עבור לתוכן

קונה מסך 24" בעיקר למשחקים, עד 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

השימוש העיקרי באמת יהיה משחקים, אבל אני גם מתכנן לא מעט צפייה בסרטים וסדרות. אמנם רוב התוכן לא יהיה HD אבל אני כן צריך תמיכה מלאה ב-HD - בלי מתיחות, מריחות וכו - 1:1.

הבנתי שה-samsung 245T מעולה למשחקים אבל הוא TN אז יש בעיה עם האיכות הכללית, וכמו כן הבנתי שהוא מעוות 1080 (מותח אותו כדאי להתאים ל16:10) מה שמהווה בעיה - יש למישהו מושג אם זה נכון?

קיבלתי המלצות גם על ה-2408WFP של דל. הוא מקבל ביקורות די טובות למרות שהפאנל (S-VPA?) לא באמת כזה מרשים מבחינת אחידות של צבעים וכו' לעומת הIPS הטובים, מה שיהווה בעיה בסרטים בעיקר אם יותר ממישהו אחד צופה...

בנוסף ראיתי הדגמות ונראה שה-Lag שלו עשוי להוות בעיה לא קטנה במשחקים - יש פה איזה גיימר כבד שהתנסה עם המסך הזה ויכול לתת דעה?

בכל מקרה אני קונה עוד שבועיים שלושה, אני מקווה שיגיע revision01 עד אז ויתקן את הבעיות שאמורות להיות ב-00 (אין לי מושג איזה בעיות אבל זה מה שאומרים...).

רוב המסכים האלה עולים פחות מ-4000, אבל יש יותר מדי פשרות - יש איזה מסך מספיק טוב בכל התחומים?? אני מוכל להוציא 5000, אפילו 6000 אם אני אתרשם מספיק, אבל אני פשוט לא מוצא כאלה מסכים חוץ מאיזה Eizo למיניהם בשבע-שמונה אלף שקל.

סיכום - איכות גבוהה, למשחקים ו-HD בלי עיוותים, כל עוד יש DVI באמת לא מעניינים אותי שאר החיבורים.

פורסם
  • מחבר

שלושה ימים ואין לאף אחד מה להגיד?

כבר נעלם לעמוד השלישי של הפורום...

פורסם

אתה צריך להבין שתמיכה ב-1:1 היא בכלל לא מעניינת אם אתה מנגן את התוכן דרך המחשב. זה משנה רק במקרה שאתה מנגן בעזרת נגן חיצוני שלא יודע להוציא 1920x1200 (מה שכרטיס המסך שלך עושה בקלות).

ה-245T הוא לא TN, מדובר ב-S-PVA עם מכלול צבעים מורחב. הוא לא תומך במצב 1:1.

מסכי "24 עם פאנל S-IPS אני לא יודע אם בכלל יש בארץ, בטח לא בסביבת ה-5000 ש"ח, ככה שזה ממש לא נראה לי רלוונטי. בחו"ל הם הרבה יותר יקרים מאשר S-PVA.

לדעתי ה-2470WNX של NEC הוא אופציה מצויינת עם מכלול צבעים סטנדרטי. אני מציע שתעבור על הביקורות הבאות:

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/24inch.html

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/24inch-2.html

הם יעזרו לך לבחור מסך.

פורסם
  • מחבר

התבלבלתי בין ה245B ל-T.

עברתי על הכתבות האלה כבר, והסמסונג נראה כמו בחירה מצוינת - גם בכתבות אחרות הוא מקבל בד"כ ציונים גבוהים.

הבעיה היחידה הייתה ה-1:1.

אתה אומר שכל עוד הוא מחובר למחשב אין בעיות - אם אני רואה HD דרך המחשב, המסך יציג 1080 עם שני פסים שחורים בצדדים כמו שצריך?

כי אם כן אני לא רואה סיבה למה לא לקנות את הסמסונג, הוא יהיה מחובר רק למחשב תמיד...

פורסם

ה-245B מאוד יקר יחסית ל-TN 24", ובכלל לא נמצא באותה רמה מבחינת איכות תמונה של NEC 2470WNX או Samsung 245T. ה-245B גם אינו מכיל RTC - עפ"י הביקורת ב-xbit הוא איטי עבור משחקים אפילו יותר ממסכי מבוססי VA עם RTC.

although TN matrixes are traditionally considered the fastest, it is PVA matrixes that are faster among 24 models currently. The manufacturers try to appeal to the customer with the pretty number of 5 milliseconds in the specs, but you should be aware that the numbers depend not only on real characteristics but also on the method they are measured with.

גם אני בדיעה של McFly שה-NEC הוא 24" הכי טוב כרגע מבין המסכים שנמכרים במחירים של עד 4500 שקלים - שזהו המחיר הנמוך ביותר בו הוא נמכר. טמפ' הצבע והצבעים יהיו מאוזנים טוב יותר בכל אפליקצייה שתופעל בחלונות לעומת המסכים של סמסונג או דל. גם יחס הניגודיות הסטטי של הנק עדיף ונותן איכות תמונה מעולה.

בקשר לקבצי HD, בין אם הם ברזולוציית 720P או 1080P, כל תוכנת נגן יודעת למתוח את הסרט כך שיהיו פסים קטנים על מסך בתצורת 16:10. יש תכנים בפורמט 16:9 עמם רואים פסים קטנים בגודל של שורת המשימות למעלה ולמטה ותכנים קולנועיים הם בפורמט סינמסקופי עם פסים גדולים יותר. מסכים מבוססי פאנל S-PVA כמו ה-NEC 2470WNX יציגו צבע שחור עמוק מאוד בהשוואה לכל 24" TN .

פורסם
  • מחבר

ה-NEC באמת נראה מעולה, כנראה שאני אלך עליו.

ההתלבטות כרגע היא בין הסמסונג 245T ל-NEC. אמנם הסמסונג מגיע מכויל על הפנים כנראה, אבל עם קצת מאמץ הוא אמור להיות בסדר. נכון שהוא לא יהיה טוב כמו ה-NEC (לפי הביקורות לפחות) אבל ה-NEC באמת שווה 700 ש"ח יותר?

בכל מקרה זה יהיה אחד משניהם, ושניהם עושים רושם מעולה.

פורסם
  • מחבר

מצאתי עוד ביקורת על ה 2470WNX -

http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-nec-lcd2470wnx-part11.html

הם מצאו בעיות די רציניות עם במשחקים ולא ממליצים עליו בכלל לגיימרים... מישהו מכיר את הנושא יותר לעומק?

הכתבה מיולי. אולי בגירסה חדשה יותר זה כבר לא קורה?

אם זה המצב גם היום בלי ספק הסמסונג עדיף למשחקים.

פורסם

בפעם הבאה ערוך את ההודעה במקום להקפיץ.

ענייני ארטיפקטים הנובעים מאחוז שגיאות גבוה של ה-RTC משותפים ל-NEC וגם לסמסונג. ב-Xbit אתה יכול לראות את תרשימי המדידה אין שום הבדל בין ה-245T ל-2470WNX (ורואים אחוזי שגיאות גבוהים גם ב-2407WFP-HC). אנשים שלקחו את ה-2407WFP-HC חיים בשלום עם הארטיפקטים ולא החזירו את המסך. לעניות דעתי מכיוון שברזולוציה הטבעית הנק סובל מהרבה פחות השהיית תמונה (פיגור של 2 פריימים לשנייה בערך) מה-245T, הוא פשוט טוב יותר ברזולוציה זו למשחקים מהירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים