עבור לתוכן

תזונה יפנית

Featured Replies

פורסם

ראיתי עכשיו תוכנית שחקרו אנשים שעברו את גיל 100 והמקום שבו יש הכי הרבה אנשים שעברו את גיל 100 הוא יפן, אוקיאנה

(http://en.wikipedia.org/wiki/Okinawa_Prefecture)

אמרו שם שהם שותים תה ירוק, די נמנעים מבשר, אוכלים הרבה דגים ירקות פירות וכל החרא הזה

אתם יודעים מה עוד אוכלים שם?

נשמע מעניין כל הנושא הזה, דווקא שם מכל העולם חיים כל כך הרבה זמן

פורסם

למה מפתיע?

זה לא כזה קשור לתזונה, יותר לרמת חיים.

אוקינאוה זה אי חמים יחסית, מתבסס הרבה על חקלאות, אוויר מאוד מאוד נקי, ואין להם כ"כ הרבה דאגות בחיים, so to speak

זה לא כמו בצפון, אנשי העסקים שעובדים 16 שעות ביום ואח"כ הולכים להתאבדות קבוצתית.

פורסם
  • מחבר

חחח כן היפנים האלה מטורפים עם כל ההתאבדויות שלהם

אבל עדיין יש עוד מקומות כאלה בעולם ולהגיע ל-100 זה דבר נדיר

בכל מקרה מאוד מעניין אותי התזונה שלהם שתמיד אומרים שכל הזבל שלהם בריא..

אם זה לא יהיה נורא מדי חשבתי לעבור לתפריט בסיגנון

פורסם

זבל? למה זבל?

הרבה "דייסת אורז" (אורז עם תכולת מים גבוהה, ככה שהוא קצת דביק. זה דווקא די טעים)

הרבה פחות לחם (כן כן, לא בדיוק נפוץ ביפן.)

הרבה דגים, פחות בשר אדום, ושילוב של הרבה מאוד ירקות ברוב המנות.

זה לא שיש משהו מיוחד ביפן או במאכלים הספציפיים שלהם- זה פשוט שבמקרה יוצא שחלק מהמאכלים הנפוצים שם די בריאים (סושי לדוגמה, לא החרטה העגול שמגישים לך במסעדה, זה אורז מלא/סוג של שיבולת שועל, דג טונה, וואסאבי ש "מדביק" אותם ביחד. טונה זה בריא, ואסאבי זה חריף, ומאכלים חריפים ממריצים את מחזור הדם, וקטניות/דגנים מלאים טובים לעיכול.)

אתה לא חייב לעבור לתפריט יפני בשביל לשמור על עצמך בריא- פשוט לאכול מאוזן ולשמור על תפריט מסודר.

פורסם
  • מחבר

אתה לא חייב לעבור לתפריט יפני בשביל לשמור על עצמך בריא- פשוט לאכול מאוזן ולשמור על תפריט מסודר.

אני יודע, זה מה שאני מתכנן לעשות

אני כמובן לא מתכוון להשתגע עם זה יותר מדי אבל אני רוצה לשלב קצת אוכל יפני

ואמרתי זבל בציניות אתה רואה שפתחתי את האשכול הזה בגלל שהאוכל שלהם בריא

גם אצות נחשב מאוד מאוד בריא

ובשר בקר זה פשוט זבל

עריכה:

עכשיו חשבתי על זה, הגורמים לתמות בעולם (אחרי צק נוריס) זה סרטן, מחלות לב, איידס, תאונות דרכים ויש עוד משהו עיקרי?

אם הם לא חיים אורך חיים מודרני אין כמעט סיבה שיהיה להם סרטן

אם הם לא אוכלים בשר ומקפידים על דגים (אומגה 3) וספורט אז זה די פותר להם את המחלות לב

וצק נוריס לא דרך שם

אז יש מצב לא צריך להיות עם גנים כל כך טובים בשביל לעבור את גיל 100?

כי פשוט אתה ממשיך לחיות, אין איזה מחלה שמתים ממנה (מה שקורה בדר"כ)

אתם יודעים כמה אחוז מהאוכלוסיה שם מגיע לגילאים כאלה? (אולי זה בכלל לא אחוז משמעותי.. )

פורסם

חלק גנטי, הרוב סביבתי, אבל אי אפשר לשלוט על זה. מה שיהיה יהיה.

אני מכיר 2 אנשים שבגיל 50 חטפו התקף לב (נשארו בחיים) למרות הרגלים בריאים מאוד, ואני מכיר כאלו שלמרות המצב הפיזי הגרוע שלהם (גם חיצונית וגם מבחינת תזונה) חיים נכון לעכשיו בלי בעיות.

לידיעתך, האשה הזקנה בעולם כרגע חיה בישראל במג'דל שמס, ומקום 3 חיה פה ממש לידי בטבעון.

לגבי צ'אק נוריס

He's everywhere, anytime

.....תשתדל לא להגיד סתם את השם שלו שאתה ברחוב X:

פורסם

אתה בטוח שאתה רוצה לחיות עד גיל מאה ?

פשוט אני לפעמים רואה אנשים זקנים שבקושי מתחזקים את עצמם ואומר לעצמי שאני לא רוצה להגיע למצב הזה ... עדיף ללכת כמה שנים לפני אבל בכבוד ולא בסבל

פורסם

סבא רבא שלי ז"ל היה צלול עד הרגע האחרון שלו בגיל 93 ויצא כל יום ללכת ברגל, הלך לסופר לבד, עשה קניות לבד, רק עם עזרה לסחוב את השקיות הביתה.

הוא הזדקק למשקפיים ומכשיר שמיעה ("אוזניה" כזו), אבל זה לא מנע ממנו לנהל שיחות קולחות עם ההורים שלי כל פעם שבאנו לבקר.

סבתא רבא שלי ז"ל אפילו למכשיר שמיעה לא הזדקקה, והלכה לעולמה חודשיים לפני הבר מצוה שלי, ככה שיצא לי להכיר את שניהם ואני זוכר את שניהם בבירור.

הכל תלוי באיך אתה מתחזק את עצמך, אין שום מניעה שגם בגיל 90-100 תהיה בריא ותוכל לזוז כמו בנאדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים