עבור לתוכן

מחשב חדש - בעיות: דיסק קשיח מתקתק + המחשב הלך בזמן העבודה

Featured Replies

פורסם

מחשב חדש, AMD במפרט סביר, נקנה לפני שבועיים וקצת.

הדיסק הקשיח של סיגייט 500GB ביצע תיקתוקים מההתחלה. מעולם לא שמעתי כאלה תקתוקים מדיסק, וזה היה בעיקר כאשר הדיסק במצב שכמעט ולא עבד - דווקא בזמן עבודה היה נשמע רעש רגיל לחלוטין של סיבוב.

ייעצו לי לבדוק את זה פה כשכתבתי על הבעיה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=337754.msg2931809#msg2931809

אז התקנתי תוכנה של היצרן SEAGATE , שאמרה SMART FAILED. בירור קצר עם חבר העלה שזה הפרמטר החשוב ביותר.

הכנסתי הרד דיסק ממחשב אחר, על מנת לגבות. לפני כן העברתי דרך הרשת, אבל זה היה יחסית איטי.

ביצעתי גיבוי, אבל במהלך העתקה של נתונים אחרים מהדיסק החדש לישן, המחשב נכבה ולא חזר לחיים (לא הייתי לידו כשזה קרה).

בירור עם אבא שלי העלה שהמחשב בהתחלה עשה בעיות ולא עלה, גם לאחר משחק עם החיבור של הכבל חשמל - עד שהוא הביא לו איזה מכה קטנה באיזור הספק.

לא יודע למה לא החזרנו להם את המחשב ודרשנו את הכסף בחזרה - המחשב חזר לחנות בדיוק שבועיים אחרי התאריך שנרכש, ושבוע וחצי אחרי שסופק מהחנות !

ואחרי רק יומיים-שלושה שבהם עבד, כי מה לעשות אני בקושי מגיע לבית של ההורים...

בזבוז זמן, נתונים שהלכו לאיבוד - כי העברתי לשם את ספריית המוזיקה שלי ולא הספקתי להחזיר אותה בחזרה למחשב הישן, והרבה עצבים.

הם אמרו לאבא שלי שהם החליפו ספק ושההרד דיסק נשלח לתל אביב לבדיקה.

החשש שלי שהם הולכים לנסות להתנער מאחריות בגלל שפתחתי את המחשב. זה התחושה שלי, כי פשוט אני לא מבין אחרת איך החנות לא נותנת ישר דיסק חדש ללקוח, אלא משאירה לקוח זמן נוסף בלי מחשב. (אני לא מבין איך אפשר לבדוק דיסק קשיח ולמי בכלל שווה להתעסק עם זה).

עצות?

פורסם

SMART FAILED ותקתוקים מעידים על הארד דיסק תקול ..לממש אחריות אם יש

אני לא יודע אם מסירים את האחריות אם פתחת את המארז ..

מה שיש לי אמרתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים