פורסם 2008 במאי 1317 שנים http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A6%D7%91_%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94תתפנק.
פורסם 2008 במאי 1317 שנים בעקרון משחת שיניים זו תערובת שיש בה נוזלים ומוצקים- היא לא הומוגונית ולכן בעקרון אי אפשר לקבוע (אם אתה מדבר על קביעה מוחלטת).אבל בגדול זהו נוזל (בעל צמיגות גבוהה).
פורסם 2008 במאי 1317 שנים אותה שאלה לגבי בצקבכמה מקומות יש התיחסות לבצק כתערובת של חלקיקים מוצקים ונוזליים. אולם אם נתייחס לבצק טהור (חלבונים+מים) זוהי לא לגמרי תערובת, החלבונים בבצק מיושרים ומסודרים זה מול זה עם המים סביבם וקשורים בקשרי מימן מרובים. זוהי לא ממש תערובת.בהרצאה ששמעתי לפני שנים רבות הייתה התייחסות לבצק כבעל מצב צבירה שאינו מוגדר לחלוטין (משהו בין נוזל למוצק), אבל נראה לי שהוא קרוב יותר להיות נוזל בעל סמיכות גבוהה מאשר מוצק.
פורסם 2008 במאי 1517 שנים מחבר בעקרון משחת שיניים זו תערובת שיש בה נוזלים ומוצקים איזה מוצקים בדיוק יש בה? :ומה ההבדל בין סמיכות וצמיגות שאמרתם? כמו כן לא הצלחתי להבין מה זה פלזמה מהקישור על מצבי צבירה. זה גז שהחליטו שהוא מצב צבירה אחר? הרי הוא גז, אז מה ההבדל?
פורסם 2008 במאי 1517 שנים אותנו לימדו שאם אתה דחוף אצבע לתוך חומר מסויים,אם הוא חזר למצב התחלתי - נוזל.לא חזר - מוצק.(אגב, אם לא קרה כלום זה גם מוצק)ע"פי זה אני קובע שבצק ומשחת שיניים - מוצקים.מוצקים רכים, אבל מוצקים.
פורסם 2008 במאי 1517 שנים בצק זה מוצק שכלואים בו נוזלים.מכיוון שאי אפשר למזוג אותו, הוא לא משפריץ שתרביצו לו עם כף לדוגמה, וניתן להחזיק אותו ביד או בכלי בלי שישאיר שאריות- מוצק, לדעתי.לגבי הקטע של לדחוף אצבע לגבי חומר מסוים-לחם ממאפיה טובה יחזור למצב ההתחלתי שלו גם אחרי שתדחוף אליו אצבע, אלא אם קרעת את הקראסט שלו או משהו (אה? לא השתמשתי במילה קרום, קפצו לי, כל ציידי החתימות P: )והוא ללא ספק מוצק. אני מציע שתשמיט את ההגדרה הזו.משחת שיניים היא מוצק בעל תכולת נוזל גבוהה.ג'לי- נוזל לא ניוטוני, כמו מים עם עמילן תירס וסילי פוטי.
פורסם 2008 במאי 1517 שנים נו באמת, לחם זה לא חומרזה כמו לקחת כדוור ספוג ולטעון שהוא נוזלי כי אם אתה מכניס אצבע הוא עדיין יחזור למצב הקודם שלו.מדובר על חומרים ולא על דברים מורכבים.גם קפיץ חוזר למצב שלו
פורסם 2008 במאי 1517 שנים "לחם" מ"מאפיה טובה" יחזור למצב ההתחלתי שלו גם אחרי שתדחוף אליו אצבע, אלא אם קרעת את הקרום שלו. הכול אפשר לשנות בשביל חתימה
פורסם 2008 במאי 1517 שנים STOP RIGHT THERE CRIMINAL SCUM!אנשים ילחצו על הלינק ויראו שאתה משקר! איך אתה ישן בלילות?אגב, לגבי מצבי צבירה של דבריםכמו שברטון אמר פה, לחם זה לא בדיוק חומר, ספוג זה לא בדיוק חומר, בצק זה גם לא בדיוק חומר, אלא תערובות של כמה חומרים.בצק עשוי ממוצק שכולא בתוכו נוזלים, ככה גם ג'לי, ספוג הוא מוצק עם חללי אוויר צפופים מאוד.
פורסם 2008 במאי 1517 שנים STOP RIGHT THERE CRIMINAL SCUM!אנשים ילחצו על הלינק ויראו שאתה משקר! איך אתה ישן בלילות?אגב, לגבי מצבי צבירה של דבריםכמו שברטון אמר פה, לחם זה לא בדיוק חומר, ספוג זה לא בדיוק חומר, בצק זה גם לא בדיוק חומר, אלא תערובות של כמה חומרים.בצק עשוי ממוצק שכולא בתוכו נוזלים, ככה גם ג'לי, ספוג הוא מוצק עם חללי אוויר צפופים מאוד.זמן האחרון אני לא מצליח לקרוא לדבר הזה שינה...תבוא אלינו לפאב ה"בארון" (כולם מוזמנים).תכלס אני חושב שמתחילים לטחון פה מים, (שהם כמובן נוזליים) אלה הם חומרים מעורבים שבחלקם הם מוצק ובחלקם נוזלי וגז.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.