עבור לתוכן

מחפש מידע על התגיסות לחיל האוויר

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני רוצה למצוא מידע על ,איך להתגייס, מה מבקשים(פרופיל וכו.) . כול מידע אפשרי

נ.ב

אני רוצה להיות טייס

תודה

פורסם

דבר ראשון כדי להיות טייס יש להתגייס לקורס טייס, ולא ליפול ממנו. אני עד לא מזמן הייתי במיונים לקורס טייס אך לא עברתי את הגיבוש :'( אז אני יכול לספר לך מה קורה בדרך לשם, כי אחרי הגיבוש מי שעובר מתגייס לקורס. קודם כל אתה צריך להיות בעל פרופיל 97 וקב"א 54 ומעלה, אם יש לך את הנתונים הנכונים הצבא ישלח לך זימון למבדקי צוות אוויר אחרי שתסיים עם הצו הראשון. מבדקים אלו נערכים בלישכת הגיוס ונמשכים בערך יום שלם ( אם כי רוב הזמן מבוזבז על להמתין), אני לא אפרט על המבדקים עצמם (כי בעיקרון זה די אסור, אבל לא בעיה למצוא על זה מידע ) אלא אני אפנה אותך ל http://www.idf2000.co.il/corps/elite.htm ושם יש פירוט. אם אתה עובר את השלב הראשון הזה אתה מקבל זימון למבדקים פסיכוטכניים נוספים בירפ"א ( יחידת רפואה אווירית), ופה זה בעיקר מבחנים פסיכוטכניים שונים ושאלונים שבודקים את האישיות שלך ,בשביל פירוט לך לidf2000 . אם אתה עובר את השלב הזה אתה מקבל אחרי כמה זמן הזמנה לירפ"א ב, זאת אומרת מבדקים נוספים בירפ"א. המבדקים האלו כוללים ראיון קצר עם פסיכולוג, סימולטור ואחרי זה בדיקות רפואיות די קפדניות. עברת את זה - אתה ממשיך לגיבוש שנמשך שישה ימים בחצרים ואם עברת אותו אז מזל טוב אתה מתגייס לקורס טייס.

אם אתה רוצה עוד פירוט אז לך לכאן http://www.idf2000.co.il/corps/elite.htm

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה !!!

:D

ויש לי עוד שאלה מה זה "קב"א"

פורסם

זה נתון. הפירוש של ראשי התיבות הוא קבוצת איכות, זה לא ממש נתון שאתה יכול לדעת ללא עזרה ממישהו שאתה מכיר ויכול להציץ במחשב, וזאת בניגוד לפרופיל הרפואי אותו אומרים לך. אין לי שמץ של מושג איך הנתון הזה נקבע אבל גם הוא נקבע מתוצאות הצו הראשון שלך והוא נע בין 56 הכי גבוה לארבעים ומשהו ( לא יודע בדיוק ) הכי נמוך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ! :hi: :hi: :hi:

פורסם

בנוסף למה שאמרת ישנם עוד יחידות לוחמות בחיל האוויר.

יחידות כגון 669.

שזוהי יחידה מוטסת.

בכדי להגיע לשם אתה צריך לקבל זימונים ליום סיירות.

לעבור אותו ומשם להמשיך לאחד המסלולים שנותנים לך.

בהמשך אתה יכול לבקש זימונים ל669.

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

קב"ה זה ציון שנקבע על פי מקום מגורים

למשל אם אתה משכונת עוני או מקום של עשירים [העשירים מקבלים ציון יותר טוב בהרבה]

אם אתה אשכנזי או ספרדי [ כן כן לא יאמן אבל זה משפיע ממה שאני יודע יש עדיפות לאשכנזים]

איזה מגמה אתה בביצפר... לפי מה שאני יודע לא ממש אכפת להם מהציונים זה לא העיקרון

הכושר והמצב הרפואי

המצב המשפחתי כלומר הורים גרושים או כל מני מצבים כאלה

כמעט כל דבר בחיים משפיע...

פורסם
  • מחבר

תודה !

זה מידע ממש מעולה תודה!

אם יש לכם עוד משהו להוסיף אז בבקשה.

פורסם

לפי מה ששמעתי חבר'ה שגרים בקיבוצים ומושבות מקבלים בונוס של נקודה אחת בקבא.

למשל אבי ורמי חברים.

אבי גר בעיר ורמי בקיבוץ

שניהם בעלי אותו רקע,השכלה והכל דומה!

אבי קיבל קבא 53

לעומת רמי שיקבל 54.

:)

בכל מקרה באמת יש עדיפות לאשכנזים לטייס.

ושיהיה לך בהצלחה, ואם לא יוצא לך, אל תדאג לכל אחד מאיתנו יש מקום בצא!

(שלי שמור בימ"ס,אני מקווה :) )

פורסם

זה ממש לא נכון.

הקב"א נקבע על פי הדפ"ר(המבחנים הפסיכוטכנים) והצד"כ(הראיון) בלבד.

אין שום השפעה למקום מגורים ו\או מוצא.

(וזה בדוק, אל תתווכחו בכלל)

(לכמה יחידות בגרות ואם אתה עושה תעודה מלאה יש השפעה)

פורסם

לא כ"כ נכון.

אם תקרא את הסטטיסטיקה האחרונה מחיל האוויר (תמצא בוואלה)

תראה שישנם גם טייסים ללא תעודת בגרות בככל.

והרוב הם אשכנזים ואזור הקיבוצים.(לא אומר שזה קובע כ"כ, אבל קצת.)

פורסם

זה כבר לא אפשרי

לפחות מאוד לא סביר וזאת משום שמקורס 150 (המחזור שהתחיל בקיץ 2002 נראה לי) הקורס שונה, הוא התארך בשנה אבל הטייסים יוצאים ממנו עם תואר ראשון כך שלסיים אותו ללא תעודת בגרות זה מאוד לא סביר, אם כי לפי מה שהבנתי לא פסול לגמרי על ההתחלה.

פורסם

לזה התכוונתי.

שניתן להתקבל לקורס טייס גם ללא תעודת בגרות.

והיא לא משפיעה כ"כ על הבחירה,הקב"א וכו'.

פורסם
  • מחבר

תוכלו להגיד מה יש ומה התוכן של פסיכוטכני .

פורסם

הדפ"ר נע בין 10 ל 90.

הקב"א נעה בין 43 ל 56.

המבדק הפסיכוטכני מורכב מכמה סוגים של בחינות, כשלכל בחינה זמן קצוב בו עליך לעמוד ולענות על כמה שיותר שאלות נכונה.

סוגי הבחינות הם מטריצות, לוגיקה (צורות), חשבון בסיסי ובעיות המוצגות בתור שאלות מילוליות (רצוי להתאמן על זה, זאת לא המתמטיקה של חטיבת הביניים והתיכון), הבנת הנקרא ועוד...

לכל הבחינות האלה, בתאכלס, ניתן להתכונן וללמוד באמצעות ספרים... יש גם כאלה שעברו את המבדקים האלה בזמן הלימודים שלהם בחטה"ב, כך שהדבר לא חדש עבורם.

הקב"א, ברובה, נקבעת ע"פי הדפ"ר. ישנה גם התייחסות למקום המגורים שלך אבל מדובר בנקודה אחת לכל היותר.

אנשים בעלי נתונים איכותיים (קב"א גבוהה מ51) יסווגו לתפקידים בהתאם.

מומלץ לעשות את המבדק הפסיכוטכני כשאתה עירני וצלול, בלי לעשות "שכונה". במידה ואתה מרגיש שאינך מסוגל לבצע את המבדק ביום הצו הראשון, אתה יכול לבקש לעשות אותו ביום אחר ותזומן ללשכה שוב.

במידה ויש לך הקלות לימודיות כלשהן ואסמכתות לכך, חשוב שתביא אותם עימך ביום התייצבותך לצו הראשון ע"מ שיכובדו.

אל דאגה, ההקלות לא תפגענה בנתונים האישיים שייקבעו לך לאחר שתסיים את מבדקי הצו הראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים