עבור לתוכן

שאלה| ל"ג בעומר- איך הכי טוב להדליק מדורה?

Featured Replies

פורסם

עוד מעט ל"ג בעומר ומתחילים להציט את המדורות ורציתי לשאול כמה דברים בנוגע למדורות..

כל שנה זה קורה, אני נתקל בבעיה- איך להדליק את המדורה ולסדר אותה?! ???

אני מכיר שלוש שיטות עיקריות שמשתמשים בהם להדלקת מדורה ולסדרה והם:

א) סידור קרשים בצורת אוהל טיפי כזה אינדיאני- בצורת משולש כזה ומבעירים את האמצע (הבטן) ואז זה נדלק וזה אחלה, אחרי שעה באה הסכנה והבהלה שהכל מתמוטט כי זה נשרף.

ב)סידור של ערמה גבוה של קרשים כאלה של מלגזות, עושה את העבודה בצורה מצוינת אבל זה מסיבי מדי ולא נותן אפקט טוב כמו שרוצים כי בשביל להשיג גובה צריך הרבה כאלה..

ג)ערמה אקראית של כל העצים כמו שהדוסים עושים, זה יפה והכל אבל לא נראה לי עושה ת'עבודה.

אם למישהו יש צורה להדליק ת'מדורה בצורה שלא צריך מלא עיתונים ולריב עם העצים שידלקו בהתחלה אז שיחלוק עם הידע שלו.. :xyxthumbs:

ולסיום, ל"ג בעומר שמח, שמרו על עצמכם! ;)

פורסם

חסרות דרכים?

-כמו טיפי אל תסדר את זה, זה מתמוטט וזה מסוכן. מה שזה גם לא יותר ייעל משאר השיטות.

תמצא כמה מגירות שמישהו זרק, עדיף עם ציפוי פורמייקה, זה בוער חזק בטירוף לזמן קצר.

אתה יכול להשתמש בקוביה כמו של מנגל בשביל להדליק אחת כזו, וכל השאר כבר יזרום לבד.

אם אתה לא רוצה עיתונים, תשתמש בקרטונים.

תוודא שהקרשים שלך יבשים עד כמה שאפשר, קשר לח רק יהרוס את המדורה.

פורסם

פורמייקה? בוא תזרוק גם בלון של גז עצבים בפנים :smile1:

את הפורמייקה מדביקים עם דבק מגע, והציפוי שלה פלסטי, והיא בכלל לא נדלקת טוב... אולי מה שנדלק זה העץ סיביט שממנו עשו מגרות ישנות.

עדיף לא לשים עיתונים, כי תמיד (לא יודע איך.. תהרגו אותי.. אין לי מושג איך זה קורה) חתיכות בוערות עפות למעלה, ונופלות על אלה שיושבים מסביב, וזה סתם מלכלך (מן פיח)

פורסם

אני לא יודע אם זו הייתה פורמייקה או לכה, אבל יש סיבה שאמרתי לזרוק רק מגירה אחת מזה

1- כי זה יותר ממספיק

2- כי לשרוף כמויות גדולות של זה מציף את הסביבה באדים מסריחים, ומן הסתם הם לא יכולים להיות טובים לבריאות.

בכל מקרה, הסיפור הזה בוער באש צהובה בהירה וממש חזקה, זה מדליק קרש תוך מספר שניות.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם.

אבל תמיד כיף לשבת בצד בסתלבט ולתת לאחרים לעשות תעבודה, גם בקטע של המנגל, כל אחד חושב שהוא יודע לעשות הכי טוב.. אז בבקשה, שיעשו לי ;D

פורסם

תעשה מלא זרדים, עיתונים וכל מה שנדלק מהר ונשרף מהר. מדליקים על זה שמים קרש קטן אחרי שהוא שמים עליו עטיפה יותר גדול

ומשם מכל הבא ליד...

איזה פאדיחה שכחנו אלסוף עצים

פורסם

חח דורי יסטלן...

אנחנו לוקחים כמה משטחים של מלגזות, מעמידים אותם במשולש , שכל אחד יתמוך בשניים האחרים, ובאמצע מכניסים קרשים כמה שיותר ארוכות...

וכמה שיותר...

פורסם

או שתעשה את שיטת הפירומן

קח את העצים וסדר אותם איך שבא לך

קח את "בקבוקי" הנאמן (שכמובן מלא בדלק)

רוקן את בקבוקי בקבוקך הנאמן על הדבר הזה שאתה קורא לו מדורה

חכה 5 שניות כדי שיהיו קצת אדים

הדלק גפרור מרחוק,תתקרב קצת,זרוק ותברח כמו נקבה

פורסם

ואז לתפוחי אדמה שאתה שם בפנים יש טעם של דלק. מה הנקודה? (מי שלא שם תפוח אדמה סתם פארש)

תשתמשו בקוביות של מנגל בשביל להדליק קרש אחד, וזהו.

פורסם

להביור או בלון גז .

האופציה השנייה קצת מתפזרת על שטח גדול יותר , אבל אז תראה אפקטים מגניבים יותר , כמו אנשים בוערים מתרוצצים סביבך ...

פורסם

לא מציע בכלל פורמייקה מסריח ביותר ומזיק לבריאות

קח כמה זרדים או חומר דליק, קרטונים ניירות אבל רק בשביל ההצתה הראשונית לא כדאי להגזים כי אז סתם יש יותר מדי גיצים שעפים..

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז הבנתי איך להדליק וככה אני עושה כמעט כל הזמן, השאלה היא איך לסדר את המדורה-עצים, בעיזה מבנה לעשות את המדורה? אוהל טיפי, ערמות של קרשים כאלה של מלגזות או סתם לזרוק וערמה באקראי. על זה עדיין לא עניתם לי בדיוק..

תודה רבה לכולם על התשובות! ;)

נ.ב-

דורי,

אני גם אוהב לרוב להיסתכל על כולם רבים איך להדליק והכל אבל כיף גם לדעת שאתה זה שאירגנת את המדורה או את ה"על האש" המישפחתי.. ;D

פורסם

בכמה השנים האחרונות תמיד היה לנו מדורה ומנגל בנפרד לבשר תפוחי אדמה לחם ומה לא....

את המדורה היינו עושים בצורת אוהל אבל נמוך ורחב כדי שלא יקרוס ויעיף מלאן גיצים וחתיכות בוערות באויר

דוחפים למרכז חתיכות עץ קטנות נסורת וקרטונים .. שופכים על הכל יפה חומר דליק ומדליקים

אחרזי זה היינו לוקחים קרש בוער מכובד מעבירים אותו למנגל מוסיפים לשם קרשים קנים ברגע שהם נדלים מעיפים את הקרש שהבנו מהמדורה חזרה למדורה

גחלים בלאגנים וכך היתה לנו גם מדורה בוערת וגם בשר תפוחי אדמה מרשמלו לחם ומה רק לא תכינו בלג בעומר בריא ונתול דלקים ודבקים של פורמייקה וציפוי סיבית למינהו :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים