עבור לתוכן

צריך עזרה בפתירת תרגיל בהנדסה לפני מתכונת

Featured Replies

פורסם

היי , יש לי מתכונת מחר (5 יחידות כיתה י') , אשמח אם תוכלו לתת לפתור/לעזור לפתור את התרגיל:

80990842er7.jpg

לפי מה שאני שעשיתי AOB דומה לDOC , לכן השטח של AOB הוא 9S , כי יחס הדימיון בין המשולשים הוא 1:3 , אבל אני לא מצליח למצוא את שטח של המשולשים ADC וDBC.

תודה!

פורסם

תנסה להעביר אנך מנקודה O אל הבסיסים... מהנקודה O עד הבסיס הקטן תקרא לאנך h ומהנקודה O עד הגדול 3h [אפשר לעשות כזה דבר לא? לפי היחס, אני לא ממש זוכר גיאומטריה כבר]

אז כל האנך זה בעצם 4h... ואז תביע את הבסיסים דרך X נגיד, הקטן זה X והגדול 3X, ואז השטח יהיה 4X*4h חלקי 2 [שטח טרפז סכום הבסיסים כפול הגובה חלקי 2 נראה לי לא?] ואז תביע דרך S שזה h*X חלקי 2...

פורסם

לפי מה שנראה לי השטח של ADC וDBC שווה כי הגובה של שני המשולשים שווה והם חולקים את הצלע DC (זכור שגובה לא חייב להיות בתוך המשולש)

תנסה לסמן גובה שיוצא מDC ומגיע לAB . הגובה הראשי שעובר דרך O מתחלק לגובה של משולש DOC ולגובה של משולש AOB .

תנסה להציב בנוסחאות של השטח את הגובה ותשווה לשטח ותשתמש בנתון .

לפי הסרטוט אני שם לב לכיוון קצת אחר לתרגיל - ABED היא מקבילית , תנסה להתפתח בכיוון הזה ...

מצטער שלא יכולתי לעזור יותר , לא היה לי זמן לחשוב על התרגיל כי לי יש מחר מתכונת ב007 ואני די עסוק בללמוד לזה

פורסם

תסתכל על התמונה הגדולה

AEC דומה ל-DOC (תוכיח את זה לבד - זה מאוד פשוט)

ED שווה באורכו ל-AB (מקבילית) וארוך פי 3 מ-DC, לכן EC ארוך פי 4 מ-DC.

אתה יכול לראות ששטח AEC שווה לפי 16 מהשטח של DOC

אתה יכול לנסח את זה באופן פורמלי ולסיים את זה מנקודה זאת.

פורסם

תמצא את הגובה של הטרפז (גובה של ABO +ODC) במשולשים שווי שוקיים.

זה יהיה מובע ע"י X .

תשים את הגובה שיהיה לך בנוסחא של חישוב שטח טרפז.

יהיה לך שטח טרפז בעזרת X.

אחרי זה כך משלוש DOC ובעזרת הנתון שהשטח שלו שווה S בעזרת נוסחאת השטח תביא את X בצורת S.

בהתשובה בכל מקרה זה 16S

פורסם
  • מחבר

שכחתי להוסיף , התשובה בסוף היא -

S-ABCE=28S

תודה לכל העונים

עריכה : פתרתי - בדרך יותר קלה משחשבתי (מבוסס על העצה של idanpere1)

אז ככה : AOB וDOC דומים , לכן יחס הגבהים בניהם הוא 1:3 (לפי יחס הדימיון 1:3) השטח של DOC הוא (x*h) חלקי 2 , לכן xh=2S

ABDE מקבילית , כי שתי זוגות של צלעות מקבילות יוצרות מקבילית (לא בטוח אם זה הניסוח המדויק) , ואז ED=3x ואז משתמשים בנוסחה של שטח טרפז

S:ABCE=((4x+3x)*4h)/2

ואז 14*xh . מציבים את הxh מהמשוואה הקודמת ויוצא 28S

תודה לכם :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים