פורסם 2008 ביוני 417 שנים שלום, יש לי שאלה למחר שיכולה לזכות אותי בנקודות לציון הסופי, ואני לא כל כך מצליח לפתור אותה... הוכח באינדוקציה: הביטוי n^2+6n+4 אינו מתחלק ב-8 ללא שארית. (בני גורן, מתמטיקה חלק ו', ע"מ 108 תרגיל 106). תודה לפותרים (וגם לאלה שניסו ).
פורסם 2008 ביוני 417 שנים נסה להוכיח שהביטוי הנ"ל כאשר N=K ועוד הביטוי הנ"ל כאשר N=K+1 חלקי 8 [סכום 2 הביטויים/8] שונה ממספר שלם... בטח יש שמה כמה דברים להוציא גורם משותף ולצמצם וכאלה...תכלס לא ממש יודע אינדוקציה ככה שקשה טיפה לעזור.. [בעיות הספק שליטה!!! הדבר הקל בעולם!]
פורסם 2008 ביוני 417 שנים כנס לאתר הזה הוא עושה פלאים: potrim.co.ilפה הפתרוןרק תרשם לאתרhttp://potrim.co.il/main/view/show_book?book_id=tbbook.2005-12-15.6105046662&page=108&question=106
פורסם 2008 ביוני 417 שנים מחבר זה לא משנה.. אנחנו נבחנים על זה שנה הבאה (ובכל מקרה...).אני עכשיו בודק את מה שאמרתם, תמשיכו לנסות... תודה!--------------------------------------------------------------------עריכה: הצלחתי!!! תודה רבה ל idanpere1 המלך!נסה להוכיח שהביטוי הנ"ל כאשר N=K ועוד הביטוי הנ"ל כאשר N=K+1 חלקי 8 [סכום 2 הביטויים/8] שונה ממספר שלם...אם מחברים את זה זה יוצא 2k^2+14k+15, ורואים שזה תמיד אי זוגי... תודה!אף פעם לא חשבתי לעשות את זה... תמיד אמרו לנו להוציא מה-K+1 את ההנחה.. בכל מקרה - תודה! וגם לכל מי שניסה לעזור...---------------------------------------------------------------------------------עריכה 2: זה לא הפיתרון!!! שמתי לב שאם x+y לא מתחלק ב-8, ותנון ש-y לא מתחלק בשמונה, זה לא אומר שגם x לא מתחלק בשמונה...תשובות?-----------------------------------------------------------------------עריכה 3 (נו כמה??): הצלחתי!!בזכות האתר potrim ש-AmL1 הציע פה... תודה!
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.