עבור לתוכן

יש כאן משהו שמתפקד כטכנאי מחשבים ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מכל עשרות הפעמים שפירמטתי מחשב והתקנתי מערכות הפעלה אני מאמין שאני יכול להסתדר.. :-)

• תגובות 79
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אני התחלתי ככה, בסופו של דבר אתה תלמד לפתור את כל הבעיות שיש במחשב ממוצע. (בבתים עם הרבה ילדים קטנים תתכונן למצוא במבה במקומות...כבר יצא לי לפתר בעיות של התחממות המעבד ע"י הוצאת במבות מכל חור וסדק אפשרי במחשב [איך לכל הרוחות במבה הגיעה אל תוך גוף הקירור של המעבד? ]).

פורסם

כשאני התחלתי גם פחדתי שיהיו תקלות שאני לא אצליח לפתור אז אמרתי שאם אני לא פותר אני לא לוקח כסף.

מה שכן, לא היו תקלות שלא הצלחתי לפתור. גם אם זו בעית חומרה תמיד אפשר להחליף חלקים.

גם אתה לא חייב לפתור את הבעיות בעצמך, נניח אם יש מחשב שיש לו אחריות על החומרה, ואתה מזהה שהבעיה היא בחומרה, אתה אומר ללקוח שיקח את המחשב אל החנות, שיגיד להם בדיוק מה הבעיה והם כבר יחליפו לו את מה שצריך. גם היעוץ הזה שווה כסף.

מה שכן, אחרי 3-4 שנים של עבודה זה כבר ממש מתחיל להמאס.

כשהתחלתי היו תמיד בעיות פשוטות כמו וירוס Blaster, וירוסים, Spy wares פשוטים וכו...

אבל לקראת הסוף כבר היו כמעט כל הזמן מחשבים עם מסכים כחולים הזויים. שהיה צריך לעשות 1001 בדיקות, ובסוף מסתבר שגם כמה דרייבירם נדפקו, וגם הראם דפוק, והרבה דברים כאלה.

פורסם

בתכ'לס, כשמגיע אלי מחשב עם בעיות תוכנה, אני בד"כ אומר שצריך לפרמט, מכמה סיבות:

א. יש בעיות תוכנה שצריך הרבה זמן ע"מ לפתור (התעסקות עם הרג'סטרי וכו'), הרבה יותר קל והרבה יותר זול ללקוח להתקין מחדש.

ב. אם אני מטפל במחשב אני צריך גם לתת אחריות, אם הלקוח מתלונן על מסך כחול שנגרם מדרייבר של כ.מסך (לדוגמה) אני אתקן את זה (נגיד 200 ש"ח, כשעל פירמוט והתקנה בבית הלקוח אני גובה 300 ש"ח), ואחרי יומיים אותו לקוח יבוא חזרה על בעיה אחרת שלא קשורה לבעיה שתיקנתי (נגיד איזשהו וירוס שהיה במחשב), עכשיו לך תגיד לו שהוא צריך לשלם עוד 200 ש"ח עבור הבעיה הזאת, כי היא לא קשורה אלי ולתקלה שטיפלתי בה, בהתקנה נקייה אני מיישר קו וע"י כך אני יודע שיהיה גם לי וגם ללקוח ראש שקט.

פורסם

ד"א שי , איך היית מגבה את החומר של הלקוח , על ידי הרדיסק חיצוני ?

פורסם

זה תלוי, אם המחשב שמגיע אלי בר העלאה (עולה ברמה כזאת שניתן לעבוד עליו בצורה כזאת או אחרת), ויש לו USB2 אני משתמש בדיסק חיצוני, אם המחשב לא עולה בכלל או לחילופין הוא USB1.1 אני מפרק את הדיסק הקשיח ומרכיב אותו במחשב שלי ופורק את החומר ככה.

פורסם
  • מחבר

כולם מדברים כאן על פירמוט מהיר והכול אבל מה עושים במקרה ( וזה אני מניח רוב המקרים ) שלבן אדם אין את הדיסק התקנה המקורי של המערכת הפעלה? ?

לא קצת מסוכן להתעסק עם העיניינים האלה של עותקים לא מקוריים?

פורסם

יש כאלה שבהחלט מתעסקים עם לא חוקיים

אבל יש כאלה שלא יתקינו ווינדוס לא חוקי (צריך רק את הסיריאל של הלקוח וזהו... דיסקים של כל גרסא זה שטויות)

פורסם

יש כאלה שבהחלט מתעסקים עם לא חוקיים

אבל יש כאלה שלא יתקינו ווינדוס לא חוקי (צריך רק את הסיריאל של הלקוח וזהו... דיסקים של כל גרסא זה שטויות)

לרוב אני עושה גם אחרי פירמוט גוסט ככה שאני יוכל לשחזר בכל עת את המערכת הפעלה תוך 15 דקות עם כול התוכנות ! :P ;D

פורסם

לא יעזור לך כטכנאי...

אצלי אני תמיד שוכח לעשות גוסט של התקנה נקייה xD

פורסם

כן, ברגע שיהיו לך כ-5-6 לקוחות בחודש, נראה אותך עושה גוסט...

פורסם

אפילו ל2 לקוחות אי אפשר לעשות גוסט... אתה בא לשם חד פעמית ואם הבעיה כל כך גרועה שצריך לעשות פירמוט אז לך תעשה גוסט...

פורסם

כאב ראש רציני כל העיניין הזה

גם אני עובד מבית לבית צריכים עצבי ברזל

אז ככה . לחלק עלונים בתיבות דואר זה עבודה קשה שכמעט ולא משתלמת מכמה סיבות :

תחזור תוך 5 דקות תראה שאחד השכנים רוקן את כל התיבות

ואם תחזור אחרי כמה שעות תמצא הכל בפח זבל שצמוד לתיבות דואר

בודדים אם בכלל יתקשרו וגם אלה לרוב יבאסו לך תנשמה בשאלות ניצול

מפה לאוזן אין מה לעשות זה הכי יעיל לקוח אחד שלי הביא לי את כל השכנים שלו

כמה ניסיון שיש לי .... תמיד אבל תמיד יש תקלות מהתחת זה לא בושה לא לדעת ואם הלקוח יתעצבן בעיה שלו אפשר לשרוף שעה שעתיים כמו כלום על איתור תקלה

מספר דיסקים בסיסיים של טכנאים + XP VISTA WIN200 + מברג יספיקו בהחלט ואם יש לכם כוח לא יזיק כונן CD

ללמוד לשתוק זה מומלץ יש לקוחות שמספיק מילה אחד והם קולטים מה הבעיה ומתקנים בעצמם

מאידך להסביר ללקוח מה הבעיה +טיפ ממני תמיד תעשו הקבלה למשהו אחר כמו אוטו וכדומה

לגבי התשלום נתנו פה עצות טובות אבל תנמיכו ציפיות ב 300 שקל הלקוח הולך לחנות הקרובה ומקבל אחריות

לגבי עותקים לא חוקיים... תעשו מה שבראש שלכם כל אחד והדרך שלו

יש עוד הרבה דברים שלא עולים לי כרגע בזיכרון אולי בהמשך

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

ברור לגמרי שמפה לאוזן זאת השיטה הכי טובה ושמישהו מרוצה ממך ומביא את החברים/שכנים אז המצב הוא הכי טוב שיכול להיות אבל הבעיה שצריך להתחיל מאיפשהו..

האמת היה נשמע לי קצת מוזר מה שאמרת למה ששכן ילך ויוצא מכל התיבות דואר באזור את מה שחילקתי ויזרוק לזבל?? מה עד כדי כך משעמם לו בחיים?

פורסם

האמת היה נשמע לי קצת מוזר מה שאמרת למה ששכן ילך ויוצא מכל התיבות דואר באזור את מה שחילקתי ויזרוק לזבל?? מה עד כדי כך משעמם לו בחיים?

זה בכלל לא מוזר ... כאשר אתה גר במקום מרכזי בכל יום תיבת הדואר שלך מפוצצת פרסומות מכל הסוגים רוב הפרסומות מוצאות את מקומן על הרצפה ומלכלכות את הביניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים