עבור לתוכן

מחשב לא עולה - צפצופים ואורות על לוח האם

Featured Replies

פורסם

שלום,

גלשתי אתמול באינטרנט, כאשר המחשב שלי לפתע נתקע. לאחר שביצעתי בו הפעלה מחודשת הוא החל לצפצף ולא עלה בשנית. לכשפתחתי את המארז, ראיתי שישנן 3 אורות דלקים על לוח האם (האדומות - אלה שמצביעות על הבעיה). הבנתי שזה קשור לזכרונות אז ניסיתי להוציא ולהכניס אותם, כמו גם לנתק ולחבר את המחשב מהחשמל. כעת ישנן רק 2 נורות דולקות בעת ההפעלה. יש למישהו רעיון הכיצד מטפלים בכך ומביאים את המחשב שלי לעבוד?

תודה

פורסם

ע"פ המפרט אני רואה כי אתה ב Overclock לזיכרונות, תעשה CLRCMOS ותבדוק בשנית האם המחשב מגיב

פורסם
  • מחבר

בטלתי את ההמהרה ואכן בצעתי ניקוי של הCMOS.

עדיין לא עזר... :(

פורסם

נתק מהלוח הכל! כולל הכל! תשאיר מחובר רק זכרון, מעבד וחשמל, ראיתי שיש לך 2 זכרונות, אחד תוציא, בדור אם נדלק

פורסם

נסה לעבוד עם זיכרון אחד, תבדוק סלוט סלוט עם אותו זיכרון

ואם זה לא עוזר תנסה לפעול ע"פ המדריך הזה

פורסם

נסה לעבוד עם זיכרון אחד, תבדוק סלוט סלוט עם אותו זיכרון

תודה על ההרחבה :) אני רואה יש לך הרבה נסיון בתחום!

פורסם

בדיוק הגבת שנייה לפני בדיון :xyxthumbs:, בכל מקרה רק להבא אין צורך לצטט הודעה מעל

פורסם
  • מחבר

עשיתי את מה שהצעתם (תודה) אבל לדעתי הבעיה כרגע אינה נעוצה בזכרונות.

כשהמצב היה ששלוש נורות דלקו וקול ציפיצופים נלווה אליהם, אז הRAM היווה הבעיה. העניין שכרגע המחשב לא מצפצף ודלוקות 2 נורות. קצת גוגל הראה שמדובר בבעיה בכרטיס מסך. ניסיתי לנתק אותו מהחשמל, פיזית מהמחשב וזה לא עזר... עצות?

פורסם

כאשר אתה מדליק את המחשב אז המסך נדלק אתה מקבל POST בהתחלה ?עם כן סביר להניח שהבעיה לא בלוח ולא בכרטיס מסך .

תנסה לנתק הכל כלומר קשיחים כרטיס מסך קול ,ולהדליק תראה עם מצב הנורות השתנה .....ניסיתה עם כל זיכון בנפרד ?

פורסם

היה לי את הלוח הזה בעבר, האם ניסית את האפשרות השנייה שהצעתי?

והאם יש לך כרטיס מסך אחר לבדיקה אם לא, תנסה להחליף אותו לסלוט אחר

להלן הפירוש של כל LED:

2 - כרטיס מסך זוהה

3 - זיכרון זוהה

4 - מעבד

5- POST.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון להחלפת הזכרונות וניסיון להריץ רק אחד מהם? כן, ניסיתי, לא עזר.

ניסיתי גם להחליף סלוט לכרטיס מסך וגם זה לא עזר. אין לי כרטיס חלופי לבדוק, אבל כשיש 3 נורות דולקות (שזה בעצם שלב אחד לפני 2 נורות) יש תמונה על המסך שהוא אומר שיש ERROR, כך שהכרטיס מסך והסלוט עובדים והעניין תקין...

פורסם

ומה עם CLRCMOS ע"פ המדריך?

פורסם

תנסה להוציא את כרטיס המסך ולנקות את המגעים שלו ואז להחזיר. כמו כן בדוק שכבל המתח מחובר כראוי.

פורסם
  • מחבר

טוב, כנראה שהבעיה הייתה בסטיק זכרון השני של הזכרון. ניסיתי לעבוד רק עם אחד מהם והמחשב עבד (פשוט בבדיקות הקודמות ניסיתי לעשות אלימינציה עם הסטיק התקול אז לא עליתי על זה).

תודה על העזרה!

פורסם

זה מה שאמרתי לעשות בבדיקה הראשונה :lol:

העיקר שהכול התסדר

כמו כן עכשיו שאתה יודע שיש סטיק אחד שעובד וסטיק אחד שלא , הייתי מנסה לעבוד שוב עם הסטיק התקול ולראות שבאמת לא ניתן לתקנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים