עבור לתוכן

עוד אח שלי עזב את הקן

Featured Replies

פורסם

יש תסרט הזה שההורים מנסים להוציא את הילד שלהם מהבית כי הוא כבר מבוגר

נראה לי זה ביוגרפיה של קרירין (:

חחחחחחח

עדיף לעבור לגור במקום זול יותר מאשר להמשיך לגור בבית לעד כי "אין כסף". לדוגמה- נתניה או חורים אחרים.

עד לנתניה.

וקרירין במה אתה עובד עכשיו?

• תגובות 65
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אין אזורים זולים בכל האזור

המקומות היחידים אם מחירי שכירות נורמליים זה החורים של החורים

איפה שגרים נרקומנים ועובדים זרים

איפה אתה רוצה שאני יגור בשדרות ?

ומי מחפש חברה כרגע ? -בטח לא אני

אני חוסך כי במשכורת שלי היום אני לא יכול להרשות לעצמי אף דבר אחר

לעזאזל רוב הפורום לא עזב את הבית

אבל כולם גאוני הדור

ואני מכיר היום הרבה אנשים בגילי שלא עזבו כי פשוט אין להם כסף לזה

לא כרגע

צריך להגיע לחסכון גדול לפני הקפיצה וכרגע אין לי את זה

פורסם

אם אתה מרגיש שלם עם המצב שלך היום, אז בשביל מה אתה בא לבכות לנו?

פורסם

הפכת את זה למשימה בלתי אפשרית.

קח דוגמא מישהי שאני מכיר: בת 23, עובדת במלצרות, גרה עם שותף ברחוב מסריח בהרצליה (באמת מסריח, לא פיתוח ולא שכונות נורמליות בהרצליה הרגילה).

תוך כדי היא לומדת לפסיכו ומנסה להתקבל לאוניברסיטה. גרה שנתיים בלי ההורים.

קיצר, אפשרי.

קודם כל אתה חייב לרצות את זה. אתה לא רוצה, אתה סתם מחפש תירוצים בשביל השקט הנפשי שלך. אבל זה לא יעזור, לא תצליח להתקדם בחיים אם לא תהיה עצמאי!

כן זה יהיה קשה מאד בהתחלה כי התרגלת שנותנים לך הכל: אוכל, כביסה, וכו'... אבל תאזור קצת אומץ וזה ישתלם לך מאד!

אבל שוב, אתה קודם כל חייב להאמין בעצמך ובאמת לרצות את זה.

פורסם

להוציא תסכולים ...

זה אוכל אותו מבפנים כנראה , שאחים שלו יכולים , והוא לא .

קרירין , יש אזורים אחרים בארץ חוץ מהאזור שאתה דבוק אליו , ולא כתוב בשום מקום שאם אתה עוזב את הבית , תחיה באיזו דירת פאר בשכונה מדהימה .

יש לי ידידה שגרה עם החבר שלה , שניהם גרו בבית עד 23 ~ 25 , החליטו לעבור לגור ביחד , ועברו לדרום תל אביב וגרים בדירה קטנה ומרוצים מכל רגע .

לפני זה היא גרה ברמת אביב , והוא בשכונה ממש טובה בראשון לציון . אז ואללה , היא לומדת ועובדת , והוא כרגע כמוך , בין עבודות וכל מיני כאלה , אבל מה , גרים כמו מלכים , לבד , ונהנים מכל שנייה .

רמת חיים לא נמדדת בחור שאתה גר בו .

אפשר להפוך כל חורבה למקום שלך , שתאהב להיות בו ולחיות בו , וכן , גם עם נרקומנים וזונות ועובדים זרים אפשר להסתדר , הם גם בני אדם , ואתה סתם מקצין את כל העניין הזה .

גם אני בבית עדיין , 28 , ומסיבות אלה או אחרות , אני מנוע מלעזוב , ויש חברה רצינית שמבינה את העניין וממתינה בסבלנות .

האומללות שלך והשקיעה שלך בעצמך וכמה שאתה מסכן ורע לך וכולם עוזבים אותך , לא ממש מועילה ועוזרת לך , אלא עושה את ההפך .

אתה חופר את הבור שלך ... לאט , לאט , אבל בטוח .

פורסם

קח דוגמא מישהי שאני מכיר: בת 23, עובדת במלצרות, גרה עם שותף ברחוב מסריח בהרצליה (באמת מסריח, לא פיתוח ולא שכונות נורמליות בהרצליה הרגילה).

תוך כדי היא לומדת לפסיכו ומנסה להתקבל לאוניברסיטה. גרה שנתיים בלי ההורים.

השאלה אם זה משתלם לה

אם יש לה תנאים טובים בבית (רמת אביב) והמשפחה בסדר ולא עושה בעיות אז מה יצא לה מזה שהיא עזבה את הבית? שהיא צריכה להיות גם מלצרית עכשיו ולחיות ברמת חיים נמוכה יותר?

פורסם

עזבו בחייכם ..

הוא לא מעוניין להקשיב, זה ממש לא התראד הראשון שהוא פתח בנושא, כל התגובות בעבר היו בדיוק כמו אלו שכאן ושום דבר אצלו לא השתנה,

חוץ מהקמטים הכרס ונסיגת השיער אולי .. משנה לשנה פוחתים סיכוייו לחיים נורמליים, אולי בסוף הוא יחסוך מספיק כסף כדי לקנות כלה פיליפינית גוצית בדואר לעת זקנה שתארח לו לחברה בזמן שהוא משחק בזלדה 17 :nixweiss:

פורסם

קרירין- אני אשאל שאלה קצת חצופה- אבל כמה אתה מרוויח?

:nixweiss:

פורסם
  • מחבר

תלוי בחודש

בין 4000 ל-5000 שקל

ולאלה שחושבים שזה כל כך קל

במחירים היום אז שאני רואה אנשים צעירים שעזבו מוקדם את הבית הם בדרך כלל אומללים

אפילו יותר ממני

כל החיים שלהם סביב העבודה

כי אין להם זמן וכסף לדברים אחרים

יום יבוא ואני יעזוב את החור הזה

אבל אני יעזוב אם כסף

זה לא שאם אני יעזוב היום החיים שלי יהיו נורמליים כי אז לא יהיה לי גרוש על התחת וזה יותר גרועה מהיום

פורסם

חחח עזוב אותך יש פה דיון מעניין

אם זה טיפה יזיז אותו מהעמדה שלו זה יהיה לטובתו

קרירין לדעתי הדבר הראשון אתה צריך להתחיל ממנו לפני הכל זה למצוא פסיכולוג

ולחשוב מה אתה עושה בחיים שלך.

כי תבין אתה לא חי יום אחד

אתה הולך לחיות עוד איזה 50 שנה

ואיך שהחיים שלך יראו יקבע רק לפי מה שתעשה היום

אתה צריך להשלים עם העובדות האלה, זה שאתה חושב משהו אחר לא משנה את המציאות

תפתור את הבעיות שהם קטנות החיים שלך יהיו גן עדן

לא תפתור ואתם - תחשוב מה קורה לבן אדם סינילי בן 80 שאין לו משפחה שתתפל בו

תאמין לי יש לי מחוננים במשפחה ואנשים שאתה לא מסוגל לדמיין שאי פעם יהיו חלשים היום לא מסוגלים לעשות בראש 8*7

פורסם

וואו נראה לי קרירין מצא לו בית חדש... hwzone ...

על כל דבר שיש הוא פותח פה דיון...

איפה עוד ראיתם אותו מביא את הדעות שלו ככה?

פורסם

תראה,

דודה שלי גרה בראשל"צ, בצד המזרחי.

המשכנתא דיי גדולה יחסית לבית כזה שהוא קטן משלי (אני גר בדימונה, משכנתה של וילה נוכחית 2 קומות 1900 שקל + 500 מהבית דירות הקודם).

דודה שלי משלמת קרוב ל 4.

בת דודה אחרת וכל הבני דודים בערך (אולי גם אני עוד חצי שנה אחרי השחרור) גרו אצלה ומשם עבדו / למדו וסיימו תארים,

שילמו לה כמובן על השכירות (למרות שהיא דודה ולא מסכימה לקחת, אבל עדיין), מחיר לא קטן כמו שכל אחד אחר ישלם בשכירות יחד עם עוד 2-3 ח'ברה.

ועבדו ולמדו יחד...

הבת דודה הזו הייתה בת 23-4 כשהתחילה, סיימה תואר ראשון או שני במשפטים אם אני לא טועה ולפני שנה התחתנה ברוך השם.

מה שאני רוצה להגיד פה...שזה דיי דומה להשכיר דירה יחד עם חברים במקום שהוא דיי בסדר יחסית, לעבוד וללמוד...

לא הבנתי למה אתה מחכה...אתה בגיל 30..אמור להיות לך תואר ראשון או שני לפחות...

כדאי שתרוץ עם זה...חבל...אתה מפסיד שנים יקרות שלא ניתן להשיב!!!

פורסם

וואו נראה לי קרירין מצא לו בית חדש... hwzone ...

על כל דבר שיש הוא פותח פה דיון...

איפה עוד ראיתם אותו מביא את הדעות שלו ככה?

למה סתם, זה האשכול הראשון שלו שיצא לי לקרוא

פורסם

דווקא המחשבה שלך תומכת בדרך שלו.

אבל המחשבה הזו לא נכונה.

כי נכון שאנחנו צריכים לתכנן את עתידנו.

אבל החיים בעתיד הם לא בעלי חשיבות הרבה יותר גדולה מהחיים בהווה.

מה הקטע בלתכנן כל הזמן את העתיד? העתיד כבר כאן- אתה בהחלט לא ילד.

לאט לאט תמצא את עצמך עם בעיות בריאות (כורח המציאות, אין מה לעשות לצערנו), גוף מזדקן.... מה יעזור לך אז ה"חופש הכלכלי" שאתה מתכנן כל כך הרבה שנים?!

כן, אז צריך להשאיר כסף בצד למקרים קיצוניים. כן, צריך להשקיע בעצמנו על חשבון ההווה בשביל להצליח בעתיד. אבל יש גבול.

נכון לכרגע אתה סובל. נכון לכרגע יש לך את האפשרות לשים קץ לסבל הזה.

יכול להיות שחס וחלילה יקרה לך משהו מחר. מחרתיים. עוד חודש. מה כל החסכון הזה יעזור לך אז?

אוקיי. "לחיות כל יום כאילו אין מחר" זו שטות של סרטים. אבל לחסוך כאילו אתה תחיה לנצח אחרי זה זו גם שטות, בדיוק באותה מידה.

האם ההווה שלך הוא עד כדי כך חסר חשיבות ביחס לעתיד? לדעתי ממש לא.

לעזאזל, למי כל כך איכפת איפה הוא יגור בגיל 50?

אנשים רוצים לזיין, לצאת עם בנות, ללכת לפאבים, למסיבות, לטוס.... לא צריך לחיות חיי נהנתנות מגעילים, אבל מה לעזאזל רע בלהנות בחיים אם יש את האפשרות?! (טוב, עכשיו כמובן תבוא ותגיד שעם המשכורת שלך אתה לא יכול להרשות לעצמך ובלה בלה בלה.....וזה נכון, אם כל מה שאתה חושב עליו זה הדירה שתהיה לזה בגיל 50. אבל לדעתי הדברים האלה לא פחות חושבים מזה, בתכלס, אולי אפילו יותר).

כנראה שאתה חושב אחרת ושום דבר לא מצליח לשנות את המחשבה הזו שלך. אז באמת שאני לא מבין למה אתה מחפש פה סמפטיה, אתה רואה הרי שזה לא עובד.

פורסם

תלוי בחודש

בין 4000 ל-5000 שקל

ולאלה שחושבים שזה כל כך קל

במחירים היום אז שאני רואה אנשים צעירים שעזבו מוקדם את הבית הם בדרך כלל אומללים

אפילו יותר ממני

כל החיים שלהם סביב העבודה

כי אין להם זמן וכסף לדברים אחרים

יום יבוא ואני יעזוב את החור הזה

אבל אני יעזוב אם כסף

זה לא שאם אני יעזוב היום החיים שלי יהיו נורמליים כי אז לא יהיה לי גרוש על התחת וזה יותר גרועה מהיום

אתה לא תעזוב עם כסף, חסכון כמו שלך לא שווה משום בחינה, עזוב את העובדה שבשביל לקנות דירה "סבירה" תצתרך לעבוד כ17 שנה.

חסכון שהוא איננו הפרשה המשקיעה בנכסים לא שווה שקל מהסיבה הפשוטה שכוח הקניה של המטבע יורד עם כל שנה.

בדוגמא הכי פשוטה, אם לפני 10 שנים ארטיק עלה לך שקל, והיום הוא עולה 3 וחצי וכל שנה היית חוסך 10 שקל אז בשנה הראשונה היית יכול לקנות 10 ארטיקים, לעומת זאת אחרי 10 שנים שבכל אחת מהן חסכת 10 שקל תוכל לקנות רק 28 ארטיקים. כלומר למרות שהחסכון שלך גדל פי 10 כוח הקניה שלו גדל בפחות מפי 3.

בגלל זה אנשים קונים דירה עם משכנתא, לא כי אין להם כסף אלא כי זאת אלטרנטיבה טובה יותר לכל חסכון אחר. אתה לוקח הלוואה על השקעה בנכס, מחיר הדירה לאחר תשלום המשכנתא גדל בכמה אחוזים יפים מאוד, ב10-15 שנה שתשלם עליה, מחירי הדירות יעלו, ברוב המקרים לאחר מספר קטן יחסית של שנים אפשר למכור את הדירה ברווח העולה על הריבית של המשכנתא.

המצב הכי גרוע שבן אדם יכול להגיע אליו זה לשקר לעצמו, אין אף אחד שלא רוצה חברה, אין אף אחד שרוצה לגור עם ההורים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים