עבור לתוכן

יום השואה, על תאוות בצע, אדיאולוגיה ועיוורון - עמוד הקלון.

Featured Replies

פורסם

בזמן שהרבה מדינות וחברות מסחריות "נאורות" משתפות פעולה עם ממשל איראן שמכריז בגלוי שרצונו להשמיד את מדינת ישראל ומונהג על ידי נשיא שמעריץ את היטלר, ועוד מדינות וחברות אחרות קשורות באופן עקיף או מעלימות עין מהטבח בדרפור והאחראים לו, טוב נעשה אם נזכר באלו ששיתפו פעולה עם המשטר הנאצי בשנים האפלות 1933-1945 מטעמי מסחר או אידיאולוגיה.

זאת היא רשימה חלקית ואשמח אם שאר חברי הפורום יוסיפו לה. אני לא קורא כאן להחרים את החברות את החברות האלו, רק לזכור ולא לשכוח.

חברת IBM - סיפקה למשטר הנאצי מכונות חישוב לצורך עיבוד וניהול דמוגרפי וסטטיסטי בעזרת כרטיסי ניקוב, נשיא חברת IBM קיבל מדליה מהיטלר על הקשרים המסחריים הפורים (חשוב לציין שהוא החזיר אותה ב-1939). שיתוף פעולה מסחרי פורה ומכניס לפחות עד 1941 בעת שהיטלר הכריז מלחמה על ארה"ב.

חברת GM - הבעלים של חברת אופל. קשרים מסחריים ענפים עם גרמניה עד 1941, הנהלת חברת GM זכתה למדליה מהיטלר על תרומתם לכלכלה, סגן נשיא GM (בארה"ב) היה נאצי נלהב. חברת אופל הייתה מיצרני המשאיות העיקרים של הוורמכט, אופל נשארה למעשה בבעלות GM ועם קשר לחברה האם לאורך כל המלחמה. חברת GM עשתה הון עצום משיתוף פעולה עם גרמניה הנאצית. בנוסף הייתה העסקה של עובדי כפייה בשלוחות בגרמניה.

פורד - הנרי פורד היה אנטישמי ידוע לשמצה וככל הנראה אהד את השלטון הנאצי. הוא זכה לעיטור גבוה מידי היטלר בשנת 1938. למרות שחברת פורד-גרמניה הולאמה (להבדיל משלוחות GM), חברת האם נשארה בקשרים מסחריים עם גרמניה ככל הנראה עד הכרזת המלחמה של היטלר על ארה"ב.

חברת התרופות באייר - ממציא האספירין, עובד באייר, היה יהודי. העובדה הזאת סולפה ושונתה במסמכי החברה בשנות ה-30 וזכות ההמצאה ניתנה למדען אחר, "ארי". החברה הייתה חלק מקונצרן א.ג. פארבן שכידוע היה בעל השליטה של יצרן הציקלון-ב'. באייר מימנה את ד"ר מנגלה. מנהל חברת באייר בשנות ה-50 ישב לפני כן 7 שנים בכלא על פשעי מלחמה.

פורשה/פולקסווגן - פרופ' פורשה היה ככל הנראה ידיד אישי ואהוד של היטלר. שימש כמהנדס חצר של המשטר הנאצי, מלבד הפולקסווגן חיפושית (שהפכה באופן אירוני לאחד מסמלי תנועת ההיפים), פורשה תכנן והיה אחראי על ייצור של טנקים ושאר מכונות מלחמה. החברה גם העסיקה של עובדי כפייה.

הוגו בוס - עיצוב של מדי ה-SS והנוער ההיטלראי, לאחרונה נחשף שככל הנראה העיצובים היו ביוזמתו העצמאית של הוגו בוס. החברה העסיקה של עובדי כפייה.

פורסם

ועכשיו אפשר לדעת מה בדיוק אתה רוצה?

על הפוקוס של אבא שלי אני לא אפסיק לנהוג, הנרי פורד כבר מזמן לא פה....

פורסם
  • מחבר
בזמן שהרבה מדינות וחברות מסחריות "נאורות" משתפות פעולה עם ממשל איראן שמכריז בגלוי שרצונו להשמיד את מדינת ישראל ומונהג על ידי נשיא שמעריץ את היטלר, ועוד מדינות וחברות אחרות קשורות באופן עקיף או מעלימות עין מהטבח בדרפור והאחראים לו, טוב נעשה אם נזכר באלו ששיתפו פעולה עם המשטר הנאצי בשנים האפלות 1933-1945 מטעמי מסחר או אידיאולוגיה.

זאת היא רשימה חלקית ואשמח אם שאר חברי הפורום יוסיפו לה. אני לא קורא כאן להחרים את החברות את החברות האלו, רק לזכור ולא לשכוח.

תנסה להבא לקרוא את כל ההודעה שלי לפני שאתה מגיב...

במיוחד לאור העובדה שעדיין גופים מסחריים ומדינות משתפות עם מדינות דיקטטוריות ורצחניות. ציינתי כדוגמא את הטבח בדרפור. אחד מהמסרים של יום השואה הוא לבחון בעין קפדנית את העולם סביבנו ולנסות לדאוג שמקרים איומים כאלו לא יחזרו, לא לעם היהודי ולא לעמים אחרים.

בזמן אמת אולי לא נראה לאותן חברות "הגיוני" להפסיק את העסקים העסיסיים עם היטלר, הוא אמנם כבר פרסם בגלוי את כוונותיו, החל להתנכל ליהודים ולמיעוטים אחרים, אבל העסקים היו רווחיים וזה בסך הכל כסף...

באותה מידה הרבה מדינות וחברות ענק היום מעדיפות להעלים עין ממעשים איומים בשם השוק החופשי. המעורבות של איראן בדרפור וההכרזות הגלויות שלה להשמדת ישראל לא מונעים ממדינות ומחברות ענק להמשיך לעשות איתם עסקים, במיוחד שהיום הפטרודולרים כל כך מרובים ומתוקים. ואיראן זאת דוגמא עיקרית, אבל לא יחידה.

פורסם

אין סיבה שאני אזכור חברה לרעה בגלל החלטת הנהלה שרווחית לחברה.

אתה שוכח משהו-

אם חברה אחת לא תעשה את זה, השניה תעשה. בסופו של דבר, הכל כסף.

פורסם
  • מחבר

אתה שוכח משהו-

אם חברה אחת לא תעשה את זה, השניה תעשה. בסופו של דבר, הכל כסף.

אז לשיטתך - אם הנהלת חברה מסוימת נותנת הסכמה (גם אם בשתיקה) להעסקת עובדי כפייה בקווי הייצור שלה, החלטה שבוודאי תורמת למאזן הרווח בסוף הרבעון, זוהי הנהלה משובחת וראויה.

או אולי אותה חברה מסוימת שסיפקה למשטר הנאצי כמות גדולה של חומר הדברה ציאנידי שמשום מה ביקשו לסלק ממנו את אלמנט הריח שאמור להזהיר מפני רעילותו בלי לשאול שאלות, "כי זה בסך הכל עסקים", היא אות ומופת להתנהלות עסקית ראויה משום שהצליחה להציג הכנסות מרשימות גם בתקופה של האטה כללית במכירות בתחום חומרי ההדברה. היא הרי הייתה חברה ציבורית והייתה לה מחויבות לבעלי המניות!

פורסם

לא בטוח שידעו מה בדיוק עושים עם כל המוצרים האלה

היה פעם אידיוט בחרה שעשה החלטה שגוייה, לא צריך לזכור לנצח את החברה הזאת

בסופו של דבר מה שהנאצים רצו לעשות כמו שצרךי הם היו צריכים יהודים (לדוגמא זיוף כספים שאף אחד בעולם לא ידע לעשות את זה)

אז צריך להאשים גם את היהודים שעבדו בזה? לא היה בררה

ובקשר להוגו בוס תאמין לי הוא לא עיצב להם

פורסם

fungiman

אתה עושה סלט.

יש הבדל בין מעורבות פסיבית למעורבות אקטיבית.

זה לא שבכירי החברות מכרו להיטלר "ציוד להשמדת יהודים", הם מכרו לו ציוד בשביל המלחמה נגד מדינות הברית. במלחמה כל ספק מוכר לשני הצדדים, וזה לגיטימי לגמרי.

פורסם
  • מחבר

ובקשר להוגו בוס תאמין לי הוא לא עיצב להם

נמצאו לפני כמה שנים גליונות העיצוב שהוגו בוס עצמו צייר (אלו היו אבות טיפוס ולא העיצובים הסופיים). הנושא לא זכה לפרסום רב.

בסופו של דבר מה שהנאצים רצו לעשות כמו שצרךי הם היו צריכים יהודים (לדוגמא זיוף כספים שאף אחד בעולם לא ידע לעשות את זה)

אז צריך להאשים גם את היהודים שעבדו בזה? לא היה בררה

אל תשווה, אל תעז להשוות, בין אנשים שהיו אנוסים לסייע למכונת המלחמה הנאצית לבין חברות שיכלו לפעול אחרת אם רק רצו (ויש דוגמאות לכך). יש הבדל אדיר בין עובדי הכפייה שנאלצו לפעול בקווי היצור לבין הנהלות שישבו לבטח במדינות מרוחקות והמשיכו לעשות עסקים מפוקפקים עם היטלר. היטלר שידע גם שאסור להרגיז את מעמד התעשיינים יותר מדי, גם לא מיהר להעניש תעשיינים שלא היו נלהבים מדי לשתף פעולה, כך ששיתוף הפעולה המאוד נלהב של חלק מהחברות לא נבע מכורח אלא מתאוות-בצע או הזדהות אידיאולוגית עם הנאציזם.

fungiman

אתה עושה סלט.

יש הבדל בין מעורבות פסיבית למעורבות אקטיבית.

זה לא שבכירי החברות מכרו להיטלר "ציוד להשמדת יהודים", הם מכרו לו ציוד בשביל המלחמה נגד מדינות הברית. במלחמה כל ספק מוכר לשני הצדדים, וזה לגיטימי לגמרי.

ראשית, חלק מהחברות שציינתי מכרו ציוד שסייע באופן ישיר להשמדת היהודים (א.ג פארבן דוגמא מובהקת ויש חשדות שציוד של IBM שימש לאיסוף נתונים ומעקב אחר יהודים). שנית, גם סיוע צבאי גרידא למשטר רצחני הוא למעשה סיוע לרצח, כל זמן שהצבא הנאצי החזיק מעמד בחזיתות יכלה מכונת ההשמדה לעבוד ללא הרף, כל יום נוסף שהוורמכט עמד מול הצבא האדום במזרח וצבאות בריטניה וארה"ב במערב עוד אלפי יהודים נרצחו.

בבקשה תברר את פרוש המילה "התקרנפות" (מהמחזה "קרנפים" של יונסקו).

פורסם

לי אישית אין בעיה לקנות מוצרים של חברה X גם אם המנכ"ל העכשווי אנטישמי/נאו-נאצי.

פורסם
  • מחבר

לי אישית אין בעיה לקנות מוצרים של חברה X גם אם המנכ"ל העכשווי אנטישמי/נאו-נאצי.

אתה יודע מה המשמעות של נאציזם? של תורת הגזע?

נאציזם משלב בתוכו פאשיזם (עליונות המדינה על פני האדם, אמונה במלחמה מתמדת) ותורת גזע. תורת הגזע היא עיוות נוראי של דרוויניזם, היא טוענת שקיים גזע עליון, גזע מושלם שצריך לשמור על הטוהר שלו ולקדם אותו בעזרת מה שנקרא אאוגניקה. כמו שקיים גזע עליון, קיימים גם גזעים נחותים (היהודים הם כמובן אחד מאותם גזעים נחותים). אסור לגזעים הנחותים להתערבב עם הגזע העליון, משום שדבר זה יפגע "בטוהר" שלו. הגזעים הנחותים צריכים להיות עבדים לגזע העליון או להיות מושמדים כליל. מאחר שבני הגזעים הנחותים אינם בני-אדם בעיני הנאצי (הם תת-אדם, "אונטרמונשן"), אין בעיה מוסרית להשמיד אותם.

את הגזע העליון עצמו יש לשמר ולקדם, בין השאר על ידי קידום של תרבות טיפוח הגוף, ספורט עממי, בריאות ציבורית, תנועות נוער. זה נשמע טוב ויפה, אבל שימור וקידום הגזע גם נעשה על ידי סילוק של "אלמנטים פגומים" (ע"ע פרויקט X בגרמניה הנאצית) השמדה שיטתית של נכים, מפגרים, חולי נפש וכל מי שעלול "לזהם" את מאגר הגנים "הטהור". הגזע העליון צריך לפרות ולרבות, לכן הוא צריך "מרחבי מחייה" ("ליבנסראום"), מאחר שהנאציזם גם דוגל במלחמה, השגת "מרחב המחייה" הזה יושג על ידי כיבושו האלים וגירוש או שיעבוד תושביו המקוריים "הנחותים".

לאור הרשום מעלה, אתה עדיין בטוח שהיית קונה מוצרים מחברה שההנהלה שלה נאו-נאצית?

פורסם

חחח לומד לבגרות בהיסטוריה?

ובחיים לא הבנתי אותם, אם הם אמרו שהארים הם אלה שעובדים והיהודים הם אלה שמושכים בחוטים ומצליחם כל כך

(מדע - איינשטין,פרויד, כלכלה - משפחת רוטשילד)

למה הם החליטו שהם עליונים?

פורסם
  • מחבר

חחח לומד לבגרות בהיסטוריה?

את הבגרות שלי סיימתי מזמן, גם את התואר הראשון, תואר מקצועי ואני משלים עכשיו חובות לתואר שני במדעים.

את הדברים האלו אנחנו צריכים לדת כחלק מהקוד הגנטי שלנו, לא רק כחלק מהחומר לבגרות.

ובחיים לא הבנתי אותם, אם הם אמרו שהארים הם אלה שעובדים והיהודים הם אלה שמושכים בחוטים ומצליחם כל כך

(מדע - איינשטין,פרויד, כלכלה - משפחת רוטשילד)

למה הם החליטו שהם עליונים?

הטענה המעוותת שלהם הייתה שהיהודים מנצלים את שוק ההון והעיתונות העולמית על מנת לפגוע בגזע הארי, לזהם אותו ולהשתלט על העולם. על פי התעמולה הנאצית אפשר לראות את היהודי החלוש גופנית, אולם הערמומי וחורש המזימות, משתמש בבנקים ובשוקי ההון על מנת לאנוס את הגזע הארי האצילי (בחלק מהמודעות זה ממש נראה כך - היהודי הנמוך והמרושע מתנפל על נערה ארית גבוה ובלונדינית המייצגת את הגזע הארי הטהור). הנאצים כמובן התייחסו באופן רשמי לעשיית רווחים בשוק ההון כדרך מנוונת (הדמות הארית האידילית דומה במקצת לדמות הקומוניסטית האידילית - פועל או עובד אדמה גבוה ושרירי). למעשה צמרת השלטון הנאצי הייתה בקשרים טובים עם בכירי התעשיינים בגרמניה, מעמד הפועלים היה מדוכא תחת השלטון הנאצי עם שלילת הזכות לשבות ולהתארגן באופן עצמאי.

פורסם

funigman, אתה לא קולט.

חברה X לא ידעה למה הולך לשמש הציוד הזה, וזה לא צריך לעניין אותה.

לפני שאדם יוצא מחנות מחשבים עם מחשב חדש, המוכר לא שואל אותו "מה אתה הולך לעשות עם המחשב הזה".

גרמניה רצתה מכונות חישוב? IBM מכרו להם, לא עניינם של IBM מרגע המכירה למה זה הולך לשמש.

גרמניה רצתה מכוניות? פורד מכרו להם, לא עניינם של פורד מרגע המכירה למה זה הולך לשמש.

אני בספק שהיטלר נכנס למשרדו של מנהל XYZ ב IBM וברך אותו ב "בוקר טוב, אני צריך מכונה שתעזור לי באיסוף נתונים על היהודים שאני רוצה להשמיד, יש לך?"

זה לא משנה אם זה ציוד שסייע באופן ישיר- לספקיות הציוד אין יד בדבר, שכן זה לא עניינן בכלל.

אני מבטיח לך שתמצא היום מחשבים ניידים של דל באיראן, לדוגמה.

פורסם
  • מחבר

funigman, אתה לא קולט.

חברה X לא ידעה למה הולך לשמש הציוד הזה, וזה לא צריך לעניין אותה.

לפני שאדם יוצא מחנות מחשבים עם מחשב חדש, המוכר לא שואל אותו "מה אתה הולך לעשות עם המחשב הזה".

גרמניה רצתה מכונות חישוב? IBM מכרו להם, לא עניינם של IBM מרגע המכירה למה זה הולך לשמש.

גרמניה רצתה מכוניות? פורד מכרו להם, לא עניינם של פורד מרגע המכירה למה זה הולך לשמש.

אני בספק שהיטלר נכנס למשרדו של מנהל XYZ ב IBM וברך אותו ב "בוקר טוב, אני צריך מכונה שתעזור לי באיסוף נתונים על היהודים שאני רוצה להשמיד, יש לך?"

זה לא משנה אם זה ציוד שסייע באופן ישיר- לספקיות הציוד אין יד בדבר, שכן זה לא עניינן בכלל.

אני מבטיח לך שתמצא היום מחשבים ניידים של דל באיראן, לדוגמה.

תברר בבקשה את העובדות. גרמניה הנאצית לא סתם רכשה ציוד של IBM, פורד או GM בשוק החופשי. חברות אלו הפעילו נציגיות פעילות בגרמניה הנאצית, הם פעלו עם הממשל הנאצי בשיתוף פעולה כלכלי. אני משער שאם הממשל הנאצי נתן לחלקם מדליות, כנראה ששיתוף הפעולה היה נלהב במיוחד.

אני רוצה לציין שאפליית היהודים החלה בשנת 1933, ליל הבדולח ב-1938, שליחת יהודים, קומוניסטים, הומוסקסואלים ומנגדי משטר למחנות ריכוז החלה כבר בשנות ה-30. גרמניה סיפחה את אוסטריה ב-1938 וסיפחה באיומים ובניגוד לאמנות בינלאומיות את צ'כיה ב-1939. בכל אותה עת, שפעמוני אזעקה מצלצלים מכל הכיוונים, המשיכו אותם קרנפים לעטות את העור העבה שלהם ולהמשיך לעשות עסקים פעילים, הנציגויות של אותן חברות היו פעילות בברלין בזמן שסביב בערו בתי כנסת ואנשי ס.א. (מאוחר יותר ס.ס.) היכו והתעללו ביהודים ברחובות.

חלק מהחברות המשיכו בעסקים שלהם גם אחרי ספט' 1939, אחרי שגרמניה פלשה באופן ברוטלי לפולין, הפציצה ערים ועיירות, והחל תהליך גירוש יהודי פולין לגטאות. הם בסך הכל עשו עסקים, והרי גרמניה וארה"ב לא היו אז במלחמה. וההתקרנפות המשיכה. צבא גרמניה פלש לארצות השפלה הניטראליות, לצרפת, לארצות הבלקאן ולבסוף למזרח פולין ולברה"מ. הרבה מהחברות האלו המשיכו לקיים קשרי מסחר עם גרמניה עד דצמ' 1941, בעת שגרמניה הכריזה מלחמה על ארה"ב (לאחר ההפצצה בפרל-הרבור). חברת IBM לדוגמא טוענת שמאחר וחטיבת המשנה הגרמנית הייתה תחת שליטה נאצית, הם לא היו אחראים לשימוש שנעשה בכרטיסי ניקוב ומכונות חישוב לצורך ייעול מכונת ההשמדה. טענה זאת נכונה חלקית משום שהחטיבה הגרמנית הולאמה רק בשנת 1941, עד אז החטיבה הגרמנית הייתה תחת הנהלה ישירה של החברה בארה"ב והיה שיתוף פעולה פורה בין IBM לשלטון הנאצי. בנוסף לכך, IBM פעלה לאחר המלחמה לאסוף את הנכסים והרווחים של חטיבת המשנה הגרמנית. http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_and_the_Holocaust

לא יודע אם הם ידעו או לא. מה שבטוח שהם לא רצו לדעת. קרנפים.

פורסם

שיהיו קרנפים. אין להם סיבה לדעת, אין סיבה שירצו לדעת. זה לגיטימי לגמרי, וזה כנראה לא נתפס אצלך.

בכל הנוגע להיום, אני באמת לא רואה קשר בין הנהלת החברה לטיב מוצריה.

בוא נגיד לרגע שמנכ"ל IBM כיום הוא נאצי (נאמר לשם הדגמה בלבד, שאף אחד לא יתחיל לקפוץ לי פה בבקשה....)

זה עושה את כל עובדי החברה נאצים?

זה מונע מהחברה לגייס עובדים יהודים ואף ישראלים?

זה עושה את המוצרים שלהם פחות טובים?

התשובה לכל 3 השאלות היא "לא" אדום ורועם. ולכן, אני לא רואה שום סיבה או שמץ של סיבה להחרים ו/או להמעיט בקניה מהחברות הנ"ל, שכן המוצרים של חלקן נחשבים לבין הטובים בשוק, כנ"ל לגבי כל חברה שעובד X או מנהל Y בה בעל נטיות פוליטיות/גזעניות כאלו ואחרות.

מצטער, קשה לי להיות סנטימנטלי, אני אדם יותר מדי פרקטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים