עבור לתוכן

[עזרה] צריך חוות דעת על מחשב גימיניג עד 10אלפים שקל

Featured Replies

פורסם

אם אתה לוקח מפרט נורמאלי כמו שהצעתי בהתחלה (ולא את המפרט הבזבזני) אין שום צורך ב-750W וגם 650W ישאיר הרבה כוח רזרבי

• תגובות 40
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מסכי LCD לא עובדים על Herzים בכלל אלא על קצב ריענון ב-MS.

זה לא ממש נכון

גם במסכי LCD יש חשיבות ל-Hz, הוא שקובע כמה תמונות המסך יוכל להציג בשניה.

במסכי ה-CRT ה-Hz היה מאד חשוב כי התמונה דעכה מהמסך והיה צורך לעדכן אותה כמה שיותר מהר כדי למנוע ריצודים.

במסכי LCD התמונה לא דועכת ולכן הבעיה היא לא ריצוד אבל עדיין ה-Hz מגדיר כמה תמונות המסך יהיה מסוגל להציג בשניה ובצפיה בסרטים (ומשחקים מהירים) בהחלט יש השפעה על איכות התמונה והסרט ככל שהמסך מסוגל להציג יותר תמונות בשניה.

קצת על 100Hz LCD

http://www.behardware.com/articles/641-1/1rst-lcd-at-100-hz-the-end-of-afterglow.html

http://www.reghardware.co.uk/2007/09/03/ifa_100hz_lcd_frenzy/

פורסם

תודה על התיקון

פורסם

ראשית, Life.exe - יש לך אזהרה ראשונה בשל רמת התבטאות לא נאותה בפורום והעלבת משתמש. בשלישית תושתק\תורחק מהפורום.. ההודעה המקורית שלך בעמוד 2 נערכה כדי לשמר את הנתונים הטכניים (השגויים בעליל).

להבא למד לכבד את שאר המשתתפים פה ובוודאי כשמדובר במשתמש ותיק שמקדיש כל כך הרבה פה באתר לעזור לכולם. גם אם לדעתך מצאת טעות אין כל הצדקה לצורת הניסוח שלך, במיוחד כשהפוסטים שלך עמוסים שגיאות והטעיות.

שים לב להבא ואני מקווה שתפנה את המרץ שלך לעזור במקום להעליב וללמוד לפני שאתה מציין עובדות שגויות.

לפותח הת'רד - כפי שאמרו לך פה שוב ושוב, אין כל הצדקב שבעולם לבזבוז הכסף אליו אתה מכוון - ודאי לא עם מסך 19'. המובן הזה המפרט המקורי של XTRACT הוא הקרוב ביותר לאופטימלי.

אם אתה מתעקש להמשיך בכיוון הזה באמת שאין לי כל טעם לבנות לך מפרט חליפי... אחרת, קרא שוב בחוקי הפורום איזה מידע נחוץ כדי לבנות מפרט, מלא את כל הפרטים החסרים ואתן לך את המלצתי בהתאם.

פורסם
  • מחבר

ראשית, Life.exe - יש לך אזהרה ראשונה בשל רמת התבטאות לא נאותה בפורום והעלבת משתמש. בשלישית תושתק\תורחק מהפורום.. ההודעה המקורית שלך בעמוד 2 נערכה כדי לשמר את הנתונים הטכניים (השגויים בעליל).

להבא למד לכבד את שאר המשתתפים פה ובוודאי כשמדובר במשתמש ותיק שמקדיש כל כך הרבה פה באתר לעזור לכולם. גם אם לדעתך מצאת טעות אין כל הצדקה לצורת הניסוח שלך, במיוחד כשהפוסטים שלך עמוסים שגיאות והטעיות.

שים לב להבא ואני מקווה שתפנה את המרץ שלך לעזור במקום להעליב וללמוד לפני שאתה מציין עובדות שגויות.

לפותח הת'רד - כפי שאמרו לך פה שוב ושוב, אין כל הצדקב שבעולם לבזבוז הכסף אליו אתה מכוון - ודאי לא עם מסך 19'. המובן הזה המפרט המקורי של XTRACT הוא הקרוב ביותר לאופטימלי.

אם אתה מתעקש להמשיך בכיוון הזה באמת שאין לי כל טעם לבנות לך מפרט חליפי... אחרת, קרא שוב בחוקי הפורום איזה מידע נחוץ כדי לבנות מפרט, מלא את כל הפרטים החסרים ואתן לך את המלצתי בהתאם.

הדיון מתנהל בכלל לא על מה שבקשתי את העזרה.

אם לא הבנתם עד עכשיו , בוא ניקח בחשבון שיהיה לי את המסך המתאים להוציא את המקסימום מהמחשב ,ואני רוצה "לבזבז" על המפרט הזה.

תתפלאו לא כולם מחפשים לחסוך במחשבים , לכל אחד יש תחביב ולא באתי לפה לבקש עזרה כיצד למנע מהלגיע לתקציב הזה.

אני שואל על המפרט כמפרט ורוצה לדעת האם דרושים שינוים טכנים כמו למשל מ750 ואט ל850 ,

ואתם המקום לבקש את העזרה הזו , ולא לקבל 34234324 מפרטים אחרים , שבאמת אני מכבד ויודע שהם טובים, אלא לקבל הסברים לגבי המפרט הנ"ל

אשמח אם בכל זאת אחד מהאנשים פה יש כל כך הרבה ידע יסבירו לי לגבי הדברים שאני שואל , ושוב האם קיימים מסכים בעלי 100 הרץ היום שהם LCD

תודה

פורסם

אם לא הבנתם עד עכשיו , בוא ניקח בחשבון שיהיה לי את המסך המתאים להוציא את המקסימום מהמחשב ,ואני רוצה "לבזבז" על המפרט הזה.

בפורום "מפרטי מחשב" אנחנו משתדלים להשקיע מזמננו (החופשי ובחינם) לעזור ולהמליץ על מפרטים כדאיים ביחס לצרכי המשתמש ולתקציב.

אני אישית משתדל לא לבזבז את זמני בבניית מפרטים "באוויר" עם מסכים דמיוניים רק כדי "לראות מה נכנס בתקציב"....

אם יש לך שאלה ספציפית לגבי מסך 100HZ (למיטב ידיעתי אין עדיין ביצור סדרתי, ודאי לא בארץ) או ספק, אנא פנה לפורום המתאים ושאל את המומחים לנושא... הם ככל הנראה מבינים ומתמצאים יותר משוכני הפורום הזה בעניין.

פורסם
  • מחבר

בפורום "מפרטי מחשב" אנחנו משתדלים להשקיע מזמננו (החופשי ובחינם) לעזור ולהמליץ על מפרטים כדאיים ביחס לצרכי המשתמש ולתקציב.

אני אישית משתדל לא לבזבז את זמני בבניית מפרטים "באוויר" עם מסכים דמיוניים רק כדי "לראות מה נכנס בתקציב"....

אם יש לך שאלה ספציפית לגבי מסך 100HZ (למיטב ידיעתי אין עדיין ביצור סדרתי, ודאי לא בארץ) או ספק, אנא פנה לפורום המתאים ושאל את המומחים לנושא... הם ככל הנראה מבינים ומתמצאים יותר משוכני הפורום הזה בעניין.

תשמע , אני מאוד מעריך את האנשים שנמצאים פה ומשקיעים מזמנם הפנוי בהתנדבות בעזרה, אך הדיון הזה קיבל סוג של טעות מסוימת,

הרי לא כל כך קשה להגיד אם המפרט טוב , וחלקים טכניים כמו ספק אם ה750 יספיק, בקשתי חוות דעת על המפרט ולא מפרטים חדשים

אין מדובר פה על דיבורים באוויר , אלא על רצון קניית המפרט בימים הקרובים , וגם אם אין לי כרגע את המסך שיוציא את ה100% מהמחשב , אני מחפש תשובות לגבי החלקים האם הם טובים מספיק , והאם מבחינה טכנית כמו וואט , לוח אם וכו' הכל תקין.

אני חושב שעל זה אני יכול לצפות לעזרה מהפורום בו רשמתי את ההודעה, לגבי המסכים אני אשאל.

מקווה שתוכלו לעזור , גם אם המפרט נראה לכם בזבזני ולא אשתמש במקסימום עם המסך הישנו.

פורסם

אם אתה מתעקש אז מבחיה טכנית/פיזית הכל מתאים להכל

פורסם

Lahad, המפרט המקורי שלך "עובד", אבל סובל ממספר פגמים מהותיים ובחירות שאינן מתאימות למחשב ב-10K (אם אכן זה הסכום שאתה מתעקש להוציא רק על "הקופסא").

ספקי הכוח של TT אינם מצטיינים ברוב המבדקים, בתוספת של 100 ש"ח אתה יכול לרכוש את הקורסייר 750W שנחשב לספק משובח. יש גם מארזים טובים יותר ממה שהצעת, למיטב הבנתי ה-P182 מציע זרימת אוויר מעולה עם שקט יחסי, גם מנסיוני המאווררים ואיכות הבנייה של אנטק עדיפים על אילו של TT.

עם מעבד Q9450 אתה חייב להוסיף מאוורר לגוף הקירור שלך, מאוורר 120 מ"מ מכובד של scythe או noctua לדוגמא. אבל תבין שההבדל בין יחידת הקירור המאוד מפוארת והיקרה הזאת ולבין ה-TUNIQ לדוגמא הוא מאוד קטן (2-3 מעלות, 2-3 דציבלים, אולי עוד 100-200 מה"צ ב-OC מירבי).

כרטיס קול מאוד בינוני מבחינת איכות הקול שלו, בייחוד ביחס למתחרים (בייחוד m-audio ו-auzentech). היתרון שלו במשחקים בלבד וגם זה הולך ומצטמצם עם השינויים בתקנים. הכנס לפורום המתאים לצורך ייעוץ לגבי כרטיס קול אופטימלי.

צמד כרטיסי 9800GTX (או כרטיסי הדור הבא, יהיו אשר יהיו) יבואו לידי ביטוי רק עם מסך 24. אבל שיהיה. אתה גם חייב להביא בחשבון שמחשב במפרט כזה יצרוך הרבה חשמל ויפיץ הרבה חום (ממש יחמם לך את החדר בזמן שתשחק בו). זה רק לחשבון החשמל (מה שאולי לא אכפת לך) וזה רע לכדו"א (מה שאכפת לכולנו).

ולאור בקשתך וחוסר הזמן שלי אני לא אבנה מפרט חלופי בהתבסס על המלצותי מהפסקה הראשונה.

פורסם
  • מחבר

Lahad, המפרט המקורי שלך "עובד", אבל סובל ממספר פגמים מהותיים ובחירות שאינן מתאימות למחשב ב-10K (אם אכן זה הסכום שאתה מתעקש להוציא רק על "הקופסא").

ספקי הכוח של TT אינם מצטיינים ברוב המבדקים, בתוספת של 100 ש"ח אתה יכול לרכוש את הקורסייר 750W שנחשב לספק משובח. יש גם מארזים טובים יותר ממה שהצעת, למיטב הבנתי ה-P182 מציע זרימת אוויר מעולה עם שקט יחסי, גם מנסיוני המאווררים ואיכות הבנייה של אנטק עדיפים על אילו של TT.

עם מעבד Q9450 אתה חייב להוסיף מאוורר לגוף הקירור שלך, מאוורר 120 מ"מ מכובד של scythe או noctua לדוגמא. אבל תבין שההבדל בין יחידת הקירור המאוד מפוארת והיקרה הזאת ולבין ה-TUNIQ לדוגמא הוא מאוד קטן (2-3 מעלות, 2-3 דציבלים, אולי עוד 100-200 מה"צ ב-OC מירבי).

כרטיס קול מאוד בינוני מבחינת איכות הקול שלו, בייחוד ביחס למתחרים (בייחוד m-audio ו-auzentech). היתרון שלו במשחקים בלבד וגם זה הולך ומצטמצם עם השינויים בתקנים. הכנס לפורום המתאים לצורך ייעוץ לגבי כרטיס קול אופטימלי.

צמד כרטיסי 9800GTX (או כרטיסי הדור הבא, יהיו אשר יהיו) יבואו לידי ביטוי רק עם מסך 24. אבל שיהיה. אתה גם חייב להביא בחשבון שמחשב במפרט כזה יצרוך הרבה חשמל ויפיץ הרבה חום (ממש יחמם לך את החדר בזמן שתשחק בו). זה רק לחשבון החשמל (מה שאולי לא אכפת לך) וזה רע לכדו"א (מה שאכפת לכולנו).

ולאור בקשתך וחוסר הזמן שלי אני לא אבנה מפרט חלופי בהתבסס על המלצותי מהפסקה הראשונה.

סוףסוף תשובה שרציתי לקבל.

fungiman - תודה רבה

מספר שאלות עלייך אם תוכל.

1. האם הספק המדובר בהוספת 100ש"ח משמעותי?

2. האם ה therright ultra 120 extreme לא מספיק וצריך להוסיף עוד גוף קירור? ואם כן איזה?

3. ולפי מיטב ידעתי בגלל שזה אלומנייום , ומארז של ארמור , אין זה איכותי מספיק?

תודה!

פורסם

אתה לא יכול להוסיף עוד גוף קרור אולי עוד מאורר מהצד השני ורק לדאוג לסרקולציה טובה במארז

אני אישית מאוד מעדיף מארזי אלומניום הם הרבה יותר קלים ואם אתה עושה איזה מודינג הרבה יותר קל לעבוד איתם

בקשר לספק כוח , כן בבדיקה פה באתר הם לא הצליחו להרשים את המבקר וגם היו להם כמה קפיצות מתחים

אבל בכל ביקורת שקראתי עליהם (וקראתי הרבה) לפני שקניתי רק המליצו עליהם לטובה , הדגמים הזולים לא הtoughtpower לא קראתי ביקורות אבל הבנתי שהם לא מומלצים במיוחד

בכל מקרה דגם של TT TP 750W (רק מהדגם הזה הוא מדולרי) יתאים ויספיק בהחלט , יש עוד הרבה ספקים טובים גם של קורסיר ושל אנמרקס ושל PC&P שהם די יקרים הכול עניין של כסף...

בקשר למעבד

לא יודע אם למישהו יצא לראות את הניצול בזמן משחק (אפשרות שאתה יכול לעשות עם מקלדת G15) אבל אף פעם לא היה מצב ניצלתי את המעבד ל100% וזה לרוב נשאר על איזור ה30-40 אחוז ניצול

הגדרות הכי גבוהות ורזולוציה של 1360X768 אולי ברזולוציות יותר גבוהות זה ינצל יותר

אבל העיקרון הוא שהכרטיס מסך הרבה יותר חשוב מאיזה Q תיקח אני מאמין שגם 6600 וגם 9300 יהיו מספיקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים