עבור לתוכן

רוצה ללמוד שפה בקיץ, לאן לפנות?

Featured Replies

פורסם

עכשיו קבלו משפט שידידה שלי מפינלנד שלחה לי בדיון שהיה לנו על איזה שפה יותר מעאפנה-

Ko koko kokko ko okko

ובתרגום לעברית-

"אני הולך להביא עצי הסקה"

• תגובות 62
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה בסיגנון שרה שרה שיר שמח שיר שמח שרה שרה או גנן גידל... רק שפה יש רק 2 אותיות :o

פורסם
  • מחבר

עכשיו קבלו משפט שידידה שלי מפינלנד שלחה לי בדיון שהיה לנו על איזה שפה יותר מעאפנה-

Ko koko kokko ko okko

ובתרגום לעברית-

"אני הולך להביא עצי הסקה"

ידידה שלך מריצה עליך דאחקות....

פורסם

לא בטוח, באמת יש להם שם שיט הזוי....

שוודית שפה קלה(השפה הרביעית שלי) ועם שוודית אתה די מקבל נורווגית שהם ממש ממש ממש קרובות. למרות שנרווגית אני יכול רק לקרוא...אז לא נחשב.

פינית זה שפה קשה, אבל נשמעת יפה מאוד לדעתי. משהו קסום כזה, חחח... כשיהיה לי זמן, בהחלט אנסה לתת לפינית צ'אנס...

לגבי סינית... אם אתה לא מתכוון באמת לשבת על זה שנים, אל תתחיל. קח שפה יותר פשוטה בינתיים. או שתלמש עוד שפות מקבוצות קרובות למה שאתה יודע. זה ילך מהר.

פורסם
  • מחבר

אני יודע עברית ואנגלית.

מה ללמוד? ;D

פורסם

ידידה שלך מריצה עליך דאחקות....

וידאתי את זה עם ידידה שלה גם כן. אמיתי לגמרי.

זה יותר הזוי מהזוי.

פורסם

אני יודע עברית ואנגלית.

מה ללמוד? ;D

קרוב-ערבית. קצת פחות קרוב-גרמנית

וגרמנית אמנם לא הכי קלה, אבל לא שפה כ"כ קשה, ונותנת לך קרש קפיצה לרוב השפות הגרמניות....

לא קרוב- איטלקית\ספרדית\צרפתית, או ישר את הבסיס, בלטינית.

עצה שלי, קח רוסית :P

פורסם
  • מחבר

ערבית - איכס, מנסיון

גרמנית - לא רוצה חח

רוסית - אמרתם שזה קשה לא?

ופיקה, תמסור לידידה שלך:

llarri kokio llokko kerei lsrri okcko karrrri kkokkoo kokkoo arro akrrri kookkoo kri krai pkko kokko kokkko kikco koojko kaeir larry kkolo cokkoo kaerri kolko kokl karrir kokoko krair kkarrri ikkko kokcoo kaaarri kokkkoo kareu karto kaerii krrai
פורסם

קשה לי כדובר שזו שפת האם שלו, להגיד אם היא קשה או לא. אני יודע שזה לא *ממש* קשה, ואפשרי ללמוד, אני הכרתי כמה ישראלים שדיברו רוסית שוטף(חוץ מהמבטא...אוי המבטא). דווקא חבל שאתה לא רוצה גרמנית. זה נותן לך גרמנית,הולנדית,בסיס טוב לדנית\שוודית,נורוגית. או, בלי ללמוד שפות אחרות, שפה שמדוברת ב3 ארצות(גרמניה,אוסטריה, שוויץ).

רוסית תוכל להשתמש ברוסיה, אוקראינה, וכמעט כל מדינה שהייתה תחת שלטון סובייטי :P

פורסם
  • מחבר

קשה לי כדובר שזו שפת האם שלו, להגיד אם היא קשה או לא. אני יודע שזה לא *ממש* קשה, ואפשרי ללמוד, אני הכרתי כמה ישראלים שדיברו רוסית שוטף(חוץ מהמבטא...אוי המבטא). דווקא חבל שאתה לא רוצה גרמנית. זה נותן לך גרמנית,הולנדית,בסיס טוב לדנית\שוודית,נורוגית. או, בלי ללמוד שפות אחרות, שפה שמדוברת ב3 ארצות(גרמניה,אוסטריה, שוויץ).

רוסית תוכל להשתמש ברוסיה, אוקראינה, וכמעט כל מדינה שהייתה תחת שלטון סובייטי :P

גרמנית? :-\ אפשר ללמוד את זה לבד?

פורסם

גרמנית ורוסית מכילות את כול העניין של ה "CASES" שעליו דיברתי.

מי שלא מכיר שפה המכילה את כל הנושא הנ"ל, מומלץ לשבת עם מורה או כל אדם אשר יכול להסביר את הנושא לעומק.

ולצערי, אני בספק אם מישהו באמת מסוגל להבין את כל הנושא המאוד מאוד מעצבן הזה באופן עצמאי.

גם בגרמנית את כל העניין עם הפעלים קשה ללמוד.

בקיצור...צריך מורה.

פורסם

אני לא יודע אם זה באמת כ"כ קשה... אחרי הכל, כל העניין עם הCASES כמו שאתה אומר, בשניה שאתה מבין את העקרון, כל העסק הזה מאוד תבניתי וצפוי...

פורסם

אני לא יודע אם זה באמת כ"כ קשה... אחרי הכל, כל העניין עם הCASES כמו שאתה אומר, בשניה שאתה מבין את העקרון, כל העסק הזה מאוד תבניתי וצפוי...

אני למדתי גרמנית בקורס עם הרבה חברה ישראלים, ברגע שהגענו לנושא של ה "CASES" החלו הבעיות.

אנשים פשוט לא הצליחו לתפוס את העניין (ובהחלט היו שמה אנשים עם ראש)..זה פשוט נשמע כל כך מוזר למי שלא רגיל לכל הנושא.

זה היה נסיוני האישי עם נושא ה "CASES".

הנושא של הפעלים גם כן מסובך מאוד כפי שציינתי,כל העניין של התפרקות הפועל, כאשר בסיס הפועל נשאר בהתחלה והמשפט נסגר ע"י התבנית המוקרית של הפועל..וכד.

יכול להיות שאני מגזים, אבל גרמנית ורוסית דורשת קריעת תחת רצינית.

פורסם

לא הבנתי מה הקטע של הCases, אני דובר רוסית (עליתי לארץ בגיל חצי שנה בערך אז אני לא יודע לקרוא/כתוב) מישהו יכול לכתוב מילה ברוסית עם אותיות אנגליות בכל ששת הCases?

ד"א גם אני ממליץ ללמוד רוסית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים