עבור לתוכן

קניית מסך LCD 22" למחשב. תקציב - 1000-2000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום.

ההורים שלי רוצים לקנות מסך LCD חדש למחשב (במחשב משתמשים ההורים שלי ואחותי הקטנה בת 9).

חשוב לציין שההורים שלי לא רואים סרטים במחשב (בשביל יש HTPC ו-42" פלזמה) ומה שהם עושים במחשב זה גלישה באינטרנט ו-Word.

עקיצר, עבודה משרדית אפשר לאמר.

לאבא קורץ העניין של מסך רחב. אני משתמש במסך רחב גם וזה דיי נוח לי. לכן אני לא רואה סיבה להמליץ לו על מסך 4X3.

אבא רוצה 16X9 בעיקר בגלל שהוא יוכל לפתוח את הטאב של המועדפים ולראות את כל האתר בשלמותו.

יש לכם הסתייגויות? ז"א, מה אתם ממליצים? רחב \ 4X3?

גודל.. לפי מה שראיתי ההבדל בין 17" \ 19" ל-22" לא כ"כ גדול ולכן כבר עדיף ללכת על 22".

תקציב, לא יודע... אם אני אהיה חייב להגיד אז אני אגיד בין 1000 ל-2000. שזה כולל הכל. לא חובה להשתמש בכל התקציב. רצוי שלא P:

ככה שאני לא יודע מה להגיד אבל רצוי מסך איכותי שיספיק להרבה שנים ולא יאכזב.

רצוי חיבור VGA.

DVI חשוב פחות. אני יודע ששניהם באים כסטנדרט, אבל בכל זאת רציתי לציין.

אם יהיו רמוקלים במסך זה נחמד, אם לא, אז לא. לא ממש משנה.

זהו אני חושב.

אם יהיו שאלות, אשמח לענות.

תודה רבה, גיא.

נ.ב.

כתבתי (בטעות) את ההודעה גם בפורום אודיו וקולנוע ביתי...

ואז, כתבתי את ההודעה בפורום ציוד היקיפי. כי מסך זה ציוד היקפי. ואז מישהו הגיב שם ואמר שיש פורום מסכי מחשב. שאני כמובן שלא ראיתי. :kopfpatsch:

אז יצא מצב שפתחתי הודעה אחת, ב-3 פורומים שונים.

מצטער.

פורסם

Samsung 226BW

הכי טוב :)

פורסם

ASUS VW222U טוב בערך באותה מידה למיטב ידיעתי ויש בו גם רמקולים מובנים. (והוא גם מעט יותר זול)

פורסם

האסוס אכן סביר יותר מהסמסונג הנ"ל וגם זול יותר. ה-226BW מפנה את מקומו מבחינת המלצה לטובת 2243BW בשל ארגונומיה עדיפה באחרון.

למטרות גלישה אינטנסיבית עדיף ללכת על Samsung 971P, אם תצליח למצאו באופיס דיפו או בחנויות אחרות. הפאנל שלו S-PVA ויכול לספק טקסט כהה יותר (בזכות יחס ניגודיות סטטי גבוה מספיק) וטמפ' צבע מאוזנת בהרבה. 22" אמנם ייתן לך להציג יותר לשוניות, אבל מכיוון שבהצגת אתר אחד אתה מקבל בצדדים הרבה שטח מת לא תרוויח הרבה מגודל זה ומרזולוציה 1680X1050. ההפרש בגובה מבחינת שטח שניתן עבור שורות טקסט ייתן לך רק עוד שורה וחצי בערך של טקסט ב-22" לעומת 19" לא-רחב. 22" מבוסס פאנל TN פשוט יהיה פחות טוב באיכות תמונה מ-971P. כור תקשורת הצליחה לייבא 971P אולי בפעם האחרונה לארץ ולא סביר שיביאו אותו שוב - והוא הולך ואוזל מהר כתוצאה מביקוש.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=336368.0

בתקציב מעט גבוה יותר משלך אולי תוכל להשיג Dell 2007FP, שמצידו נותן ברזולוציה 1600X1200 שטח עבודה גדול יותר בכ-46% לעומת 19" רגיל, והוא ניתן להשגה עם פאנלי S-PVA/S-IPS.

פורסם
  • מחבר

טוב, אוקי.

אם אבא יחליט לקחת 22" אז ניקח את האסוס, גם הרמקולים זה יתרון וגם המחיר.

אבל עכשיו דיברתי עם אבא והוא החליט ש-22" יהיה מפלצת. ולכן חשבנו על 19".

איזה דגמים אתם ממליצים של 19"?

יש דגם מקביל של המסכים הנ"ל של אסוס וסמסונג רק 19"?

מה אתם אומרים על המסך הזה:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=591766

אני ממש מבולבל... :nixweiss:

עריכה:

ראינו באינטרנט מסך של Proview דגם: AR938AFW ב-920 כולל משלוח וכל הירקות.

מה אתם אומרים?

חשוב לציין שמי שישתמש במסך הוא לא גיימר או משהו בסגנון. ולכן לא מאוד חשוב כמה שהצבעים אמיתיים וכו' וכו'..

רק חשוב שיהיה נוח.

פורסם

רמקולים מובנים בכל מסך LCD למחשב הם לא באיכות שמע המקבילה ל-Logitech S100 למשל. אני לא הייתי מתמקד בזה.

Samsung 943B בחירה עדיפה מבחינת ארגונומיה. באיכות תמונה 971P טוב פי כמה ממנו.

פורסם

מה ההבדל בארגונומיה שלו לעומת 226BW?

פורסם
  • מחבר

אני אחדד, איכות הרמקולים לא חשובה. ולא במקום בכלל להשוות אותם ל-Logitech S100 או לכל רמקול אחר של Logitech.

אבל לא צריך להשוות כי השימוש היחיד ברמקולים יהיה המוזיקה שיש ברקע של המצגות שמקבלים באימייל.... או דברים כאלו.

בקיצור, לא משהו מאוד חשוב. אף אחד לא אודיופיל.

ערכתי את ההודעה הקודמת ואני אוסיף את מה שכתבתי גם פה, למקרה שלא שמתם לב לעריכה.

עריכה:

ראינו באינטרנט מסך של Proview דגם: AR938AFW ב-920 כולל משלוח וכל הירקות.

מה אתם אומרים?

חשוב לציין שמי שישתמש במסך הוא לא גיימר או משהו בסגנון. ולכן לא מאוד חשוב כמה שהצבעים אמיתיים וכו' וכו'..

רק חשוב שיהיה נוח.

פורסם

אחי הצעה מצויינת לך על זה משתלם ביותר על תחשוב פעמיים.

פורסם

לא ברור מה באמת אתה רוצה - "מסך איכותי" ציינת. זה ממש בניגוד גמור לדיוק צבע, או טקסט שחור ככל האפשר, או רקע לבן טהור ואחיד ככל שניתן להשיג. רקע אחיד ולבן מאפשר קריאה ממושכת מהנה יותר ואין מסכים מבוססי TN שמקנים את זה. ולא, אין בכלל שום קשר בין איכות צבע בתמונות לגרפיקה לבין מסך איכותי לקריאת טקסט. מסכים איכותיים בעלי פאנל איכותי הם אלו שגם הכי טובים לקריאת טקסט ולעבודה משרדית לשנים ארוכות, מכיוון שיש להם אחידות תאורה עשויה למופת מקצה לקצה.

ה-971P הוא המסך האיכותי ביותר המתומחר במחיר הנמוך ביותר בארץ ונתת תקציב 2000 שקלים.

המסך של Proview הוא 19" רחב - נמוך יותר מ-17" לא מומלץ בכלל לקחת 19" רחבים הם לא משתלמים. קח את ה-920BM של סמסונג אם אתה רוצה מסך באיכות תמונה בסיסית עם רמקולים. בזאפ תמצא מחירים הרבה יותר נמוכים מאשר בנועה עבורו.

פורסם

רק חשוב שיהיה נוח.

מה זה נוח?

שוב, גיימרים הם אלה שיש להם בדיוק את הדרישות הכי נמוכות ממסכים.

דיוק צבעים לא חשוב אבל זה די מעצבן שעם כל הזזת ראש כל הצבעים משתנים.

אם התקציב הוא באמת יותר אלף מאלפיים עדיין יש מסכים יותר טובים מproview.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים