עבור לתוכן

עוד אח שלי עזב את הקן

Featured Replies

פורסם

למה סתם, זה האשכול הראשון שלו שיצא לי לקרוא

זה בגלל שאתה צעיר עם חלב על השפתיים (16 הודעות הכולה ...נכון לתאריך ..היום )

בכל אופן לא כולם ברי מזל ...

• תגובות 65
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מסכים עם כל מילה.

פרט לעניין החברה.

לא כל אחד רוצה חברה. אבל לא ניכנס לזה עכשיו. ;D

פורסם
  • מחבר

לא מבקש רחמים

אני רק רוצה דיון ענייני

וזה לא מה שאתם נותנים

הרוב פה אף פעם לא השכירו או קנו דירה

אבל כולם חושבים שהם מבינים

שיש דיונים על כרטיסי מסך ומעבדים

כולם בודקים המון נתונים

אבל שזה מגיע למשהו הרבה יותר יקר ורציני אתם מצוינים לכתוב בכותרות כמו עיתונים סוג ז

אבל בלי אף בדיקות נורמליות

אף אחד פה לא חישב עלות שכירות +אוכל+מים וכו

לאומת המשכורת שלי

אף אחד פה לא עשה עלות תועלת

אז אני כן עשיתי

וכן ההווה שלי היום מסריח

אבל אני משתמש בו לעתיד

תתחילו לעשות חשבונות ותבינו לבד שאין לי מה לשכור דירה במחירים של היום מול המשכורת

יש גבול לכמה סרדינים אפשר לאכול

אתה לא תעזוב עם כסף, חסכון כמו שלך לא שווה משום בחינה, עזוב את העובדה שבשביל לקנות דירה "סבירה" תצתרך לעבוד כ17 שנה.

חסכון שהוא איננו הפרשה המשקיעה בנכסים לא שווה שקל מהסיבה הפשוטה שכוח הקניה של המטבע יורד עם כל שנה.

בדוגמא הכי פשוטה, אם לפני 10 שנים ארטיק עלה לך שקל, והיום הוא עולה 3 וחצי וכל שנה היית חוסך 10 שקל אז בשנה הראשונה היית יכול לקנות 10 ארטיקים, לעומת זאת אחרי 10 שנים שבכל אחת מהן חסכת 10 שקל תוכל לקנות רק 28 ארטיקים. כלומר למרות שהחסכון שלך גדל פי 10 כוח הקניה שלו גדל בפחות מפי 3.

בגלל זה אנשים קונים דירה עם משכנתא, לא כי אין להם כסף אלא כי זאת אלטרנטיבה טובה יותר לכל חסכון אחר. אתה לוקח הלוואה על השקעה בנכס, מחיר הדירה לאחר תשלום המשכנתא גדל בכמה אחוזים יפים מאוד, ב10-15 שנה שתשלם עליה, מחירי הדירות יעלו, ברוב המקרים לאחר מספר קטן יחסית של שנים אפשר למכור את הדירה ברווח העולה על הריבית של המשכנתא.

המצב הכי גרוע שבן אדם יכול להגיע אליו זה לשקר לעצמו, אין אף אחד שלא רוצה חברה, אין אף אחד שרוצה לגור עם ההורים...

רוב הכסף הזה עובר לחסכונות

נכון שזה לא הרבה אבל זה טופח כל חודש

לקנות דירה זה לא רק משכנתה זה גם המון הוצאות על המגורים

חברה ברור שאני רוצה אבל כך או כך אין לי כסף לזה כרגע וגם לא זמן

פורסם

אני דווקא די מסכים אם קרירין בקטע של צריך לחסוך כסף .

גם אם העבודה שלו קבועה ויש לו משכרות 4000-5000 שקל (שזה טוב) הוא צריך לחסוך למעבר ולא למהר לעבור .

בגלל שבחודשים הראשונים אם לא יהיה לו כסף יהיה לו קשה לקנות אוכל לשלם חשבונות וגם צריך לקנות דברים הבייתה כמו רהיטים טלויזיה מכשירים למטבח וכו.

אני אישית מכיר 3 אנשים שעזבו את הבית בין הגילאים 24-29 ואחרי שלושה חודשים 2 חזרו הבייתה ואחד גירדן כסף מההורים שלו .

לעבור לבד זה לא משתלם הכי טוב אם שותף\חברה\ חבר טוב

פורסם

אז תשאר בחרא של עצמך, למה פתחת את התראד הזה בכלל?

פורסם

נו, אז מה את רוצה?!

הדיון הזה ענייני. אנשים פה מביאים לך תגובות מנומקות ומפורטות.

אם אתה חושב שאנשים פה טיפשים ולא מבינים- אל תקשיב. מה אתה רוצה?

רוצה חישוב?

5000- 1500 שקל שכירות (עם שותף) = 3500.

אם זה לא מספיק לך לאוכל, מים, ארנונה ומסים, אז אין מה לעשות. לידיעתי- זה מספיק.

בכל מקרה, אתה מרוצה ממה שאתה עושה? סבבה.

שלום על ישראל. תנעל את הדיון וזהו. מה הטעם שלו בדיוק?! :bash::kopfpatsch:

פורסם

או פתח דיון על זה שאח שלו עזב את הבית אבל כמובן שהדיון גלש לנושא אחר כבר בתחילתו וזה היה צפוי כמובן

פורסם

ויש לו משכרות 4000-5000 שקל (שזה טוב)

כל עבודה מכבדת את בעליה, ועבודה קבועה זה בהחלט טוב שיש,

אבל 4000-5000 ש"ח, ועוד בגיל כזה, זה לא "טוב" , זו משכורת רעב,

אי אפשר לחסוך מזה כלום (בטח ובטח כשגרים מחוץ לבית של ההורים)

ובמצב כזה, כל אחד צריך לשאוף לעשות יותר, על מנת למצוא עבודה טובה יותר.

גם אם זה אומר להפסיק לחסוך, ולהפסיק לעבוד, ולהשקיע סכומים גדולים של כסף בלימודים, בין אם הסמכות או לימודים במכללה,

או מוסד אקדמי זה או אחר, על מנת שבעתיד, יהיה אפשרי למצוא עבודה טובה יותר, עם כסף שאפשר לחסוך ממנו משהו.

באמת, באמת באמת, 4000-5000 ש"ח זו משכורת רעב, ולא הייתי מאחל לאף אחד בגילאים כאלה להרוויח שכר שכזה.

זה אולי נראה לך הרבה, אם אתה בן 16-18, כי אתה לא מכיר את שוק העבודה ולא עשית סכומים של כסף עדיין.

אבל זה ממש גרושים.

לעבוד בגינון תמורת שכר כזה, ולקוות שאחרי מספיק זמן יצטבר בחסכונות סכום כסף משמעותי,

זה להיות עיוור.

קרירין, תסלח לי, אבל בתת מודע אתה אולי בונה על זה ש"הזקנה שלך" תעבור לעולם הבא ותוריש לך מספיק כסף,

שאיתו תוכל לחיות תוך כדי משחקי מריו מגוונים (עד כמה שהמשחק הזה מסוגל להיות מגוון, נסיכה ופטריות הזיה)

ב WII ובקנוסולות עתידיות של נינטנדו, בבית שירשת מאמא.

פורסם

אין צורך לרדת לרמה הזו.

קרירין אינו אשם בסיטואצייה שהוא ניקלע אלייה.

לא רוצה או רוצה לגור עם ההורים אין לו בררה.

אתה צודק ש-4\5 אלף זה לא הרבה.

אבל צריך לדעת לעשות סדר בהוצאות, להפסיק לחרוג ולהתחיל דרך חדשה.

פורסם

אין צורך לרדת לרמה הזו.

קרירין אינו אשם בסיטואצייה שהוא ניקלע אלייה.

לא רוצה או רוצה לגור עם ההורים אין לו בררה..

אף אחד לא אשם חוץ ממנו, כשהייתי בן 21 והרווחתי 3.5K מסכנים בשמירות הלכתי לגור עם שותפים ולא התחרטתי על זה אפילו לשנייה,

למרות שהייתי מאוד קרוב לאמא שלי העדפתי לחיות חיים עצמאיים (היא כמובן עזרה לי פה ושם, כמו שאני בטוח שגם אמא של קרירין תהיה מוכנה לעזור) אין לזה מחיר, וכמו שאתה רואה הוא מאוד לא מרוצה מהחיים שלו, למרות כל הבטחון שלו כביכול בדך שהוא בחר.

ולאיזו סיטואציה הוא בדיוק נקלע? על מה אתה מדבר? "להקלע לסיטואציה" זה כשההורים שלך מתים בתאונת דרכים ואתה נשאר לבד בגיל 15 (קרה לחבר שלי) , כל מה ש"קרה" לקרירין זה שהוא לא הזיז את התחת שלו מהבית של אמא במשך 10 שנים , זה הכל :nixweiss:

אל תעלב אבל אתה קצת צעיר מדי כדי לדעת על מה אתה מדבר, יש לו עשרות ברירות, הוא יכול ללכת ללמוד באוניברסיטה\מכללה ולגור שם במעונות עם שותפים בגרושים, הוא יכול לחפש שותפים בעיתון, הוא יכול לברר אולי קרובי משפחה או חברים מכירים מישהו שמחפש שותף, הוא יכול למצוא עבודה בצפון ולעבור לכאן, המחירים כאן הרבה יותר נמוכים מבמרכז , בקיצור יש לו המון ברירות והוא לא מסכן, אז אל תעשה ממנו כזה.

פורסם

מעגל הקסמים של קרירין או כשקרירין פגש את קפקא

קרירין יקירי , נכון זה מובן , משכורת לא גבוהה אז חיים אצל ההורים כדי לחסוך - יפה אבל , זו מלכודת דבש , הכוונה היא שאין לך מה שידחוף אותך להגדיל את ההכנסות שלך וכך עם הכנסה לא גבוהה ( בטח לאזור המרכז ששם אתה צריך להשתכר הרבה יותר בממוצע ) אתה ( שחוסך ) לא מתקדם לשום מקום , כמו שדובי הסביר על קצב החיסכון וכח הקניה .

בקיצור אתה נישאר אצל האמא אז אין לך תמריץ להתקדם ולשפר את ההכנסה שלך ואין לך בררה אלא להשאר אצל האמא ואין לך תמריץ לשפר את ההכנסה שלך כך שאתה מוכרח להשאר אצל האמא ואז אין לך תמריץ לשפר את ההכנסה שלך .

כך שאתה בפרדוקס קפקאי ^

לפעמים בחיים מוכרחים לקפוץ גם אם לא יודעים מה יקרה .

פורסם
  • מחבר

יש פה אנשים שלא מבינים ש5000-4000 זה מה שהמון ישראלים מרוויחים היום

ומה לעשות אני חלק מאותם אנשים

בעבר שהריבית הייתה 5 אחוז אז היה אפשר לחסוך יותר בלי לקחת סיכון

היום הריבית מאוד נמוכה אז מצד אחד אנשים לוקחים משכנתה גדולה יותר

וקונים דירה יקרה יותר

מה שקרה בארצות הברית ויתפוצץ בפנים

ומצד שני קשה מאוד לחסוך

וצריך להמר במניות

אני כרגע צריך לחסוך מספיק עד שהחסכונות שלי יניבו בסביבות 2000 שקל כל חודש

הבעיה שהשוק כל כך לא יציב וכל הזמן ירידות ועליות

למרות שהייתי מאוד קרוב לאמא שלי העדפתי לחיות חיים עצמאיים (היא כמובן עזרה לי פה ושם, כמו שאני בטוח שגם אמא של קרירין תהיה מוכנה לעזור

תעזור לי במה בדיוק ?

היא יכולה לתת לי אוכל וקורת גג

לא כסף כי פשוט אין לה מה לתת

וגם אוכל -לא קניות בסופר רק אוכל שהיא מבשלת

פורסם

תעבור לצפון קרירין. זה לא שאתה עובד בהיי טק וחייב להיות במרכז. פה השכירות נורמלית (בקריות) ומחירי הדירות גם... לא צריך לשדוד בנק בשביל חודש שכירות.

יש פה מספיק עבודה, פחות אנשים ופחות צפוף והכי טוב לך - עלות המחיה נמוכה משמעותית מבמרכז.

אני שכרתי דירה עם חברתי מספיק זמן, דירה מעופשת אבל זולה, וכשהתאפשר קנינו דירה משלנו (אחרי שהתחתנו) וכמו כולם, אנחנו עובדים קשה לשלם את החשבונות ולחיות. אתה פשוט צריך לעשות את הצעד או שאתה תרקב בבית של ההורים לנצח וזה לכשעצמו יהרוס לך את החיים.

אה, כן, עוד משהו...הכל תלוי בך ולא באף אחד אחר!

פורסם

איך אתה לא משתגע בבית?

אם הייתי נשאר אחרי הצבא בבית יותר ממה שהייתי צריך (עד כניסה לאוניברסיטה) הייתי מתאבד

החופש זה דבר כול כך טוב, זה שיש הורים שאוהבים ותוכמים זה נחמד אבל זה החיים שלך ומרגישים הרבה יותר טוב שעומדים בזכות עצמך

לא צריך לגור בת"א או צמוד למרכז, יש הרבה מקומות במחירים נורמלים יותר שאפשר לגור בהם

אני אישית עובד במשרת סטודנט (באינטל חיפה) ומקבל ~5K (תלוי כמה אני עובד בכול חודש אבל בממוצע יוצא בלימודים כ5K) ויכול להחזיק רבע דירה (חצי כי אני עם שותף וחצי על זה כי זה דירת סטודנט בבאר שבע... זול פה) עם שכר לימוד הוצאות מחייה ועוד אפשר להתפנק בתוספות

5K זה לא הרבה בכלל אבל אנשים חיים גם עם זה, עושים סדר עדיפויות. אם לא הולך להיות גידול במשכורת בעתיד הקרוב אין לך מה לחפש עוד אצל ההורים, המצב שלך יהיה אותו דבר (וגרוע יותר מכיוון שעבר עוד זמן) גם אז.

באיזה סכום בדיוק אתה מתכוון לצאת מהבית?

פורסם
  • מחבר

תעבור לצפון קרירין. זה לא שאתה עובד בהיי טק וחייב להיות במרכז. פה השכירות נורמלית (בקריות) ומחירי הדירות גם... לא צריך לשדוד בנק בשביל חודש שכירות.

יש פה מספיק עבודה, פחות אנשים ופחות צפוף והכי טוב לך - עלות המחיה נמוכה משמעותית מבמרכז.

אני שכרתי דירה עם חברתי מספיק זמן, דירה מעופשת אבל זולה, וכשהתאפשר קנינו דירה משלנו (אחרי שהתחתנו) וכמו כולם, אנחנו עובדים קשה לשלם את החשבונות ולחיות. אתה פשוט צריך לעשות את הצעד או שאתה תרקב בבית של ההורים לנצח וזה לכשעצמו יהרוס לך את החיים.

אה, כן, עוד משהו...הכל תלוי בך ולא באף אחד אחר!

מה המחירים שם באמת ?

תמיד חשבתי לעבור לצפון יום אחד

רק צריך למצוא עבודה שם

באיזה סכום בדיוק אתה מתכוון לצאת מהבית?

אין לי סכום קבוע

צריך לראות חסכון מול שכירות

המחירים היום כל כך גבוהים שאני לא חושב שהם יעלו יותר

בתל אביב המחירים קפאו כבר ולערכתי זה יקרה בקרוב בשרון

בארצות הברית אפילו היו ירידות לפי מה שהבנתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים