עבור לתוכן

1. אחריות לאחר פתיחת מארז 2. דיון בנושא חנויות - האם מותר ?

Featured Replies

פורסם

1. לא מעט חברות מדביקות מדבקה על המארז, ועליה כתוב שפתיחת המארז מבטלת את האחריות.

אפשר להתווכח לכאן או לכאן האם הנ"ל עושה שכל (לדעתי לא), אך אני מעוניין לדעת האם הנ"ל חוקי.

כלומר, האם חוקי לבטל לצרכן את האחריות, כאשר הוא פותח את המארז ?

האם יש התייחסות לכך בחוק ו/או בפסיקה ?

2. האם מותר לדון כאן על חנויות המחשיבם השונות, מבחינת איכות חלקים, איכות השירות וכו' ?

תודה.

פורסם

מותר, ככה זה גם עם מחשבי מותג אתה קונה את המחשב בתור קומפלט ולא בתור חלקים נפרדים. אבל רוב החנויות יעלימו עין עם תלחץ עליהן מספיק.

פורסם
  • מחבר

מותר, ככה זה גם עם מחשבי מותג אתה קונה את המחשב בתור קומפלט ולא בתור חלקים נפרדים. אבל רוב החנויות יעלימו עין עם תלחץ עליהן מספיק.

דעתי שונה, אני יכול להתווכח איתך בקלות, אבל לא זו המטרה.

כשאתה כותב "מותר", אתה יכול לגבות זאת בלשון החוק ו/או הפסיקה במידה והיתה ?

פורסם

אתה יכול להתווכח כמה שבא לך, האחריות מסופקת ע"י החנות אלא במקרה וצויין אחרת בתעודת האחריות.

לחנות יש כל זכות לספק את האחריות על המחשב בתור קומפלט בדיוק כמו כל מוצר אלקט' אחר, אתה לא תתפלא אם תפתח את הטלביזיה ותדפוק את האחריות נכון?

החנות לא יכולה להגביל אותך בנוגע לאחריות כוללת רק אם האחריות על חלק אחד או יותר לא מסופקת ע"י החנות עצמה.

פורסם

אני לא הייתי קונה בחנות כזאת... את המחשב שלי קניתי מזיגזאג ואולי 1000000000 פתחתי את המארז שיחקתי עם המחשב החלפתי חלקים מה לא.. ושהיה צורך במימוש אחריות לא עשו לי בעיות בכלל.

מחשב זה דבר שמתעסקים איתו הרבה... מה זאת אומרת אני רוצה להכניס עוד דיסק קשיח אסור ?!!

מה זה קשור לביטול האחריות... אם בפתיחה שלך את המארז לא גרמת נזק באשמתך לחלק אני לא חושב שצריכה להיות בעיה.

פורסם

אתה יכול להתווכח כמה שבא לך, האחריות מסופקת ע"י החנות אלא במקרה וצויין אחרת בתעודת האחריות.

לחנות יש כל זכות לספק את האחריות על המחשב בתור קומפלט בדיוק כמו כל מוצר אלקט' אחר, אתה לא תתפלא אם תפתח את הטלביזיה ותדפוק את האחריות נכון?

החנות לא יכולה להגביל אותך בנוגע לאחריות כוללת רק אם האחריות על חלק אחד או יותר לא מסופקת ע"י החנות עצמה.

טלוויזיה זה לא מחשב, בשביל מה כבר יש לפתוח אותה?

מה קורה אם אתה רוצה להוסיף זכרון/מאוורר/כונן/לנקות אבק/לסדר חוטים וכו'? לא נראה לי הגיוני שדבר כזה יבטל אחריות.

פורסם

יש לך מושג כמה אבק יכול להצטבר בתוך טלויזית CRT? יש לא מעט אנשים שפתחו בשביל לנקות, זה מאריך את החיים של המוצר.

בנוגע למחשב- אכן מותר לחנויות לעשות מה שבא להן בנוגע לאחריות, כל עוד היא מסופקת על ידן.

רוצה להוסיף משהו? תעשה את זה דרך טכנאי של החנות.

לא מוצא חן בעיניך? לא חסרות חנויות נורמליות שלא עושות טריקים ושטיקים מסוג זה.

זכור לי מקרה שחבר שלי קנה מחשב מ KSP בזמנו והוא רצה להוסיף הארדיסק

.......פשוט הורדנו את המדבקה ושמנו אותה על נייר תמונה בזמן העבודה, ואחרי זה החזרנו אותה למקום כמו שהיא הייתה :lol: :lol:

אבל נראה לי שהיום הם כבר משתמשים במדבקות האלו שנקרעות באמצע....

פורסם

קודם כל,אם תקנה טלוויזיה,תראה שאסור לפתוח אותה בלי טכנאי אחרת האחריות תתבטל. (זו דוגמה)

דבר שני,

עם KSP אין בעיה,המחשב שלי נקנה משם,שלחתי אימייל ל''תיבת התלונות'' שלהם,בשאלה האם אני יכול לפתוח את המחשב בשביל לנקות אותו בשל התחממותו (כמובן שהשאלה הייתה מנוסחת אחרת...),

והטכנאי ''נתן לי אישור'',ואמר שאם יגרם נזק פיזי כלשהוא לכל רכיב האחריות עליו תתבטל,אז היזהר.

האימייל שלהם שמור אצלי עד היום,וישאר כך,אם יווצר ויכוח עם KSP,בשל מימוש אחריות על נזק לרכיב שהוא לא פיזי עקב פתיחת המארז וקריעת המדבקה.

פורסם

בקשר לטלויזיה, רצוי לא לפתוח אותה אם אין ידע וניסיון בחשמל ואלקטרוניקה,

יש שם כמות מתח שיכולה לגרום לנזק ממשי ורציני לאדם.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שפספסתם את העיקר :

1. "האם יש התייחסות לכך בחוק ו/או בפסיקה ?"

2. מה לגבי סעיף 2 ?

פורסם

1- א) שו פיסיקיה?

ב) אם החנות הכניסה את ''החוק'' שאם תפתח את המארז ותקרע את המדבקה לא תוכל לממש את האחריות לאתרה/כתוב בקבלה -

אתה לא תוכל לתבוע אותה אם היא לא תממש לך את האחריות עקב קריעת המדבקה (אם הבנתי את השאלה שלך נכון... :nixweiss:).

2- כן מותר,אך דאג לשמור על חוקי הפורום בהתאם לכך.

איזכור חנויות/ספקיות אינטרנט/סלולר/תשתית וכו':

איזכור הגופים המצויינים לעיל מותר לכל מטרה שהיא, כל עוד הוא נעשה בצורה הולמת ולא מתלהמת. אין להגרר לשפה לא נאותה, כמצופה בכל נושא אחר בפורום.

שימו לב: משתמש אשר ישתמש בפורום כתירוץ להשתלח בגוף כזה או אחר בצורה לא הולמת, יקבל אזהרה וייענש במקום.

פורסם
  • מחבר

1. החנות לא יכולה לעשות מה שעולה על רוחה, אבל אני לא מעוניין להכנס לכך.

השאלה היא האם מישהו יכול להפנות אותי לחוק שמאפשר לחנות לעשותא ת המעשה הספציפי הזה, או שאוסר עליה,

ובמידה ואין, האם היו פסיקות תקדימיות בנושא.

2. החנויות tms, skypc, ksp, פנדה, אייבורי ועוד - מישהו יכול לחוות דעתו איזו חנות אמינה, ומאיזו כדאי להתרחק ?

אני שומע שמועות, ומעדיף להצמד לעובדות.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

1. החנות לא יכולה לעשות מה שעולה על רוחה, אבל אני לא מעוניין להכנס לכך.

השאלה היא האם מישהו יכול להפנות אותי לחוק שמאפשר לחנות לעשותא ת המעשה הספציפי הזה, או שאוסר עליה,

ובמידה ואין, האם היו פסיקות תקדימיות בנושא.

לא במקום.

אבל היא יכולה לקבוע כל חוק שהיא רוצה לגבי האחריות ואילך,כל עוד זה כתוב בקבלה.

KSP דווקא עשתה תיחמון קטן שכתוב דווקא בקבלה,שהיא יכול להחליט על דעת עצמה במקום האם לממש אחריות למוצר הפגוע,או לא.

2.

מהרשימה שנתת אני הייתי הולך לפי כך,

tms - אמינה,שירות מצויין,ביקורות טובות מכל הקונה ממנה ואף זולה.

פנדה - אולי יקרה,אך לא הייתי מהסס מלקנות בחנות תחת שם זה (הכוונה בוותק שלה בשוק)

skypc - לא שמעתי עליה רעה עד כה.

ksp - זולה,עושה קצת בעיות באחריות (אבל אישית עוד לא ניתקלתי בזה).

אייבורי - אין סיכוי,עשה חיפוש בפורם בשביל להבין למה.

כל זה על פי דעתי בלבד.

MuTaTiOn.

פורסם

KSP השתפרו מאוד בשנה האחרונה אבל מומלץ לקנות שם רק חלקים ולא מחשב שלם.

IVORY אפשר לקנות משם רק דברים שהאחריות בהם לא כל כך חשובה.

PANDAS מוכרים הרבה מוצרים שבפועל הם לא יכולים לספק, המחירים שם לא זולים במיוחד.

SKYPC יש עליהם נושא של כמה עמודים, חלק אומרים שהם טובים חלק אומרים שהיה להם בעיות.

TMS עד היום לא שמעתי על בעיות איתם.

NOACOMP יקרים אבל יחסית טובים.

ZIGZAG2000 מאוד יקרים אבל אחת החנויות הטובות בארץ, כל מי שקנה שם היה מרוצה.

LOGICPC יקרים אבל גם שם מי שקנה היה מרוצה.

IQPC מחירים טובים, שירות יחסית טוב.

FOXPC זולים, עד היום לא שמעתי על בעיות רציניות איתם.

ניראה לי שזה מספיק בכללי אם אתה רוצה לקנות מחשב שלם ובמחיר טוב הייתי בוחר ב FOXPC,IQPC,TMS או ב SKYPC אם אתה יודע מה אתה רוצה לקנות. אם מאוד חשוב לך שירות ולא מפריע לך לשלם אז LOGICPC או ZIGZAG2000.

כתבתי מהר כי יש לי בגרות ואני צריך לצאת אז יכול להיות שחלק מהדברים לא כתובים נכון ;D

פורסם
  • מחבר

SKYPC לא מצאתי את הנושא של כמה עמודים, אפשר בבקשה לינק ?

IVORY - קראתי, השאלה אם זה לא סתם שמועות בלתי מבוססות...

NOACOMP/LOGICPC/ZIGZAG2000 - לא ברור לי איך משתלם להם להיות כ"כ יקרים (יחסית)

אגב, לפי מה שראיתי כעת, FOXPC יקרים יותר מ TMS / SKYPC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים