עבור לתוכן

בית הדין הרבני: יהדותם של אלפי גרים - מבוטלת

Featured Replies

פורסם

זה בדיוק מה שאני שאלתי וזו הייתה התשובה שלו לשאלה שלי [אלא אם כן הוא לא הבין אותה]

• תגובות 50
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל יש כללים אחי. יש חוקים. התורה זה חוקים איאפשר לעשות מה שבא לך. הרבנים הולכים לפי התורה לא לפי דעתם האישית איך שבא להם.

עכשיו פה אתה טועה.

הכל תלוי במצב הרוח ודעתו האישית של הרבי. תהליך הגיור כולו מבוסס על דעתו של מי שאחראי, זה למה התהליך לא לוקח זמן זהה לכולם (ולא בא באותו מחיר, על הדרך....)

אין לי בעיה שתגן ותתווכח עם כולם על הדרך שלך להאמין וכו' וכו', אבל להגן על הרבנות? פה לא איכפת לי מה תגיד, אתה טועה וזו עובדה מוכחת. הרבנות הוכיחה את עצמה כמוסד מושחת יותר מהכנסת מספר ומספר פעמים.

"כל פעם תופסים את החרדים כסף כסף כסף"

כי זה מה שהם הכי טובים ועוסקים בו- לסחוט כסף. אתה לא רואה חדשות? לא שומע על גרעון פה שנוצר משומקום או תרומה שמנה שם שנעלמה לה לכיס של מישהו? ואפילו לאחרונה עם חבר הכנסת בניזרי שהציגו בפניו הוכחות מוצקות למה שביצע והוא עדיין מכחיש וצועק "עושים לי עוול בלה בלה בלה"?

בג"צ צריך להתערב בעוול שעושים כרגע לאלפי אנשים.

גם אם הרבנות רוצה לבטל גיור של מישהו עפ"י אורח החיים שסיגל לעצמו- שתעבור אחד אחד ותעשה ראיונות. קיימת האפשרות הסבירה שחלק מאותם מגוירים חיים כרגע אורח חיים דתי לחלוטין, ועדיין עומדים לאכול אותה.

פורסם

אין לי מילים. פשוט אין לי. קיתונות הזעם שיש לי על המוסד הרקוב, המושחת, הגזען והחשוך הזה שנקרא רבנות כבר גדולים מלהכיל מילים.

פורסם

איך עדיין קורה מצב שאזרחים במדינת ישראל, ששירתו בצבא ומשלמים מיסים(בניגוד לחברה אחרים), לא יכולים להתחתן בה? באיזו מדינה מודרנית קיים דבר כזה?

יש אנשים שהחליטו להיכנע וביצעו גיור בממסד האורתודוכסי, שהחליט שיש לו בעלות על היהדות(והמדינה עוד מגבה אותם). בעקבות השטות האחרונה שהם פלטו, עכשיו גם ילדיהם של אותם האזרחים שהתגיירו, לא יוכלו להתחתן במדינתם.

זהו פשוט ביזיון והגיע הזמן להפריד את הדת מהמדינה, או שיום אחד נמצא את עצמינו מתנהלים כמו איראן.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלא מתאים לדבר על נושא כזה בפורום מכיוון שאין לנו את המידע הדרוש ואנחנו פשוט יכולים סתם להגיד דברים שהם לא נכונים בכלל

חשבתי להביע דעה , אבל אין לי את הידע הדרוש במקרה הזה

ואני מאמין שגם לכם לא

וברור שקראתי את הכתבה , היא הייתה היום בדף הראשון בידיעות

אני חושב שהאופציה הטובה תהיה לסגור את הדיון

.. מה? :s05:

מצטער אבל אתה ממש חצוף, אנחנו עדיין לא באירן, אפשר לדון כאן על איזה נושא אקטואלי שרוצים ולהביע דיעה על כל נושא שעולה לדיון כל עוד היא לא עוברת על כללי הפורום ו\או המדינה.

אבל יש כללים אחי. יש חוקים. התורה זה חוקים איאפשר לעשות מה שבא לך. הרבנים הולכים לפי התורה לא לפי דעתם האישית איך שבא להם.

מסתבר שהדעות בקרב הרבנים חלוקות אם בית הדין בכלל פעל נכונה לפי כללי היהדות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3538615,00.html

פורסם

ועוד איך הרבנים עושים מה שבא להם. הזוג המדובר שכביכול התחיל את הבאלגן - הבעל יהודי לחלוטין, איך פתאום הוא נכנס לרשימה של מעוכבי חיתון? (במיוחד ששניה לפני כן הרבנים טענו שהנישואין לא היו ולא נבראו...) - כי בא להם.

למה הם ביטלו באופן גורף גיורים של אלפי ועשרות אלפי אנשים בלי לבדוק אם הם בכלל "עומדים בכללים" או לא - כי בא להם.

בשורה התחתונה הם עושים מה שהם רוצים למי שהם רוצים.

פורסם

נמחק. לאחר מחשבה הגעתי למסכנה שכרגע אני לא משתתף בדיון הנ"ל

פורסם

אני לא מבין מה הקשר כאן לאנשים חילונים?

יש פסוקים לגבי גרים שרוצים להכנס בברית ה' .

ב. מה שיש מחלוקות. זה לא כי לרב הזה בא לו ככה ולרב השני בא לו ככה. זה מחלוקות לגבי הפסוקים וכדומה.

Pika007 : נגיד בית דין מושחת. אבל למה לומר שהחרידים מושחתים? זה כמו שאני יגיד בכנסת כלום מושחטים לכן כל החילונים מושטחים גם.

זה שיש רב גנב אז מה אפשר לעשות? לא כל מי שיש לו כיפה וזקן הוא עושה כל מה שכתוב בתורה? אחד כזה עושה חילול ה' חבל על הזמן.

פורסם

רגע רגע. שאתה הולך לקנות למשל חולצה בקניון. אחרי שבועיים החלוצה שלך נקרעה [בגללך כמובו] אתה תחזור לחנות תגיד להם שמעו חברה אני רוצה את הכסף בחזרה? נו באמת מה יהיה איתכם?

הגייר התחייב לקבל עליו מצוות וכך הגיור תופס. הרבנים לא ממציאים דברים . אין מושג כזה בכלל. הכל לפי הפסוקים. תעשה גיור בגוגל ותראה מה זה גיור יהודי.

לכן אם אותו גייר יבוא להתגייר שוב אולי לא יקחו לו שוב כסף. למרות שהוא אשם. כל פעם תופסים את החרידים כסף כסף. למה מה ? הם לא צריכים לחיות? הם יעבדו לחינם?

אם לדוגמא היה בעיה של בית דין ולכן הם לא יהודים אז ברור שהם יגיירו אותם בחינם . מה השאלה בכלל.

זו לא עבודה ,זו רמאות.

פורסם

רוני, באיזו שורה בדיוק ראית שאמרתי שהחרדים מושחתים?

אמרתי שהרבנות זה מוסד מושחת, לא שהחרדים מושחתים (החרדים בכנסת כן, אבל זה כבר סיפור אחר.....)

פורסם

כל רבני ארץ ישראל , מפולגים כתות כתות , אלו מחמירים אלו מקילים ..... כל אחד והאידיאולוגיה שלו

אני ממש משתתף בצערם של הגרים הנ"ל , שהלכו לרב אורתודקסי , ולבסוף גם משם נדחו . השם ירחם ....

אני מקווה שאחרי הרב הראשון לציון שלמה עמאר שליט"א , אב בית הדין החרדי הגבוה , יעיין בפסק הדין הנ"ל יפסול אותו לאלתר .

(לא הוא פסק את הפסיקה הזאת )

פורסם

למעשה

אם מישהו רוצה להתגייר, עדיף לו לא לעשות את זה בארץ.

כי בארץ כל מה שמעניין חרדים בארץ (לצערי) זה כסף.

לדוגמא (באירופה)

פעם שילמו כדי להיות חזן, זה היה כבוד.

היום משלמים לך כדי להיות חזן...

פורסם

גילוי נאות - אני לא דתי.

ראיתי כעת את כתבתו של הרב בן-נון שציטט יפה את הרמב"ם, גדול הפוסקים. אליבא הרמב"ם גיור תופס מרגע שנעשה וגם אם האדם מתפקר לחלוטין לאחר מכן (או אפילו אם נתגלה שהגיור במקור היה מסיבות לא נכונות). אם אדם עבר ברית מילה וטבל מול 3 עדים, הוא יהודי (אני משער שהרמב"ם הניח שאדם שעובר ברית מילה בגיל מבוגר, באותם הימים גם בלי הרדמה או משככי כאבים, כנראה באמת רוצה להיות יהודי).

הרב בן-נון מציין שבית הדין לא יכול להחליט פתאום שהוא חולק על פסיקה מאוד ברורה של הרמב"ם.

איך שאני הקטן רואה זאת, מרגע שאדם עבר גיור, ישראל הוא וישראל ישאר גם הוא הוא חוטא, מתפקר ואפילו מומר! תהליך הגיור מכניס את הגר לקהל ישראל, זאת היא שייכות שהיא מעבר לדתית, אלא שייכות לאומית ולכן תהליך זה הוא סופי ובלתי הפיך.

לכן כל מי מחברי הפורום שעבר גיור והפך להיות חלק מישראל, לא צריך להתרגש מהפסיקה של ההזויים והמנותקים בבית הדין, פסיקה שאני מאמין ומקווה תתהפך בקרוב. בסופו של דבר, הרמב"ם עומד לצידם, ואין אף אחד מחברי בית הדין הנוכחי שאפילו מתקרב למדרגת קרסוליו של הרמב"ם.

תוספת - עצוב לי לשמוע שתהליך הגיור עולה (הרבה) כסף, כל פעם מחדש אני מגלה כמה הממסד הדתי בארץ רקוב (ואת היהדות אני דווקא מאוד אוהב ורואה בא את אחת הדתות הנאורות והחכמות שיש ולכן הדבר חורה לי שבעתיים).

פורסם

רוני, באיזו שורה בדיוק ראית שאמרתי שהחרדים מושחתים?

אמרתי שהרבנות זה מוסד מושחת, לא שהחרדים מושחתים (החרדים בכנסת כן, אבל זה כבר סיפור אחר.....)

כי זה מה שהם הכי טובים ועוסקים בו- לסחוט כסף .

אני מבין שהכוונת לרבנות או לכנסת .

לא יודע מה הלך שם בדיוק. אבל לפי ידעתי רב כיום לא יכול לעשות מה שבא לו. הוא צריך לסמוך על משהו כמו פסוקים או

הרמב"ם או שלוחן ערוך וכדומה.

תוספת - עצוב לי לשמוע שתהליך הגיור עולה (הרבה) כסף, כל פעם מחדש אני מגלה כמה הממסד הדתי בארץ רקוב (ואת היהדות אני דווקא מאוד אוהב ורואה בא את אחת הדתות הנאורות והחכמות שיש ולכן הדבר חורה לי שבעתיים).

יותר נכון הדת הכי חכמה . [נצרות לקחה הרבה מהיהדות. גם לאיסלם לא חסר.] לכן צריך לדעת מה באמת התורה אומרת. ולא רב שלא הולך כדרכה.

קשה לאדם חילוני לדעת זאת כשהוא רואה לרוב את הדת רק מהתקשורת.

פורסם

כי זה מה שהם הכי טובים ועוסקים בו- לסחוט כסף .

אני מבין שהכוונת לרבנות או לכנסת .

לא יודע מה הלך שם בדיוק. אבל לפי ידעתי רב כיום לא יכול לעשות מה שבא לו. הוא צריך לסמוך על משהו כמו פסוקים או

הרמב"ם או שלוחן ערוך וכדומה.

כל מילה בסלע, אשריך.

תקראו על יהדות קראית אם אתם רוצים לדעת שהיהדות במקורה היא אכן דת ללא סחיטת כספים או התנהלות על ידי קבוצה של אנשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים