פורסם 2008 במאי 517 שנים אני בטוח שכולכם בוודאי שמעתם בחדשות, או קראתם באינטרנט על הציקלון הנורא שפגע במיאנמר ביום שבת האחרון - וגבה עשרות אלפי קורבנות (נכון לרגע זה, מעריכים כי מספר זה יגיע למאות אלפים ואולי אפילו יעלה על מיליון).למי שעדיין לא שמע, הנה קישור לאחת הכתבות האחרונות על הציקלון: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3539618,00.htmlחשוב להדגיש שמאז יום שבת, מספר ההרוגים שנפגעו מהציקלון צמח מ-4 לעשרת אלפים, ורק היום בבוקר המספר עמד על אלפיים וקצת. פירוש הצמיחה הגדולה במספרים היא חוסר היכולת של הממשלה ליצור קשר עם כפרים סמוכים למוקדי החירום, בין היתר בגלל החרבת התשתיות בידי הציקלון.לצורך השוואה, אסון התאומים הזכור לרעה גבה כ-3,000 קורבנות, למרות שקצת קשה להשוות פיגוע טרור לאסון טבע.השוואה נוספת מהצד השני, היא הצונאמי הגדול שהתרחש באוקיינוס ההודי בשנת 2004 (http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-3127,00.html), בו נספו מאות אלפי אנשים, ומספר הקורבנות הכולל (הרוגים, פצועים, נעדרים וחסרי בית) עומד על 2 מיליון אנשים (!).אני בטוח שישראל מתכוונת לשלוח לשם משלחת סיוע הומניטארי בקרוב (אם היא לא יצאה כבר), כי באירועים מהסוג הזה ישראל תמיד עוזרת.מישהו מכם היה פעם במיאנמר? מה אתם חושבים על אסון הטבע הנורא הזה?
פורסם 2008 במאי 517 שנים עצוב מאוד מה שקורה שם. הייתי שם כמה ימים לפני שלוש שנים כחלק מהטיול של בתאילנד לאוס ומיאנמר ואפשר לציין שזה אחד המקומות הפחות מתוירים ופחות ממוסחרים (בניגוד לתאילנד) ולכן הוא גם מאוד מיהנה ואותנטי.כמו כל מדינת עולם שלישי (או אם נרצה להיות פוליטיקלי קורקט - מדינה "נחשלת") כל תשתיות המדינה ברמה הכי נמוכה שרק אפשר, אין ניקוז למי גשמים, חשמל לא נמצא בכל מקום, מים לא נקיים ובכלל די קשה להסתדר שם למי שמפונק. למי שלא מפונק ולא מפריעים לו הדברים הקטנים האלה אז המדינה היא מדהימה, המון ג'ונגלים ונופים מדהימים, מקדשים ואתרים יפים ובכלל, מקום שלא דומה למה שאנחנו מכירים.כמה חבל שאסונות טבע שם הם דבר שבשגרה והממשל הרופס שם לא יכול להתמודד איתם.בכל מקרה מקווה שלא יהיו עוד הרוגים שם כי בסה"כ הם אנשים מאוד אדיבים ונחמדים ואני בהחלט רוצה לחזור לשם בעוד כמה חודשים.
פורסם 2008 במאי 617 שנים חשוב להדגיש שמאז יום שבת, מספר ההרוגים שנפגעו מהציקלון צמח מ-4 לעשרת אלפים, ורק היום בבוקר המספר עמד על אלפיים וקצת. פירוש הצמיחה הגדולה במספרים היא חוסר היכולת של הממשלה ליצור קשר עם כפרים סמוכים למוקדי החירום, בין היתר בגלל החרבת התשתיות בידי הציקלון. לצורך השוואה, אסון התאומים הזכור לרעה גבה כ-3,000 קורבנות, למרות שקצת קשה להשוות פיגוע טרור לאסון טבע. נכון, אז בוא נשווה את זה להוריקן קטרינה המפורסם שהחריב חלקים מניו אורלינס. נהרגו שם פחות מ-2000 איש וההתייחסות לזה הייתה הרבה יותר גדולה. פה נהרגו כבר 22,500 (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3540413,00.html) (למרות שגם לציקלון הזה יש שם משלו ). דרך אגב, זה יותר הרוגים מאשר כל החיילים והאזרחים הישראלים שמתו במלחמות ובפעילויות טרור (22,437), רק שתקבלו פרופורציות לגודל האסון שם. ומן הסתם כל אלו שאיבדו את הבתים שלהם - מספרם עולה בהמון על מפוני גוש קטיף.
פורסם 2008 במאי 717 שנים אסון טבע כבד.אבל דבר נוסף הוא תנאי מחייה עלובים של ארצות "העולם השלישי" .תנאי המגורים שם פשוט עלובים ביותר ומי שצריך לתקן את המצב גונב לעם שלו כסף.. (גם ההשכלה ומערכת הבריאות עלובים)ככה זה באפריקה וככה גם במדינות אסיה ודרום אמריקה.השליטים הם הרוצחים והגנבים הגדולים ביותר ,אסונות טבע רק משלימים את המלאכה.אם במדינות מפותחות השליטים גונבים ומזלזלים בציבור זה עוד סביל בגלל שהציבור חזק כלכלית -"אינדיבידואליזם קפיטליסטי " שמחזיק אנשים על הרגליים.במדינות נחשלות אין לציבור את אותו הכוח ואם השלטון מושחת וגונב כל הזמן ,האנשים לא מסוגלים להתמודד עם זה בגלל שהמודרניזציה לא הגיעה לשם במלוא עוצמתה .הרבה מאוד אנשים -מילארדי בני אדם תלויים בחסדיהם של שליטים אכזריים ומושחתים . כשמגיע אסון טבע פתאום נזכרים בכל אותם אנשים -בני אדם שלא זכו לחיות "בתנאים של בני אדם" .הצביעות והרשעות שיש בעולם זה משהו שקשה לי לקבל .
פורסם 2008 במאי 917 שנים אתה מודע לכך שצונאמי זה שם של אסון טבע כללי ולא המקרה הבודד?כולם קוראים לצונאמי של 2004 הצונאמי http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article1143691.eceתקראו כנראה שיש 500 אלף הרוגים :errrr: :errrr: :errrr:
פורסם 2008 במאי 917 שנים לא כולם...---------THE death toll in cyclone-ravaged Burma could hit 500,000 more than TWICE the total killed by the Boxing Day Tsunami.אני פשוט שונא שעיתונים עושים את זה
פורסם 2008 במאי 917 שנים לא כולם...---------אני פשוט שונא שעיתונים עושים את זהעשו את זה גם בצונאמי אמרו 100 אלף בסוף כמעט היו פי שלוש 280 אלף אני חושב
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.