עבור לתוכן

התייעצות/ דעות | הבית ספר הטכני של חיל האוויר

Featured Replies

פורסם

לפני כמה ימים חזרתי מהבית ספר הטכני של חיל האוויר בחיפה מיום פתוח שהם אירגנו.

היה ממש נחמד ואחרי שהייתי לפני שנה שם ביום פתוח ואיחרתי כי נתקענו בפקקים וכו'... אז אמרתי שהשנה אני אבוא להירשם והכל לשנה הבאה (שנה הבאה כיתה י') אז באתי והיה אחלה, אחד מהאנשים הראשיים שם הסביר והכל ואיך זה הולך והסביר פרטים ושטויות.

רציתי לדעת אם יש פה אנשים שיש להם דעות או דברים דומים על הבית ספר..

הכוונה שלי היא להמשיך שם וללמוד יג' יד' וללמוד שם אלקטרוניקה מחשבים ומתמטיקה 3/4 יחידות ואנגלית 4/5 יחידות ולצאת עם הנדסאי אלקטרוניקה משם אחרי הקבע שחותמים במקרה שנשארים יג' יד'. אחרי הצבא והכל אני מתכנן להיכנס לטכניון ולעשות תואר ראשון מהנדס אלקטרוניקה או מהנדס כל שהוא בתחום הטכנולוגי- הנדסי.

בינתיים נרשמתי ליומיים כאלו ללא היתחייבות לקראת החופש הגדול שאתה בא לשם ועושים לך מבחנים במתמטיקה ואנגלית ופסיכו-טכנים ובאים להמחיש לך קצת איך הבצפר ולחיות אותו.

אז אם יש לכם משהו טוב או לא טוב לומר אשמח אם תגידו, אם אתם שוחרים בבצפר או יש לכם דעות לגביו או דברים דומים. ;D

הרבה תודה רבה! ;)

פורסם

מהנדס בטכניון עם 3\4 יח"ל מתמטיקה? :-X

פורסם

אתה גורם לזה להשמע כאילו אתה נכנס לעולם ורוד שכולו עתיד טוב ושמח, אז זהו שלא.

אני אישית לא שוחר אבל אני מכיר לא מעט והייתי בטכני בקורס.

דבר ראשון תחשוב על זה שאתה הולך להיות על מדים 10 שנים (!!!!!) 5 שנות לימוד(י'-יד') + 5 שנות שרות (3 סדיר ו2- קבע)

ואולי בתור תלמיד זה לא אומר לך הרבה,אבל כשתתגייס, אתה תבין את המשמעות המרה של העניין.

דבר שני, הטכני הוא לא תיכון רגיל, יש שם כמעט משמעת צבאית, ומפקדים וכו', אתה תפסיד את אחת התקופות היפות של החיים בתיכון רגיל.

דבר שלישי, אתה חושב רחוק מדי ואתה אופטימי מדי, אני לא אומר שזה רע להיות אופטימי, אבל לימודים בטכני ותואר הנדסאי לא מקנים לך אישור ללמוד בטכניון.

בקיצור, אני לא הייתי ממליץ לך ללכת ללמוד בטכני, במיוחד לא לאור העובדה שאת השרות הצבאי שלך אתה כנראה תטחן באיזו טייסת עם אנשים שהם לא הנדסאים והם גם בתפקיד שלך...

פורסם

תראה כמו שאני רואה יש לך כמה אפשרויות

1)אחרי י"ב לעשות מהנדס (דרך הצבא) זה בתנאי שאתה באמת תותח. ויהיה לך ציונים ופסיכומטרי בשמים.

2)לעשות י"ג י"ד ואז להתגייס (כאשר אתה עושה י"ג י"ד אף אחד לא ישלח אותך להשלים לתואר)

3)להיות שוחר מ י עד י"ד

אני ידבר איתך דוגרי

בדרך כלל מי שהולך ללמוד דרך חיל האוויר זה מישהו שאין לו כל כך הרבה אמצעים... (אני מדבר רק על שוחרים) (י-י"ב)

ולכן האוכלוסיה שם לא סופר דופר, אבל מי שהולך לשם יהיה לו עתיד ואת זה אני ראיתי במו עיניי.

עוד משהו שאני חייב להזהיר אותך, ברגע שאתה חותם עם חיל האוויר

אתה שלהם בטוב וברע.

תראה אם באמת אתה רוצה לצאת עם משהו בידים אחרי הצבא ואתה מוכן להשקיע את כל כולך

ואין לך כל כך הרבה אפשרויות אז לך לחיל האוויר

אולי סובלים קצת אבל אחרי השירות הצבאי יהיה לך הרבה דלתות פתוחות

ולא רק בארץ! (כמובן שתלוי באיזה תפקיד תיפול)

אבל ברוב המקרים אתה כנראה תיהיה בטייסת

וכל מה שאומרים לך בהרצאות שם כך בערבון מוגדל

אף אחד לא מבטיח לך כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים