עבור לתוכן

בית הדין הרבני: יהדותם של אלפי גרים - מבוטלת

Featured Replies

• תגובות 50
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קראתי את זה בעיתון, זה פשוט מזעזע שהם לפתע מחליטים שכמעט עשור של גיורים צריך להיפסל.

בושה וחרפה.

פורסם

אני חושב שלא מתאים לדבר על נושא כזה בפורום מכיוון שאין לנו את המידע הדרוש ואנחנו פשוט יכולים סתם להגיד דברים שהם לא נכונים בכלל

חשבתי להביע דעה , אבל אין לי את הידע הדרוש במקרה הזה

ואני מאמין שגם לכם לא

וברור שקראתי את הכתבה , היא הייתה היום בדף הראשון בידיעות

אני חושב שהאופציה הטובה תהיה לסגור את הדיון

פורסם

אין שום מצב שבעולם שאני עובר שוב את הסבל של הגיור, זה לא קורה.

פורסם

אני לא מבין בגיור. אבל לפי הכתבה מובן שכדי שאדם יתגייר הוא צריך לקבל על עצמו כמה דברים. ואם הוא במשך חייו לא מקיים לכן הגיור לא חל עליו. אז מה בעיה? מובן ביותר.

איך אני תמיד אומר. הכל קורה מחוסר ידעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע . [כל השאלות והקללות וכו.. וכו..]

פורסם

הגיור התבטל בגלל הרב לפי מיטב הבנתי, ולכן כל הגיורים הנעשו תחת הרב חיים דרוקמן החל משנת 1999 מבוטלים!

פורסם

רוצים לבטל את הגיורים? תחזירו לאנשים את אלפי השקלים שהם שילמו לכם בשביל התהליך!

נבלות. אין לי מילה אחרת. הרבנות וכל מה שקשור בה היא אחד המוסדות המושחתים ביותר במדינה הזו.

פורסם

נבלות. אין לי מילה אחרת. הרבנות וכל מה שקשור בה היא אחד המוסדות המושחתים ביותר במדינה הזו.

תגיד מה יש לך? אם לאותו מתגייר אמרו לו אתה צריך לקבל עליך כמה דברים ורק אז הגיור תופס. אותו מתגייר ענה בחיוב אבל אחרי שנים גילו שהוא בכלל לא מקיים את מה שקיבל על עצמו. מה יוצא מכאן? שהגיור לא תופס.

אבל למה רק משנת 99? יש את הבעיה? לא ראיתי בכתבה

פורסם

וזה גם תחת הרב דרוקמן בלבד.

משהו פה מסריח

ותרשו לי להוסיף :

הרבנות היא אחד המוסדות המושחתים ביותר במדינה הזו

פורסם

הרבנות רוצה שמתגיירים יחיו אורח חיים כמעט חרדי.

זה לא הוגן, לא צודק, ובטח שאין להם זכות לבטל ככה בהינף יד תהליך שלוקח שנים ועולה אלפי עד עשרות אלפי שקלים שמגיעים ישירות לרבנות ככה.

איך שלא תנסה להפוך את זה-

טוענים ש "הגיור לא תופס"? תחזירו את הכסף.

לי נראה שבגלל סכסוך פנימי כלשהו ברבנות עכשיו אלפים של אנשים נדפקים.

פורסם

הרבנות רוצה שמתגיירים יחיו אורח חיים כמעט חרדי.

זה לא הוגן, לא צודק, ובטח שאין להם זכות לבטל ככה בהינף יד תהליך שלוקח שנים ועולה אלפי עד עשרות אלפי שקלים שמגיעים ישירות לרבנות ככה.

איך שלא תנסה להפוך את זה-

טוענים ש "הגיור לא תופס"? תחזירו את הכסף.

לי נראה שבגלל סכסוך פנימי כלשהו ברבנות עכשיו אלפים של אנשים נדפקים.

רגע רגע. שאתה הולך לקנות למשל חולצה בקניון. אחרי שבועיים החלוצה שלך נקרעה [בגללך כמובו] אתה תחזור לחנות תגיד להם שמעו חברה אני רוצה את הכסף בחזרה? נו באמת מה יהיה איתכם?

הגייר התחייב לקבל עליו מצוות וכך הגיור תופס. הרבנים לא ממציאים דברים . אין מושג כזה בכלל. הכל לפי הפסוקים. תעשה גיור בגוגל ותראה מה זה גיור יהודי.

לכן אם אותו גייר יבוא להתגייר שוב אולי לא יקחו לו שוב כסף. למרות שהוא אשם. כל פעם תופסים את החרידים כסף כסף. למה מה ? הם לא צריכים לחיות? הם יעבדו לחינם?

אם לדוגמא היה בעיה של בית דין ולכן הם לא יהודים אז ברור שהם יגיירו אותם בחינם . מה השאלה בכלל.

פורסם

מה שלא ברור לי, הוא כמו שפיקה אמר, לאחר גיור הרבנות רוצה שהמתגיירים יחיו באורח חיים חרדי,

בעוד רוב תושבי ישראל חילוניים ואינם שומרי מצוות כמעט ואם בכלל, אך להם לא עושים דבר, אלא נטפלים בהכרח אל המתגייר החלש :nixweiss:

פורסם

מה שלא ברור לי, הוא כמו שפיקה אמר, לאחר גיור הרבנות רוצה שהמתגיירים יחיו באורח חיים חרדי,

בעוד רוב תושבי ישראל חילוניים ואינם שומרי מצוות כמעט ואם בכלל, אך להם לא עושים דבר, אלא נטפלים בהכרח אל המתגייר החלש :nixweiss:

אבל יש כללים אחי. יש חוקים. התורה זה חוקים איאפשר לעשות מה שבא לך. הרבנים הולכים לפי התורה לא לפי דעתם האישית איך שבא להם.

פורסם

תמיד אמרתי שהם בעיה... :nixweiss:

הרבנות והחרידים רוצים כוח. איך משיגים אותו? בזה שמושכים לתוכם כמה שיותר אנשים, בכפייה.

מה הם יכולים לעשות ליהודים(שאמא שלהם יהודייה) שלא שומרים מצוות? כלום, אבל הם ועוד איך יכולים למתגייר החלש ולכן הם נתפלים אליו וגוררים אותו בכפייה לתוכם.תחשוב על זה כווירוס שנכנס לתאים בריאים ומזהם אותם ובזה הופך אותם לטובתיו(הכוונה שהחולה נפגע).

פורסם

המתגיירים לא הפסידו המון, להיות יהודי זה לא כזה תואר יוקרתי.

הרוב לדעתי התגיירו בגלל שבארץ במקומות רבים מפלים את הלא יהודיים, שכאן באמת הבעיה ובזה צריך לטפל (אהמ, נישואין אזרחיים וכו').

אלה שכן התגיירו בגלל שבאמת מאמינים ביהדות בלה בלה בלה, ועושים לפי החוקים, גם להם הורידו את התואר ה"נכבד"?

אבל יש כללים אחי. יש חוקים. התורה זה חוקים איאפשר לעשות מה שבא לך. הרבנים הולכים לפי התורה לא לפי דעתם האישית איך שבא להם.

אז למה לא לוקחים את ה"תואר" ליהודים חילוניים? שלא הולכים כלל וכלל לפי החוקים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים