פורסם 2008 במאי 417 שנים אם אתה מחפש סכין מאוד איכותית ויכול להזמין מחו"ל תחפש חומר על ryusen blazen (בערך 150-200 דולר) .http://www.japanesechefsknife.com/RYUSEN.htmlאו על סדרת HD של האטורי.http://www.japanesechefsknife.com/HDSeries.htmlאם התקציב מוגבל יותר, תנסה לבדוק את סכין השף מסדרת professional של מאק (למרות ששמתי לב שהמחיר שלה מאוד עלה לאחרונה).http://www.cutleryandmore.com/details.asp?SKU=8060הגלובל G-2 זמינה בארץ כפי שציינתי ובמחיר סביר. אישית אני לא סובל את העיצוב ואת הידית שלה, אבל מדובר בסכין עם להב יוצא מהכלל ואיכות בניה מרשימה.ואם אין לך עדיין סכין מסדרת fibrox של וויקטורינוקס, הייתי ממליץ לך לרכוש אחת (או אפילו כמה).משום מה, אולי אתה יודע למה?, סכינים בצורת סנטוקו מכמה יצרנים מוזלים משמעותית לעומת סכיני שף אז החלטתי להזמין סכין כזו מפה:http://www.knifemerchant.com/products.asp?manufacturerID=85&mtype=1#325המחיר רק $34 והיצרן הטאיווני הזה משתמש באותה פלדה גרמנית של היצרנים המובילים ויש בסכין שקעים למניעת וואקום, נראה לי שההימור יצליח. אם העיצוב יתאים לי אבל יצריך תחזוקת להב תדירה, אזמין את הסנטוקו של גלייסטיין ב- $99 כמוצא אחרון. את הגלובל גם אני לא אוהב ולטעמי היא גם כבדה מדי. לא החזקתי כזו, אבל סכיני SHUN PRO-2 נראות מדהים - יש ווידאו על זה ביוטיוב עם שף ידוע שמדגים ונראה שהביצועים שלהן לא נופלים מהאסטטיקה.
פורסם 2008 במאי 417 שנים מחבר יפה לך על כול המידע ...מה שרציתי לשאול מה אתה אומר על הסכינים של קסומי ?...פעם איזו בחורה מטלמרקטינג התקשרה אלי והתחילה לחפור לי על הסכינים האלה ....סכנים אכי טובים בעולם מיוצרים בתכונולוגיה עלית בלה בלה בלה ....מה דעתך בנושא ? ???אין לי שום נסיון אישי עם הסכינים האלו. ממה שקראתי ככל הנראה אלו סכינים טובות, אבל לא זולות. יתר על כן, המחירים שראיתי בארץ מנופחים עוד יותר.
פורסם 2008 במאי 717 שנים האם מותר להשחיז סכיני שף בעזרת נייר ליטוש?אבא שלי השחיז את ה-Global G4 שלי מספר פעמים עם נייר ליטוש (600 ו-1200), אבל לאחר כמה פעמים הלהב מאבד חדות במהירות ולא קרוב להיות טוב כפי שהוא היה כחדש.איך ניתן לתקן את המצב? השחזה מקצועית תעזור, או שאפשר לזרוק את הסכין לפח?
פורסם 2008 במאי 717 שנים השחזה מקצועית אכן תוכל להציל את הסכין.דע להבא, סכינים משחזים רק על לוחות השחזה יעודיים, ורצוי לקחת להשחזה רצינית אחת לחודש עד שישה חודשים תלוי בתדירות השימוש וסוג הסכין (סכיני פלדה מהטופ אנד, סכיני טיטניום או סכיני "יהלום"/קרמיקה מספיק פעם בכמה חודשים, סכינים פחות איכותיות או בתידרות שימוש גבוהה מאד אחת לחודש אבל לא יותר מזה)
פורסם 2008 במאי 817 שנים אחי לא יודע מה איתך סכין מקרמקיה זה אחד הדברים הכי טובים אם לא הדבר הכי טוב כדי לחתוך דברים רכים.. יש לי בבית סכין קרמיתצ מיפן שהיא כל כך חדה.. אין לך מושג אתה חותך דברים בלי להפעיל בכלל לחץ... אסור לחתוך עם זה דברים קשים.. אבל בתחום של דברים רכים זה פשוט מושלם.. נגיד כשאני חותך עם זה רולים של סושי זה חותך בתנועה אחת בלי להפעיל לחץ ובדיוק רב... פשוט תענוג..היכן קנית את סכין הקרמיקה ?במה אתה משתמש על מנת להשחיזו?באילו מקומות ניתן להשיג סכיני קרמיקה איכותיות ומה מחירם?
פורסם 2008 במאי 817 שנים סכיני קרמיקה לא משחיזים לבד, הם דורשים ציוד מיוחד אבל גם דורשים תדירות השחזה מאד נמוכה (בערך פעם בחצי שנה)מחירים די דומה לרוב סכיני העלית (כמה מאות שקלים, תלוי בדגם בסגנון וכו') וניתן להשיג אותם בחנויות שמתחמחות בציוד לבישול
פורסם 2008 במאי 817 שנים סכיני קרמיקה לא משחיזים לבד, הם דורשים ציוד מיוחד אבל גם דורשים תדירות השחזה מאד נמוכה (בערך פעם בחצי שנה)מחירים די דומה לרוב סכיני העלית (כמה מאות שקלים, תלוי בדגם בסגנון וכו') וניתן להשיג אותם בחנויות שמתחמחות בציוד לבישולאיזה חנויות למשל ?בדקתי בכמה ולא מצאתי
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.