עבור לתוכן

יום השואה, על תאוות בצע, אדיאולוגיה ועיוורון - עמוד הקלון.

Featured Replies

פורסם

לחברות לא אכפת מזכויות אדם, בעצם לרוב האנשים לא אכפת מזכויות אדם עד שזה מגיע אליהם.

ככל הנראה בסין כיום ישנם מחנות למתרגלי ה "פאלון גונג" שבהם הם ממתינים לקצירת איבריהם לצורך השתלה.

אם חברה תקבל הצעה למכור ציוד להשתלות לממשלת סין, היא תשאל שאלות?

רוב האנשים בעולם קרנפים.

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד לרגע שמנכ"ל IBM כיום הוא נאצי (נאמר לשם הדגמה בלבד, שאף אחד לא יתחיל לקפוץ לי פה בבקשה....)

רק שתדע שבגרמניה ובאוסטריה (אבל לא בארה"ב) היום אסור לאדם להשתייך לתנועה נאו-נאצית לפי חוק...

זה עושה את כל עובדי החברה נאצים?

זה מונע מהחברה לגייס עובדים יהודים ואף ישראלים?

אם זה היה תלוי רק בו, אז כן. אתה לא קולט שבעיני נאצי היהודי הוא תת-אדם.

התשובה לכל 3 השאלות היא "לא" אדום ורועם. ולכן, אני לא רואה שום סיבה או שמץ של סיבה להחרים ו/או להמעיט בקניה מהחברות הנ"ל, שכן המוצרים של חלקן נחשבים לבין הטובים בשוק, כנ"ל לגבי כל חברה שעובד X או מנהל Y בה בעל נטיות פוליטיות/גזעניות כאלו ואחרות.

מצטער, קשה לי להיות סנטימנטלי, אני אדם יותר מדי פרקטי.

לחברות לא אכפת מזכויות אדם, בעצם לרוב האנשים לא אכפת מזכויות אדם עד שזה מגיע אליהם.

ככל הנראה בסין כיום ישנם מחנות למתרגלי ה "פאלון גונג" שבהם הם ממתינים לקצירת איבריהם לצורך השתלה.

אם חברה תקבל הצעה למכור ציוד להשתלות לממשלת סין, היא תשאל שאלות?

רוב האנשים בעולם קרנפים.

אני אדם מאוד פרקטי בעצמי, ברור לי שרוב האנשים קרנפים (גם במחזה המקורי של יונסקו הגיבור מגלה שכולם הפכו לקרנפים), גם אני כזה, כמו כולנו. לכן גם רשמתי בהודעתי הראשונה שאני לא קורא להחרמת חברות או מוצרים, אני פשוט מבקש לזכור ולהזכיר את המעשים המבישים שנעשו, זה המעט שאנחנו יכולים לעשות - לזכור, להפגין, לצעוק.

שיהיו קרנפים. אין להם סיבה לדעת, אין סיבה שירצו לדעת. זה לגיטימי לגמרי, וזה כנראה לא נתפס אצלך.

זה נתפס אצלי, אבל זה ממש לא לגיטימי. זה גובל בסיוע פסיבי לרצח והם אפילו לא ראו לנכון להתנצל (חברת IBM מעולם לא הכחישה את ההאשמות נגדה, אולם גם לא התנצלה באופן פומבי).

פורסם

בזמן שהרבה מדינות וחברות מסחריות "נאורות" משתפות פעולה עם ממשל איראן שמכריז בגלוי שרצונו להשמיד את מדינת ישראל ומונהג על ידי נשיא שמעריץ את היטלר, ועוד מדינות וחברות אחרות קשורות באופן עקיף או מעלימות עין מהטבח בדרפור והאחראים לו, טוב נעשה אם נזכר באלו ששיתפו פעולה עם המשטר הנאצי בשנים האפלות 1933-1945 מטעמי מסחר או אידיאולוגיה.זאת היא רשימה חלקית ואשמח אם שאר חברי הפורום יוסיפו לה. אני לא קורא כאן להחרים את החברות את החברות האלו, רק לזכור ולא לשכוח.חברת IBM - סיפקה למשטר הנאצי מכונות חישוב לצורך עיבוד וניהול דמוגרפי וסטטיסטי בעזרת כרטיסי ניקוב, נשיא חברת IBM קיבל מדליה מהיטלר על הקשרים המסחריים הפורים (חשוב לציין שהוא החזיר אותה ב-1939). שיתוף פעולה מסחרי פורה ומכניס לפחות עד 1941 בעת שהיטלר הכריז מלחמה על ארה"ב.חברת GM - הבעלים של חברת אופל. קשרים מסחריים ענפים עם גרמניה עד 1941, הנהלת חברת GM זכתה למדליה מהיטלר על תרומתם לכלכלה, סגן נשיא GM (בארה"ב) היה נאצי נלהב. חברת אופל הייתה מיצרני המשאיות העיקרים של הוורמכט, אופל נשארה למעשה בבעלות GM ועם קשר לחברה האם לאורך כל המלחמה. חברת GM עשתה הון עצום משיתוף פעולה עם גרמניה הנאצית. בנוסף הייתה העסקה של עובדי כפייה בשלוחות בגרמניה.פורד - הנרי פורד היה אנטישמי ידוע לשמצה וככל הנראה אהד את השלטון הנאצי. הוא זכה לעיטור גבוה מידי היטלר בשנת 1938. למרות שחברת פורד-גרמניה הולאמה (להבדיל משלוחות GM), חברת האם נשארה בקשרים מסחריים עם גרמניה ככל הנראה עד הכרזת המלחמה של היטלר על ארה"ב.חברת התרופות באייר - ממציא האספירין, עובד באייר, היה יהודי. העובדה הזאת סולפה ושונתה במסמכי החברה בשנות ה-30 וזכות ההמצאה ניתנה למדען אחר, "ארי". החברה הייתה חלק מקונצרן א.ג. פארבן שכידוע היה בעל השליטה של יצרן הציקלון-ב'. באייר מימנה את ד"ר מנגלה. מנהל חברת באייר בשנות ה-50ישב לפני כן 7 שנים בכלא על פשעי מלחמה.פורשה/פולקסווגן - פרופ' פורשה היה ככל הנראה ידיד אישי ואהוד של היטלר. שימש כמהנדס חצר של המשטר הנאצי, מלבד הפולקסווגן חיפושית (שהפכה באופן אירוני לאחד מסמלי תנועת ההיפים), פורשה תכנן והיה אחראי על ייצור של טנקים ושאר מכונות מלחמה. החברה גם העסיקה של עובדי כפייה.הוגו בוס - עיצוב של מדי ה-SS והנוער ההיטלראי, לאחרונה נחשף שככל הנראה העיצובים היו ביוזמתו העצמאית של הוגו בוס. החברה העסיקה של עובדי כפייה.

אתה לא יכול ללמוד היסטוריה על סמך מיילים ששולחים לך :screwy:

פורסם
  • מחבר

^^^ מאיפה הבאת את ההערה ההזויה הזאת? צר לי שאתה לא מבין שהמציאות עולה לפעמים על כל דימיון (במקרה של השואה וכל התהליכים סביבה, המציאות עולה על כל סיוט).

פורסם

פורד,IBM,GM - חברות אמריקאיות - גם צבא ארה"ב ושאר הציבור המשיכו לקנות מהם מוצרים בתקופת המלחמה - זה אומר שגם להם צריך לשמור מקום חם בלב?

למה ללכת כ"כ רחוק?

גם היום קיימים מקומות בעולם השלישי כמו סיירה ליאון שעשירה במצבורי יהלומים,שאנשים נרצחים שם על בסיס יומי, ילדים נלקחים מכפרים שישמשו כעבדים והכל כדי שלנשי המערב יהיו אבנים לשים בתכשיטים שלהם - בעולם הגיוני היית אוסר שימוש ביהלומים שיוצאים מהמקום הזה אבל מסתבר שלנו זה לא כ"כ מפריע.

אתה רוצה ללכת עוד יותר קרוב - הקליינטית הכי טובה של התעשייה הצבאית היא סין - מדינה שבאופן יום יומי דורכת על זכויות אדם, מדינה שהעיפה 300,000 איש מבתיהם כדי לבנות איצטדיון אולימפי, מדינה שאף אחד לא רוצה להתעסק איתה או להניח עליה אמברגו כי מפחדים מהכוח שלה ואנחנו רק תורמים לו.

בניגוד אלינו, לפחות לפורד GM וIBM הייתה אפשרות של ליהנות מהספק בקשר לשימוש שעושים בצורים שלנו, אנחנו מוכרים נשק

ובקשר לפורד עצמו - לא הייתה יכול להיות יותר רחוק מהאמת.

פורסם
  • מחבר

למה ללכת כ"כ רחוק?

גם היום קיימים מקומות בעולם השלישי כמו סיירה ליאון שעשירה במצבורי יהלומים,שאנשים נרצחים שם על בסיס יומי, ילדים נלקחים מכפרים שישמשו כעבדים והכל כדי שלנשי המערב יהיו אבנים לשים בתכשיטים שלהם - בעולם הגיוני היית אוסר שימוש ביהלומים שיוצאים מהמקום הזה אבל מסתבר שלנו זה לא כ"כ מפריע.

אתה רוצה ללכת עוד יותר קרוב - הקליינטית הכי טובה של התעשייה הצבאית היא סין - מדינה שבאופן יום יומי דורכת על זכויות אדם, מדינה שהעיפה 300,000 איש מבתיהם כדי לבנות איצטדיון אולימפי, מדינה שאף אחד לא רוצה להתעסק איתה או להניח עליה אמברגו כי מפחדים מהכוח שלה ואנחנו רק תורמים לו.

בניגוד אלינו, לפחות לפורד GM וIBM הייתה אפשרות של ליהנות מהספק בקשר לשימוש שעושים בצורים שלנו, אנחנו מוכרים נשק

מעלליהם של סוחרי נשק ויהלומים ישראלים רבים בהחלט ראויים להיות כתובים בספר הבושה. אחת הסיבות שהתחלתי את השרשור הוא לגרום להתבונן בהווה בראי העבר.

ד"א - בזמן מלחמה משאית או מכונת חישוב לא פחות חשובים מרובה או פצצה. אתה חייב לראות את התמונה הרחבה יותר.

פורד,IBM,GM - חברות אמריקאיות - גם צבא ארה"ב ושאר הציבור המשיכו לקנות מהם מוצרים בתקופת המלחמה - זה אומר שגם להם צריך לשמור מקום חם בלב?

שלושת חברות אלו ידועות במיוחד בשל שיתוף הפעולה הכלכלי שלהם עם גרמניה, פורסמו על כך מאמרים וספרים רבים. שוב פעם, ההנהלות התחלפו, בעלי המניות התחלפו, אין לי בעיה עם פורד, IBM ו-GM של היום ואני בהחלט לא קורא להחרמת מוצריהם. אבל צריך להביט בהתנהגות החברות האלו בשנות השלושים וראשית הארבעים ולנסות להקיש מזה על תהליכים המתרחשים היום.

ובקשר לפורד עצמו - לא הייתה יכול להיות יותר רחוק מהאמת.

הנרי פורד היה אנטשימי פעיל שגם דאג להפיץ את התורה האנטישמית (מימן הדפסה של הפרוטוקולים של זקני ציון). לאחר מותו הנהלת פורד ניסתה להתקרב לקהילה היהודית שהחרימה את מוצרי פורד כמעט לחלוטין. בין השאר הם תרמו לינקולן מפוארת לנשיא וויצמן (לאחרונה עברה שיפוץ מקיף ונחשבת לאחת הנדירות בעולם). ככל הידוע להנרי פורד לא הייתה שום בעיה עם גרמניה הנאצית לפחות עד 1939. למעשה תעשיינים אמריקאים רבים דגלו בבדלנות והביעו תמיכה בגרמניה הנאצית לפחות עד 1939-1941, אני משער שרובם לא הבינו את מלוא משמעות האידיאולוגיה הנאצית ובעיקר תמכו בנאציזם כמשקל נגד לקומוניזם ובגלל הזדהות עם גרמניה כמעצמה תעשייתית-מערבית שעומדת מול ברה"מ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים