עבור לתוכן

חיזבאללה (וסוריה) החלו בהשתלטות על לבנון

Featured Replies

פורסם

ויקיפדיה הפסיקה לעבוד אצלך ועובדת רק במחשב שלי?

צבא סוריה מבוסס על... ארסנל הצבא הסורי כולל בין היתר טילי קרקע-קרקע מתקדמים רבים היכולים לפגוע ברוב שטחה של מדינת ישראל. בתחילת שנות ה-90, רכשה סוריה מצפון קוריאה טילי סקאד מדגם C המסוגלים להגיע לטווח של יותר מ-500 ק"מ.

....

מאז ראשית שנות ה-70, מפתחת סוריה ארסנל נרחב של נשק כימי וביולוגי. ההתמקדות העיקרית בפיתוח היא על גזי עצבים מסוג סארין ו-VX.

• תגובות 41
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בזמן האחרון, עוד לפני השבוע הזה, אני שומע לא מעט על מלחמה נוספת בקרוב, אולי בקיץ. מסתבר שחלק מהשמועות מקורן בהערכות מודיעיניות.

המצב בלבנון מאז תום המלחמה הוא לא טוב עבורנו, זה מן "לא פה ולא שם". האמת, התסריט הכי טוב מבחינתנו הוא שסניורה יגיש היום או מחר את התפטרותו כמו ששמועות רוחשות, יש הפיכה צבאית וחיזבאללה משתלט על המדינה כולה, שולט בה ואין מה לדבר על בחירות. מפה הצבא שלהם שוטף בחזרה את דרום לבנון כששכוחות יוניפי"ל של האו"ם זזים הצידה ומעט הכוחות של הבריטים והאמריקאים קופצים חזרה לספינות שלהם כדי לא לחטוף בראש. ברגע שחיזבאללה חזר לדרום לבנון, אין לנו מנוס מלפתוח במלחמה רשמית ואמיתי, עוד לפני שתהיה התגרות שלהם, תקיפה או חס וחלילה חטיפה נוספת. אני לא יודע מה בדיוק תעשה מלחמה, אם סוריה ואולי אף איראן ייכנסו לתמונה, אבל זה נראה כמו צעד בלתי נמנע עם התסריט הקודר למעלה ייתרחש. אני לא רואה איך ישראל עוברת לסדר היום כשלבנון הופך באופן רשמי לחיזבאללה-לנד.

פורסם

איתי, למרות שאני חושב שמה שיקרה זה מה שאתה מתאר (הפיכה צבאית-מוסלמית בלבנון, וזה לא משנה אם סניורה יתפטר או לא, זה עניין של זמן בין כה וכה וזה היה ככה מאז המלחמה האחרונה ואף קודם), אני גם חשבתי כמוך, עד שאבא שלי אמר משהו נכון - זה שחיזבאללה יעלו לשלטון, והיפוטטית אפילו יעיפו את יוניפי"ל מדרום לבנון - מי אמר שיש להם אינטרס לצאת למלחמה?

בתור ישות עצמאית, ארגון טרור, למרות שמעשית הם יצאו למלחמה ותפקדו כצבא, הם לא נחשבו לצבא הרשמי של לבנון (למרות שהם התיימרו להיות כאלה), ולעומת זאת, אחרי מהפך כזה, חיזבאללה, והרוע הצבאית שלו, יתפקד בתור הצבא הרשמי של לבנון. מה זה אומר? שאת המכריז מלחמה על לבנון ולא על ארגון טרור, ולכן, הרבה מההגבלות של החוק הבין לאומי שמוטלות על ישראל משתחררות (וזה אומר, למשל, שהפגיעה בתשתיות תהיה בסדר).

ולמען ההגינות - הרוב פה מסתמך על ההיגיון ולא מגובה ביותר מידי מידע רשמי.

ומישהו זרק פה איזה משהו על חיל האוויר שאסד כן או לא מפחד ממנו - אל תשכחו שיכולות הנ"מ של סוריה גבוהות בהרבה מיכולות הנ"מ של לבנון. אם טייס שיצא להפצצה בלבנון שמח והתייחס לזה בתור פרס (וזה כבר כן מגובה במידה זו או אחרת), שיש מולך טילי נ"מ מתקדמים וחדשים אתה לא שמח כל כך.

פורסם

זה שחיזבאללה יעלו לשלטון, והיפוטטית אפילו יעיפו את יוניפי"ל מדרום לבנון - מי אמר שיש להם אינטרס לצאת למלחמה?

איראן אמרה... העובדה שאחמדי-נג'אד מחזיק את נאסראללה על רצועה קטנה רק מסייעת לו ברצון ל"נקמה" על "הכישלון הצבאי" (ההדדי, אם יורשה לי לציין) ובהחזרת המעמד הקודם שלו בחיזבאללה.

פורסם

כמו לפני ששת הימים, גם כאן יש לנו שביב של יתרון ההפתעה: תחשבו על מה שיואב אמר, אם במקום לתקוף את סוריה ישירות מהאוויר, נעשה עיקוף דרך לבנון ואז נתקוף את סוריה (תוך עקיפת מערכי הנ"מ שיש להם על הגבול), הם יהיו חייבים למגן חצי מסוריה בסוללות נ"מ. אולי זה לא ישתק להם את הכלכלה, אבל זה יפגע בה ויגרום להם להתייחס לאפשרות של הספקת אש ביתר רצינות. הברירה השניה היא להשאר חשופים לכלי הנשק המתקדמים ביותר שיש בידי חיל האוויר, ואני די בטוח שאת זה הם לא רוצים.

חיל האוויר עשה שמות בלבנון, הוא עלול לעשות את אותו הדבר גם בסוריה.

פורסם

בשביל מה אתה צריך ח"א כאשר יש לך סוללות MLRS ודמשק נמצאת 30 ק"מ מהגבול?

פורסם

אתה מצפה ממשלת לבנון, ממשלה ערבית, לקרוא לצה"ל לעזור לה? אותו צה"ל שהיא מגנה על הפגיעה באחיהם הפלסטינים?

אצלי בביצפר היו אומרים לך "לך לישון על האף" או משהו...

א. הלבנונים הם לא ערבים.

ב. יש הרבה לבנונים, בעיקר הנוצרים ואולי גם הדרוזים וחלק מהסונים שהיו שמחים (בדיוק כמו שהדרוזים בארץ שונאים את הפלסטינאים) שישראל תשמיד את חיזבאללה מאשר לחיות כמיעוט אתני ודתי במדינת אסלם שיעית, והם אומרים את זה.

ג. הנוצרים למשל ממש לא אוהבים את הפלסטינים, ב understatment מטורף... הם די טבחו אחד את השני כמה וכמה פעמים מאז שאש"ף הגיע ללבנון.

פורסם

50 ק"מ

פורסם

כעיקרון אתה צודק, הבעיה היא שבעולם, ובמיוחד בידיים של ישות איומה כמו ישראל (ככה חושבים בעולם), ה-MLRS הוא כאילו נשק לא מוסרי להשמדה המונית, ולכן אם נתקוף עם MLRS, בעולם נחטוף גינויים. העולם לעומת זאת יתרגז פחות על הפצצות אווריות, מכיוון שזה מה ששאר העולם עושה במלחמות, ולהתעצבן על כך שאנחנו עושים את זה יהיה פשוט צביעות.

פורסם

זה אותו MLRS שעשה כמה פאשלות רציניות כבמלחמה הקודמת??

פורסם

בזמן האחרון, עוד לפני השבוע הזה, אני שומע לא מעט על מלחמה נוספת בקרוב, אולי בקיץ. מסתבר שחלק מהשמועות מקורן בהערכות מודיעיניות.

המצב בלבנון מאז תום המלחמה הוא לא טוב עבורנו, זה מן "לא פה ולא שם". האמת, התסריט הכי טוב מבחינתנו הוא שסניורה יגיש היום או מחר את התפטרותו כמו ששמועות רוחשות, יש הפיכה צבאית וחיזבאללה משתלט על המדינה כולה, שולט בה ואין מה לדבר על בחירות. מפה הצבא שלהם שוטף בחזרה את דרום לבנון כששכוחות יוניפי"ל של האו"ם זזים הצידה ומעט הכוחות של הבריטים והאמריקאים קופצים חזרה לספינות שלהם כדי לא לחטוף בראש. ברגע שחיזבאללה חזר לדרום לבנון, אין לנו מנוס מלפתוח במלחמה רשמית ואמיתי, עוד לפני שתהיה התגרות שלהם, תקיפה או חס וחלילה חטיפה נוספת. אני לא יודע מה בדיוק תעשה מלחמה, אם סוריה ואולי אף איראן ייכנסו לתמונה, אבל זה נראה כמו צעד בלתי נמנע עם התסריט הקודר למעלה ייתרחש. אני לא רואה איך ישראל עוברת לסדר היום כשלבנון הופך באופן רשמי לחיזבאללה-לנד.

^^^

הגיוני לחלוטין ההמשך הוא שהחיזבאללה ימשיך ( יתחיל ) לפעול נגד ישראל אם בירי קטיושות ואם בהפעלת לחץ של חוליות מחבלים ( מתאבדים ) ופעילות לאורך הגדר ( מטענים וירי צלפים ) ( תוך כדי זה שהוא מאשים את ישראל בתוקפנות ובכך מצדיק את התקפותיו ממש כמו בעזה שאנחנו מגיבים על תגובה שלהם שבאה בעיקבות תגובה שלנו לתגובה שלהם וכו' ) ובעיקרון מחמם את הגבול ושומר את ישראל על אש קטנה ע"י שליטה בגובה " הלהבות " ( קרית שמונה תהיה כמו שדרות - דרך אגב זה כבר היה פעם עם הפת"ח ) לישראל לא יהיה את מי לתקוף - שוב ממש כמו בעזה הם יסתתרו בתוך אוכלוסיה אזרחית אשר תשמש להם מגן מצד אחד ומצד שני הצדקה להמשך הפעילות כנגד ישראל , הצעד הזה יתן לשיעים זמן לכבוש עוד חבל ארץ ( הכוונה למדינה ) נניח סוריה או אולי ירדן או מצריים , אירן תהיה מצויידת בנשק גרעיני ותהווה מיטריה אסטרטגית למתקפה השיעית על ישראל ( אישית אני לא חושב שאירן תתערב באופן ישיר לפחות לא בשלב הראשון אלא תהווה איום על המדינות באירופה וכך על ארה"ב ממש כמו במשחק שח - מישהו אמר שאה ? למי שיש ספקות שזו היא התוכנית השיעית למזרח התיכון הוא פשוט יכול להסתכל על עזה .

לעניות דעתי אין לנו מה לחשוש מסוריה בזמן הנוכחי ו / או הקרוב מפני שהמישטר שם לא יכנס למילחמה עם ישראל לפחות לא בזמן הקרוב וכל זאת מפני הסיבות שציינתם ( יש לסורי כוח הרתעה ולכן הוא אינו צריך לתקוף ) מה שכן - האירנים יכולים להכריח אותו ( את הסורי ) לתקוף כחלק מהתקפה משולבת , זאת אני צופה לאחר לקיחת לבנון כבני ערובה והתחלת הפעילות ה"הגנתית " כלפי ישראל ולאחר השגת הנשק הגרעיני ע"י אירן , עד השגת הנשק הגרעיני אנחנו יכולים לצפות לפעילות חבלנית / טרוריסטית ( כמו בעזה ) מצד החיזבאללה ומתקפה כניראה משולבת משטח סוריה ( הכבושה ע"י השיעים לאחר הפלת המשטר העלווי ) לאחר השגת הפצצה הגרעינית האירנית אשר תהווה איום על מדינות אירופה והאזור שלא להתערב . את המשך התוכנית השיעית אתם יכולים לנחש , הם לא מתכוננים להסתפק במזרח התיכון , הכי חשוב לדעת שאותם ( השיעים ) יכולים לעצור ( בשלב זה ) רק הסונים .

אני יודע , אתם מתעסקים עם יחסי כוחות מול הסורים אבל הסורים הם לא הבעיה ( דרך אגב יתכן בהחלט שחלק מהאינטרס הסורי לפצצה גרעינית להלן הכור הכמעט חי שהיפצצנו להם לפני זמן לא רב היה אמור להיות אמצעי נגד האירנים ולא נגד ישראל - אתם שוכחים שעם סוריה אין לנו מילחמה מאז 1973 וכל מי ששרת בגבול הסורי יכול לומר ששקט שם לאללה - אני בטוח שהסורים מפחדים יותר מהאירנים מאשר הם מפחדים מישראל ושוב מהסיבות שציינתם לעיל ) . אנחנו במזרח התיכון מצויים בעיצומה של מערכה משיחית איסלמית היריבות בין המדינות על שטחים היא פתירה בהחלט אבל היריבות על הרקע הדתי והאידיאולוגי היא קשה ביותר מפני שהיא מצריכה כניעה של צד אחד או למעשה שיעבוד של הצד המפסיד - זו הבעיה במזרח התיכון שתהיה מופצת לכל העולם שאינו מגלה אחראיות גלובלית ואנחנו כאן ( ישראל ) עומדים בפרץ .

פורסם

כעיקרון אתה צודק, הבעיה היא שבעולם, ובמיוחד בידיים של ישות איומה כמו ישראל (ככה חושבים בעולם), ה-MLRS הוא כאילו נשק לא מוסרי להשמדה המונית, ולכן אם נתקוף עם MLRS, בעולם נחטוף גינויים. העולם לעומת זאת יתרגז פחות על הפצצות אווריות, מכיוון שזה מה ששאר העולם עושה במלחמות, ולהתעצבן על כך שאנחנו עושים את זה יהיה פשוט צביעות.

ל"עולם" אין שום בעייה עם הפצצות מרבד של ישובים, וההתעצבנות שלהם על הMLRS זה צביעות עינייך?

כשה"עולם" כבר הייה מוחק את עזה מהמפה אחרי כל מה שהם עושים, אבל עלינו הם מתעצבנים כשאנחנו לא מסייעים להם מספיק, זה לא צביעות?

זה אותו MLRS שעשה כמה פאשלות רציניות כבמלחמה הקודמת??

איזה פאשלות?

שבערך חצי מהפצצות לא התפוצצו?

הבנתי ששיפרו את זה...

פורסם

שבערך חצי מהפצצות לא התפוצצו?

הבנתי ששיפרו את זה...

אני אשלח בפרטי

פורסם

הבעיה היא פחות הפלטפורמה ויותר האמל"ח, המלחמת לבנון השניה השתמשו ב MLRS בחימוש מצררי בקרבת אוכלוסיה אזרחית בניגוד לחוק הבין לאומי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים