עבור לתוכן

הנדסאי בצבא

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

השאלה היא מה עדיף-לעשות הנדסאי ולקוות להתקבל ליחידה טובה בצבא (כנראה יותר סיכוי להתקבל מאשר שיש לי עכשיו ללא הנדסאי) ולצאת מהצבא כולל הנדסאי אחרי קבע גם תוך 6 ומשו שנים בערך ורק אז להתחיל לחשוב על מהנדס.

או לעשות משו אחר בצבא ללא נסיון ואז אחרי 3-4 שנים להתחיל מהנדס.

אני חייב עצות בדחיפות בנוגע לנושא הזה ספציפית.

• תגובות 45
  • צפיות 19.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תענה על השאלות הבאות:

1) האם אתה חושב שאתה תעמוד בלימודי הנדסה (Bsc) ?

2) מה הפרופיל שלך ?

3) האם אתה נכון לשרת בקרבי ?

פורסם

לא רוצה להתווכח ואין לי זמן וכח, עם כל השטויות שרושמים כאן, ביררתי את הנושא ובהמשך להודעה הקודמת שלי:

-ההודעה מופנת לפותח האשכול, "אין חכם כבעל הניסיון" וזה מה שאני עשיתי, שאלתי אנשים עם ניסיון ו אנשים שקשורים לנושא.

אני יודע שאינטל לדוג' ברוב המקרים מעדיפים הנדסאים על פני מהנדסים , יכול להיווצר מצב כזה. למה? כי הנדסאי הוא מעין פועל מן השורה, בעוד למהנדס יש תואר, הוא צריך משרד, רוצה לנהל את ההנדסאים ולפקח עליהם, הוא צריך גם משכורת גבוהה יותר (הרי הוא מהנדס, תואר ראשון לא?).

דבר נוסף, יש מס' נושאים שהנדסאים לומדים ומהנדסים לא.

דבר שלישי, לפעמים ניסיון בתור הנדסאי יכול להיות עדיף על מהנדס ללא ניסיון.

דבר רביעי, לא משנה אם עשית תואר באונב' או במכללה, נכון שיותר יוקרתי זה אונב' , אבל ברגע שאתה מתקבל לעבודה, וההוא מאונב' מתקבל לעבודה, זה לא משנה שניכם שווי ערך. זה כמו שאתה לומד עד י"ב ועושה פסיכומטרי כדי להתקבל למכללה/אונב', ברגע שהתקבלת הכל נמחק/מתאפס/לא שווה כלום כי המטרה הייתה להגיע להשכלה הגבוהה ולא משנה אם למישהו היה ממוצע ציונים מעליך/מתחתך, ברגע שהוא יתקבל ואתה התקבלת אתם שווים.

פורסם
  • מחבר
תענה על השאלות הבאות:

1) האם אתה חושב שאתה תעמוד בלימודי הנדסה (Bsc) ?

2) מה הפרופיל שלך ?

3) האם אתה נכון לשרת בקרבי ?

1) אם אתה מתכוון להנדסה באונ' אז אני ממש שואף להגיע ויעשה הכל להצליח וגם חושב שאצליח ב"ה.

2) פרופיל 72

3) לא

פורסם

מה יש להסתבך פה ?

צריך להבין שהנדסאי זה שנתיים דחיית צבא + קבע שנה\שנתיים

מי שרוצה להיות מהנדס לא כדאי לו ללכת ליג\יד

מי שלא ממהר עם החיים שלו או שלימודי הנדסה קצת כבדים עליו שיעשה יג\יד

ומיד עם השחרור קרוב לוודאי שימצא עבודה מכובדת ונחמדה מאוד בתור התחלת החיים .

פורסם

שנתיים זה לא כזה משמעותי ביחס לזמן שאותו אדם משקיע ללימודים. ללמוד שנתיים אחרי בחור שסיים י"ב זה לא ממש ישנה את מהלך חייך. דבר נוסף הוא העובדה שתהיה לך דיפלומה ומקצוע ראשוניים גם אם לאחר הצבא תראה פתאום שאין לך רצון/יכולת ללכת ללמוד במוסד להשכלה גבוה מכל מיני סיבות, תמיד יהיה לך בכיס מקצוע שיכול להכניס משכורת כלל לא רעה.

חוץ מזה אני יכול להביא לכם דוגמא מאוד יפה שגם סיום לימודי הנדסאי זה דבר שיכול מאוד לסדר אדם בחיים. אני למדתי בבית הספר הטכני. חברי לשכבה עכשיו לומדים בכיתה י"ד במסלול הנדסאי אלק'. פעם בשבוע הם נפגשים עם בחור שהיה תלמיד בבית הספר וסיים כהנדסאי אלק' היום הבן אדם סמנכ"ל בחברת אלקטרוניקה מאוד גדולה. תחתיו נמצאים מהנדסים רבים. הבחור לא המשיך ללמודי תואר ראשון כלל כי הרגיש שהדבר לא יתרום שום דבר.

פורסם

1) אם אתה מתכוון להנדסה באונ' אז אני ממש שואף להגיע ויעשה הכל להצליח וגם חושב שאצליח ב"ה.

2) פרופיל 72

3) לא

אז אתה כנראה תשרת בקרבי אם לא תלך ליג יד , שיקול שלך....

פורסם

אני יודע שאינטל לדוג' ברוב המקרים מעדיפים הנדסאים על פני מהנדסים , יכול להיווצר מצב כזה. למה? כי הנדסאי הוא מעין פועל מן השורה, בעוד למהנדס יש תואר, הוא צריך משרד, רוצה לנהל את ההנדסאים ולפקח עליהם, הוא צריך גם משכורת גבוהה יותר (הרי הוא מהנדס, תואר ראשון לא?).

ו? יש מספיק עבודה גם למהנדסים וגם להנדסאים, מה זה קשור? אז יש חברה שלוקחת הנדסאים. אני מכיר טוב טוב כמה מהנדסים הם לוקחים כל פעם שהם באים לטכניון רואים איך הם נלחמים על כל סטודנט טוב. אל תבלבל את המוח.

דבר נוסף, יש מס' נושאים שהנדסאים לומדים ומהנדסים לא.

אתה יכול לתת נושא אחד? אני עשיתי הנדסאי ולא למדתי שם דבר שלא למדתי בטכניון.

[

דבר שלישי, לפעמים ניסיון בתור הנדסאי יכול להיות עדיף על מהנדס ללא ניסיון.

שטויות. לא אותה משרה בכלל, לא אותו תפקיד. אתה עושה צחוק?!

דבר רביעי, לא משנה אם עשית תואר באונב' או במכללה, נכון שיותר יוקרתי זה אונב' , אבל ברגע שאתה מתקבל לעבודה, וההוא מאונב' מתקבל לעבודה, זה לא משנה שניכם שווי ערך. זה כמו שאתה לומד עד י"ב ועושה פסיכומטרי כדי להתקבל למכללה/אונב', ברגע שהתקבלת הכל נמחק/מתאפס/לא שווה כלום כי המטרה הייתה להגיע להשכלה הגבוהה ולא משנה אם למישהו היה ממוצע ציונים מעליך/מתחתך, ברגע שהוא יתקבל ואתה התקבלת אתם שווים.

נכון. זה לא משנה אם אתה מהנדס מטכניון או ממכללה לא קשורה...ברגע שמתקבלים. עד אז הסיפור שונה לגמרי. ואיך זה קשור להחלטה ללמוד או לא לתואר הנדסאי?

בקיצור, לפותח השרשור : יש לך רצון ללמוד הנדסה? יש לך או תוכל להשיג את הציונים הנדרשים בשביל להיתקבל? אתה לא פוחד מקרבי בצהל? תעשה תואר אחרי הצבא. בגיל 25 עם תואר כל הדלתות פתוחות.

אם התשובה לאחד השאלות היא לא, או שאתה מתקשה להחליט עכשיו ורוצה רשת ביטחון תעשה הנדסאי. תמיד תוכל לעשות מהנדס אחרי זה וזה לא כל כך נורא להיות מבוגר בשנתיים.

פורסם

לא קראתי את הדיון אבל אני מעוניין להגיב.

אני עכשיו בצבא ויש איתי הרבה מאוד הנדסאים וטכנאים. גם אני טכנאי.

מהרושם שקיבלתי מהם יד זאת לא החלטה נכונה. במיוחד אם אתה רוצה להיות מהנדס.

אתה דוחה את השירות שלך בשנתיים, וחותם קבע בין שנה וחצי לשנתיים (רובם גם מחוייבים לעשות אותו, קשה להשתחרר ממנו)

לדחות את החיים שלך בשנתיים זה לא כזה קל חברה. אף אחד לא רוצה להתגייס בגיל 20 ולהשתחרר בגיל 25.

תחשהו שהוא ישתחרר נגיד בגיל 24 וירצה ללמוד מהנדס.. יש לו עוד 4 שנים ללמוד, מקסימום ירדו לו כמה קורסים, וגם זה תלוי אם יש לו ציונים גבוהים.

אז זה אומר ששהוא מסיים את התואר בגיל 29 ככה.. תחשבו שאם הוא לא היה עושה יד הוא יכל לסיים את התואר בגיל 26.

נסיון כהנדסאי בצבא זה לא משהו. ובמיוחד אין הבדל בין הנדסאים וטכנאים. אתה יכול לבוא כטכנאי ועם קצת רצון להגיע לרמה של הנדסאי תוך חצי שנה.

עכשיו זה נראה לך לא קריטי לחתום קבע. אבל כשתתגיע לצבא אתה תראה מזה שיש לך פתאום עוד שנתיים להמשיך.. ושאתה צעיר מת בן 20 שאחרים בני 18.

אני עשיתי יג רק כדי לראות אם זה מה שאני רוצה לעשות בחיים ולהמשיך ללימודי הנדסה, רציתי להבטיח לעצמי תפקיד טכני.

ואני לא מצטער שעשיתי את זה כי עכשיו יש לי התלבטות לגבי זה.

אבל חברים שלי שעשו יד, אומרים שזאת טעות ודבר לא משתלם.

יד שווה לעשות רק אם אתה יודע שפה תסיים את הלימודים שלך ושללימודים אקדמיים אתה לא תגיע.

פורסם
  • מחבר
אני עכשיו בצבא ויש איתי הרבה מאוד הנדסאים וטכנאים. גם אני טכנאי.

איזה טכנאי בדיוק אתה מדבר במה שכתבת? כמו חיל האוויר טכני?

אני עשיתי יג רק כדי לראות אם זה מה שאני רוצה לעשות בחיים ולהמשיך ללימודי הנדסה, רציתי להבטיח לעצמי תפקיד טכני.

1)לא הבנתי איך עושים רק יג . זה לא הולך ביחד עם יד ואז מקבלים הנדסאי?!

2)אם אני עושה רק יג זה יכול להבטיח לי תפקיד ביחידות טכנולוגיות יותר ממה שאני מתמיין עכשיו?! כאילו להגיע למקומות יותר טובים בגלל יג?

פורסם

יג - טכנאי

יג+יד - הנדסאי

פורסם

יג - טכנאי

יד - הנדסאי

תואר ראשון - מהנדס

תואר שני - מאסטר

פורסם
  • מחבר

אני לא בוגר בגרות טכנולוגית אלא עיונית ולכן הוצע לי מסלול לא כ"כ חוקי להשלים 7 יח"ל באלקטרוניקה ומחשבים באיזשהו בצפר ואז להמשיך יג יד.

מה אתם חושבים? התוכנית לא מוכרת ע"י משרד החינוך.

פורסם

לאאאאאאאא!! פשוט לאאא!!!

לא קראתי את הדיון אבל אני מכיר את המסלול של תוכנה, ופשוט לא!!!!

הבטיחו לחברים שלי שעשו יג'-יד' תוכנה תפקיד במקצוע (של מתכנת מחשבים) והם קיבלו קורסים של טכנאי שקר כלשהו...!!

הצבא משקר בגדול בכל מה שקשור ליג'-יד'... אל תלכו לזה!

פורסם

השאלה היא תחת מה הם הלכו ללימודי יג-יד?

האם היה פרוייקט כלשהו? או שסתם הלכו ללמוד הנדסאים ואז שיבצו אותם בשקר כלשהו?

אני למשל מכיר את פרוייקט עדן שהוא נשמע נהדר ולא פחות, זהו פרוייקט של חיל התקשוב, והלימודים הם הנדסאי אלקטרוניקה.

לאחר מכן יהיו קורסים במרכז חושן, לוטם, זה נשמע נהדר, מה קורה בפועל אין לי מושג לא יצא לי לדבר עם בוגרים של פורייקט עדן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים