עבור לתוכן

מחשב חזק לעריכת וידאו ועיבוד תמונות סטילס עד 5K

Featured Replies

פורסם

1. בין היותר "שקטים".

2. ממש לא : למעבדי סדרת ה-Q9000 החדשים יתרונות רבים על פני קודמיהם מסדרת ה-Q6000, ובפרט בתחומי היצירה הממוחשבת. בין יתרונות אלו ניתן למנות גם (אך לא רק) את התמיכה בערכת-ההוראות SSE4 - אשר עשויות לשפר את ביצועיהם של יישומים מסויימים (לרבות : דחיסת ופרישת סרטים) בכ-30% בממוצע, ואת אפיק-המעבד המהיר יותר בכ-25% - אשר משמעותו היא רוחב-פס מוגדל לזיכרון-הראשי.

3. אין מניעה לארגן את נפח האיחסון האדיר הכלול במפרט שהצעתי (כ-1TB בתצורת 2x500GB) כרצונך. ובפרט שהלוח-הראשי במערכת כולל את מערכת ה-Intel Matrix Storage הגמישה.

4. האם קיבלתה המלצות מנומקות בעניין שדרוג כרטיס-התצוגה ? ואם כן - מה היה תוכנן המדוייק ? (חבל להשקיע כ-2000ש"ח בכרטיס-תצוגה רק כדי לגלות אח"כ כי אין שימוש למרבית תכונותיו המתקדמות, לדעתי)

5. אם אין צורך בכונן-תקליטורים - הימנע מלהוסיפו להזמנה. המפרט מעולה כפי שהוא, לדעתי, ואין צורך לשנות בו דבר.

6. הלוח-הראשי הכלול במפרט שהצעתי מומלץ בעבור המהרה (OC).

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

המיפרט שאתה הצעת היה יותר זול מהותית מיזה שהמליצו פה

http://www.pcpower.co.il/product_info.php?cPath=131_148&products_id=1317&osCsid=ec49373557baecaf2dd01631c1bf0685

והוא גם כלל פי 2 זיכרונות וכמעת פי 2 מקום לאיכסון :xyxthumbs:

אבל לגבי הכרטיס מסך והלוח אם אני עדיין לא סגור מהסיבה:

1) האם הלוח אם שאתה הצעת מספק את כל האופציות של הלוח שהם הכניסו במערכת (זה מאוד חשוב כי הלוח שהם בחרו הוא לצורך יעודי לעריכת וידאו)?

2) לגבי הכרטיס מסך זה שאתה הצעת כלל לא מופיע בכרטיסים שיכולים להסתנכרן עם תוכנת עריכה של AVID למשל !

http://www.avid.com/products/xpresspro/specs.asp

מה עוד שבמפרטים של העמדות הקצת יותר יקרות שהם הרכיבו שמתי לב שהם פשוט שידרגו בעיקר את הכרטיס מסך

http://www.pcpower.co.il/index.php?cPath=131_148&osCsid=ec49373557baecaf2dd01631c1bf0685

מה שבעצם אומר שאולי היה כדי בכל זאת ללכת על משהו קצת יותר מהממוצע....?

3) האם ראית עוד דברים מהותיים במיפרט שלהם שלא כוסו במיפרט שהצעת לי?

דבר נוסף:

יצא להתיעץ עם מיספר צלמי סטילס ווידאו במיספר פורומים מקבילים וחלקם טוענים שמערכות מקינטוש הרבה יותר יעילות ודורשות אפס תחזוקה ביחס לPC!

הבעיה שמערכות מק עולות פי שתיים במחיר ונותנות מבחינת קידמת החומרה מיפרט ממוצע ולא יותר מיזה:

http://store.idigital.co.il/product.php?productid=665&cat=107&page=1

לטענת אחד מחברי הפורום:

"אריאל עזוב אותך- תמצא איזה מישהו שמבין ותרכיב לך מחשב PC ותתקין עליו OSX (כן זה אפשרי- תריץ בגוגל OSX86)

אני עשיתי שטות וקניתי לוח אם שעושה לי צרות וגורם לי לבעיות עם ההתקנה של זה (צ'יפסט של NVIDIA עושה בעיות, צ'יפסטים של אינטל הרבה יותר קלים להסתדר בעניין) אבל יש כבר עשרות אלפים שהצליחו לעשות את הדבר הזה ונהנים כיום מחומרת קצה ומערכת הפעלה הכי טובה שיש.

אז נכון שזה קצת כאב ראש עד שהכל עובד אבל ברגע שזה יעבוד לך לא חושב שיהיה פתרון שיתעלה על זה.

מסך של אפל תמיד תוכל להוסיף למרות שלטעמי יש טובים יותר בזול יותר. "

1) האם זה מעשי ויעיל?

2) לא הבנתי מה הכאב ראש ואיזה בעיה הייתה לו עם הלוח האם תוכל להסביר לי?

3) ואיזה לוח אם צריך לבחור שלא יצור את אותה הבעיה?

בתודה מראש,

אריאל.

פורסם

1. כן, כמדומני.

2. הרשימה של Avid פשוט איננה מעודכנת, כך שלא נראה לי כי קיימת סיבה טובה כלשהי לחשוש.

3. לא נראה לי, אך אם פיספסתי משהו - נא הער את תשומת לבי, ואשמח לעדכן.

4. ניתן, לפחות בתיאוריה, להתקין Mac OS X ושות' על PC, אך זוהי דרך שלא רצוי ללכת בה, לדעתי (משיקולים טכניים ואחרים). כך או כך, ערכת-השבבים בלוח-הראשי הכלול במפרט שהצעתי הינה Intel P35.

פורסם
  • מחבר

הייתי שמח אם תוכל לפרט בשתים שלוש מילים למה בדיוק הכונה במה שכתבת:

"אך זוהי דרך שלא רצוי ללכת בה, לדעתי (משיקולים טכניים ואחרים). "

פשוט מאוד נראה לי שרק אחרי שהפינה הזאת תתבאר לי אוכל להחליט באופן ברור איזו מהמערכות עדיפה עבורי?

פורסם

אני לא מבין גדול ב OSX על PC, אבל אם אתה מחפש מערכת לעריכה אתה רוצה יציבות.

תוכנות עריכה הן חיות עדינות מאוד, בעיקר avid ובעיקר בנוגע לסביבת עבודה שלה. אני עובד איתן רק על מע' הפעלה נפרדת שמוקדשת רק לה עם כמה תוספות הכרחיות. לעבוד על מע' שמבוססת על עיוות רציני (גם אם מאוד מגניב) של תוכנת ההפעלה והחומרה היא מתכון לכישלון והתרסקויות. שיבואו תמיד ערב לפני הדד ליין (ע"ע מרפי, חוק)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים