עבור לתוכן

מבקש הסברים על יעילות מפרטים שונים

Featured Replies

פורסם

שלום רב

רציתי לדעת אילו יתרונות\חסרונות יש למפרטים מסויימים על אחרים

אני רואה כן יום יום מפרטים דיי דומים,במיוחד תחת המלצות למפרטים עד 3.5\4 אלף שקל

מעניין אותי אילו יתרונות יש למעבדים מסויימים על אחרים,

למשל מעבד ה8400 מוצע כאן המון,כמעט כל מפרט שמומלץ כאן מכיל בו את ה8400,

מה היתרונות שלו מול ה8200 שברוב החנויות יכול לעלות 150 שקל פחות ?

הרי הFSB של שניהם הוא אותו דבר ובסופו של דבר כרטיס המסך (אם אני מבין נכון) לא נשען על מהירות השעון של המעבד אלא על המולטיפלייר לא כן ?

למה להוציא את ה150 שקלים האלה על מעבד שייתן בתאכלס את אותם ביצועים כמעט,אולי שיפור של אחוזים בודדים באופן שלא יורגש תוך כדי משחק אם בכלל.

כמו כן אני רואה כאן המלצה שחוזרת על עצמה לגבי לוח האם של GIGABYTE דגם

P35 DS3L

מה היתרונות שלו מול לוח של ASUS דגם P5K מבחינת רוחב פס PCI ?

מה היתרונות של זכרונות CAS4 מול CAS 5 במפרט שמורכב מה8400 על הלוח של גיגה בייט ?

אני גם רואה כמה המלצות לגבי ה7200 שלפי מה שאני רואה,על הנייר הוא אמור להיות ממש חלש יחסית למעבדי ה8XXX

הL2 שלו קטן יותר והFSB שלו הוא 1066 והמחיר הוא בסביבות ה120 ש"ח נמוך מה8400.

תודה מראש

פורסם

קצת סדר בדברים

8200 לא עולה 150שח פחות מ8400, הוא עולה כ80-100שח פחות ממנו במקרה הטוב, מדובר על מעבד מאוד דומה בעל מהירות שעון \ מכפלה נמוכה יותר מהראשון שצויין,

מה שאומר שהוא עובד פחות מהר, לרוב האנשים יש העדפה לקחת את המעבד הכי משתלם ביחד של עלות \ תועלת \ יכולות OC וזה הוא ה 8400

ה7200 - (שעולה כ250-300שח פחות מ8400) לעומתם הינו בעל זיכרון מטמון נמוך יותר ומכפלה גבוהה (זהה לE8500) לכן יש לו עדיפות לקלוקרים שבינינו, הסיכוי שלו להגיע לתדר גבוה גדול יותר מהאחרים עקב המכפלה וה FSB היחסית נמוך שהוא מתחיל ממנו, לזיכרון מטמון יש השפעה יחסית קטנה על ביצועי מערכת משחקים ויותר על ריבוי משימות בו זמנית.

P35-DS3L וP5K אינם שונים ברוחב הפס של ה PCI\PCI-E, מה שכן הלוח של אסוס עולה יותר ולכן פחות משתלם, אין זה אומר שפחות טוב אבל את ההפרש משקיעים במקומות אחרים.

ההבדלים בין CL4 לבין CL5 יחסית קלושים, השימוש העיקרי של CL4 הוא למטרות OC שאז המשתמש מוותר על התזמון 4 ועולה ל5 ע"מ להעלות את תדר העבודה ולאפשר OC גבוה יותר למעבד (שוב עניין של מכפלות)

מקווה שעזרתי

פורסם

אם להאמין ל-XbitLabs, לכמות זיכרון-המטמון הכלולה במעבד ישנה השפעה ממשית (וגם אם בממוצע-אחוזים חד-ספרתי) על ביצועי מרבית המשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים