עבור לתוכן

אני לא מבין את ההחתמות של מכבי תל אביב בכדורסל

Featured Replies

פורסם

דווקא ההחתמות בינתיים נראות הגיוניות (לא מאוד הגיוניות אבל הגיוניות)

מכבי מחתימה בדיוק את סגנון השחקנים שהיה לה בעיה להתמודד איתם (מיס מאץ') , וויליאמס עשה בעיות למכבי , סימונס גם ולגבי דרור חג'ג' הוא פשוט גארד מוכשר מאוד ומבלי להשוות אותו להלפרין שאם הוא יעזוב , צריך ישראלי שימלא את המקום הזה.

את מי יביאו ? את טפירו? הוא כבר בשלהי הקריירה שלו.

נכון , לימונד שחקן לא פחות מוכשר אבל נראה לי שמכבי הולכת גם על שחקנים שלא מכירים באירופה (למעט חג'ג') , גם הקבוצות הגדולות של מכבי נבנו על אוסף שחקנים אנונימיים.

• תגובות 53
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה בדיוק העניין, היא מחתימה את אלה שעשו לה בעיות במהלך משחקי הליגה והיא לא בדיוק מחפשת את השחקנים המוכשרים שיפרצו בעתיד [ניקולה?]

פורסם

זה בדיוק העניין, היא מחתימה את אלה שעשו לה בעיות במהלך משחקי הליגה והיא לא בדיוק מחפשת את השחקנים המוכשרים שיפרצו בעתיד [ניקולה?]

ניקולה???

הפריצה היחידה שלו בעתיד היא פריצת דיסק בגב...

הוא הופך משנה לשנה לשחקן שהברכיים שלו לא מחזיקות אותו.

לגבי השחקנים , עובדתית למכבי היו יותר בעיות בליגה הישראלית מאשר ביורוליג (הסגל שלה הביא אותה לגמר הפיינל פור כקבוצת ההתקפה הכי טובה)

המאזן שלה ביורוליג היה יותר טוב (לא משנה העובדה שהיו פחות משחקים , הכוונה היא לזה שהם הפסידו פחות).

בעבר , כשמכבי הייתה מפסידה ביורוליג , היא הייתה מגיעה לליגה ומפרקת איזה קבוצה להוציא את כל התסכול , בעונה האחרונה , מגיעה הגיעה ליורוליג כדי להתפרק אחרי עוד הפסד בליגה.

מכבי צריכה לשאוב אנרגיות מהליגה הישראלית ולקחת אותם ליורוליג ולא להיפך , השנה הליגה שלנו הייתה הרבה יותר חזקה ממרבית השלבים ביורוליג.

פורסם

התכוונתי שהוא הגיע בתור שחקן בצעיר בגיל 23 למכבי והתפתח פה בצורה מדהימה.

פורסם

אז סימונס טיפה יותר מבוגר , בן 26

וויליאמס בן 24

חג'ג' יחסית מבוגר אבל בגיל 30 יש לו עוד מה להוכיח (צריך גם ניסיון ובגרות עם הצעירים) - לא לשכוח שדרק הוא הכי מבוגר (צעיר בנשמה)

פורסם
  • מחבר

אם כל הכבוד לשמות הרבה מהשחקנים האלו יהפכו להיות שחקני ספסל במכבי וירקבו

אני פשוט לא חושב שנותנים לאפי שליטה נורמלית בבחירת הסגל

יש לי הרגשה שהם קונים סגל רחב וינסו כמו השנה בעזרת העומק לנצח משחקים

אני מקווה שבליגה זה לא יצליח להם למרות שאני אוהב את אפי

פורסם

במידה והלפרין עוזב , דרור חג'ג' לא יהיה שחקן ספסל.

וויליאמס הוא אחד מהאהובים על אפי ולכן המקסימום זה שהוא יעלה מהספסל ובטח שלא יירקב.

סימונס , לפי שתי העונות האחרונות לא צפוי להירקב בספסל של מכבי אלא חלק מהותי ברוטציה.

נחכה ונראה מה יקרה הלאה , מי יהיה הסנטר שיחליף את וויצ'יץ , מה יהיה עם ביינום,גארסייה,כספי,בלוטנתאל,מוריס,פייזר ובורשטיין (מבחינת החלמה).

פורסם

אם כל הכבוד לשמות הרבה מהשחקנים האלו יהפכו להיות שחקני ספסל במכבי וירקבו

אני פשוט לא חושב שנותנים לאפי שליטה נורמלית בבחירת הסגל

יש לי הרגשה שהם קונים סגל רחב וינסו כמו השנה בעזרת העומק לנצח משחקים

אני מקווה שבליגה זה לא יצליח להם למרות שאני אוהב את אפי

להיפך. כמו שאמרתי, אני חושב שדווקא השנה אפי מקבל יד חופשית מההנלה - מין חוויה(?) מתקנת

בכל אופן, אני חושב שאפי מנסה להוכיח שהוא איזה מאסטר כדורסל חד פעמי - והוא מנסה יעני לבנות שושלת עם החתמות זולות(יחסית)

מה גם שהעונה (בבני השרון) הוא סבל מספסל לא קיים, ושיחק לאורך הפלייאוף עם 7 שחקנים בקושי אאל"ט

כל אלה מובילים לכוונות טובות ישר לעוד עונה מזוויעה - כי עוד עונה של בנייה לרוחב ולא לעומק תשחט את מכבי, במעמד, בחסויות, ברייטינג, בקהל אוכלי השוסי - איפה שאתם רוצים

אבל, ימים יגידו ואני מקווה שאני טועה - כרגע לדעתי חשוב לשמור על שלד של פייזר-מוריס-כספי-בורשטיין-ביינום ולהוסיף רכז (חג'ג' ככל הנראה מגיע על תקן חיזוק, אני מאוד מאוד מקווה שללימונד יגיע למקום המיועד). סימונס יופי של 3 והייתי משחרר את גארסיה עליו, ושומר את בלות'נטאל כ-4 מחליף ואז בעמדה הבעייתית הזאת יש את טל-סימונס כמובילי כדור נוספים, עם קליעה וניסיון(והיכולת פאקינג להוריד כדור לריצפה) ואת כספי כפרוספקט לעתיד ו-3 מוביל

עם שחרורו של הלפרין גם עמדה 2 מין הסתם חשופה לבעיות, אני אישית משחק על מאצ' אפים (ביינום\וויליאמס) ומנסה להביא קלע רציני - או לחילופין לשמור את טל על המגרש(חוק רוסי,מנהיגות, ניסיון,מוביל כדור, קליעה ל-3, חדירה, שמירה - the lot...) כ-2

בעמדת הסנטר אין ממש בעייה, בבעיית גבוהים אפשר לשחק באטיסטה 5, פייזר 4 וגם מוריס על המגרש(שיעשה מה שבא לו....) למרות שאישית לא הייתי מתנגד להוסיף לסיפור את גרין כסנטר(!) וכישראלי נוסף כמובן.

בקיצור - אפי (כן כן,אני פונה לאפי - תראו מה כתוב למעלה) תשיג איכשהו כבר את גרין, והכי חשוב *רביב לימונד*, ועוד איזה SG איכותי אם בא לך (דרו ניקולאס? טימי באוורס אפילו?) - ובהצלחה!

פורסם
  • מחבר

Electric Boom אתה בונה יותר מידי על טל ופיזר

כרגע לא ידוע מה יקרה בעניין הפציעות

וגם אם ההחלמות יהיו בסדר שניהם לא שיחקו רוב העונה בבטח יש להם חלודה

פורסם

יש בזה משהו, אבל אם אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהם יחלימו, והצוות הרפואי והעוזרי מאמן ידעו לשמור עליהם לאורך העונה יהיה בסדר (2 משחקים בשבוע, אפשרי בהחלט לשמור עליהם עם סגל כזה רחב)

מן הסתם פייזר בריא הוא הכוכב בקליבר הכי גבוה בקבוצה, טל בריא הוא תוספת משמעותית של ה-12 נק' 4 ריב' ו-6 אס' נגיד למשחק ב-20-25 דק'

ככה שאני חושב שיש מה "לבנות" עליהם, בייחוד מעצם העובדה שהם חתומים ועדיין חלק מהסגל.

נ.ב.

גארבחוסה חוזר לאירופה. סתם שתדעו.

פורסם

כבר רשמתי פה שאני מת על פייזר אבל המצב שלו מאוד בעייתי , הוא כבר לא צעיר וזו לא פעם ראשונה שזה קורה לו.

ברגע שפציעה הופכת להיות כרונית זה סופר בעייתי וזה יותר משמעותי בפציעה קשה כמו שלו.

לגבי בורשטיין , הבנאדם נותח בשתי הרגליים!!! אני שמח שצביקה סיפסל אותו אפילו שיכול מאוד להיות שהוא היה עוזר למכבי לא לאבד את האליפות.

הוא צריך מנוחה ושיקום ואימונים הדרגתיים ולא ישר לקפוץ לשחק.

למי שלא יודע , ככה נגמרה הקריירה של קטש , אחרי שהוא נותח בברך וגובס והוריד את הגבס אחרי מס' חודשים , הרופא היווני המפגר שלו אמר לו להתחיל לחזור ולאמן את הרגל באינטנסיביות כדי שהיא תחזור לכושר במקום לתת לו לנוח ולהחלים לאט... (לא משנה שהבעיה שלו בברך הייתה כבר עוד מלפני כן...)

פורסם

טל נותח בקרסול, אם אני לא טועה הייתה איזו עצם בעקב בולטת שגרמה לגירויים בגיד אכילס - הוא נותח, קיבל איזה מדרסים\נעליים מיוחדות, הרבה פיזיותרפיה והוא כבר הרבה זמן כשיר לשחק אבל בלי כושר משחק(בכל זאת יותר משנה)

ככה שלגבי טל זאת אופטימיות זהירה

אותו כנ"ל לגבי מרקוס, הייתה לו פציעה שמישהו "כפה" עליו, זה לא שבר מאמץ או משהו כזה שנובע מכושר ירוד. המשקל שלו מבלבל(יש לו גובה של PF ומשקל של C וחצי), אבל יש לו סיבולת מצויינת, שרירים מצויינים(לא רואים כי הוא לא בדיוק דוגמא לחיטוב) וזריזות שמפתיעה הרבה פעמים(רגליים)

וזה עוד בלי להכנס לחכמת משחק שלו, ליכולת מסירה המצויינת, פוטנציאל הגנתי, הקליעה(בחייאת 2.04 או משהו כזה, מיליארד קילו ודופק Jים מחוץ לקשת כאילו כלום,צריך לזכור ששחקנים כמו שיד ונוביצקי הם שחקנים עם אורך עצום ושניהם שחקנים של 7.0ft ...) שדי מפתיעים ביחס למראה הכללי של בחור גדול עם קעקוע של סימן שאלה ענק על הצוואר ??? אבל אני לא צריך לספר לך את כל זה, כי אתה כמוני אוהב את השחקן.

אז שוב אופטימיות זהירה.

הרי שחקן מוביל עם בעיה של פציעות זה לא משהו זר במכבי(ניקו חתם באולימיפיאקוס ד"א) אז אין מה לשבת יותר מדי על העניין הזה, שוב בייחוד כשיש סגל כזה רחב על כל עמדה ועמדה (וכאמור עובדה זו כשלעצמה היא לאו דווקא בשורות טובות)

אותי מאוד מעניין לדעת אם הסקאוטרים עובדים חזק בארה"ב(ברזיל ואורוגוואי היו גימיק נחמד לעונה גימיקית, אבל זה נגמר)על חבר'ה מה-NCAA כי רוב בחירות הלוטרי ידועות מראש(כולל גלינארי מיודענו, כנראה לניקס) ויהיו המון בחירות טובות בסיבוב הראשון ואף השני, היות והדראפט השנה פשוט מעולה עם המון כישרון לכל אורכו, יתכן ותתאפשר איזו גניבה משם סטייל דרק שארפ (בא מפלורידה) למי שזוכר , זאת סתם דוגמא כמובן - אבל באופן עקרוני הסקואטרים של מכבי עושים עבודה מצויינת - וגניבה טובה יכולה להיות הרת גורל לשנים הבאות.

פורסם

אני לא מבין מה הקטע של כולם "שיהיו שחקנים עם שמות גדולים" זה הרי ההיגיון הכי דבילי שיש...

לא תמיד קבוצה עם שמות גדולים מתחברת ומנצלת את מלוא הפוטנציאל שיש לשחקנים שלה.

עכשיו , אם תקראו באתר של ערוץ הספורט , יש שם ראיון עם דן שמיר שאומר שלפני 3 שנים הוא ופיני דיברו על להביא את חג'ג' למכבי והם לא לחצו מספיק וזה לא יצא לפועל ואחרי 3 חודשים פיני אמר לשמיר שזה היה הפספוס הכי גדול שלהם כי חג'ג' התאים בול למכבי.

דבר שני , מכבי העונה ביורוליג ניצחה קבוצות עם שחקנים ומאמנים עם שמות גדולים אחרי זה באה לליגה והפסידה לשחקנים "אלמונים" , מה הרצון הזה של כולם לראות שמות גדולים אני לא מבין , יש בסיס טוב של ישראלים במכבי וחלק מהזרים , קצת שיפורים פה וקצת שיפורים שם יהיה בסדר....

פורסם
  • מחבר

אנחנו לא מדברים על שמות גדולים

אנחנו מדברים על שחקנים גדולים

אף שחקן שמכבי רכשה השנה לא נחשב שחקן גדול

או לפחות נראה כזה

כל השחקנים בסדר גמור רק לא מה שמצפים ממכבי

פורסם

באטום בדראפט.. אם לא יבחר כדאי לפזול לכיוונו :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים