עבור לתוכן

כל כמה זמן מומלץ לעשות שומר מסך במסך דק

Featured Replies

פורסם

כל כמה זמן מומלץ לעשות שומר מסך במסך דק כדי שלא יהיו צריבות מסך או התחממות מיותרת ?

יש לי תוכנה של כרטיס טלוויזה וכשאני רואה אפילו במסך גדול אז השומר מסך קופץ על זה בגלל זה אני שואל מחכה לתשובה

פורסם

במסכי LCD אין בעיות של צריבה אז זה לא ממש משנה. רק עניין של נוחות. בעיקרון מסכי LCD עובדים הפוך ממסכים אחרים - התמונה מתקבלת על ידי חסימה של אור ולא יצירה של אור והתאורה האחורית בהם עובדת כל הזמן ולכן לדעתי לא תהיה השפעה קריטית גם בנושא של החום.

פורסם

אני בכלל לא שם שומר מסך

רק פקודה שהמסך ייכבה אחרי כ10 דקות

ולרוב אני מכבה אותו ידנית כשאני לא משתמש במחשב זמן ממושך

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ לשים שומר מסך או לפחות להגדיר כיבוי של המסך אחרי כמה עשרות דקות ללא שימוש על מנת למנוע Image Retention, תהליך אשר גורם למסך להציג באופן זמני חלק מתמונה סטטית שהייתה עליו במשך זמן רב. חשוב לשים לב שהבעיה הנ"ל יכולה להתרחש במסכי פלזמה, LCD ו-CRT ללא יוצא מן הכלל אך היא ניתנת לפתרון בקלות על ידי הצגת וידאו עם אקשן רב או הגדרת המסך להצגת "שלג" (בממירים אנלוגיים ניתן להגיע לפונקציה הזו על ידי בחירה בערוץ שלא קיים בממיר, בממירים דיגיטליים צריך קצת יותר להתאמץ).

הנה עוד קצת מידע על התופעה (המאמר הנ"ל מדבר על מסכי פלזמה אך הוא נכון גם לסוגי מסכים אחרים):

http://samsungplasmatvfaq.com/index.php/Break-in,_burn-in,_and_image_retention#What_is_break-in.3F

פורסם

למי שמפעיל בכל-זאת שומר מסך על מסך LCD כדאי לדעתי להשתמש בשומר מסך בהיר ככל האפשר -מסכי LCD מתאמצים יותר דווקא בהצגת גוונים כהים.אם אני טועה אשמח אם תתקנו אותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים