עבור לתוכן

שאלה לגבי Raid0

Featured Replies

פורסם

אני הולך להרכיב מערכת HTPC אשר בה יהיו מורכבים 2 כונני סיגייט 500 ג'יגה 32 מגה באפר כל אחד במערך Raid0.

עכשיו יש לי גם הארד דיסק ישן יותר של מקסטור - 80 ג'יגה 8 מגה באפר וחשבתי אולי לשים אותו בתור כונן C.

האם ככה אני מאבד את היעילות של Raid0 אם מערכת ההפעלה לא מותקנת על המערך הזה או שזה לא משנה ?

תודה.

פורסם

הבצועים כמובן יהיו שונים בין RAID0 לבין הרד דיסק רגיל אבל אני בספק תרגיש את זה לשימוש של HTPC.

פורסם
  • מחבר

אבל לא ענית לי לגבי השאלה שלי.

האם כדאי לשים הארד דיסק אחר שמערכת ההפעלה (ויסטה 32 ביט) תהיה עליו או שכדאי שהיא שהיה על מערך ה-RAID0 ?

פורסם

כדאי לשים את המערכת במערך הRAID כי הביצועים יהיו יותר טובים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה.

פורסם

כדאי לשים את המערכת במערך הRAID כי הביצועים יהיו יותר טובים.

לדעתי כדאי לשים את מערכת ההפעלה על הHD הישן. וב-500GB הנותרים לצורך עבודה מהיר עם הקלטות/סרטים (יותר עדיף מבחינת ביצועים).

פורסם

איזה הבדל של ביצועים הוא יקבל בניגון סרט מRAID0 לעומת דיסק קשיח רגיל?

תשים לב שגם מדובר בדיסק קשיח של 80 ג'יגה אז הרבה הוא לא יוכל לאחסן שם אם מדובר בHTPC.

פורסם

איזה הבדל של ביצועים הוא יקבל בניגון סרט מRAID0 לעומת דיסק קשיח רגיל?

תשים לב שגם מדובר בדיסק קשיח של 80 ג'יגה אז הרבה הוא לא יוכל לאחסן שם אם מדובר בHTPC.

ראה, כוונתי הייתה שתוכות מע' הפעלה וכו' הוא יתקין בכונן של ה80 GB (לא לשם איכסון של סרטים).

ועדיף יהיה להקליט למשל לתוך הRAID ולצפות בTV/להאזין לרדיו/לגלוש באנטרנט בעזרת הדיסק השני, וללא הפרעה גדולה (כך למשל אם הוא ירצה להקליט את מה שהוא רואה אז הוא יתחיל להקליט ישר למערך הRAID, ובכך יחסוך משאבים מן דיסק של מערכת ההפעלה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים