עבור לתוכן

אנסה גם אני את מזלי: אופניים.

Featured Replies

פורסם

צריך המלצה לאופניים עד 3000₪ לנסיעה בעיקר בכביש ובשטח.

או, המלצה איפה לשאול את זה...

פורסם

מוכר ביבמה , יד שניה , שמורה מרופא....... למה אתה משקיע סכום כסף כל כך גדול באופניים ? אתה תל אביבי ? אם אתה גר שם , אז אולי זה מגניב להסתובב עם אופניים במקום לשלם על דלק. או אתה מתכנן מסלולים מקצועיים לרכיבה ? עדיף לך לחפש בפורומים של טיולי אופניים שתקבל חוות דעת יותר מקצועית.

פורסם

כמה המלצות:

בתקציב הזה הייתי הולך על אופניי זנב קשיח. לא שווה לפזול לאופניי שיכוך מלא בתקציב הזה. אפשר לקבל אופניי זנב קשיח מעולות. כמו בתחום

המחשבים האופניים המתאימות לך תלויות בשימושים שלך. השימוש בשטח הוא המרכיב העיקרי - מה בדיוק תיכננת ? שטח קל או יותר אגרסיבי (XC

מול סינגלים וכדומה). בגדול שתי החברות מיינסטרים הן ספשלייזד וטרק אבל יש עוד הרבה חברות מעולות בשוק. אני קניתי ספשלייזד הארדרוק לפני

שנה ואני מאוד מרוצה מהם, מעולות לשטח, שלדה חזקה בטירוף, וגם מתאימות לנסיעה בעיר.

בשביל עוד מידע יש לך את פורום תפוז-אופניים ואתר www.harim.co.il.

פורסם

מחזק את ההמלצה לגבי פורום אופניים בתפוז. חבר'ה מאד מקצועיים ורציניים שם.

אני אישית קצת חוסך כרגע אבל מתכנן גם לקנות איזה ז"ק איכותי בחודש-חודשיים הקרובים :)

בהצלחה עם זה :xyxthumbs:

פורסם

מוכר ביבמה , יד שניה , שמורה מרופא....... למה אתה משקיע סכום כסף כל כך גדול באופניים ? אתה תל אביבי ? אם אתה גר שם , אז אולי זה מגניב להסתובב עם אופניים במקום לשלם על דלק. או אתה מתכנן מסלולים מקצועיים לרכיבה ? עדיף לך לחפש בפורומים של טיולי אופניים שתקבל חוות דעת יותר מקצועית.

סתם לידע כללי תקציב של 3000 לאופניים נחשב לתקציב "כניסה" לתחום ולא לתקציב גבוה. זה כמובן ביחס לשימושים.

כמה המלצות:

בתקציב הזה הייתי הולך על אופניי זנב קשיח. לא שווה לפזול לאופניי שיכוך מלא בתקציב הזה. אפשר לקבל אופניי זנב קשיח מעולות. כמו בתחום

המחשבים האופניים המתאימות לך תלויות בשימושים שלך. השימוש בשטח הוא המרכיב העיקרי - מה בדיוק תיכננת ? שטח קל או יותר אגרסיבי (XC

מול סינגלים וכדומה). בגדול שתי החברות מיינסטרים הן ספשלייזד וטרק אבל יש עוד הרבה חברות מעולות בשוק. אני קניתי ספשלייזד הארדרוק לפני

שנה ואני מאוד מרוצה מהם, מעולות לשטח, שלדה חזקה בטירוף, וגם מתאימות לנסיעה בעיר.

בשביל עוד מידע יש לך את פורום תפוז-אופניים ואתר www.harim.co.il.

אפשר למצוא גם אופניים מעולות עם שיכוך מלא ב 3000 שקל. הוא צריך להתאים את האופניים לגובה שלו ולמשקל שלו ויש סיכוי טוב שהוא ימצא אופניים עם שיכוך מלא שיהיו טובות לו.

פורסם

זה נכון שאפשר למצוא אופניי שיכוך מלא ב-3000 שח אבל זה לא מומלץ מכיוון שעל חשבון השיכוך המלא תקבל אופניים כבדות בהרבה מאופניי זנב קשיח בתקציב הזה ותהיה ירידה בשאר חלקי האופניים (שלדה פחות איכותית, בולמים, מערכת הילוכים וכו'). לפי המחקר שאני עשיתי בזמנו, בתקציב הזה רק זנב קשיח. אופניי שיכוך מלא מומלץ פחות או יותר מקציב של 5K ומעלה.

פורסם
  • מחבר

האופניים לא בשבילי, ביקשו ממני לברר. וביגלל שאין שום מושג בזה, אני שואל פה. אשאל גם בתפוז.

השימוש לא יהיה לרכיבת שטח רצינית.

מה זה בכלל זנב קשיח ושיכוך מלא? |:

פורסם

פאק כל החיים אני רואה אופניים ונוסע והכל אבל אין לי מושג מזה זנב קשיח (?!?) או שיכוך מלא או משהו?!!?!?!

מישהו מוכן להסביר?

פורסם

"זנב קשיח" אלה אופניים בעלי משכך קידמי בלבד (בולם זעזועים קדמי בלבד, ללא בולם בגלגל אחורי ומכאן השם...) "

http://www.bikesandsports.co.uk/Hardrock.jpg

לעומת זאת, אופני "שיכוך מלא" הם אופניים בעלי משכך קדמי וגם משכך אחורי :

http://www.motibikes.co.il/var/1166/36619-xc%20004_07.jpg

http://www.mtbs.cz/obrazek/specialized07hotsjfsr1

פורסם

בתקציב הזה אפשר לרכוש אופני זנב קשיח מעולות. אני מאד ממליץ על Trek 4400/4500. ההבדל הוא בהילוכים (27 הילוכים בדגם 4500 בהשוואה ל-24 הילוכים בדגם 4400) ובבלם קדמי ( Rockshoxs 2 בהשוואה ל-RST Gila).

פורסם

3000 ש"ח הוא ממש לא תקציב כניסה לתחום ידידי.

תקציב כניסה הוא 1000-1500, יש לך אחלה זוגות במחיר כזה, יש את המרידה קלהארי, ג'יינט יוקון, GT אבלנס וכו'...

3000 ש"ח זה לבן-אדם שהולך לרכב על אופניים שלו בשטח 100 ק"מ בחודש...

בתקציב הזה אל תיקח שיכוך מלא אומנם השיכוכים המלאים היום הם די איכותיים, לאבא שלי יש שיכוך מלא ב4000 ש"ח. (מלפני

3 שנים), אבל הוא די חלש, צריך להיות מאוד כבד כדי שהוא יפעל טוב, ואחרת הוא סתם מעקב אותך (חוץ מרוקי מאונטן ואיזה GT

ב15 אלף ש"ח (ועוד דינמובק) לא יצא לי לרכוב על אופניים בעלי שיכוך מלא איכותיות (ויצא לי לרכוב על כאלה בכ-6000 ש"ח).

לי אישית יש אופני ג'יינט AS 919 משודרגות (הורדתי להם קילו ל11.5, החלפתי הילוכים ושמתי בולמים טובים של רוק שוק (רובי)).

האופניים די פשוטות (כ1200 ש"ח בזמנו), אבל אחרי השידרוגים הם לדעתי אחד מהאופניים הנוחות שרכבתי אליהם, ואפילו

את של אבא שלי לדעתי הם עוקפות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים