עבור לתוכן

המלצה לראוטר אלחוטי הכולל גם מודם

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני זקוק להמלצה לראוטר אלחוטי הכולל בתוכו גם מודם ADSL מובנה.

השימושים הם גלישה ו P2P די כבד רוב הזמן כמו אשמח אם יהיה לראוטר

גם פורט USB אליו אפשר לחבר נגיד מדפסת/כונן חיצוני וכן פיירוול מובנה סביר

לכל הפחות.

כרגע אני משתמש במודם ALCATEL SPEED TOUCH PRO בן בערך עשור (+- שנה)

וראוטר של אסוס WL500G שאני מרוצה מהם סה"כ (לראוטר יש קושחה בלתי רשמית שעובדת סבבה)

אבל אני רוצה לדחוף את שני המכשירים לאותו מכשיר ועל כן אשמח לשמוע המלצות ללראוטר שהוא גם מודם

(ראוטר אלחוטי וחוטי - אם אפשר שהחלק החוטי יהיה עד גיגה ביט אז מה טוב אם לא אז 100 מגה גם טוב)

התקציב נגיד עד 1000 שח. (היות ומילא קונים את זה לפחות ל 4-5 שנים..)

פורסם

אין שום הגיון בלקנות מכשיר משולב, בטח לא כזה שיחזיק ל4-5 שנים הבאות. הפלוס יחידי שיצא מזה זה החיסכון של כמה אגורות בחשבון החשמל...

דבר ראשון, אתה לא יודע מה יקרה בעוד שנה ומה אם תעבור לכבלים? לא תוכל להשתמש בו כנתב, מקסימום כמתג משוכלל. לא חבל.

שנית, בעתיד הקרוב (שנה, בתקווה) בזק יעבורו לADSL2 וממש לא בטוח שהמודם המובנה יתמוך בזה (גם אם בנתונים שלו רשום ADSL2). אם יש לך מודם נפרד אין שום בעיה לקבל אחד חדש שתומך ובחינם.

דבר אחרון, מול התמיכה של בזק יהיה הרבה יותר קשה לקבל תמיכה נורמלית.

ואהה... עוד דבר, אני לא חושב שיש נתב שהוא גם עם מודם פנימי וגם עם איזשהי תכונה אחרת שאתה מבקש (USB, ג'יגה ביט אטרנט, כולל ממשק אלחוטי) :nixweiss:

לעומת זאת יש שני נתבים שיתנו לך את כל מה שאתה מבקש, אבל הם ללא מודם פנימי:

הWRT350N של לינקסיס. שים לב למפרט כי יש כמה גרסאות, במתקדמת יש כניסת USB, ממשק ג'יגה ביט והוא N draft 2.0

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=591791

נתב נוסף שכולל את כל האפשרויות הנ"ל הוא הDIR655 של D-LINK.

http://www.glabs.co.il/Product.aspx?ProductID=766

פורסם
  • מחבר

אין שום הגיון בלקנות מכשיר משולב, בטח לא כזה שיחזיק ל4-5 שנים הבאות. הפלוס יחידי שיצא מזה זה החיסכון של כמה אגורות בחשבון החשמל...

דבר ראשון, אתה לא יודע מה יקרה בעוד שנה ומה אם תעבור לכבלים? לא תוכל להשתמש בו כנתב, מקסימום כמתג משוכלל. לא חבל.

שנית, בעתיד הקרוב (שנה, בתקווה) בזק יעבורו לADSL2 וממש לא בטוח שהמודם המובנה יתמוך בזה (גם אם בנתונים שלו רשום ADSL2). אם יש לך מודם נפרד אין שום בעיה לקבל אחד חדש שתומך ובחינם.

דבר אחרון, מול התמיכה של בזק יהיה הרבה יותר קשה לקבל תמיכה נורמלית.

ואהה... עוד דבר, אני לא חושב שיש נתב שהוא גם עם מודם פנימי וגם עם איזשהי תכונה אחרת שאתה מבקש (USB, ג'יגה ביט אטרנט, כולל ממשק אלחוטי) :nixweiss:

לעומת זאת יש שני נתבים שיתנו לך את כל מה שאתה מבקש, אבל הם ללא מודם פנימי:

הWRT350N של לינקסיס. שים לב למפרט כי יש כמה גרסאות, במתקדמת יש כניסת USB, ממשק ג'יגה ביט והוא N draft 2.0

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=591791

נתב נוסף שכולל את כל האפשרויות הנ"ל הוא הDIR655 של D-LINK.

http://www.glabs.co.il/Product.aspx?ProductID=766

השיקול היחידי שלי במכשיר משולב הוא לחסוך שקע חשמלי שמאוד מעיק לי שהוא תפוס אצלי... סה"כ הנתב שאצלי חי כבר כ 3 שנים +- אולי 3.5

לא זוכר בדיוק והוא בסדר גמור ויכול לחיות עוד שנים רבות כך.

לגבי קנייה של נתב ADSL ואחכ מעבר לכבלים, לדעתי כן יהיה אפשר להשתמש בו רק שאז יהיה צורך במודם ואני כרגע לא מתכנן יותר מדי לעבור לכבלים.

אגב מצאתי איזה נתב של NETGEAR שתומך ברוב הדברים ברשומים מעלה (חוצ מ USB נדמה לי) רק שהוא עולה איזה 900 שח... וכשחשבתי

על מה שאמרת אז באמת היה נדמה די סביר לקחת אולי משהו שהוא סביר +- כיום שכולל מודם ונתב בפנים ומקסימום להחליף עוד שנה שנתיים על פי הצורך.

תוכל להמליץ על נתב + מודם ADSL שהם לידיעתך עובדים טוב - קרי לא מתנתקים כשיש כמה חיבורים של אימיול ברקע ועוד חלון וחצי של YNET...?

נזניח לרגע את ה- DRAFT N ואת הגיגה סוויץ אני אסתפק ב-100 מגה ביט בשלב זה... אבל כן חשוב מכשיר שעובד טוב ומשלב את שני הדברים... (רצוי בפחות מ 900 שח)

פורסם

אין. יש סביר, אין טוב. כעקרון מה שאתה יכול להשיג בארץ זה כל הנתבים שבזק מחלקת (האסוס והסימנס)... אחרים יהיו קשים להשגה בארץ.

קח בחשבון, שכמו כל דבר - גם ראוטר שהוא INTEGRATED תמיד, תמיד יהיה פחות טוב מראוטר לבד. כמו שמדפסת משולבת תמיד תהיה פחות טובה ממדפסת רגילה וסורק רגיל.

חוץ מזה, מה הבעיה בלקנות רב-שקע ב15 שקלים מחנות החשמל השכונתית שלך ?

אגב, אם חיבור 1Gbit למחשבים חשוב לך - הייתי מציע לך לקנות ראוטר בנפרד, ואליו לחבר סוויץ' 1Gbit. יחסוך לך קצת כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים