת, הדיון הוא בפורום כללי ככה שכשאתה אומר הרמה המקצועית של הפורום הכוונה היא לכלל HWZONE והתארד הוא על הניסיון שלך בפורום מפרטים בלבד (לא שאני אומר שיש שם התדרדרות, אין לי מושג).

ב. כמות המשתמשים עולה, הגיוני שאחוז המשתמשים ה"מקצועיים" לא ישאר אותו הדבר.

ג. אף אחד בפורום לא יכול להתחייב על איכות\אמינות של כל משתמש, בגלל זה נבחרים מומחים (בעלי תג מומחה וכוכבים שחורים) וצוות הפורום (מודרים של כל קטגוריה), ואני מאמין שתסכים איתי שמי שנבחר בקפידה ונמצא ראוי, כן נותן מפרטים איכותיים שאפשר לסמוך עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים