עבור לתוכן

מיקרוסופט ואינטל זכו בפיס.

Featured Replies

פורסם

תתפלא , מרגישים בהבדל , במיוחד כאשר מנסים להשתמש בתוכנה...

אצל אנשים רבים מספיק שהicon של word לא יהיה על שולחן העבודה והם לא ידעו להפעיל אותו...

ואתה מדבר איתי על לגרום ללינוקס להראות כמו windows?

הרבה מורים היום יודעים להתקין מחדש windows , אני לא מכיר אף מורה שיודע להתקין מחדש Linux - לא כל בית ספר יכול להרשות לעצמו טכנאים שנמצאים במקום במשך כל יום הלימודים...

מדובר באסון פשוט :

השתלמויות למורים

קורסים לתלמידים

קורסים לטכנאים (תשווה את מספר הטכנאים שמבינים בwindows בארץ , למספר בעלי mcse.... שלא לדבר על אנשים בעלי ידע של a+ - למספר אנשי לינוקס ,אין מספיק אנשי לינוקס פה... לא כאלו שבשוק העבודה לפחות).

אני רוצה לראות בית ספר אחד , שהמעבד ללינוקס לא יפגע בו.... אין שום תועלת כספית בהחזקת אנשי תחזוקה... הרשיונות של windows זולים יותר מהמשכורות של הטכנאים ומנהלי הרשתות...

והפסד הזמן כמובן... אין צורך אפילו להזכיר אותו.

זה פשוט לא יעבוד.

----

ובקשר לסיפורי windows ודרייברים :

ראה דרייברים נורמליים לסורקים , אני יכול לספר לך סיפורים מעניינים מאוד על זה.

הסרת התקנת חומרה? נו באמת...

xp תומך בכמעט כל דרייבר שנכתב לwindows2k - אפילו אם זה לא מאושר מיקרוסופט , זה בסדר.. הרי כמעט כל דרייבר ללינוקס לא נוצר על ידי יצרן החומרה עצמו ככה ש......

• תגובות 35
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

???

פורסם

נכון יש את כל הערסים בחטיבה, אלה שילכו למב"ר/אתגר בתיכון, שמשחקים כל מיני משחקי מרוצים מימי מאורעות תרפ"א ברשת בית ספר? (מה לא? בכל מקרה בחטיבה ככה זה היה אצלי) עכשיו דמיינו אותם, 99% מהבנות בבית ספר + הרוב הגדול של הבנים (ובכוונה תדמיינו את אלה שלא מבינים מאוד במחשב, כאלה שבאמת מבינים יש בואו נגיד 3-4 מקס בכל כיתה) עובדים בבית ספר עם לינוקס? לא הצלחתם? או הצלחתם ונשפכתם מצחוק? יפה

היי היי, עד מב"ר!

פורסם

גם אני שמעתי שקשא להפעיל לינוקס וכו'

אבל בסוף החלטתי להתקין בשביל לראות עם זה באמת קשה {red hat 9}, והופתעתי לגלות שיותר קל לנפעלי לינוקס מחלונות, במיוחד בממשק gnome.

דבר ראשון, יש אפשרות להתקין הרבה משחקים ותוכנות אוטומטית עם לינוקס.

דבר שני, יש תיקיות מוכנות לפי נושאים, כמו games, programs וכו', ואי אפשר לפתוח תיקיות חדשות בממשק gnome (או שאני לא יודע איך) ככה שהכל נשאר מסודר להפליא, גם לאורך זמן.

דבר שילישי, הממשק נראה טוב, ומתקרב לרמה של windows xp.

הבעיות שהפריאו לי הן חוסר תמיכה בחלק מהמשחקים, ושאינטרנט זהב לא תומכת בלינוקס, ככה שלא הצלחתי להתחבר לאינטרנט, למרות כל הנסיונות הנואשים.

לי נראה שדווקא למתחילים לינוקס יכול להיות יותר קל מ windows.

פורסם

להתקין לינוקס זו לא בעייה רוב ההתקנה היא אוטמטית וגם למה שלא אוטמטי יש מדריך בCD של ההתקנה ויש מספיק מדרכים באינטרנט להתקנה כשהתקנתי מנדרייק 9 לא היתה לי שום בעיה בהתקנה להפך היא נוחה מאוד ומאפשרת לך לבחור בדיוק מה אתה רוצה להתקין

פורסם

בקשר לשילוב של אקספלורר עם מנהל קבצים

קונקי הוא גם דפדפן וגם מנהל קבצים וכך גם NAUTILUS, גם דרך מוזילה וכל שאר הדפדפנים שמבוססים על גקו אפשר לבדוק, אבל דרך גקו זה לא נוח כמו דרך NAUTILUS (אני מעדיף אותו על קונקי אבל אני משתמש בKDE אז יותר נוח עם קונקי).

בקשר לתוכנה של NVIDIA, אני לא מכיר אותה, אז היא יכולה לעשות דבר אחד שX יכול, מה עם כל הדברים האחרים?

בקשר ללמד, KDE כל כך פשוט שכל מה שהם צריכים זה לגרום לו להראות כמו חלונות (כדי שהאנשים יחשבו שזה משהו מוכר)

ולא תהיה לאנשים בעיה להסתדר, כי ההבדלים יהיו ממש קטנים.

בקשר לטכנאים אין צורך בהם, כי אחרי שקינפגת את המערכת היא יכולה לעבוד שנים בלי בעיות, אז מקסימום יזמינו טכנאי פעמיים בשנה, אצלנו בבית הספר המחשבים מריצים חלונות 98 וטכנאים באים לפחות פעם בחודש, וכל שיעור מחשבים יש לפחות 3 מחשבים שלא עובדים (לא שזה מפריע לנו, כי הכיתה מחולקת ל 2 אז יש מספיק מחשבים... אבל יש כיתות שנכנסות לחדר אחד...).

בקיצור, תתקינו לינוקס, תקראו מדריך אחד או שניים בפינגווין ואז תגידו לי מה טוב יותר למשרד החינוך , לינוקס או חלונות? (קחו בחשבון שאין צורך בהרצת משחקים בבית הספר)

mandrake.com

תורידו את גרסה 9.1 ונראה אתכם חוזרים לחלונות.

יש לי נסיון קצר עם לינוקס - וזו בדיוק הסיבה שאני אומר זאת.

בתקופת הנסיון הקצרה הזו (mandrake8 , slackware) , מספיק נסיון מיותר אחד מצידי כroot לשנות כמה settings וboom - הlinux לא עולה.... זה לעולם לא קרה לי עם 98 או 2000 למשל. למשתמש מסורס כמובן שאין סיכוי להרוס מערכת לינוקס , הבעיה היא אנשי התחזוקה - הם חייבים להכיר את המערכת בצורה טובה כדי להשתמש בה.

בקשר למה יותר טוב? windows2000 מספקת כל מה שלינוקס יכולה לתת לצרכי בית ספר , רק מוכרת יותר גם לטכנאים וגם למשתמשים.

ההבדלים הם לא דווקא גדולים בממשק (כולנו יודעים עד כמה kde דומה במראה שלו לwindows gui) - הם גדולים בתוכנות.

אתה חושב שמורים , תלמידים , מזכירות ? כל אלו ידעו מעצמם איך להשתמש בkoffice? נו באמת...

---

איזה דברים אחרים? להחליף icons? .... אז יש מספיק freeware אחרות , ושוב , לא התווכחתי על מידת החופש שיש בLinux.... זו הנקודה השנייה החזקה שבו אחרי המחיר.

אין לי שום דבר נגד לינוקס , אבל מהנסיון שלי (קטן ככל שיהיה , אבל עדיין כואב) - כיום , הוא מתאים יותר ככלי לשרתים , לא למחשבים אישיים . (וכשרת , הוא מצויין דרך אגב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים