עבור לתוכן

תאריך יציאה משוער לNEHALEM?

Featured Replies

פורסם

מתי מתועדים לצאת בערך מעבדי הNEHALEM?והאם צפויות להיות עליות משמעותיות בביצועים עם מערכת הכוללת מעבד כזה לעומת מערכת עם מעבד פנרין?והאם בשלב הראשון המעבדים יהיו בארכיטקטורת 45NM או 32NM?(או פחות?)

פורסם

גם דיברו על זה כאן לא מזמן, מה גם שיש את גוגל וויקפדיה.

המעבדים הראשונים צפויים ל2008 Q4, אך הרוב לשוק הביתי צפוי ל2009 Q1, ובהתחלה יבואו ב45NM.

פורסם

עד כמה שאני יודע אינטל תמיד מתכננים כך שאחרי שנתיים עושים שידרוג ארכיטקטורה, עוד שנתיים שידרוג טכנולוגיית יצור ושוב ארכיטקטורה ושוב טכנולוגיית יצור וכן הלאה.

מה קרה שהם מתכננים להוציא את ה-Nehalem שנה אחרי שיפור הטכנולוגיה (כלומר יציאת penryn שהייתה לאחרונה) ?

התחילו להאיץ את לוחות הזמנים הרגילים?

פורסם

פרנין זה לא ארכטיקטורה חדשה, אלה הקטנה + כמה אפשרויות (SSSE 4.1 וכדומה).

קונרו היתה הארכטיקטורה האחרונה, ונהלם תהיה הבאה (שתשנה הכל, אפילו סוקט חדש).

פורסם

זה מה שאמרתי, עד כמה שאני יודע אינטל עובדים: שנתיים ארכיטקטורה-> שנתיים טכנולוגיית יצור-> שנתיים ארכיטקטורה וכו'..

אז לאחרונה הם שיפרו טכנולוגיית יצור עם הפנרין (65nm -> 45nm) ועכשיו מדובר על ארכיטקטורה חדשה תוך שנה ולא תוך שנתיים.

פורסם

הארכטיקטורה האחרונה, קונרו יצא מלפני כמעט שנה וחצי, עכשיו עברו הקטנה, ובשנה הבאה ארכטיקטורה חדשה, בעוד שנתיים הקטנה ל32NM וכך אלה.

פורסם

אוקיי... וזה עדיין בניגוד למה שציינתי (שנתיים הפרש כל פעם), אין הבדל של שנתיים בין שני השידרוגים אלא רק שנה... (ודרך אגב קונרו יצא לפני יותר משנה וחצי)

פורסם

אני לא מבין מה אתה לא מבין ( :smile1:).

כל שנתיים ארכטיקטורה חדשה (קנורו -> נהלם) ובשנים שבאמצע (שנה כעבור יציאת הארכיטיקטורה האחרונה בערך) יש הקטנה וכמה שיפורים (פרניין).

בידיוק לפי התוכניות של אינטל.

פורסם

כמה שקראתי על המעבד החדש, לא ממש התלהבתי עדיין ???

יש כמה דברים שהייתי רוצה לראות במעבד כדי שיהיה שווה למישהו כיום להחליף, לדוגמא מעבר ל32 נאנו במקום 45, שימוש בDDR3 מאוד מהיר (תמיכה באלו של 1800 ו2000) או מעבר לDDR4, מעבר לSSE5 (ולא 4.1 או 4.2 וכו' שרק משפרים כמה דברים נורא קטנים) ובכלל הדבר העיקרי שנהלם יעשה זה הזזת בקר הזכרון אל המעבד (כמו שAMD כבר עשו לפני כמה שנים טובות), מעבר לQUICKPATH במקום FSB (כמו שAMD עשו), והחזרת הHYPER THREADING (כמו שאינטל עשו לפני כמה שנים) - שגם פה לא מבין מה יעזור שאין היום תוכנות שמנצלות 4 ליבות, ופה יהיה לפחות 8 ואף 16 :kopfpatsch:

ומבחינת מהירות עבודה במגה הרץ, הם לא אמורים לעבור את ה3, כמו שיש היום (אינטל בעצם כבר פרשמו את זה)

פורסם

נהלם אמור להראות שיפור של 30% באותה מהירות שעון ביחס למעבדים היום

החומרה תמיד מקדימה את התוכנה/הישומים ובמוקדם או במאוחר נראה יותר ויותר ישומים שיתמכו בריבוי ליבות

לסוג הזכרונות ותדר הזכרונות יש השפעה שולית על הביצועים

פורסם

30 אחוז זה מה שאינטל טוענת.

אינטל טענה דברים דומים בעבר, ולעולם זה לא היה קרוב אפילו (בדיוק כמו חברת NVIDIA).

לדעתי אם נראה שיפור של 10-20 אחוז זה יהיה מרשים מאוד.

פורסם

כמה שקראתי על המעבד החדש, לא ממש התלהבתי עדיין ???

יש כמה דברים שהייתי רוצה לראות במעבד כדי שיהיה שווה למישהו כיום להחליף, לדוגמא מעבר ל32 נאנו במקום 45, שימוש בDDR3 מאוד מהיר (תמיכה באלו של 1800 ו2000) או מעבר לDDR4, מעבר לSSE5 (ולא 4.1 או 4.2 וכו' שרק משפרים כמה דברים נורא קטנים) ובכלל הדבר העיקרי שנהלם יעשה זה הזזת בקר הזכרון אל המעבד (כמו שAMD כבר עשו לפני כמה שנים טובות), מעבר לQUICKPATH במקום FSB (כמו שAMD עשו), והחזרת הHYPER THREADING (כמו שאינטל עשו לפני כמה שנים) - שגם פה לא מבין מה יעזור שאין היום תוכנות שמנצלות 4 ליבות, ופה יהיה לפחות 8 ואף 16 :kopfpatsch:

ומבחינת מהירות עבודה במגה הרץ, הם לא אמורים לעבור את ה3, כמו שיש היום (אינטל בעצם כבר פרשמו את זה)

אני לא מבין המערת הפעלה עצמה ויסטה כמובן יודעת לנצל את הארבעה ליבות או לא נראה לי שכן לא ? וא"כ אז ודאי ששמונה ליבות יישברו את הביצועים מאד ואפי' כפול אם המערכת הפעלה תנצל את הריבוי ליבות הוירטואליות

לא צודק .. ......? ? ?

פורסם

אין קשר בין מספר ליבות לבין ביצועים.

או ליתר דיוק - היחס או ממש לא ישיר ואף הרבה יותר רחוק מזה, ואף עלול להיווצר מצב שעבור "טיקים" קטנים, ריבוי ליבות אף יוריד קצת ביצועים.

תחשוב שאתה הולך להכין עוגה בתנור עכשו, ואתה צריך לפזר את ההכנה בין 8 אנשים.

אז קודם כול צריך להיות אדם אחד שאחראי על החלוקה הראשונית מי יעשה מה, לאחר מכן כול אחד עושה את שלו, אבל בשלב מסויים תלוי בכך שאחרים סיימו את שלהם, וכמובן שיש את הבישול עצמו בתנור וכו'.

מה שאני רוצה להגיד הוא ויש גם הוכחה מתמטית לזה ומשפט ששכחתי את שמו, שגם אם אתה מסוגל להגיע לרמת מקבילות שתאפשר לך למקבל 90 אחוז מן העבודה, עדיין אם תעבור מ4 ליבות ל8 או 16 וכו' השיפור ילך ויקטן.

זה בערך כמו הסדרה ההנדסית חצי ועוד רבע ועוד שמינית וכו', בכול שלב אתה מצליח להוסיף משהו לביצועים, אבל זה רק הולך ונהיה יותר ויותר זניח.

פורסם

אני לא מבין מה אתה לא מבין ( :smile1:).

כל שנתיים ארכטיקטורה חדשה (קנורו -> נהלם) ובשנים שבאמצע (שנה כעבור יציאת הארכיטיקטורה האחרונה בערך) יש הקטנה וכמה שיפורים (פרניין).

בידיוק לפי התוכניות של אינטל.

מה שאני אמרתי זה שעד כמה שאני מכיר את התוכנית של אינטל זה שנתיים שיפור ארכיטקטורה, אחרי שנתיים שיפור טכנולוגיה ואחרי עוד שנתיים שוב שיפור ארכיטקטורה - סך הכל הבדל של 4 שנים בין שיפור ארכיטקטורה אחד לשני ו-4 שנים בין שיפור טכנולוגיה אחד לשני. (כלומר 2006 קונרו -> 2008 פנרין -> 2010 נהלם - אבל נהלם מתוכנן כבר לסוף 2008 במקום 2010)

בכל מקרה הדיון הזה ביננו לא ממש מתקדם לאנשהו בינתיים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים