עבור לתוכן

שיתוף מדפסת מאקספי לויסטה - ביטול- בעיה נפתרה.

Featured Replies

פורסם

----- הבעיה נפתרה לפני שמישהו הספיק לכתוב, תודה בכל מקרה --------------

שלום לכולם,

נראה לי שלא אוהבים לדבר פה הרבה על מדפסות, אבל היר איט גווס (ויכול להיות שיהיו יותר מדי פרטים)

אני עובד על נייד שעליו מותקן ויסטה (הום פרימיום, אנגלית). עובד אלחוטי מהנייד, המדפסת הארורה מחוברת למחשב נייח, שעליו XP (עברית ס"פ 2).

אני יכול לראות ולהעביר קבצים בין שני המחשבים באמצעות הרשת, אבל שאני בא להתחבר למדפסת שמחוברת למחשב הנייח (ה-XP) אני מקבל את ההודעה הבאה:

windows cannot connect the printer. there is not enough memory to complete this operation...

עכשיו בואו כבר נסגור את הפינה, ונאמר שאין מצב שאין מספיק זיכרון. למישהו יש מושג איך לטפל בזה?

עוד פרטים שאני לא יודע אם משנים:

1. המדפסת של זירוקס פייזר 3121 (Xerox phaser 3121).

2. המחשב השולחני מקבל אייפי סטטי שאני קבעתי לו, המחשב הנייד מקבל אייפי דרך השרת DHCP של הראוטר.

3. הסרביס של השיתוף קבצים פועל (מסומן בוי).

4. היום התחברתי לרשת בבית של חבר והצלחתי לחבר את המדפסת שלו שגם היא עובדת באקספי, ההבדל בין המערכות - הוא משתמש בראוטר שונה, ושם התחברתי קווית לראוטר עם אייפי סטאטי.

5. אם זה עוזר יש לי דרייברים של המדפסת.

זהו, זה כל הפרטים שיכולתי לחשוב עליהם בכמה דקות שכתבתי את ההודעה.. תודה למי שעונה.

פורסם

שתף אותנו בפתרון במידה ומישהו אחר יתקל בבעיה דומה.

פורסם
  • מחבר

פתרון הבעיה:

דבר ראשון צריך לוודא שיש בידכם את הדרייבר המעודכן של המדפסת (אפשר להוריד מהאתר של החברה של המדפסת, פשוט לחפש בגוגל).

אחרי שמורידים את הדרייבר, צריך למצוא את שם הנתיב המדוייק של המדפסת המשותפת, דוגמא לנתיב כזה :

ROBIN_HOME\Stupid Xerox Printer\\

עכשיו צריך לבצע את השלבים הבאים:

1. להכנס לתפריט התחלה, ובשורת החיפוש של הויסטה לרשום מדפסות או printers

בשלב הזה אמור להפתח חלון המדפסות שבו רואים את כל המדפסות שמוגדרות על המחשב. אם זה לא נפתח אז לכו ללוח הבקרה --> מדפסות (או, קונטרול פאנל-->פרינטרס)

2. עכשיו ללחוץ על קובץ--> הרץ כמנהל --> הוסף מדפסת (ולמי שיש UAC צריך גם לאשר את הכניסה לשם) (File-->Run as administrator-->Add Printer).

3. אמור להפתח תפריט הוסף מדפסת. ליחצו על מדפסת מקומית ו(Local Printer

4. בחלונית הבאה בחרו ב"צור יציאה חדשה" או Create a new port (זאת האפשרות השניה). בסוג יציאה, Type of port ,תבחרו יציאה מקומית, Local Port, ועכשיו ללחוץ על הבא, Next.

5. תיפתח חלונית קטנה - הכנס את שם היציאה או Enter a port name כאן תכניסו את שם הנתיב המדוייק של המדפסת, אם זה לא השם המדוייק זה לא יעבוד.

6. אם הזנתם שם נכון אז עכשיו אתם בחלונית התקנת התקן המדפסת - Install the printer driver. עכשיו תלחצו על מתוך דיסק - Have Disk, ובאמצעות עיון - Browse - תמצאו את התקייה אליה הורדתם את הדרייברים של המדפסת הנדרשת

7. בחלונית הבאה יכול להיות שתישאלו באיזה גרסא של התקן אתם מעוניינים להשתמש - בחרו באפשרות הראשונה - השתמש בהתקן שמותקן כבר (מומלץ) (הוא ישאל זאת במידה והדרייבר כבר מותקן). באנגלית - Use the driver that is already installed (recommended)

8. בחלונית הבאה רק נשאר לתת שם למדפסת ולסמן אם רוצים שהיא תהיה ברירת מחדל, ללחוץ הבא - Next, וזה הכל...

מקווה שזה יעזור למי שייתקל אי פעם בבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים