עבור לתוכן

אני ממש מתבייש לשאול את זה אבל.

Featured Replies

פורסם

לצערי רק עכשיו לקחתי יוזמה ואשכרה התחלתי לראות את הטרילוגיה של סרטי מלחמת הכוכבים(כמה לא יפה מצדי) למרות שאני מכיר את הכל כולל דמויות ואת היסטוריית הסרטים אף פעם לא יצא לי לראות אותם.

אני יודע שקודם הוציאו את ה6-5-4 ואז את ה3-2-1 אני אמור אז לראות את ה6 ראשון?למרות שהפרק הראשון(1993) הוא זה שמתחיל את הטרילוגיה לא?

• תגובות 51
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין פה עניין של אמור - תלוי אם אתה מעדיף לראות מהישן לחדש או בסדר כרונולוגי?

פורסם

הטרילוגיה השניה מספרת מה שקדם טרילוגיה הראשונה. אני חושב שעדיף שתראה בסדר הכרונולוגי של יציאת הסרטים. זה יותר מעניין והרבה פרטים שלא תבין יתמלאו תוך כדי צפיה.

פורסם

למה להתחיל מהשישי?

להתחיל מהסרט הראשון שיצא שזה מספר 4.

פורסם
  • מחבר

אז אתם אומרים להתחיל לפי תאריך יציאת הסרטים?

1977

1980

1983

1991

2002

2005

?

פורסם

אתה לא הסכין הכי חד במגירה אה?

1,2,3,4,5,6!!!!

פורסם
  • מחבר

1,2,3,4,5,6!!!!

אני לא מבין איך הגעת למסקנה הזאת.

מצד אחד אומרים לראות בצורה שהבמאי תכנן את זה ומצד שני בסדר המספרי שלהם.

אז אני שואל אם אני יראה את הראשון וכן הלאה זה יפגע בחווית הצפייה או שזה לא משנה אם אני יראה לפי הסדר המספרי שלהם?

פורסם

1,2,3,4,5,6!!!!

אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר אז לפחות אל תנסה להוציא אנשים אחרים מטומטמים.

פורסם

למה אתה מסתבך ככה?

זה עניין נורא אישי - כל העולם ראה את הסרטים ממילא לפי הסדר שהם יצאו בו, אבל לך יש את ההזדמנות לראות את הסרטים לפי הסדר שלהם (כלומר הסדר בו התרחשו הדברים).

פורסם
  • מחבר

למה אתה מסתבך ככה?

זה עניין נורא אישי - כל העולם ראה את הסרטים ממילא לפי הסדר שהם יצאו בו, אבל לך יש את ההזדמנות לראות את הסרטים לפי הסדר שלהם (כלומר הסדר בו התרחשו הדברים).

הבנתי מצויין את מה שכרגע רשמת.

תודה רבה ;)

פורסם

עדיף לראות לפי הסדר שלהם ולא לפי סדר כרונולוגי, למי שעוד לא ראה את הסדרה, ככה זה אמור להיות, אבל, יש כמה הפתעות בסרט השישי שלא כ"כ יפתיעו את אלה שראו את 1 2 3 (החדשים) :P

פורסם

מבחינת סדר יציאה

4

5

6

1

2

3

ככה אני ראיתי, ככה רוב העולם ראה.

מבחינת סדר כרונולוגי, כמובן

1

2

3

4

5

6

אני אישית, אם הייתי רואה את זה עכשיו בפעם הראשונה, הייתי רואה בסדר יציאה ולא בסדר הכרונולוגי, מהסיבה הפשוטה שזה הרבה יותר מותח.

אתה מתחיל בלי לדעת יותר מידי על העולם, על מה קורה, ולאט לאט מתחיל להבין ולהשלים פרטים, ואז רואה את הסרטים הראשונים (שיצאו מאוחר יותר), ומבין עוד כמה דברים, ויש לך המון הפתעות.

לעומת זאת, אם אתה רואה לפי סדר כרונולוגי, נעלמות הרבה הפתעות, אתה יודע הרבה דברים שאתה לא 'אמור' לדעת, ולדעתי אתה הורס את חוויית הצפייה.

אבל בסופו של דבר, זאת בחירה שלך.

גיא.

פורסם

תראה בסדר הזה

(משמאל לימין) 4,5,6,1,2,3

פורסם

אני חושב שצריך לראות לפי סדר היציאה (4, 5, 6, 1, 2, 3). ככה זה יותר מפתיע.

מה שכן, לא להתייאש מהפתיחה של 5. סרט מדכא אבל המוצלח יותר בסדרה.

לדעתי, השאלה הגדולה יותר היא האם לראות את הטרילוגיה הישנה המשופצת (ויש גם משופצת פלוס), או הטרילוגיה הישנה המקורית.

פורסם

אני לא מבין למה יש פה אנשים שממליצים לו להרוס לעצמו את חווית הצפיה ולראות את הסרטים באיזשהו סדר שהוא לא הסדר הנכון שבו הבמאי רצה שהצופה יראה אותם - קרי , סדר היציאה שלהם לפי שנים.

לראות את הסרטים לפי "הסדר" כביכול - קודם מ-2005 ורק אח"כ מ-1983 (לדוגמה) - זו פשוט טיפשות. זה יהרוס לך את כל החוויה של הסרטים.

מין הסתם החלוקה הזאת היתה מכוונת... זו לא היתה פאשלה שהם "בטעות" ייצרו קודם את הסרטים ה"חדשים" יותר.. ::)

לראות את הסרטים לא לפי סדר היציאה שלהם זה כמו לראות את Memento מהסוף להתחלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים