עבור לתוכן

הנדסאי בצבא

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לדעת מה הם היתרונות ומה החסרונות של הוצאת תואר הנדסאי לפני הצבא (יג-יד) ומה החסרונות.

והאם תואר ההנדסאי עוזר ואיך להמשך לימודי מהנדס.

תודה

• תגובות 45
  • צפיות 19.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תפרט איזה הנדסאי ואיפה ללמוד .... והאם במסגרת חייל כלשהו...

פורסם

שנתיים קבע ותפקיד מסריח ביותר אלא אם יש לך הרבה מזל\ אתה הנדסאי תוכנה מאלקט' מכונות וכו' לברוח כמו מאש...

פורסם

שנתיים קבע ותפקיד מסריח ביותר אלא אם יש לך הרבה מזל\ אתה הנדסאי תוכנה מאלקט' מכונות וכו' לברוח כמו מאש...

מילים כדורבנות, רק הייתי מוסיף כי יש תוכניות של פרויקטנטים גם באלק' ומכונות שהופכות את השירות לנחמד מאוד. :smile1:
פורסם

אם אתם יוצאים בהצהרות כאלו תפרטו בבקשה..

פורסם

אפשר משהו שתומך בזה? :S

גם אני חשבתי על להמשיך יג יד במסלול הנדסאי אלק'

פורסם

לא מסכים לגבי הנדסאי אלקטרוניקה . אולי הוא יקבל ג'וב לא משהו בצבא , אבל גם שקמיסט\ש.ג\פקיד\נהג\עובד רס"ר..... זה גם לא משהו .

בסה"כ צבא זה חוויה שכדאי מאוד לעבור , והרבה מאוד יעידו שעד כמה שהם היו עציצים בצבא , הם נהנו מהשירות .

הנדסאי אלק' זה דבר מבוקש בשוק .

חוץ מזה לומדים מה שאוהבים . למה לסבול ?

פורסם

אם אתם יוצאים בהצהרות כאלו תפרטו בבקשה..

נסכם את הדיון כך: אם אתה חושב שאתה מסוגל לעשות תואר ראשון בתחום כלשהו אל תבזבז את זמנך. אם אתה חושב שאינך

מסוגל להוציא תואר ראשון, לך להנדסאי.

פורסם

מילים כדורבנות, רק הייתי מוסיף כי יש תוכניות של פרויקטנטים גם באלק' ומכונות שהופכות את השירות לנחמד מאוד. :smile1:

אני יודע יש אצלנו כאלה, אבל רק במודיעין ובמקומות מאוד ספציפיים בח"א אפשר למצוא משהו מעניין, עושים פרוייקט הקשור בד"כ למה שהיחידה עוסקת בו ואז מתגייסים אליה.

הבעיה היא שרוב ההנדסאים ימצאו את עצמם בצרפין מרכיבים חוטים מאריכים ובתי מנורות בשביל טקסים \ באיזה חור בדרום מתקינים רדיו טייפ בנגמשים.

גם הנדסאי מכונות יכולים למצוא ג'ובים נחמדים כמו "נאסא" וכמה תפקידים מעניינים בח"א... אבל רובם יתקנו את הנגמש שהבחור שעשה הנדסאי אלק' התקין בו את הרדיו טייפ טוב נו, לפחות יהיה להם מה לשמוע בזמן שהם עושים את זה...

:smile1:

פורסם

רק אציין שהנדסאי מקבל בקבע משכורת גבוהה בלא מעט מאשר מישהו "רגיל"- וזה דיי נחמד.

בסך הכל בתור הנדסאי אפשר לקבל משכורת סבירה ועם כל הירידות על הצבא וקבע (ואני לא אומר שהן לא מוצדקות), זוהי התחלה דיי נחמדה- ותוספת לא רעה לקורות חיים.

פורסם

זאת לא תוספת של כלום לק"ח כי אתה לא תעסוק במשהו שהיית רוצה\ אידיאלי לעסוק בו באזרחות, ולכן הנסיון "לא רלוונטי".

עכשיו... לגבי המשכורת זאת משכורת המתאימה לדירוג 07 אם אני לא טועה... ואתה צריך לעשות 400 שעות קורס כדי לעלות ל-09 אם אני לא טועה.

כל בוגר י"ב שיעשה קורס של 500 שעות בערך מצטבר, יקבל שכר כמוך, כך שזה ממש לא שיקול, חוץ מזה לנגדים (נוטים להשאיר הנדסאים כנגדים ומהנדסים כקצינים -- מתודה חדשה\ישנה של צה"ל) בדרגות נמוכות גם ככה השכר יפה מאוד והשיקול הוא לא מישהו שבתום הקבע יעזוב את הצבא בכל אופן...

וכמו שאמרתי מקודם (בוריאציה קצת שונה):

אם אתה מסוגל לעשות בעתיד תואר ולסיים אותו, אל תעשה הנדסאי.

פורסם

השקר הכי גדול הוא שהם מבטיחים לך מקצוע שקשור למקצוע שאתה למדת ביג' - יד'. וזה הכי בולשיט שבעולם.

למעט מעטים בעלי מזל או פרוטקציות או שניהם, הרוב מקבלים משהו שהיו מקבלים גם אם היו מתגייסים ביב'.

חבר שלי למד במגמת מכטרוניקה ביג' יד', והגיע ל8200. באיזה תפקיד? מסגר.... נכון שזה היה משתלם?!...

פורסם

השקר הכי גדול הוא שהם מבטיחים לך מקצוע שקשור למקצוע שאתה למדת ביג' - יד'. וזה הכי בולשיט שבעולם.

למעט מעטים בעלי מזל או פרוטקציות או שניהם, הרוב מקבלים משהו שהיו מקבלים גם אם היו מתגייסים ביב'.

חבר שלי למד במגמת מכטרוניקה ביג' יד', והגיע ל8200. באיזה תפקיד? מסגר.... נכון שזה היה משתלם?!...

זה משהו אחר כי עשו לו פסילת מקצוע... או לחילופין הוא לא שירת במקצעו כי לא היו צריכים אותו במקצוע... אבל אני מתכוון למי שמשרת במקצוע אז יש סיכוי גדול מאוד שיגיע להרכבת רתמות של כבלים ובכלל למד אלק'....למשל.

פורסם

לא פסלו לו מקצוע.. אני רק מבהיר את העניין שההבטחה שלהם שתשרת במקצוע שאתה למדת, לא שווה בשיט.

פורסם

אז ככה, הוצאתי הנדסאי אלקטרוניקה לפני הצבא וגייסו אותי לח"א לתפקיד טכנאי אויוניקה ( מחשבים/תצוגות/מכ"מ וכו במטוס) של אף 16. באותו תפקיד כמוני היו גם אנשים מי"ב ישר או כאלה שלמדו מחשבים בכלל, כלומר, למרות שזה נחשב ששירתתי במקצוע ולא ביטלו לי את הקבע עקב כך, מעשית זה לא נכון. מבחינת צה"ל כל עוד ברדיוס קילומטר ממך יש רכיב אלקטרוניקה מסוג כולשהו, אתה משרת בתפקיד ומחוייב בקבע שחתמת. לא בהכרח ישאירו אותך אבל זה כבר נתון לשיקול דעתם.

בגדול, רוב האנשים בגף שלי היו הנדסאים. התפקיד היה מאוד מעניין ולכן אני נשארתי מרוצה. בגדול, בתור הנדסאי יש יותר סיכוי לתפקיד סביר אבל בשום פנים ואופן אל תאמינו שזה ודאי או משהו כזה..עניין של מזל ותו לא.

לגבי שכר בקבע בח"א הנדסאי מרוויח יותר מי"ב רגיל, לא זוכר בדיוק כמה...נדמה לי 1000 שקל יותר, אבל זה תלוי מאוד בהסמכה (קורסים) שצברת במהלך השירות. בכל מקרה, כעת אני לומד הנדסה, ומבין שכל זה היה בזבוז של זמן...אומנם נהנתי בשירות אבל יותר מזה זה לא נתן לי וגם זה היה יותר מזל משכל.

סה"כ כמו שכתבו פה, אם יש כוח ללמוד תואר ראשון אז אין מה לחשוב בכלל...אחרת אם בטוחים במאה אחוזים שטכניון תראו רק בסרטים, אז כדאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים