עבור לתוכן

מה עושים עם דגלי ישראל שהם פגומים או בלויים!?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מישהו אמר שזה חכם? זה פשוט מכובד יותר להפריד בין הדברים

שלא תבינו לא נכון אני לא איזה פאנט שיש לי חדר ספייר בבית עם דגלי ישראל ישנים ואני מחכה לאיזה פיתרון מה לעשות איתם

אני פשוט סתם מתעניין ומנסה לראות אולי כן יש איזושהי הפרדה, שמה בסוף הדגלים האלה שסיימו את עבודתם

מגיעים לאותו מקום שכל הזבל של המדינה מגיע, מה הבעיה לעשות פשוט הפרדה הקטע עם דברי קדושה (גניזה) זה פשוט צורה מכובדת יותר

להבדיל זבל לבין דברים אחרים מה הבעיה לא יודע להוציא בכל עיר איזה פח כזה כמו פעם שהיה פחים לניירות (העגולים האלה למי שזוכר)

להציב בכל עיר 1 או 2 כאלה? אפילו לא במשך כל השנה אלה חודש אחרי יום העצמאות, זה לא משהו יותר מידי יקר או יותר מידי בשמיים לבקש...

• תגובות 35
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה יודע שאתה מכבד את הדגל, אתה מכבד אותו.

לא צריך פח מיוחד בשביל זה.

לא אמרו לך לזרוק אותו עם כל המיץ של הירקות, אפשר לזרוק אותו בצורה נורמלית לזבל.

:bash:

פורסם

ה"פיסת בד" הזו היא הסמל של המדינה שלך אז תן לדגל את הכבוד הראוי לו! ולפותח האשכול כל הכבוד! טוב לדעת שיש עוד אנשים עם קצת אידיאולוגיה וכבוד לסמל המדינה שלהם. אני גם אוסף דגלים שאני מוצא זרוקים ברחוב, כואב לי בתור ישראלי לראות את הדגל במצב הזה.

פורסם

נו באמת, לדגל מגיע מקום של כבוד ובזה אין ספק, אבל בכל זאת אין שום סיבה לאגור פיסות בד בלויות, אם באמת כלכך חשוב לך תקפל קיפול שמונה, שים בשקית ושים בפח, אין שום זלזול בלזרוק חפץ בלתי משומש לפח ולקנות חדש, אבל אם זה באמת חשוב לך עד כדי ללכת ברחוב ולאסוף דגלים אז תמצא לך מגרה בבית ותאחסן עד שתמלא ארון...

ולענות על השאלה שלך אין דרך מוגדרת להיפטר מדגל בלויי, ברגע שהדגל נהרס זה נקרה אשפה, ואתה יודע מה עושים עם אשפה...

פורסם

שנה שעברה אני עצרתי 3 פעמים על הכביש בשביל להרים דגלים שנדרסו,

חזרתי הביתה, כיבסתי אותם ותליתי אותם על המעקה במרפסת.

עכשיו אחד מהם בבוידם, ואת השניים האחרים הבאתי לחברים.

פורסם

לידיעתכם

http://news.walla.co.il/?w=//871098

* אסור לזרוק לזבל דגל שאינו ראוי לשימוש. יש לגנוז אותו בצורה נאותה.
פורסם

רק שהם שחכו להגדיר מה זה 'לגנוז אותו בצורה ראויה'.

בכל מקרה, החוקים האלה די הזויים.

עם כל הכבוד לדגל, זה שאני זורק אותו לפח כשהוא כבר בלוי, זה לא אומר שאני מזלזל בדגל\מדינה או מה שלא יהיה.

ד"א, החוקים האלה נשמעים כמו בדיחת 1 באפריל, או כמו קטע מ- 1984.

פורסם

אוסף פיסות בד בלויות בשם אידיאולוגיה מתה. ואוו, זה עצוב.

אני לא יכנס איתך לפרטים של מה שמגיע לך ומה הייתי עושה אם היית אומר דבר כזה לידי, במיוחד ביום כזה, אבל אני מאוד מקווה שאתה ואנשים כמוך יקחו את עצמם ויעופו להם לאחת מהמדינות האיסלמיות שאתם כ"כ אוהבים ולא יחזרו.

פורסם
דגל מה זה? כלונס ומטלית אריג? לא אדוני! דגל הוא למעלה מזה.

בדגל מוליכים בני אדם לאשר רוצים, ואפילו לארץ היעודה.

למען דגל הם חיים ומתים; זהו הדבר היחיד אשר למענו הם מוכנים למות בהמוניהם, אם מחנכים אותם לכך

את המילים האלה כתב בנימין זאב הרצל.

דגל מסמל משהו, בין היתר את המאבק על המדינה הזאת ב60 השנים האחרונות, וכל מי שמתייחס לדגל שלו ככה לוקח כמובן מאליו את היותו כאן במדינת ישראל, בארץ ישראל, תחת שלטון יהודי.

עד לפני 60 שנה להזכירכם, לא היה כאן שלטון שלנו, וטבחו בנו באירופה, אז קצת כבוד למדינה שלכם דרך הדגל.

פורסם

זה עצוב שפאנטיות מחליפה הגיון בריא ופרגמטיזם.

דגל הוא פיסת בד ועליה סמל אשר מסמל משהו שחשוב לקבוצת אנשים.

כאשר הדגל בלוי או קרוע, לוקחים את הדגל וזורקים אותו לפח.

מה שנזרק הוא המדיה אשר משמשת להציג את הסמל, ולא הסמל עצמו - ואין כאן כל זלזול בסמל.

הסמל יוצג על גבי דגל חדש.

כאשר איש חמאס שורף את דגל ישראל הוא רוצה לשרוף את הסמל ולא את הבד עצמו.

פורסם

שאלת אותו?

פורסם

לפי וויקיפדיה, בצה"ל הפקודה אומרת:

"הפקודה אף קובעת כי דגל שאינו ראוי עוד להנפה ייגנז במקום המיוחד לכך, בדומה למנהג היהודי העתיק לגניזת ספרי קודש, ואילו דגלים מיוחדים בעלי ערך היסטורי יישמרו לפי הוראות מחלקת ההיסטוריה של צה"ל."

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%92%D7%9C_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

פורסם

אתם ילדים' date=' אתם לא מבינים את המשמעות של הדגל, אתה קורא לו "פיסת בד"

ה' ישמור...

אם לך לא איכפת שהדגל של המדינה שלך, נדרס אז יש לך ערכים פגומים מאוד...

[/quote']

זה לא קשור לגיל אלה לאדיאולוגיה של אותו בן אנוש

פורסם

גם לדעתי צריך לאמץ פה גישה פרקטית. אם אתם לא רוצים "לראות את הדגל בזבל", אפשר לגרוס אותו קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים