עבור לתוכן

נתב-מודם SIEMENS שבזק נותנת בהתחיבות לשנתיים - דעתכם?

Featured Replies

פורסם

בזק נותנת נתב משולב (המודם ADSL כבר בפנים.......) תוצרת סימנס, בהתחיבות לשנתיים במחיר של 10 ש"ח לחודש למי שמחובר ב-1.5 או ללא תוספת למי שמשלם כבר על מהירות תשתית 2.5.

מסביב אני רואה לא מעט נתבים כאלו משדרים כך שזה כנראה די פופולרי. ברגע זה אני נמצא על רשת כזו של אחד השכנים - לא יודע מי בדיוק - שלא לימדו אותו להשתמש לפחות ב WEP .

מה דעתכם על הנתב הזה? בהנחה שאין כוונה לרדת מתשתית ADSL , נשמע על פניו מענין. יש חוות דעת בהיבט הטכני?

פורסם

ה"התחיבות" הזו הפכה לרעה חולה בקרב העם בציון, נתב אלחוטי טוב עולה 250 ש"ח, לא חבל למכור בנזיד עדשים את יכולת המיקוח שלך אל מול חברת בזק בשביל 250 ש"ח שאתה גם ככה משלם אותם (אבל ב-24 תשלומים).

פורסם

הוא די טוב האמת, אצל חברה שלי התקנתי אחד (תלוי איזה דגם כמובן) ,התקנתי אחד לא זוכר דגם מדוייק אבל בגירסת ה108 ולא 54 שיש בניהם הבדלי קליטה עצומים ,וגם לשכן שלה יש כזה שהמרחק מהם הוא בערך 50 מטר מרחק אווירי ועוד היא קומה מעליו, והיא קולטת אותו עם עוצמה מצויינת. למרות שהיא מחוברת לראוטר שלה אבל סתם בשביל שתבין כמה הוא אחלה.

פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים.

בקשר לעצם רעיון ההתחיבות: נכון, צודק. במקרה זה במילא נשארים ב ADSL בכל מקרה, אז מה איכפת לי?

התחליף הוא לקנות נתב סביר ב-250 - 230 ש"ח ובכל בעיה בזק יטענו שהנתב שלי לא בסדר, ועוד לשלם לבזק עוד 50 ש"ח על החלפת מודם בחיבור USB שיש שם היום למודם בחיבור רשת.

לענין הטכני והחשוב יותר מבחינתי:

בחיבור שהתעלקתי עליו אני כבר כמה שעות בעוצמה של 56-50 אחוז והתנודות הן במסגרת הזו לאורך זמן. העטצמה צריכה להיות חזקה במקור כי זה כנראה מהבית הסמוך, לא אצלי בבנין בכלל, או שהוא מצליח לעבור 3 קומות שזה הישג בפני עצמו.

האם זה רק מקרה או שבאמת זה מכשיר אמין ויציב? האנשים שם לא בקיאים כלל ובכל תקלה אני אצטרך לטפל, לכן מעדיף מכשיר אמין לטווח ארוך.

פורסם

יש לי היכרות עם 2 דגמים שונים של סימנס (אחד אצלי בבית ואחד בדירה של אחותי שאני היחיד שמקנפג אותו) ואני חייב להגיד שהם עושים את עבודתם.

אני מחובר ב8 מגה והראוטר לא עושה ריסטרים בכלל, יש לו את כל אפשרות האבטחה בWIFI ועוד הרבה פיצ'רים אחרים כולל QOS שהם נחמדים. רק DDNS אין לו כמו שהיה לי בDLINK הישן.

גם מבחינת WIFI אין לי תלונות.

דרך אגב אני די בטוח שאפשר להפוך אותו לראוטר רגיל ( אני בטוח שאפשר להפוך אותו לסווטיצ' אבל לדעתי גם לראוטר) - ואז אתה לא מוגבל בעצם אם תעבור להוט.

פורסם

בתור מישהו שתומך במאות נתבים כאלו על בסיס שבועי:

סה"כ מדובר בציוד דיי טוב והוא לא של סימנס, אם כבר על זה העניין, אלא של dynalink (יש רק מדבקה של סימנס עליו)כמו rotal rta1025w.

העניין הוא שמערכת בקרת האיכות לציוד הזה היא קצת "לא מובנת" ולפעמים אתה נתקל בנתבים מצויינים ולפעמים זה פשוט אסון אחד גדול...

יש לו את כל האפשרויות הבסיסייות שאתה מצפה לקבל ממודם-נתב וגם בשדרוג קושחה יש כמה אפשרויות שמתוספות.

הוא יכול לעבוד עם DSLAMים וציוד של +ADSL2.

הממשק שלו דיי פשוט ויש לו גם quick start אם אתה רוצה להתנתק ולהתחבר חזרה לספק בלחיצת כפתור (מה שחסר לאסוס).

החסרונות הידועים שלו זה איפוס הגדרות וקפיאות ששניהם יכולים לרוב להיפתר ע"י שדרוג קושחה שאתה יכול לקבל בדוא"ל מהמוקד הטכני.

לסיכום זה ממש עניין של מזל אם הנתב שאתה מקבל הוא טוב או לא ותמיד אפשר להחליף אותם באישור המוקד הטכני במסגרת האחריות שלהם (שנה מיום הקניה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים