עבור לתוכן

בעיית הרשאות ברשת בייתית.

Featured Replies

פורסם

שלום לכלל גולשי הפורום,

יש לי בעיה ברשת הבייתית הקטנה אצלי בבית.

הרשת בנויה משני מחשבים שולחניים ומחשב לפטופ נוסף שמחובר ברשת WFI.

האינטנט ומהירות הגלישה טובים, אין תלונות :]

אך אני נתקלת בבעיה שלצערי לא הצלחתי לפתור. באחד מין המחשב מחוברת מדפסת. בכל פעם שברצוני להדפיס ממחשב מרוחק עליי להגיד אותה מחדש.

שלא לדבר על שיתוף קבצים. לא ניתנת גישה לשוטט בקבצים ממחשב מרוחק. כך ששיתוף קבצים לא מתאפשר לי.

לדעתי זו בעייה של הרשאות. אין ניתן לפתור זאת ?

מה שעשיתי היה להגיד בתוך הבית רשת פנימית [עם חלוקת כתובת IP לכל מחשב] וכך לזהותו ברשת הקטנטנה בבית.

אבל איך אפשר להתגבר על בעיית ההרשאות הזו. איך ניתן לבטלה?

אודה אם מישהו שמבין ייחלץ לעזרתי .

פורסם

אפרת, ברוכה באה לפורום.

כמה שאלות:

איזה וינדוס יש על המחשבים?

באיזה בחינה צריך להגדיר את המדפסת מחדש? במחשב המרוחק? אם כן מה בדיוק את עושה ע"מ להגדיר?

המחשבים מזהים אחד את השני בתוך הרשת (רואים אותם ב"מיקומי הרשת שלי" למשל)?

הוא נותן לך הודעת שגיאה מסויימת כשאת מנסה להכנס למחשב אחר?

בכל מקרה, אם מדובר בXP אז להריץ את אשף יצירת הרשת במחשבים ע"מ לוודא שכל השירותים הנחוצים בווינדוס רצים.

פורסם
  • מחבר

סלט קיסר [כינוי חמוד!].

טוב ביררתי כל מה שאמרת.

הגדרתי מחדש את הרשת והכל.

אממ.. זה פועל אחלה, ויש לי רשת עם שיתוף והכל [כנראה מקודם הייתי קצת מפגרת...].

אבל אני עדיין נתקלת בבעיות.

מהמחשב הנייד אני יכולה לגלוש בכיף ברשת. אבל שאני מנסה להתחבר אליו דרך שאר המחשבים בבית יש בעיות זה אומר "יש בעיות גישה", "פנה אל מנהל הרשת| "נתיב לא נמצא" .

במחשב שבו יש חלונות 2000. אני מצליחה להיכנס לשיתוף קבצים, אבל איך אני משתפת את אותו מחשב כך שייראו שגם הוא מחובר ברשת [יש לו גישה אבל הוא אינו נראה].

בתודה,

פורסם

המחשב שאליו אתה לא יכולה לגשת נמצא באותה קבוצת עבודה?

(קליק ימין על המחשב שלי>שם מחשב)

פורסם
  • מחבר

כן ברור שהוא נמצא .

ויש לו קבצים משותפים ברשת.

פורסם

סלט קיסר [כינוי חמוד!].

flattery will get you everywhere ;D

במחשב עם ה2000 הכי פשוט לשים לו את הדיסק של XP, בחלון של הדיסק יש אופציה של פעולות נוספות (additional tasks) צריך להיות שם אפשרות להריץ את אשף יצירת הרשת הבייתית.

במחשב הנייד הסרבן תבדקי שהמשתמש אורח מופעל (זה תחת לוח בקרה ומשתמשים) ושיש איזשהי תיקיה משותפת פרט לתיקית המסמכים המשותפת שהוינדוס יוצר.

אם הוא נותן רק הודעות של "נתיב רשת לא נמצא" אז זה אומר שכנראה החומת אש במחשב חוסמת. אם זאת החומת אש של וינדוס אז לראות שלא מסומן "אל תאפשר חריגים" ותחת לשונית "חריגים" מסומן השיתוף קבצים. אם זאת חומת אש אחרת צריך לחפש באינטרנט איך לאפשר את השיתוף, או פשות לכבות אותה כשרוצים להשתמש בשיתוף בבית.

אם זה עניין של הרשאות בלבד אז דבר ראשון צריך להגדיר סיסמת כניסה לוינדוס אם לא קיימת. אפשר גם להגדיר סיסמא ואז להגדיר כניסה אוטומטית (לא צריך לרשום את הסיסמא בהתחלה כל פעם). את זה עושים דרך הפעלה ורושמים control userpasswords2, שם אפשר להגדיר את הכניסה בקלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים