עבור לתוכן

שאלה לגבי ציונים שנתיים [מגנים] ואיך מחשבים ציון סופי...

Featured Replies

פורסם

כעקרון אני יודע שהצייון הסופי שיכתב בבחינת הבגרות הוא הממוצע של המגן ושל הציון בבחינה...

עכשיו אני לא בטוח אבל אמרו לי שזה משתנה ושזה תלוי בממוצע הכתתי וההפרש בין ממוצע המגנים לבין ממצוע הציונים בבגרות עצמה לדוגמא אם בבית ספר מסויים הממצוע הכתתי מאוד גבוהה יחסית לבגרות אז זה כבר לא חמישים חמישים אלה שבעים שלושים או משהו כזה...רציתי לדעת איך בדייוק מחשבים כמה אחוז המגן יהיה יחסית לציוןו הבגרות....ושמועה אחת אומרת שאם ההבדל הוא מעל שלושים נקודות אז המגן לא תופס....

דוגמא: היום בבגרות בפיזיקה קבלתי ציון טיפה יותר משבעים והגישו אותי על מאה...[בכתה שלנו רק אני ועוד תלמיד אחד נגשנו שנינו נגשנו על מאה ואני בטוח ששנינו לא נקבל מעל 90] השאלה היא האם המגן יתפוס חמישים אחוז או פחות?

תודה מראש

פורסם

המגן תמיד 50:50.

אם לכל הכיתה יש פער גדול סטייל 30 נקודות, אז יכולים לבטל את המגן לגמרי, ואז הציון זה הבגרות נטו (מה שלא קורה בדרך כלל)

פורסם
  • מחבר

המגן תמיד 50:50.

אם לכל הכיתה יש פער גדול סטייל 30 נקודות, אז יכולים לבטל את המגן לגמרי, ואז הציון זה הבגרות נטו (מה שלא קורה בדרך כלל)

סטייל??? אם נגיד זה משהו כמו 25-35 אז מבטלים אותו????

פורסם

לא בטוח יבטלו אלא יחשיבו אותו כ10 אחוז

פורסם
  • מחבר

תגובה לפניך אמרו שזה תמיד 50 50 מי צודק?????

פורסם

לי הייה 21 נקודות הפרש ולא ביטלו ולא הורידו כלום..

הייה לי מגן 100 באזרחות (הייה די קל) ובבגרות לא יודע איך קיבלתי 79.. :nixweiss:

עשו לי ממוצע רגיל וקיבלתי 90 סופי (89.5 ומעגלים מעלה) :xyxthumbs:

אז אל תדאג יבטלו את המגן במקרים ממש קיצוניים שלכל הכיתה יש הפרש של 20+ נקודות..

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם יש חוקים ברורים מתי יורד ערך המגן???יש מצב גדול שממוצע המגנים יהיה בין 20 ל 30 נקודות יותר מממוצע הבגרות....האם יש דבר כזה בכלל שיורד ערך המגן או שתמיד זה 50 50???

פורסם

ערכו של המגן לא ירד...

כלומר או שהמגן נחשב 50:50

או שהוא מבוטל לגמרי ואז זה 100:0

הבנת ועל מנת לבטל את המגן המצב צריך להיות ממש קיצוני כלומר כיתה שלמה ואפילו שכבה שלמה של ניגשים

עם הפרש של 20+ בניקוד.. וגם אז לא מבטלים אותו ישר אלה מביאים מפקח ממשרד החינוך שיבדוק

מה איך ולמה היו ההפרשים..

(ע"פ המורה שלי גם אני שאלתי אותה לפני שנתיים)

פורסם

ערכו של המגן לא ירד...

כלומר או שהמגן נחשב 50:50

או שהוא מבוטל לגמרי ואז זה 100:0

הבנת ועל מנת לבטל את המגן המצב צריך להיות ממש קיצוני כלומר כיתה שלמה ואפילו שכבה שלמה של ניגשים

עם הפרש של 20+ בניקוד.. וגם אז לא מבטלים אותו ישר אלה מביאים מפקח ממשרד החינוך שיבדוק

מה איך ולמה היו ההפרשים..

(ע"פ המורה שלי גם אני שאלתי אותה לפני שנתיים)

אמת.

פורסם

חלומו של כל תלמיד להביא לביטול ציון המגן. ציון המגן מבוטל רק במקרים מאד קיצוניים ונדירים. אל תבנו על זה בכלל.

פורסם

משפרים\משלימים אחרי בצפר בלי ציון פנימי וזהו.

ולפי מה שאני יודע שאם לכל הכיתה\קבוצה הפרש של 20+ נק' אז מחשבים 80% ציון בגרות 20% ציון מגן

פורסם

אנשים תשכחו מביטול מגן. בעניין הזה לא מסתכלים על יחידים אלא מסתכלים פר כיתה.

אם הכיתה כולה הוציאה ציונים בהפרש של 20+ נקודות אז נפתחת ועדת משמעת, ובודקים מה עושים עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים