עבור לתוכן

אחרי תיקון -המחשב כבה "מעומס חום"

Featured Replies

פורסם

כמו שזה נשמע...אחרי לוח אם שנשרף לקחתי את המחשב לתיקון.קיבלתי אותו בחזרה(עם לוח אם חדש מאותו דגם,וזכרון נוסף(2GB עכשיו).

והכל עבד טוב עד שקיבלתי כיבוי באמצע משחק...

אחרי עוד כמה כיבויים השתמשתי בתוכנה שמסופקת עם הלוח אם, לבדיקת טמפ",וגיליתי שכאשר אני מעלה משחק או תוכנת כיווץ

הטמפ" של המערכת(SYSTEM) עולה בתוך 15 שניות ל90 !מעלות מ-30.. והCPU נשאר על 25-33 כל הזמן הזה.

הטכנאי בא לבית עוד פעם וראה שהכול מחובר נכון..

1.ניסיתי לבדוק אם באמת המחשב מחמם :אחרי ניקוי אבק יסודי פתחתי את המארז והדלקתי מחשב,העלתי משחק,ובום..

הטמפ" במארז לא השתנתה... אבל התוכנה הראתה 95 מעלות שוב תוך כמה שניות וכיבוי..

2.עידכנתי ביוס חדש :עדיין אותה בעיה.

משהו יכול לעזור לפני שהטכנאי הערפד לוקח עוד 150 שקל?

פורסם

מה פרטי המערכת? (מעבד ולוח)

באיזה תוכנה השתמשת לניטור הטמפ'?

פורסם

תגיד לטכנאי הערפד והחאפר , שיפרק את הגוף קירור , וישים משחה טרמית , כי לא "נשאר על הגוף קירור מקודם , וזה מספיק" ...

אני מנחש שזה לוח 462 כלשהו , כך שגם תבדוק על הדרך שהוא לא שם את הגוף הקירור של המעבד הפוך .

פורסם

לדעתי הלוח כולל חיישן פגום, כשמריצים משהו כבד הוא מדווח על עלייה משמעותית בטמפרטורה (לדעתי העלייה היא לא אמיתית אלא כתוצאה כאמור מחיישן תקול), ברגע הטמפרטורה המדווחת מגיעה לתחום מסויים שמוגדר בביוס המחשב כבה, תנסה בביוס לבטל את החיישן הזה.

(זה לדעתי הדבר היחיד שמסביר את הזינוק בטמפרטורה המדווחת רק עבור החיישן הזה [חיישן המעבד נשאר יציב])

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות המהירות :xyxthumbs:

המחשב הוא P4 D 2.8 הלוח אם 945.

לפני שבוע קניתי freezer 7 חדש למעבד.

התוכנה שבה השתמשתי באה עם msi duel core center,בדקתי גם עם speed fan.

גם אני הגעתי למסקנה שהחיישן פגום אבל אני אברר בקשר למשחה הטרמית והקירור ההפוך.. :o

אה,ניסית אתמול ולא מצאתי זכר לביטול החיישן הזה.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות המהירות :xyxthumbs:

המחשב הוא P4 D 2.8 הלוח אם 945.

לפני שבוע קניתי freezer 7 חדש למעבד.

התוכנה שבה השתמשתי באה עם msi duel core center,בדקתי גם עם speed fan.

גם אני הגעתי למסקנה שהחיישן פגום אבל אני אברר בקשר למשחה הטרמית והקירור ההפוך.. :o

אה,ניסית אתמול ולא מצאתי זכר לביטול החיישן הזה.

אז תסיר תפריזר ובדוק מה יש מתחת ;D[br]פורסם בתאריך: 16.05.2008 בשעה 20:50:22

תגיד לטכנאי הערפד והחאפר , שיפרק את הגוף קירור , וישים משחה טרמית , כי לא "נשאר על הגוף קירור מקודם , וזה מספיק" ...

אני מנחש שזה לוח 462 כלשהו , כך שגם תבדוק על הדרך שהוא לא שם את הגוף הקירור של המעבד הפוך .

יאבל הרגתה אותי ביציאה הזואתי ;D :lol::screwy:

אולי תשלח אותו גם לפי**לוך לעשות פרקטיקה מחדש ? :lol::xyxthumbs:

אה ;D

פורסם

פותח הת'ראד , תבדוק שכל הקליפסים של הפריזר נעוצים עד הסוף פנימה , ובמצב הסגירה שלהם .

פורסם

אין מצב שבתוך 15 שניות הטמפ קופצת מ30 ל 90 .. מוגזם

וזה נגרם ע"י חיישן תקול /דפוק/פגום..

אז תוודא שהקירור של המעבד יושב עליו טוב והכל טוב , שמת משחה טרמית ?

פורסם
  • מחבר

זה הטכנאי(שיחיה עד 140) שעשה את כל העבודה הזאת.אני אעביר לו את כל השאלות כי לא נראה לי שהוא יחשוב על הדברים האלו לבד.. GrrrRr

אני מעדיף לא לגעת במה שאני לא יודע.דבר אחד מתעקם ואני אאלץ להאשים את הטכנאי המסכן :smile1:

בכ"מ תודה לכולם עזרתם מאד

אה ו Dr bit ..

who/what the fuck is >>>>>>>לפי**לוך

בדיחות של טכנאים? ;o

פורסם

זה הטכנאי(שיחיה עד 140) שעשה את כל העבודה הזאת.אני אעביר לו את כל השאלות כי לא נראה לי שהוא יחשוב על הדברים האלו לבד.. GrrrRr

אני מעדיף לא לגעת במה שאני לא יודע.דבר אחד מתעקם ואני אאלץ להאשים את הטכנאי המסכן :smile1:

בכ"מ תודה לכולם עזרתם מאד

אה ו Dr bit ..

who/what the fuck is >>>>>>>לפי**לוך

בדיחות של טכנאים? ;o

בדיחה שמופנית ליהאבל ..

מילה ברוסית ;D

תוסיף את האותיות זד באמצע

פורסם

dr bit נוספה לך אזהרה על ספאם.

תחזרו לנושא.

פורסם
  • מחבר

oO

בכל מקרה...הטכנאי חזר, וניזכר פתאום שאולי הוא לא שם משחה טרמית.. :cool2:

אבל גם אחרי המשחה הטרמית וגם אחרי בדיקה שהכל במקום,הטמפ" עדיין מראה על עליה חריגה בזמן העלאת משחקים\תוכנת כיווץ.

הקטע היותר מעצבן הוא : הטכנאי טוען שהוא עשה(וסיים) את העבודה שלו ומבחינתו ,כרגע הוא עוזר לי -בחינם ,ואני אמור להגיד תודה ולא להתלונן.

לפני שאני מתחיל להתווכח איתו רציתי לדעת מה אתם חושבים.מה מחובתו לעשות?

פורסם

לך עליו ותגיד שייתקן לך את המחשב.

הוא מחוייב לתקן לך את המחשב שיעבוד פיקס .

אתה שילמת לו על עבודה והוא לא ביצע אותך או שהוא ביצע אותה ברשלנות.

ומה זה הטכנאי הזה אם הוא שכח למרוח משחה :screwy:

אל תוותר לו זאת פשוט חוצפה לעשות דבר כזה .

ואני שונא טכנאים כאלה .

פורסם

הטכנאי אמור להרכיב ולהפעיל את החומרה שלך.

החומרה לא ניקנתה ממנו, המנדט שלו הוא רק להרכיב אותה, לא לתקן אותה.

אז נכון, טכנאי ששוכח (או "שוכח") לשים משחה טרמית הוא במקרה הטוב טמבל ובמקרה הפחות טוב פשוט רשלן שמנסה לחסוך 2 שקל על משחה, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שלכאורה הלוח תקול, וכאמור אתה משלם לטכנאי כסף בשביל שירכיב ויפעיל את החומרה, הוא לא אמור ליצור יש מאין.

אם הלוח לא היה באחריות הייתי אומר לך להגיד לטכנאי שהוא כנראה פגם בלוח עקב רשלנותו ולכן הוא צריך לשלם, אבל, מכיוון שהלוח באחריות זה יהיה חכם לחסוך את המריבה הזאת עם הטכנאי ולגשת לחנות שממנה נקנה הלוח ולתת להם לשבור את הראש.

וטכנאי כזה אפילו בחינם לא צריך להתקרב למחשב שלך.

פורסם
  • מחבר

הטכנאי אמור להרכיב ולהפעיל את החומרה שלך.

החומרה לא ניקנתה ממנו, המנדט שלו הוא רק להרכיב אותה, לא לתקן אותה.

אבל במקרה הזה הטכנאי הוא זה שקנה את לוח האם והזיכרון לבדו. הוא זה שהרכיב הכל ורק אח"כ הביא לי את המחשב.

אני שילמתי בסופו של דבר על לוח אם,הזכרונות ו-200 שקל נוספים לטכנאי.

האם הוא לא היה צריך לבדוק את הכל לפני שהוא הביא לי ת'מחשב?באמת שילמתי רק על הרכבה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים