עבור לתוכן

האם עליות המחירים העולמית תשפיעה גם על שוק המחשבים?

Featured Replies

פורסם

בטח ובטח מושפעים, סיני רעב לא יכול לייצר מחשבים. לא תהייה לחברות ברירה אלא לעלות להם את המשכורות.

תנסה להגזים עוד קצת.

משכורת חודשית היא "קצת" יותר מעלות של שקית אורז.

אפילו עליה של 100% במחיר האורז, נורא ככל שזה ישמע, זה בסך הכל כמה שקלים בודדים לחודש.

תוספת של 10 ש"ח לחודש בעלות המחיה זה לא משהו שדורש שינוי במשכורת כדי להמשיך להתקיים... ::)

בגלל זה גם לא ברור לי מה הטמטום הזה של כל אלה שרצים לסופרים וקונים אורז בסיטונאות. כמה כסף כבר תחסכו מזה, יא דבילים? 50 שקל בשנה?? זה לא שווה את המאמץ של לסחוב את כל האורז מהאוטו לתוך הבית. :s07:

אז נכון, הסינים מרוויחים הרבה פחות מהמשכורת הממוצעת בישראל.

לפעמים אומרים עליהם שהם מרוויחים בערך "שק אורז" בחודש - משעשע משהו, כמה שהביטוי הזה הפך להיות אירוני. :)

אז נכון, יחסית למשכורת שלהם תוספת של "10 ש"ח בחודש" כמו שאתם רואים את זה בארץ נשמעת נוראית, אבל אתם שוכחים דבר אחד פשוט - זה בארץ!

הכל יחסי.

אם בארץ משכורת המינימום היא בערך 4,000 ש"ח, והאורז עלה ב-10 ש"ח,

אז בסין אם משכורת המינימום היא 400 ש"ח (נניח), אז האורז עולה ב-1 ש"ח!

שוב, אני אצטט את עצמי :)

אפילו עליה של 100% במחיר האורז, נורא ככל שזה ישמע, זה בסך הכל כמה שקלים בודדים לחודש.

תוספת של 10 ש"ח לחודש בעלות המחיה זה לא משהו שדורש שינוי במשכורת כדי להמשיך להתקיים... ::)

פורסם

אם כבר מדברים על סינים/יפנים/קוריאנים/אפרו-אמריקאים/תאילנדים שמיצרים מחשבים אז:

[attachment deleted by admin]

פורסם

תנסה להגזים עוד קצת.

בגלל זה גם לא ברור לי מה הטמטום הזה של כל אלה שרצים לסופרים וקונים אורז בסיטונאות. כמה כסף כבר תחסכו מזה, יא דבילים? 50 שקל בשנה?? זה לא שווה את המאמץ של לסחוב את כל האורז מהאוטו לתוך הבית. :s07:

אז נכון, הסינים מרוויחים הרבה פחות מהמשכורת הממוצעת בישראל.

לפעמים אומרים עליהם שהם מרוויחים בערך "שק אורז" בחודש - משעשע משהו, כמה שהביטוי הזה הפך להיות אירוני. :)

אז נכון, יחסית למשכורת שלהם תוספת של "10 ש"ח בחודש" כמו שאתם רואים את זה בארץ נשמעת נוראית, אבל אתם שוכחים דבר אחד פשוט - זה בארץ!

הכל יחסי.

שוב, אני אצטט את עצמי :)

יש אצלך טעות מרכזית בתגובה.

1 ק"ג שקית אורז עלתה לפני קפיצת המחירים 6 ש"ח, כיום מוכרים אריזה כזו ב13 ש"ח.

50 ש"ח בשנה? תגיד לי איפה אתה חי? אמריקה?

לא מעט משפחות (כולל שלי, שלא תגיד שאני מדבר באוויר) צורכות 5 ק"ג אורז בשבוע +- (ניהיה סולידים - 4 נפשות בבית).

אז על איזה 50 ש"ח בשנה?

תעשה 7*5 = 35 ש"ח חיסכון לשבוע (למי שהשכיל לרכוש אורז לפני עליית המחירים).

אז איזה 50 לשנה לעזאזל? תוסיף 370 ש"ח ל50 ש"ח ותגיע בערך +- לחיסכון שלך בשנה אם אתה הולך לפי קנייה של אריזות 1 ק"ג. כמובן שאם תקנה אריזות גדולות יותר החיסכון שלך יהיה מעט פחות בהשוואת מחירים לפני עליית המחירים למחירים כיום, אבל גם תשלם פחות בהשוואה לאריזות 1 ק"ג.

לא נעים לומר, אבל תעשה ש"ב במיוחד שאתה קובע אמירה כזו לא נכונה.

פורסם

הכל יחסי.

ממש לא נכון. מחיר האורז הוא לא יחסי, הוא אוניברסילי. כמו מחיר הנפט, הכותנה, התירס, הזהב, הנחושת וכו'.. אם נפט עולה 120 דולר לחבית הוא עולה ככה בכל העולם, הוא לא עולה 20 דולר בסין ו-200 דולר ביפן. עכשיו, בסין מחיר האורז הרבה יותר משפיע על האוכלוסייה, כי אורז זה מצרך מזון זול, אותו צורכים בכמויות גדולות יותר בסין (לנפש) יחסית לישראל. נגיד שמחיר האורז בעולם הוא 5 שקל לקילו. בסין אדם ממוצע צורך 4 קילו בחודש לעומת קילו אחד בישראל. אז בישראל משכורת המינימום היא 4,000 וההוצאה על האורז היא 5 שקל, ובסין משכורת המינימום היא 400 שקל וההוצאה על אורז היא 20 שקל (ההוצאה על האורז יחסית למשכורת גבוהה פי 40 מאשר בישראל). עכשיו נניח שמחיר האורז עלה בצורה מטורפת - פי 5. בישראל, במשכורת של 4,000 שקל, ההוצאה על אורז עלתה ל-25 שקל. בסין, במשכורת של 400 שקל, ההוצאה על אורז עלתה ל-100 שקל.

ואם האורז עולה ב-100%, ובארץ הוא עולה 10 שקל במקום 5, אז גם בסין הוא עולה 10 שקל במקום 5! אין הבדל במחירים, וזה לא קשור למשכורת. אורז זה מוצר שנסחר בין השאר בבורסה, אין אפליית מחירים בעולם. יש לאורז מחיר אחיד כלל עולמי, והמשכורת במדינה זו או אחרת לא רלוונטית בכלל.

פורסם
  • מחבר

זה לא הכי מדוייק מה שאתה אומר, אבל לא משנה כי האינפלציה בפתח וחזק!

למשל דירת שני חדרים בחולון ששכר דירה היה 2000 ש"ח לחודש, בעל הבית הודיע לחבר שהוא הולך להעלות את המחיר ל 3000 ש"ח. המצב דומה בכל העיר. כנסו ליד 2 בעיר שבה אתם גרים ותראו מה המצב לידכם.

זה כבר יותר גרוע מאשר לשלם חד פעמית אפילו עוד 20 % על המחשף.

מה יהיה הסוף???

פורסם

אז יש מחסור באורז? כולה למה כי התהפך המזג אויר לשנה אחת? והסופות הגיעו לדרום אמריקה במקום לסין.

לא נורא שנה הבאה זה יתהפך שוב ויהיה שוב אורז בשפע.

עלייה במחירי הנפט אכן משפיעה באופן רציני. אך בכל זאת אם מפעל פלסטיק לא מפסיד מזה יותר מדי, אז אין סיבה

ששוק המחשבים יפגע. העלייה תיהיה במחירי עלות השילוח... אז במקום של טון יקחו 1000 ש"ח יקחו 1010?

תעשו חישוב כמה לוחות אם נכנסות בטון אחד... ותגלו-בערך 1000 אז מה תקבל עלייה של 0.01 ש"ח ללוח?

חעח אני לא בטוח שמישהו ימות מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים