עבור לתוכן

מחשב בסיסי וחזק בטווח של עד 1200 שקלים.

Featured Replies

פורסם

אם אוכל לקבל ייעוץ אני אשמח.

אני מעוניין לקנות מחשב שולחני המיועד לגלישה, הורדות ועבודה, שיהיה בסיסי אבל חזק.

טווח המחיר שלי הוא עד 1200 לא כולל מסך שכבר יש לי,

תודה רבה.

פורסם

לא ציינת מאיזה איזור אתה... אני מניח שאתה צריך הרכבה...

בתקציב הזה עדיף בד"כ ללכת עם מפרט מוכן בדרך כלל.

רק כמה שאלות לפני שאני בונה:

1)איזור?

2)איזה מסך יש לך (אם אתה יודע איזה סוג יציאה יש לו זה יעזור)

3)מקלדת,עכבר,וכו צריך?

זהו

פורסם
  • מחבר

אז ככה, אני מרעננה ככה שבאיזור השרון יהיה טוב אבל לא קריטי והמסך שיש לי הוא של LG(מצטער הוא לא אצלי כרגע אז אני לא יודע איזה יציאה)

אין לי צורך במקלדת ועכבר. תודה.

פורסם

המפרט מKSP (ksp.co.il כי יש להם סניף ברעננה

יוצא סך הכל

capturerw7.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחינו.

פורסם

עשיתי טעות קטנה ולא שמתי לך ספק כח... אותו מפרט בדיוק עם אותו מארז בדיוק רק במקום NO PSU לאחד עם PSU... זה עוד איזה 30 שקל או משהו כזה זה לא קריטי

פורסם

המפרט הנ"ל איננו מומלץ, לדעתי (ספק-כוח "ג'נרי", לוח-ראשי הכולל ערכת-שבבים מיושנת, ו-4 יחידות זיכרון-ראשי).

להלן מפרט עדיף :

מארז וספק-כוח CompuCase 6K31 + HEC 300AR-TF 300W

¤231

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6K31

לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H

¤312

http://skypc.co.il/product.asp?pid=38500

מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.2GHz Socket AM2 Box

¤277

http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1215

זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP

¤202

http://skypc.co.il/product.asp?pid=996529

כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 16MB

¤249

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1449&CatCode=399

כונן תקליטורים Samsung SH-S203 DVD RW

¤98

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=860&CatCode=402

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מאמץ ועומס

¤79

http://skypc.co.il/product.asp?pid=29

סה"כ מחיר לכל המוצרים: 1,448¤

פורסם

תכלס אתה צודק. אבל מבחינת ביצועים נטו אין הבדל בין המחשב שהרכבתי לשלך ושלך עולה 300 שקל יותר.

עד כמה שאני לא סובל ספקים ג'נריים אל תשכח שמשהו כמו 95% מהמחשבים בישראל בנויים עם ספק ג'נרי... זה לא מחשב עם 9800GX2 או עם QX6800. אני מסתכל על ספק כח טוב כמו ביטוח. שווה "לבטח" מחשב ב1200 שקל בספק כח (בהתחשב בזה שספק כח לא ג'נרי מתחיל באיזה 150 שקל). האם הסיכוי היחסית אפסי לכשל בספק בעומס הקטן שהוא מייצר מצדיק את השימוש בספק שמייקר את המערך?

הסיבה ששמתי 4 סלוטים של זכרונות היא נטו בגלל שזה יותר זול, הוא מקבל 2 ג'יגה ראם במחיר נמוך מאוד. ב300 שקל הייתי עושה את השינויים שעשית כי הם משפרים את יכולת השדרוג והאמינות של המחשב לטווח ארוך, אבל האם באמת הדבר שווה 300 שקל (שזה 25% תוספת לתקציב)

פורסם

ראשית, ההפרש הכולל הוא כ-200ש"ח בקירוב (לאחר הוספת ספק-כוח כלשהו למפרט שהצעת - קל וחומר ספק-כוח איכותי),

שנית, אמליץ כי תקרא בעיון את הקטע העוסק בהשוואה בין ספקי-כוח "ג'נריים" לאיכותיים (שאליו הפניתי לעיל) - ואציין גם כי בשיקולי העלות/תועלת לגבי שדרוג ספק-הכוח מ-"ג'נרי" לאיכותי יש לכלול גם את הנזקים העקיפים והנזקים הלא-ממוניים אשר עשויים לנבוע כתוצאה משימוש בספק-כוח "ג'נרי" (כגון : הוצאות לפתרון-בעיות, אבדן זמן, אבדן הנאה ("עוגמת נפש"), וכיוצ"ב),

שלישית, קיום מעל 2 רכיבי זיכרון-ראשי במערכת (קל וחומר 4 רכיבים) עשוי להוביל לחוסר יציבות (ובפרט בלוחות-ראשיים מאיכות בינונית ומטה) - ולכן איננו מומלץ.

פורסם

ראשית, ההפרש הכולל הוא פחות מכ-200ש"ח (לאחר הוספת ספק-כוח כלשהו למפרט שהצעת - קל וחומר ספק-כוח איכותי),

שנית, אמליץ כי תקרא בעיון את הקטע העוסק בהשוואה בין ספקי-כוח "ג'נריים" לאיכותיים (שאליו הפניתי לעיל) - ואציין כי בשיקולי העלות/תועלת לגבי שדרוג ספק-הכוח מ-"ג'נרי" לאיכותי יש לכלול גם את הנזקים העקיפים והנזקים הלא-ממוניים אשר עשויים לנבוע כתוצאה משימוש בספק-כוח "ג'נרי" (כגון : הוצאות לפתרון-בעיות, אבדן זמן, אבדן הנאה ("עוגמת נפש"), וכיוצ"ב),

שלישית, קיום מעל 2 רכיבי זיכרון-ראשי במערכת (קל וחומר 4 רכיבים) עשוי להוביל לחוסר יציבות (ובפרט בלוחות-ראשיים מאיכות בינונית ומטה) - ולכן איננו מומלץ.

את הקטע שהפנית אליו, את הנתונים ומה ההבדלים בין ספק ג'נרי ללא ג'נרי אני מכיר לא מהיום.

ההפרש אינו פחות מכ200 שקל מכיוון שבמחיר של המארז ששמתי אפשר לקנות מארז זהה עם ספק באתר (100 שקל אל מול 231 ועוד 82 שקל הפרש בזכרונות), אם היית מסתכל היית יכול לעלות על זה לבד. על משקל זה שהספק יכול להתפוצץ אפשר גם לומר שכדאי לקנות אל פסק (או אפילו גנרטור) למקרה שהחשמל יפול והמשתמש ייאבד מידע, ומייצב מתח כדי שהמסך שלו לא יישרף. במציאות דברים כאלה פשוט לא קורים בתדירות שאנחנו אוהבים לחשוב שהם קורים ובטח שלא בכזה מחשב שלא מייצר כמעט עומס על הספק. אני חוזר ונותן את הדוגמא שמרבית עם ישראל עם מחשבים שמכילים ספק ג'נרי ומקרים של כשל ספק קורים אך הם נדירים מה גם שהמחשב מבוטח ולכן גם אם קורה כשל בספק (מה שבסבירות נמוכה) הדבר היחיד שהמשתמש מפסיד הוא זמן.

ההפרש בין 2 סטיקים ל4 סטיקים הוא כ68% (120 מול 202 ש"ח). לגבי יציבות אני אשמח אם תפנה אותי למאמר בנושא כי עד כמה שאני אין כל הבדל משמעותי במסגרת השימוש שהוא מבצע והתמורה אותה תמורה.

פורסם

לדעתי פיספסת את העיקר לגבי ספקי-הכוח : הנקודה העיקרית היא, הגדלת הסבירות-היחסית לנזקים שונים, כפי שציינתי לעיל, וכמפורט בקטע שאליו הפניתי, כתוצאה מהשימוש בספקי-כוח "ג'נריים" (בהשוואה לספקי-כוח איכותיים).

הבה נניח, לצורך הדיון, שנתון הסבירות לנזקים המצויינים לעיל, הוא כ-1% בספקי-כוח איכותיים בסיסיים, וכ-10% בספקי-כוח "ג'נריים" (לכל תקופת השימוש בציוד). המשמעות במקרה זה תהיה, כי הסיכון מוכפל פי 10, אע"פ שהסבירות הכוללת עדיין עשויה להיחשב נמוכה-יחסית.

לסיכום נקודה זו, כדאי להשקיע מספר עשרות שקלים נוספים בספק-הכוח, לדעתי, גם כדי לדעת שהמחשב (לרבות הכונן-הקשיח וכל המידע היקר שבו) לא צפוי לעלות יום אחד בעשן משום שספק-הכוח החליט לצאת לפרישה מוקדמת.

---

בעניין הקשר ההפוך בין מספר רכיבי הזיכרון-הראשי במערכת לבין יציבותה, זוהי תוצאה הנובעת מתכנון תת-מערכת הזיכרון-הראשי : ככל שיש יותר שבבים לנהל העומס המוטל על בקרי-הזיכרון גדל, והסיכון לכשלים ארעיים במערכת עולה (גם כתוצאה מסיבות נוספות - כגון : הבדלים זעירים באורכים ובקיבוליות של המוליכים בין בקר-הזיכרון על הלוח-הראשי לשבבי-הזיכרון על הכרטיסונים השונים - אשר להם השפעה על התיאום במערכת).

זוהי למעשה אחת הסיבות העיקריות לשימוש ברשם (Register), או בחוצץ (AMB) ב-FB-DIMM, ברכיבי זיכרון-ראשי המיועדים בעבור שרתים (שבהם כידוע עשויים להיות מותקנים רכיבי זיכרון-ראשי מרובים במיוחד).

למידע נוסף, נא ר' כאן.

פורסם

אתה שוכח את העובדה שגם אם המחשב ייכשול בגלל ספק הכח האחריות מכסה את הדבר... אני מסכים איתך שספק כח איכותי זה דבר חשוב ולא הייתי מעז להשתמש בספק כח ג'נרי במחשב שלי. אבל אל תשכח שמדובר בסכום בו התוספת לסכום הכולל גבוהה יחסית (עוד כ10% תוספת מחיר ואפילו יותר). אם לא היה הפרש במחיר ברור שהייתי ממליץ על ספק יציב יותר, אבל בתקציב זה פשוט לא נראה לי פרקטי מה גם שב95 אחוז מהמחשבים בארץ שרצים עם ספקים ג'נריים אחוז הכשל נמוך בהרבה מ10 אחוז (זה יותר כמו אחוז לג'נרי ועשירית אחוז לספק של חברה טובה). כמובן שאם למחשב הייתה צריכת חשמל גבוהה, או דרישה מיוחדת לאמינות כמו מערכת מסווגת בצבא או שרת שמחזיק מידע כלכלי שצריך להיות זמין בזמן אמת האמינות הייתה מעל לכל... אבל זה רק מחשב בייתי ואם האחוז הבודד של כשל מתממש אפשר פשוט לתקנו בזמן קצר במסגרת האחריות.

בנוגע לזיכרונות הטענה הראשונה שלך הייתה על חוסר יציבות , אל תשכח שזו מערכת עם בקר שבנוי לעבוד עם 4 סטיקים של RAM, אין שום סיבה שהוא לא ידע לעמוד בעומס המוטל עליו.

בנוגע לאמינות הזיכרונות אני לא יכול לחלוק עמך על יותר רכיבים = יותר סיכוי שמשהו יתקלקל, אבל עלות ההחלפה ואפשרות הפעלת המערכת ללא הרכיב בהתאם. ובכל מקרה כמו בספק כח הסיכוי לכשל במערכת כזאת (אם לא מתעסקים איתה בשינוי מתחים וכל מיני שטויות) קטן גם ככה.

פורסם

נראה כי התעלמת באופן כמעט מוחלט מתכלית (שלא לומר - מתוכן) דבריי, ולפיכך ממליץ כי תעיין בהם פעם נוספת.

פורסם

זה שאני לא מסכים עם מה שאמרת בכלל לא אומר שהתעלמתי ממה שאמרת... אם תקרא את ההודעה שלי תראה שאני מתייחס למה שאמרת גם לגבי הספק כח וגם לגבי הזכרונות...

אני לא חושב שנגיע להסכמה בנושא, על זה לפחות אפשר להסכים :)

בכל מקרה זה היה דיון מעניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים