עבור לתוכן

הסרטים הטובים ביותר ב-30 שנים האחרונות.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

"שליחות קטלנית 2" ראיתי

"אינסטינקט"

"החיים ע"פ אגפא" (ישראלי).

"מת לחיות 1" ראיתי

"האלמנט החמישי"ראיתי

"12 הקופים" ראיתי

"רמבו 1"

"דוח מיוחד"

"מצולות" (The Abyss).

"גברים בחלל 1"ראיתי.

אבל תודה המון סרטים ממש יפים הבאתם לי...

יש לי המון פערים להשלים xD

• תגובות 44
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דוני דארקו זה חובה.

פורסם

Phone Booth-תא טלפון סרט מצויין...

תרילוגית שר הטבעות

מטריקס הראשון...ההמשך גם נחמדים אבל אין על הראשון

פורסם

+דוני דרקו

פורסם

אהם, סרטים מעולים שיצאו משנת 1978 ואני אגביל עצמי לסרטים שראיתי כמו שצריך (מההתחלה ועד הסוף)... זוהי רשימה מאוד חלקית...

מד"ב/פנטזיה - bladerunner הוא האבא, האמא ורוח הקודש של כל סרטי המד"ב המודרניים. אוי למי שעוד לא ראה. alien בגלל המקוריות, aliens בגלל הסטים, המשחק, הצילום ובכלל. "ברזיל" לא ממש מתאים לקטגוריה הזאת, אבל הוא עדיין סרט מעולה ומיוחד שחייבים לראות. "הסיפור שלא נגמר" ו"הנסיכה הקסומה" הם יותר סרטי פנטזיה לילדים, אבל הם מהטובים ביותר שנעשו ("הסיפור שלא נגמר" הוא לא סרט הוליוודי ד"א, זהו סרט גרמני שצולם באולפני באווריה).

מערבונים - "בלתי נסלח", מהטובים של אחד מגדולי הבמאים בדורנו, קלינט איסטווד.

גנגסטרים/פשע/שוטרים - הייתי רוצה לרשום את "היו זמנים באמריקה", אבל לא צפיתי בו עד בסוף כמו שצריך. מבחינת מסגרת הזמן "הסנדק" חורג מגבולות הזמן, אבל עדיין שני הראשונים בסדרה הם אבני דרך בתחום ועדיין נראים מאוד מודרניים. "צומת מילר" המעניין של האחים כהן גם שייך איכשהו לז'אנר. "החבר'ה הטובים" המעולה מבוסס באופן חופשי על סיפור אמיתי (שוד לופטהנזה שהיה אחד ממקרי השוד הגדולים בהיסטוריה). "סודות לוס אנג'לס" בגלל האווירה התקופתית, השחקנים והעלילה. "כלבי אשמורת" לפני שהבמאי התקלקל בעיני. "החשוד המיידי" בעיקר בזכות קווין ספייסי. ראוי לציין גם את "פני צלקת" המאוד אלים. ראוי לציין בנוסף את "מיסיסיפי בלהבות", "הבלתי משוחדים", "עיר האלוהים", "לאון" (והאב-טיפוס של הסרטים מהז'אנר הזה - "ניקיטה" הצרפתי המקורי).

סרטי מלחמה - היו באמת כמה טובים, "das boot" הגרמני הוא סרט הצוללות הטוב והמושקע ביותר שנעשה אי פעם. "מכתבים מאיוו-ג'ימה" הוא סרט מלחמה מהמעולים בכל התקופות, עשוי היטב וחזק כמו אגרוף (או חרב סמוראית) בבטן. "ראן" של אקירה קורוסוואה, עיבוד מחודש למלך ליר וסרט יוצא מהכלל. full metal jacket של קובריק ופלאטון, שני סרטים מעולים על ויאטנאם. "אפוקליפסה עכשיו" המעולה מעט גבולי מבחינת התזמון ואולי מתאים יותר לקטגוריה הבאה. "הנרי V" הוא, כמו "ראן" עיבוד קולנוע מעולה לשיקספיר, לא משהו שיש להקל בו ראש. ראוי לציין גם את "תוף הפח".

מתח/דרמה/תקופתי - מבין סרטי האחים כהן אני מעריך במיוחד את "פארגו", אבל גם הראשון שלהם "רציחות פשוטות" נגוע ביותר משמץ של גאונות קולנועית. "מלאכים בשמי ברלין" יצירת מופת ללא ספק. "מיליון דולר ביבי" שוב פעם של איסטווד (שהפך להיות אחד הבמאים האהובים עלי). "אמדאוס" בגלל המשחק ופס הקול המדהים (אבל חשוב לציין שכל קשר בין העלילה למציאות מקרי ביותר).

... למעשה יש בקטגוריה הזאת עוד המון סרטים, מבין אלו שצפיתי בהם בזמן האחרון ראוי לציין את "כפרה", "להיות שם" (סרטו האחרון של פטר סלרס הגדול), "מתחת לאדמה" (עשוי להתאים לקטגורית סרטי המלחמה יותר), אם הזכירו את dogville ראוי לציין גם את "אירופה" המוקדם יותר של אותו במאי, "אמריקאן ביוטי", "נשיקת אשת העכביש" ועוד ועוד ועוד...

ישראלים - הקולנוע שלנו הוציא המון יצירות מעולות בעשורים האלו, לצערי לא יצא לי לצפות בכולן. "אוונטי פופולו" נחשב לאחד המסרטים הישראלים הטובים בכל הזמנים, יש גם את "החיים על פי אגפא" המעולה שהוזכר כאן. "כנפיים שבורות" מאוד חזק. "שנת אפס" כבד, לא מושלם, אבל בהחלט מיוחד. יש עוד הרבה מעולים שפשוט עוד לא יצא לי לראות. ביזיון.

אנימציה - "רטאטוי" הוא מסרטי האנימציה ההוליוודיים הבודדים שאני באמת מעריך ואם מנקים מספר סצינות ילדותיות הוא כמעט מושלם. מיאזקי אחראי לכמה יצירות מעולות, "נאוסיקה" מעולה אבל עדיין מעט בוסרי, "הנסיכה מונונוקה" הוא אולי הסרט הטוב ביותר שלו. אישית מאוד הערכתי את "ghost in the shell" ואני מחשיב אותו כפורץ דרך.

סרטים שעלולים בטעות להחשב כמעולים אבל הם למעשה סתם בינוניים שהצליחו בקופות - כל "מלחמת הכוכבים", כל הסרטים של שפליברג (יש לי סיבות מאוד מנומקות, אבל לא לשרשור הזה), כל המטריקס, כל הסרטים של נייט שאימאלאן...

למרות שטרילוגית "שר הטבעות" (אני מתייחס אליה כסרט אחד ארוך) מעולה וראויה להכלל בכל רשימת המלצה, אני חייב לציין שלא מדובר ביצירת מופת אמיתית (ע"ע "האזרח קיין", "רשומון" וכו') בשל סטים נדושים מעט, מספר בעיות חמורות בעלילה (ניהול לקוי של המשולש הרומנטי בעלילה וכו'), מספר בעיות ליהוק וניהול דמויות המשנה (אורלנדו בלום הוא לא שחקן, הדמות של גימלי מאוד לוקה בחסר, הדמות של גנדלף לא תמיד עקבית וכו') ובעיקר בגלל חוסר מעוף כללי (משהו חמקמק בסגנון של "צל"ש או טר"ש" שיוצרי הטרילוגיה העדיפו להמנע ממנו ככל הנראה משיקולים כלכליים).

פורסם

8 Mile

A Clockwork Orange

Adaptation

Analyze This

As Good as It Gets

Away from Her

Bowling for Columbine

Brokeback Mountain

Cast Away

Cypher

Dead Man's Shoes

Dog Day Afternoon

Fahrenheit 9/11

Happy Gilmore

K-Pax

Little Children

Lost In Translation

Natural Born Killers

Oldboy

Pi

Ronin

Se7en

The Butterfly Effect

The Pledge

The Shawshank Redemption

The Shipping News

פורסם

איש הגשם

תפוס אותי אם תוכל

טיטאניק

המופע של טרומן

פורסם

תשמע תיקרא את התקצירים לפני שאתה רואה תסרטים כי יש סרטים שיתישו אותך

אני לדוגמא לא היתי מסוגל לראות את הסנדק, פשוט סרט משעמם בטירוף (גם הטיטאניק לא משהו, אולי הצליחו רק בגלל שדיברו הרבה על האסון)

סרטים מומלצים:

300, סרט ענק

פני צלקת, SCAR FACE

נקמת היורמים ראיתי ממזמן לא זוכר על מה היה מסופר אבל זוכר שהיה נחמד (קומדיה כזאת)

היה עוד סרט (לא מועדון קרב) שנלחמים באיזה זירה כזאת עד המוות במקום שנקרא קולסיאם משהו כזה. בראשון נלחמו נגד אחד שיודע טיקוונדו ובשני נגד איזה גרמני ענק. בשניהם היפני הוא הגיבור

כל סידרת מת לצעוק

המסיכה 1 (שהיתי קטן אהבתי את זה)

סרטים ממש מומלצים (מצחיקים) -

UNDERCOVER BROTHER - זה קומדיה כזאת כושים, אם אתה שומע מוזיקה שחורה ומכיר בערך את ההתנהגות שלהם אתה תיצחק

The hebrew hammer - סרט ענק, על יהודי שהוא כמו גיימס בונד משהו כזה (לא זוכר בדיוק) מאוד מצחיק

סידרת שעת שיא כמובן! (האחד הכי טוב והבאים אחריו הולכים ומדרדרים אבל עדיין שווים צפייה)

המטריקס ומשימה בלתי אפשרית סרטים חמודים

פורסם

The hebrew hammer*

באמת ענק.

Undercover brother

תחשוב על ג'יימס בונד שחור ב 70's

אחד הסרטים היותר משעשעים שנתקלתי בהם, שופע רעיונות מקוריים.

לזה שאמר הר ברוקבק- לעזאזל בנאדם, לא רק שהסיפור של הסרט דפוק מהיסוד, הסרט עצמו כולו נוראי. אני לא חושב שהשתעממתי ככה חוץ מהנסיון שלי להכריח את עצמי לראות את The omen כי שילמתי על הזבל הזה.

פורסם

אני מחפש סרטים טובים (על גבול הגאוניות) של כלל הבמאים משנות ה-90 ככה... כל מה שבא לכם לראש, זרקו!

עם דגש על בידוני אבל לא חייב.

איך מהבקשה הזאת הגענו ל-hebrew hammer? נקמת היורמים? מת לצעוק?

אתם לא מבצעים סינון מוגבל לפני שאתם מקישים על כפתור השלח? אם לא למען פותח השרשור אז לפחות למען הדורות הבאים.

יש הבדל (אבל לא בהכרח סתירה) בין "גאוני" לבין "פופולרי" או "מהנה".

תשמע תיקרא את התקצירים לפני שאתה רואה תסרטים כי יש סרטים שיתישו אותך

תראה, לבושתי עוד לא קראתי את "מלחמה ושלום" מעולם (אני עדיין תקוע בעמוד 200). אני מנסה לנגח את הסיפור פעם אחר פעם בזמן הפנוי שיש לי ובסוף אני אצליח (כמו שקרה לי עם "עלובי החיים" בגרסה המלאה) הסיפור מייגע, ארוך וקשה לעקוב אחרי אין-ספור הדמויות. אבל הוא גם גאוני וברור לי שככל שאני מתקדם בסיפור כמה מושלמת אריגת העלילה ובניית הדמויות. כאלו הן יצירות גאוניות, הן דורשות ממך מעורבות והשקעה שכלית על מנת להפנים אותן ולהנות מהן כראוי, בתמורה הן נותנות לך עונג שנמשך עוד שנים לאחר שסיימתי לקרוא את הספר (או לראות הספר). ראיה לאחרו של היצירה מאפשרת לך לחשוב על דברים חדשים, לראות דברים באור אחר ולהבין קונוטציות ואלגוריות שנסתרו מעיניך.

פורסם

איך מהבקשה הזאת הגענו ל-hebrew hammer? נקמת היורמים? מת לצעוק?

אתם לא מבצעים סינון מוגבל לפני שאתם מקישים על כפתור השלח? אם לא למען פותח השרשור אז לפחות למען הדורות הבאים.

יש הבדל (אבל לא בהכרח סתירה) בין "גאוני" לבין "פופולרי" או "מהנה".

תראה, לבושתי עוד לא קראתי את "מלחמה ושלום" מעולם (אני עדיין תקוע בעמוד 200). אני מנסה לנגח את הסיפור פעם אחר פעם בזמן הפנוי שיש לי ובסוף אני אצליח (כמו שקרה לי עם "עלובי החיים" בגרסה המלאה) הסיפור מייגע, ארוך וקשה לעקוב אחרי אין-ספור הדמויות. אבל הוא גם גאוני וברור לי שככל שאני מתקדם בסיפור כמה מושלמת אריגת העלילה ובניית הדמויות. כאלו הן יצירות גאוניות, הן דורשות ממך מעורבות והשקעה שכלית על מנת להפנים אותן ולהנות מהן כראוי, בתמורה הן נותנות לך עונג שנמשך עוד שנים לאחר שסיימתי לקרוא את הספר (או לראות הספר). ראיה לאחרו של היצירה מאפשרת לך לחשוב על דברים חדשים, לראות דברים באור אחר ולהבין קונוטציות ואלגוריות שנסתרו מעיניך.

גאוני/טוב/מהנה זה מאוד סובייקטיבי.

הסרטים שאני רשמתי מבחינתי עונים על ההגדרה הזאת (בין טוב לגאוני).

ומתוך כל הסרטים שראיתי בכל החיים שלי תאמין לי שהרשימה הזאת מצומצמת

אתה אוהב סרטים שצריך להתאמץ בשביל להתעמק בעלילה (וזה זכותך)

אני אוהב סרטים שלא צלא צריך לחשוב אלא סרטים שאפשר לצחוק מהם (בעיקר)

גם כן תלוי במצב רוח

ועוד סרטים שאהבתי:

בו נדבר על זה (1+2)

אבל אני חייב להודות אני לא רואה הרבה סרטים בזמן האחרון וגם פעם לא היתי חובב גדול מדי, אבל עדיין יצא לי לראות הרבה

פורסם

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan.

פורסם

Monty Python's Life of Brian

הסרט הכי מצחיק בתולדות הקולנוע.

פורסם

חוץ מהסרטים הראשונים שהביאו כל שאר ההמלצות הפכו להיות סוביקטיביות

UNDERCOVER BROTHER ממש ממש משעמם , סרט עלוב

CUBE זה נחמד מאוד אבל רק אחד מהסדרה , תבחר אחד ותראה כל השאר ממחזרים

וגם סרטי קומדיה הם לא יכולים להיות מהפכניים

יודע מדובר על FIGHT CLUB ממש ממש מהפכני ו MEMENTO גם LOTR , STAR WARS

פורסם

אני אישית ממליץ על into the wild סרט מדהים...

ואם אהבת את פני צלקת יש את Carlito's Way

כמובן סרטיו של גאי ריצי

יש את layer cake סרט של מתיו וון (בסגנון גנגסטרים לונדונים מומלץ ביותר..)

סרפיקו הסביר

3.10 ליומה

Heat ואחרון המוהיקנים של מייקל מאן (התחלה טיפה איטית אבל ההמשך מדהים)

Children of Men

Hair

Saving Private Ryan

Rescue Dawn

אני אוסיף עוד אחר כך אני פשוט צריך לזוז...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים